CHP Milletvekili Gürer sordu, Bakan Kasapoğlu yanıtladı:

 CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Türkiye’de tescilli spor kulübü sayısının 18 bin 560, lisanslı sporcu sayısının ise 8 milyon 329 bin 347 olduğunu açıkladı. 

 SPOR KULÜPLERİ VE SPORCU İSTATİSTİKLERİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ülkemizde spor kulüpleri ve lisanslı sporcularla ilgili verilerin açılanması istemiyle Gençlik ve Spor Bakanlığına yazılı soru önergesi verdi. 

18 BİN 560 KULÜP VAR 

Gürer’in önergesini yanıtlayan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Türkiye’deki tescilli spor kulübü sayısının 18 bin 560 olduğunu bildirdi. Bakan Kasapoğlu, lisanslı sporcu sayısını ise 8 milyon 329 bin 340 olarak açıkladı. 

FUTBOL HARİCİ BRANŞLARDA 3 BİN 320 YABANCI SPORCU 

Bakan Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu hariç diğer spor federasyonlarından lisans alan ve müsabakaya çıkabilecek durumda olan yabancı uyruklu sporcu sayısısın ise 3 bin 320 olduğunu belirterek, bu sporcuların 92 farklı ülkeye mensup olduklarını ifade etti. 

3 BİN 808 PROFESYONEL FUTBOLCU 

Türkiye Futbol Federasyonu'na tescilli futbol kulübü sayısının 5 bin 751 olduğunu belirten Bakan Kasapoğlu, “Futbol kulüplerinden lisans alan amatör futbolcu sayısı (amatör futbol müsabakalarının pandemi nedeniyle oynanmaması nedeniyle 31.05.2020 tarihi itibariyle sayı bildirilmektedir) 282.605, profesyonel futbolcu sayısı İse 28.09.2020 tarihi itibariyle 3.808'dir” açıklamasında bulundu. 

 CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ülkemizde  lisanlı sporcu sayısının rakamsal varlığına bakıldığında daha çok branşta başarılı sonuçlar alacak sporcuların yetişmesi olanaklı kılmalıdır. Bu bağlamda Ukrayna'da düzenlenen Avrupa Ritmik Jimnastik Şampiyonası'nda  Avrupa şampiyonluğu başarısı yaratan sporcularımız gibi gençlerimizin de başarılara ulaşması için yapılan çalışmalar önemlidir. Başarı gençler için ilgi yaratır. Bu kadar lisanslı sporcu ile farklı branşlarda  daha çok başarıların yaşanması gerekir. Eksiklik ve yetersizlik neredeyse bunun giderilmesi esas olmalıdır “ diye konuştu.