Kiracısından satılık 21 adet taşınmaz. K.D.V. yok! İster peşin! İster ihale bedelinin yüzde 50’si peşin yüzde 50’si dört taksit! Her bütçeye göre taşınmaz satışı; 16 bin liradan iki milyonluk fiyat aralığı ile bu fırsat kaçmaz! Vatandaşlar soruyor,“Kredi kartına 24 ay taksit var mı?!”

Saray Belediyesi olağan Kasım ayı Meclis Toplantısı’nda CHP’li üyelerin oyu ile 45 arsanın satışı onaylanmıştı. Daha önce 12 Aralık tarihinde yine 13 arsa satışa çıkmış, teyit edilemeyen bilgilere göre ise bu ihaleye talep olmadığı için ihale iptal edilmişti. Bu hüsranla yetinmeyen yetkililer bu sefer 21 taşınmazı ihaleye çıkarıyor. İhale ilanında yer alan maddeler ise adeta “Patron Çıldırdı” dedirtiyor. Öyle ki satış işleminden Katma Değer Vergisi alınmayacak. Fırsatlar bununla da kalmıyor. Açık arttırma usulü girdiğiniz ihaleyi kazandığınızda isterseniz ihale bedelini peşin ödüyorsunuz isterseniz yüzde ellisini peşin geriye kalanı da 4 eşit taksit halinde ödeyebiliyorsunuz.

 

BU PARALAR NEREYE GİDECEK?

Herkesin aklındaki tek soru: “İhaledeki arsaların hepsinin satılması sonucunda elde edilen gelir nereye gidecek? Yatırım mı yapılacak? Yoksa borçlara mı aktarılacak?” Haberin girişinde “kiracı” ifadesi kullanıldı çünkü; Belediye Başkanlığı makamına gelen kişiler o makamın sahibi değillerdir. Halkın takdiri ile geldikleri makamdan yine halkın takdiri ile ayrılabilirler. Bu durumda hangi hakla Saray Belediyesi’ne yani tüzel kişiliğe daha da açarsak Saray Halkına ait olan taşınmazları satışa çıkarıyorlar. Bu konuda Saray Halkına soruldu mu? Sizin mallarınızı, geleceğinizi satabilir miyiz? Diye. Bir Belediye Başkanı ve mensup olduğu partinin meclis üyeleri bu durumun getirdiği sorumluluğun farkında değil mi? Üretmek yerine satmak, Saray Halkına hizmet yerine deyim yerindeyse orta çağı yaşatmak hak mıdır? Ortada gelir getirecek büyük projeler ama kaynak yokta bunu mu bilmiyor vatandaşlar? Bu duruma Saraylı siyasiler neden sesiz kalıyor? Bu kararı onaylayan CHP’li meclis üyeleri kendilerine sormuyorlar mı “Biz galiba yanlış yaptık” diye.

“Belediye çalışanlarının ücretleri ödenemiyor” söylemini artık her ay duyar hale geldik. Bunun hakkında hiçbir açıklama yok. İlçe Belediyesinin sorumluluk alanlarındaki hizmetler bir türlü yapılamıyor neden? Sosyal hayatta her geçen yıl geriye giden bir Saray var ortada. Artık çevre ilçelerde ayakları çamur içinde olan herkese bu kesin Saraylı deyip doğru tespit yapmanın gururunu yaşayan insanlar var. Bölgede marka bir ilçeden çamuru, çukuru ve daha nice olumsuzlukları ile meşhur olmuş bir ilçe haline geldi Saray. Sarayın geleceğinin satılması her şeyi çözecek mi? Saray halkının malını satmak dur diyecek mi bu kötü gidişata merak ediyoruz.