Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Saray Galata Deresi Yapımı Projesinin revize edilerek Saray üst yapı bakım onarımı, malzeme alımı, kilit taş su oluğu bordür alımı işi olarak isminin revize edilmesi maddesi oy birliği ile kabul edildi. Nazmi Çoban bu madde için dere ıslahı yapan firmanın battığını ve Büyükşehir Belediyesi’nin bu projesinin uzayacağı için planın revize edilmesi gerektiğini belirtti. Bu kararla Büyükşehir Galata Deresi Yapımı Projesi’ne ayrılan 2 milyon lira yol yapımında kullanılacak. Bu kararla birlikte TESKİ’nin gönderdiği 3 milyon lira ve projenin 2 milyonluk maliyeti ile Saray Belediyesi’nin sorumluluk alanındaki yollarına toplam 5 milyon lira harcanmış olacak. Peki önceki 3 milyon lira ile ne yapıldı? Yollarda ne değişti? Soruları gündeme geliyor. Bununla birlikte Nazmi Çoban Soru-Cevap toplantısında kilit taşların hazır olduğunu iddia etmişti. Fakat Belediyenin bu talebi ile Nazmi Çoban bir kez daha kendini yalanlamış oldu.
Bununla birlikte iki milyon lira yollara mı yoksa işçi maaşlarına yoksa firmalara ödemeler mi yapılacak düşündürüyor. Daha öncede TESKİ yol bozum bedeli olarak Saray Belediyesi’ne yaklaşık 3 milyon lira para göndermiş fakat Saray’ın yollarında hiç bir şey değişmemişti. Şimdi Saray Belediyesi Büyükşehir’in bir projesinin daha iptal edip “yol yapma” amacıyla kasasına 2 milyon lira daha girmiş olacak. Nazmi Çoban her ne kadar “Günde bir kilometre kilit taş döşeme kapasitemiz ve hazırda taşımız var” dese de bu konunun gündeme gelmesi de paranın nerede kullanılacağı sorusunu akıllara getiriyor. TESKİ’nin verdiği yol bozum bedelinin nereye harcandığı konusu tartışmaları beraberinde getirirken, Saray Belediyesi bu para ile çakıl aldığını savunmuştu. Büyükşehir Belediyesi’nin iki milyon lira daha göndermesi halinde Nazmi Çoban’ın dediği gibi Saray Belediyesi sorumluluğunda bulunan 60 kilometre yola en az 5 milyon lira harcanmış olacak.
SU TAHSİS TALEBİ GELDİ
Saray Belediye Meclisi Doğan Jeotermal Firmasının su tahsisi dilekçesinin okunmasıyla başladı. Meclis dilekçenin gündeme alınmasını ve Plan Bütçe Komisyonuna havale edilmesini oy birliği kabul etti. Firmanın dilekçesinde ise “Yatırımı kendi seçtiğimiz bir lokasyona ve yatırım yapılacak yerin kendilerinin alacağı” ifadeleri dikkat çekti. Dilekçede firma ayrıca su tahsis bedelinin, yatırım yaptığı diğer illerdeki tahsis bedellerinin ortalaması olarak önerileceğini belirtti. Meclis üyeleri ise yatırımcıya Saray’ı cazip hale getirmek için su konusunda yardımcı olunabileceği görüşü ağırlık kazandı. Bununla birlikte tesisi yapacak olan firmanın termal su hattının da kendisinin taşıması gerektiği düşünülüyor. Bu konu 9 Mart tarihinde yapılacak olan ikinci oturumda tekrar görüşülecek. Belediye meclisinin genel görüşü yatırımın bir an önce başlayıp nihayete ermesi, bu yüzden sürecin fazla uzaması tercih edilmiyor.
SATIŞLAR KOMİSYONDA
4 maddeden oluşan taşınmaz satışları komisyona havale edilirken, Nazmi Çoban son çıkan ihaleye kimsenin katılmadığını söyledi. Taşınmazların satışı konusu ikinci oturumda karara bağlanacak. Böylelikle Saray Belediyesi Meclisi’nin taşınmaz satmaktan vazgeçmediği ve vazgeçmeyeceği anlaşılmış oldu.
Çukuryurt Mahallesi’nin borçlarının ödenmesi kararı geçtiğimiz meclis toplantısında karara bağlanırken, bu karar işçi alacaklarının kayıtlı olmadığı için revize edilmesi kararlaştırıldı. Alınan karara göre Çukuryurt Mahallesi’nin akaryakıt borcu Saray Belediyesi tarafından karşılanacak fakat kayıtlı olmayan işçi alacakları ise ödenmeyecek. Diğer bir gündem maddesi ise geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Beyazköy Mahalle Muhtarı Kemal Demirel’in isminin Beyazköy’de uygun bir sokağa verilmesi kararlaştırıldı.