CHP Niğde Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Niğde’de ilçe, kasaba ve köy gezilerinde farklı kesimlerin sorunlarını dinledi. Bor, Ulukışla, Çamardı, Çiftlik ve Altunhisar ilçeleri ile köy ve kasabalara giden Gürer, "Çiftçinin, esnafın, emeklinin, pazarcı esnafının, hayvancılık yapanın, işsizin ve de her kesimden yurttaşın aynı anda ekonomik sıkıntı ile mücadele ettiği bir dönem dünde yoktu. İktidarın yönetememezliğinden kaynaklanan sorunlar bugün var ve her geçen gün dertler artıyor." dedi.

Ulukışla CHP İlçe Başkanı Hüseyin Toker, Ulukışla İl Genel Meclis Üyesi Celal Gülercan, Altunhisar ilçesinde CHP İlçe Başkanı Mustafa Çetinkol, Çiftlik ilçesinde Çiftlik Belediye Başkanı Arif Çakıl, Çiftlik ilçesi CHP İlçe Başkanı Mevlüt Temur, İl Genel Meclis Üyesi Levent Öcal, Çamardı İlçesinde CHP İlçe Başkanı Tahir Tuncer ve CHP Bor İlçesinde parti yöneticileri de CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in ilçelerinde yaptığı köy ve kasaba ziyaretlerinde yer aldılar.

Çiftlik İlçesinde Bozköy Belediye Başkanı Muarrem Çelikbaş, Çiftlik ilçesi Süt Üreticileri Birliği Başkanı Gökhan Kılıç ve Ziraat Odası Başkanı Durmuş Ali Palta ile de görüşen Ömer Fethi Gürer, ilçe, kasaba ve köylerde esnaf ve kahvehanelerde vatandaşlarla sohbet etti. Çiftlik ilçesi Divarlı Kasabasında konuşan Ömer Fethi Gürer, yazlık patateste yaşanan sorunun kışlık patateste yaşanmaması için iktidarın önlem alması, TMO, Tarım Kredi Market ve TÜRKŞEKER eliyle patates alımına kamunun girmesi gerektiğini söyledi.

Çiftçilerin bankalara olan borçlarının 2027 yılına kadar ötelenmesi ve faizlerin silinmesi için kanun teklifi verdiğini belirten CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "Yaz ürünleri tarlada kaldı. Üretici çok zor durumda. İktidar feryatları duysun." diye konuştu.

Çiftlik ilçesinde Bozköy Kasabası, Divarlı Kasabası, Ovalıbağ Köyü, Kula Köyü ve Şeyhler Köyünde de çiftçilerle görüşen Gürer, AKP iktidarlarının işçi, çiftçi, esnaf ve emekli sorunlarına kulağını tıkalı olduğunu belirtti.

Çiftçiye verilen desteklerin yetersiz olduğunu, düşük alım fiyatı ile çiftçinin ezildiğini ve artan girdi maliyetlerine rağmen çiftçiye maliyetin altında ürün bedeli verildiğini ifade etti.

Ulukışla ilçesinde Hüsniye Köyü, Ovacık Köyü ve Eminlik Köyünü ziyaret eden Ömer Fethi Gürer, Bor’da Kemerhisar Kasabası ve Bor’da esnaf ziyareti yaptıktan sonra Bor Pazarında gezdi.

CHP’li vekil Ömer Fethi Gürer, emeklilerin maaş artışının yetersiz olduğunu ve geçinemediklerini söylediklerini, üniversite kazanan çocuklarını nasıl okullarına göndereceklerini düşündüklerini ifade etti. Pazarcı esnafı da sattığı ürünün fiyatını düşük tutsalar da vatandaşın alım gücü daraldığı için pazarcılığın sürdürülmesinin zorlaştığını ifade etti. Çiftçi ve üretici, girdi maliyetlerinden dert yanarken, tüm bölgede su sorununun konuşulduğunu, elektriğe gelen zamlarla sulama suyu faturasının katlandığını ve ayrıca artan nakliye ve işçilik giderleri ile ürün maliyetlerinin de yükseldiğini belirttiler.

Altunhisar ilçesinde merkez kahvehane ve esnaf gezip üreticiler ile görüşen CHP Niğde Milletvekili  Ömer Fethi Gürer, Hasandağ, Ulukışla Köyü, Yakacık Köyü ve Yeşilyurt Köyünü ziyaret etti. Gürer, köylerde de üretici ile buluştu. Karpuz, kavun, domates ve patates zarar eden üreticiyi dinleyen Ömer Fethi Gürer, "Karpuz tarlada bir lira kilosu ama tüccar yok, patates, yazlık patates üreticiyi mutlu etmedi. Çiftçi isyanda. İktidar enflasyonu bizim sırtımızdan mı yok edecek? Bu çiftçiyi batırır," diye konuştu. Gürer, "Çiftçide para olmaması esnafı da etkilemiş, esnaf da işlerinin daraldığından dert yanıyor." dedi.

Çamardı ilçe merkezinde esnafları ve Belediye Başkanını makamında ziyaret eden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Çamardı ilçesi Burç, B. Kışlakçı, Üskül, Elekgölü, Celaller, Kavaklıgöl köylerini de ziyaret etti. Köylerde sulama suyu sorunu ve tapu sorunlarının çözüm beklediğini belirten Ömer Fethi Gürer, "Her kesimi, herkesi sorunlu kılan bir sistem sorunu var. İktidar yanlısı sınırlı bir mutlu azınlık dışında geniş kesimlerin sorunları katlanmış. Ekonomik krizin etkilerine düşük alım politikaları ile eklenen gelir daralması ve düşük maaş, yurttaşları zor durumda yaşamaya mahkum etmiş durumda. Çok yerde yönetime güven düşmüş durumda. Sıkıntılar artmış." dedi.