Saray İlçesi Büyükyoncalı Beldesi Aziziye Mahallesi'nde hayırsever işadamı Nadir Tütüncü tarafından yaptırılan cami, cemaatine hizmet vermeye başladı.
     Büyükyoncalı Aziziye Mahallesi'nde 2009 yılında temeli atılan Aziziye Camisinin inşaatı ve çevre düzenlemesi tamamlanırken, caminin uzun zamandan beri de ibadete açık olduğu öğrenildi.  
     2009 yılında temeli atılan Aziziye Camisinin yapımına büyük maddi destek sağlayan Büyükyoncalı eşraflarından hayırsever işadamı Nadir Tütüncü, beldeye son sistemli tam donanımlı bir cami yaptırarak vatandaşlara daha rahat ve sağlıklı ibadet etme imkanı sağladı.
      Büyükyoncalı’da Zeki Uğur adlı bir vatandaş 21.02.2008 yılında 349/3 parseldeki arsasını Diyanet Vakfına bağışlayınca, Diyanet Vakfı da bu arsayı Büyükyoncalı Cami Yaptırma ve İdame Ettirme Derneği’ne devretti.
     Büyükyoncalı Belediyesi Fen İşlerinde görevli İnşaat Mühendisi Eren Yüzbaşı’nın katkıları ile 16.10.2009 tarihinde İnşaat Yaptırma Ruhsatı alan Büyükyoncalı Camii Yaptırma ve İdame Ettirme Derneği Başkanı Mahmut Kara caminin inşaatına başladı.
     Caminin büyük bir kısmı Büyükyoncalı eşrafından Nadir Tütüncü tarafından yapılırken çevre düzenlemesi de yine Nadir Tütüncü tarafından tamamlanarak cami ibadete açıldı.
     Caminin inşaat yapımını üstlenen Cami Yaptırma ve İdame Ettirme Dernek Başkanı Mahmut Kara başından beri inşaatın yapımına büyük gayret göstererek,  Büyükyoncalı Belediye Fen İşleri Müdürü Eren Yüzbaşı'nın da teknik yönden desteği alarak cami inşaatını tamamladılar. Ayrıca caminin çevre düzenlemesi ve cami bahçesinin içine bir de kahvehane gibi bir mekanında yapılacağını belirten, Başkan Kara, "Mahallemizde caminin yapılması için arsa bağışlayan başta sayın Zeki Uğur Beyefendiye ve sonra çok ama çok büyük maddi destek sağlayan sayın Nadir Beyefendiye teşekkürlerimi sunarım. Ayrıca, camimize maddi ve manevi destek sağlayan tüm hayırseverlere şükranlarımı sunarım. Beldemize ve bizlere bu güzel camiyi kazandıran ve görünümüyle göz kamaştıran bu ibadethanemiz bizler için çok anlamlı ve değerli. Biz kendimizi şu anda şanslı olarak görüyoruz. Çünkü bu güzel camide ibadet etmek bize ayrı bir mutluluk veriyor. Bu mutluluğu bizlere yaşatan başta Sayın Nadir Tütüncü’ye, Sayın Zeki Uğur ve çok değerli hayırsever vatandaşlarımıza bir kez daha teşekkür ederim." dedi.

     Peki, Nadir Tütüncü Kimdir?

     Nadir Tütüncü Saray İlçesi Büyükyoncalı Köyü'nde dünyaya geldi. İş hayatına İstanbul Eminönü Kapalı Çarşı'da başladı.
1967 yılında, Nadir Tütüncü kuyumcu ramatı işlemek üzere, 150 m2 alana sahip atölyesini faaliyete geçirmiştir. 1975 yılından itibaren de piyasa için kıymetli metal rafinasyonuna başlamış ve 1985 yılına dek faaliyeti bunlarla sınırlı olarak büyümüştür. 1985 yılında Nadir Ticaret kurulmuş ve Kapalıçarşı'da kıymetli metal ticaretine başlamıştır. 1993 yılında ise Nadir Metal Rafineri San.Tic.Ltd.Şti. kurulmuştur. Kapasitenin hızla artması firmayı yatırıma zorlamış, 1996 yılında ülke toprağı üzerindeki ilk altın rafinerisinin temelleri atılmıştır. 1999 yılında alman Degussa firması ile ortaklık karşılığı teknoloji "know-how" işbirliği yapılmış ve Nadir-Allgemina şirketi kurulmuştur.
2001 yılında şirketin tamamını satın alarak faaliyetine Nadir Metal Rafineri San.Tic.Ltd.Şti. olarak devam etmiştir. 2001 yılında Nadir Metal Rafineri büyüme kararı almış ve 2002 yılı içerisinde tüm temel yatırımları tamamlamıştır.
Nadir Metal Rafineri San.Tic.Ltd.Şti. 2006 yılında Nadir Metal Rafineri A.Ş. ünvanını almış Ocak 2008 yılında İstanbul Altın Borsası'na, Ekim 2009 yılında Dubai Borsası'na ve Aralık 2011 yılında da LBMA - Londra Külçe Piyasası Birliği'ne üye olmuştur.
Bugün, rafinasyon, ramat, atık dönüşümü ve laboratuar hizmetlerinin yanı sıra, kıymetli metallerin (altın, gümüş, platin, paladyum, rodyum) üretimini, alım-satımını yapmaktadır. Bunlara ilave olarak Nadir Metal ve NadirGold markalı gramlık altın, gümüş ve platin ürünleri ile özel koleksiyon ürünleri üretmektedir.
Nadir Tütüncü iş hayatında birçok başarı belge ve plaket ödülüne layık görülürken, iş kolunda dünya işadamları içinde yerini alarak zaman zaman Türkiye'nin gururu olarak da tarihe geçti.