Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Saray Ajans amirliği hububat alımlarına başladı. Günlük 850 ton alım kapasitesine ile üreticilere hizmet veren TMO Saray Ajans amirliği ürün teslimini bu yılda randevu sistemi ile kabul ediyor.  Üreticilerin mağdur olmaması için randevularını almaları ve randevu zamanında TMO Saray ajans amirliğinde olmaları gerekiyor.

 Üreticilerin hasada başlamasıyla birlikte hazırlıklarını tamamlayan TMO Saray ajansına ilk hububat teslimi 29 Haziran Perşembe günü gerçekleştirildi. Ürünlerini ajansa teslim eden üreticiler dekar başına alına verimden memnun olduklarını dile getiriyorlar.

50 BİN TON ÜRETİM BEKLENİYOR

Bölgemizde ekili olan hububatın kısa henüz ufak bir bölümünün hasat edilmiş olmasına rağmen ortaya çıkan veriler verimin bu yıl iyi olacağı şeklinde yorumlandı. Saray 87 bin 372 dekar hububat ekili alandan ortalama 570 kilo ürün beklenmekte.  Bu veriler ışında Saray’da 50 bin ton hububat hasat edilmesi bekleniyor.  TMO Saray ajans amirliği Saray’daki merkezinde ürün kabulüne başlarken Vize de bulunan ürün kabul noktasını da 10 Temmuz’da hizmete açmaya hazırlanıyor.  Vize de hizmete açılacak ürün kabul noktası ile birlikte TMO Saray ajans amirliği Vize’de 104 bin dekarda ekili bulunan hububatın alımını gerçekleştirecek.  Verimin Saray’a göre daha yüksek beklendiği Vize’de de dekar başına 650 kilo verim beklenmekte.

ÜRETİCİ FİYATIN AÇIKLANMASINI BEKLİYOR

TMO Saray ajans amirliği üreticilere depolama imkânı sağlamak amacıyla taahhütlü alımlara başlarken, üreticiler fiyat açıklanmasını bekliyor.

ÜRÜNLER KAPALI DEPOLARDA MUHAFAZA EDİLECEK

Taahhütlü alım öncesi hazırlıklarını tamamlayan TMO Saray Ajans Amirliği Saray’da kabulünü gerçekleştirdiği ürünleri kapalı depolarda muhafaza ederken, Vize’de gerçekleştirilecek olan alımları toprak altı depolarda muhafaza edecek.

RANDEVU SİSTEMİNE DİKKAT

Günlük 850 ton alım kapasitesi olan TMO Saray Ajans amirliği ürün kabulünü randevu sistemi ile gerçekleştiriyor.  Yetkililer randevu alıp ürününü TMO’ya teslim edecek üreticileri teslim sırasından istenilen belgelere karşı uyardı. Randevu ile tesise gelen üreticiler döküm işlemini gerçekleştirebilmesi için Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesini, kimlik fotokopisini ve banka kartını hazır bulundurması ve ürün sahibi üreticinin kendisinin döküm alanında hazır bulunması gerekiyor.