16 Nisan tarihinde yapılacak olan referandum da AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Merkezleri ‘Evet’ oyunda ortak hareket ederken, MHP Saray İlçe Teşkilatı’nın nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor. MHP Tekirdağ İl Başkanı Koray Önsel Pazar günü yapılan Saray Ülkü Ocakları’nın açılışında “Sizler bugünkü koşullarda yaşanan referandum sürecinden dolayı eminim ki eleştiriler alabilirsiniz. Bugün kendini Cumhuriyetçi sanan Atatürk’ün mirasını yemeye çalışan bir takım kimseler bizlerin üzerine yürümektedir. Sizler bu arkadaşlara karşı dimdik duracak ve gereken cevabı 16 Nisan’daki referandumda Milliyetçi Hareket’in lideri Doktor Devlet Bahçeli’nin gösterdiği yoldan göstereceğinizden eminim” ifadelerini kullanarak, referandumda teşkilatının “Evet” oyu kullanacağından emin olduğunu söylemişti. İl Başkanı Koray Önsel’in bu açıklamasından sonra gözler MHP Saray İlçe Teşkilatına çevrildi.

Son seçimden bu yana MHP Saray İlçe Teşkilatında gözle görülür bir durgunluk yaşanırken, referandum propaganda süresince sahaya inip inmeyeceği ve nasıl bir yol izleyeceği sorusu cevap bekliyor. Saray Belediyesi MHP Meclis Üyeleri’nin, CHP’li Saray Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi ile çoğu noktada ortak hareket ettiği bilinirken, bu ortak hareket 21 Kasım 2016 tarihinde zirveye çıkmıştı. Saray ve Büyükşehir Belediyesi MHP Meclis Üyesi Mümin Buluş, 21-22 Kasım tarihlerinde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na vekalet etmişti. Kadir Albayrak’ın Mümin Buluş tercihi, CHP tabanında büyük rahatsızlıklara yol açmıştı. CHP tabanı, “Mecliste başka üye mi kalmadı da MHP’li birine vekalet verildi” ifadeleriyle rahatsızlıklarını dile getirmişlerdi.

SARAY MECLİSİ DE BENZER

Saray Belediye Meclisinde alınan kararlarda da MHP ve CHP’li üyelerin genellikle ortak hareket ettiği göze çarpıyor. MHP’li üyeler sadece büyük tartışmalara yol açan arsa satışında AK Parti ile ortak hareket ederek taşınmaz satışına ret oyu vermişti. AK Parti ve MHP Genel Merkezlerinin ortak hareketinin yansımaları Saray’da yaşanmıyor. Genel Merkezlerin aksine Saray’da CHP ve MHP ortak hareket halinde.

REFERANDUM SÜRECİNDE ORTAK HAREKET EDİLİR Mİ?

16 Nisan’da yapılacak olan referandum için AK PARTİ ve MHP Genel Merkezi ortak program düzenleme sinyalleri verirken, Saray’da bu iki parti arasında da böyle bir yol izlenir mi bilinmiyor. Şuana kadar referandum süreci için iki parti henüz bir araya gelmezken, bugüne kadar yaşanan sürecin iki partinin ilçe teşkilatlarının bir araya gelmesinin zor olduğu şeklinde yorumlanıyor. Kamuoyu MHP İlçe Teşkilatı’nın Genel Merkez ve Tekirdağ İl Başkanlığının verdiği direktifler ile mi hareket edecek yoksa süreci sahaya inmeden takip mi edecek sorularını yanıtlamasını bekliyor. Kamuoyunda ki genel görüş ise MHP Saray İlçe Teşkilatının genel yapısının ‘Hayır’ oyuna daha yatkın olduğu şeklinde.