301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
09 Ağustos 2024 - Cuma 16:25 Bu haber 228 kez okundu
 
YASAKÇI BİR ZİHNİYET İÇERİSİNDE DEĞİLİZ
ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU: INSTAGRAM İLE İLETİŞİM HALİNDEYİZ YENİ BİR SOSYAL MEDYA YASAKLANMASIYLA İLGİLİ BİZİM AKTİF OLARAK SÜRDÜRDÜĞÜMÜZ BİR ÇALIŞMA YOK ÜLKE OLARAK GÖSTERDİĞİMİZ DEMOKRATİK YAKLAŞIMI BU SOSYAL MEDYA PLATFORMLARI GÖSTERMİYOR SOSYAL MEDYA PLATFORMLARININ FAALİYETLERİNİ SÜRDÜRÜLMESİNDEN YANAYIZ; ASLA BİR YASAKÇI ZİHNİYET İÇERİSİNDE DEĞİLİZ ÇOCUK OYUN PORTALININ ENGELLENMESİYLE İLGİLİ MAHKEME KARARINI UYGULAMA NOKTASINDAYIZ
ULUSAL HABERLER Haberi


YASAKÇI BİR ZİHNİYET İÇERİSİNDE DEĞİLİZ

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU:

INSTAGRAM İLE İLETİŞİM HALİNDEYİZ

YENİ BİR SOSYAL MEDYA YASAKLANMASIYLA İLGİLİ BİZİM AKTİF OLARAK SÜRDÜRDÜĞÜMÜZ BİR ÇALIŞMA YOK

ÜLKE OLARAK GÖSTERDİĞİMİZ DEMOKRATİK YAKLAŞIMI BU SOSYAL MEDYA PLATFORMLARI GÖSTERMİYOR

SOSYAL MEDYA PLATFORMLARININ FAALİYETLERİNİ SÜRDÜRÜLMESİNDEN YANAYIZ; ASLA BİR YASAKÇI ZİHNİYET İÇERİSİNDE DEĞİLİZ

ÇOCUK OYUN PORTALININ ENGELLENMESİYLE İLGİLİ MAHKEME KARARINI UYGULAMA NOKTASINDAYIZ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram erişim engeli hakkında yaptığı açıklamada yasakçı bir zihniyette olmadıklarının altını çizerek, Ülke olarak gösterdiğimiz demokratik yaklaşımı bu sosyal medya platformları göstermiyor. dedi. Instagram ile sürekli iletişim halinde olduklarını da vurgulayan Bakan Uraloğlu, Sürekli bildiriyoruz ve dün tekrar arkadaşlarda değerlendirdik. Biz gerçekten bir an önce çözelim istiyoruz, yeni bir sosyal medya yasaklanmasıyla ilgili bizim aktif olarak sürdürdüğümüz bir çalışma yok. diye konuştu. Uraloğlu, 2 - 6 Ekim tarihlerinde Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda düzenlenecek Teknofest çalışmalarının devam ettiğini bildirerek, havalimanının havacılıkla ilgili olmaya devam edeceğini belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram'a getirilen erişim engeline ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu yasakçı bir zihniyetle hareket etmediklerinin altını çizerek, “Bunlar ne yaparsa, nasıl davranırsa biz kapatırız gibi bir yaklaşım içerisinde değiliz. Bakın, burada 60 milyona varan sosyal medya kullanıcısından bahsediyoruz. Benim de neredeyse her platformda hesabım var. Yasakçı zihniyet içerisinde, sansürcü zihniyet içerisinde olmaktansa nasıl daha geliştiririz? Bu yaklaşımdayız. Şunu gözden kaçırmamamız lazım, bizim ülke olarak gösterdiğimiz demokratik yaklaşımı bu sosyal medya platformları göstermiyor.

Bu platformların hiçbir bildirim yapmadan hesapları bloke ettiğini, kaldırabildiğini ve bazı paylaşımları komple engelleyebildiğini belirten Uraloğlu, Sonuçta özel bir şirkettir elbette. Onun da kuralları kaideleri olacak; ama yerine göre sizin kanunlarınıza hilaf şeyler yapabiliyorlar. Dolayısıyla hani biz bunun kesinlikle sosyal medya platformlarının faaliyetlerini sürdürülmesinden yanayız; asla bir yasakçı zihniyet içerisinde değiliz.Dedi.

 

Bakan Uraloğlu, Instagram ve diğer sosyal medya platformlarıyla sürekli iletişim halinde olduklarını vurgulayarak, Bizim katalog suçları dediğimiz toplumumuzun ülkemizin hassasiyetleri dediğimiz konular var. Sürekli bildiriyoruz ve dün tekrar arkadaşlarda değerlendirdik. Biz gerçekten bir an önce çözelim istiyoruz, yeni bir sosyal medya yasaklanmasıyla ilgili bizim aktif olarak sürdürdüğümüz bir çalışma yok. Ama her halükârda takip ediyoruz her halükârda denetliyoruz. Bir çocuk oyun portalinin engellenmesiyle ilgili Adana’daki Altıncı Sulh Ceza Mahkemesinin aldığı karar gereğini biz yapmak noktasındaydık BTK olarak, onu da yaptık. Böyle bir platform olduğu ve bu kadar takipçisi olduğu benim gündemime gelmemişti; ama mahkemenin yasaklama gerekçelerine baktığımız zaman gerçekten çocuklarımızın da nelerle muhatap olduğuna hep beraber bakmamız lazım, bunlar bizim çocuklarımız. Mahkeme kararında sadece uygulama noktasındayız.Dedi.

Teknofest 2  6 Ekim Arasında Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda

Adana'da 2-6 Ekim tarihlerinde Türkiye'nin en büyük Teknofestlerinden bir tanesini Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda yapacaklarını duyuran Bakan Uraloğlu, "Adana Şakirpaşa'da Türk Havayolları özelinde uçak bakımı ile ilgili neler yapabiliriz diye konuşuyoruz. Dolayısıyla orası havacılıkla ilgili olmaya devam edecek ve Adana'nın sanayisine de katkı sağlaması noktasında da gayretlerimiz var" dedi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: YASAKÇI, BİR, ZİHNİYET, İÇERİSİNDE, DEĞİLİZ,
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 09.09.2024
Bugün
20 - 26
Salı
22 - 28
Çarşamba
21 - 28
Tekirdağ

Güncelleme: 09.09.2024
İmsak
05:10
Sabah
06:38
Öğle
13:12
İkindi
16:47
Akşam
19:37
Yatsı
20:59
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Beşiktaş
6
6
0
0
2
2
2
Galatasaray
6
4
0
0
2
2
3
Eyüpspor
4
5
0
1
1
2
4
Başakşehir
4
5
0
1
1
2
5
Fenerbahçe
4
3
0
1
1
2
6
Rizespor
4
3
0
1
1
2
7
Sivasspor
4
2
0
1
1
2
8
Konyaspor
3
4
1
0
1
2
9
Samsunspor
3
1
1
0
1
2
10
Gaziantep FK
3
1
1
0
1
2
11
Göztepe
2
2
0
2
0
2
12
Kasımpasa
1
3
1
1
0
2
13
Alanyaspor
1
3
1
1
0
2
14
Hatayspor
1
2
1
1
0
2
15
Antalyaspor
1
2
1
1
0
2
16
Trabzonspor
1
0
0
1
0
1
17
Kayserispor
0
1
1
0
0
1
18
A.Demirspor
0
1
2
0
0
2
19
Bodrumspor
0
1
2
0
0
2
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı