Saray'a bağlı Çayla Köyü'nde, 2000'li yıllarında köye ait olan yaklaşık 220 arsa satılmıştı. Dönemin muhtarları, bu arsaları ihtiyac sahibi olan köylü vatandaşlara sattı. Satışı yapılan bu arsaların on yıl satılamayacağı da belirtildi. 


Ancak arsaları alan kişiler, daha sonra arsalarını satıp nakde dönüştürdüler. El değiştirip, üçüncü kişilere arsa satan şahıslar kendi aralarında bir de sözleşme yaparak, 10 yıl dolduktan sonra arsaların tapularını verecekleri konusunda anlaşma yaptılar. Kimileri bu anlaşmaya uyarken, kimileri de  yeniden arsa alan kişilerden bir miktar para talebinde bulunuyorlar. Ortada mağdur olanlar ise, arsayı alan kişilerdir.
    Arsa sahipleri tapularını almak için ilk şahıstan almaya başladı. Ancak, satışı yapılan arsaların tapuları verilirken, "Sorma, ver adı altında para" alınıyor. Bu parayı muhtar alıyor ve hiç bir makbuz vermeden para kime ve nereye gidiyor kimsenin bir şey bildiği yok. Herkesin bildiği tek şey var; "Sorma ver parayı" denerek, her tapu alışında 100 TL alınıyor. Köy muhtarı bu parayı alırken, herhangi bir makbuz kesmeden tahsil ediyor. Yani bu para kime gidiyor, bilinmiyor.
     Arsaların satışı yapıldığı dönemde elde edilecek olan gelirle o mahallenin altyapı, elektrik, yol ve suyunun yapılması için de bütçe ayrılmıştı. Ancak mahalleye hiç bir hizmet getirilmedi. Arsalar satıldı ancak ortada para da yok. Peki bu paralar nereye gitti, akıbeti ne oldu? Kimse bilmiyor.