ads
DOLAR 36.23 ₺
EURO 38.10 ₺
STERLIN 45.67 ₺
G.ALTIN 3,374.62 ₺
Ç.ALTIN 5,619.13 ₺
BİLEZİK 3,134.34 ₺
BTC 97,648.67 $
ETH 2,701.67 $
BİST 9,877.59

Termal İçin İhale

SARAY
Yayınlama: 16 Mayıs 2017 Salı 09:47 Kaynak: Haber Merkezi

Termal İçin İhale

Termal İçin İhale

Saray Belediyesi halkın kullanıma yönelik yapılacak olan tesisler için 26 Mayıs Cuma günü ihaleye çıkıyor. Maden Tetkik Arama’nın Saray’da bulduğu jeotermal suda ilk somut adım atıldı. Galata Deresi kenarında eski halı sahanın olduğu yere halkın kullanıma yönelik tesisler yapılacak. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde tesislerin yapımı için Saray Belediyesi, Saray Tapu Müdürlüğü’ne ifraz işlemi için başvurmuş, yola ve parka terk işlemleri yapılmıştı. Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban o gün yaptığı açıklamada ihalenin kısa sürede yapılacağını ve ihaleyi deneyimli bir firmaya vermek istediklerini ona göre şartname hazırlayacaklarını belirtmişti. Çoban’ın bu açıklamalarının ardından yap-işlet-devret modeli için günü birlik tesislerin ihale ilanı yayımlandı. İhale ilanında Çoban’ın açıklamalarını destekleyen ihaleye girmek için koşulan iki şart dikkatlerden kaçmadı. İlana göre ihaleye girebilmek için şu iki şartı da karşılamak gerekiyor;

“Son 15 Yıl içerisinde Jeotermal isale hattı ve/veya merkezi ısıtma sistemi yapmış olduğunu belirtilen iş bitirme belgesi.

Son 15 yıl içerisinde benzer nitelikte termal otel yapımı ile ilgili iş bitirme belgesi ve/veya sözleşmesine sahip olmak”

 

TEK GAZETE İLAN

Saray Belediyesi halk taşınmazlarını satışa çıkarmak için ulusal basına kadar ihale ilanı verirken, böyle önemli bir ilanı sadece tek bir gazetede yayınlaması ise dikkat çekti. İhale ile birlikte Galata Deresi kenarında bulunan 3 bin metrekarelik alana 28 yıllığına kullanılmak üzere yap-işlet-devret modeli ile halkın kullanımına yönelik tesisler yapılacak. Hatırlanacağı üzere Saray Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısının birinci oturumunda kuyudan çıkan suyun saniyede 20 litresini almak kaydıyla Belediyeye 850 bin dolar bağış yapma isteğinde bulunulmuş, protokol yapma yetkisi de Nazmi Çoban’a verilmişti. Kuyunun kapasitesi saniyede 27 litre olurken, 20 litresi Hattuşa Vacation Thermal Club’a protokolün imzalanması halinde verilecek. Bu durumda akıllara gelen soru ise, günü birlik tesislere saniyede 7 litre su yetecek mi? Yetmeyecekse Saray Belediyesi bu süreçte yeni bir kuyu açabilecek mi?

 

VATANDAŞLAR SABIRSIZLIKLA BEKLİYOR

Termal tesislerin bir an önce yapılmasını isteyen vatandaşlar böylelikle Saray’ın biraz daha hareketlilik kazanacağını düşünüyor. İlçe esnafının da termal tesislerden büyük bir umudu bulunurken, tesislerin ilçe merkezine yakın bir yerde olması halinde bu durumun Saray’a çok şey katacağı görüşü hakim. Günü birlik tesisler için ilk resmi adımın atılmış olması dahi Saray için sevindiriciyken, bu çalışmaların da minimum sürede tamamlanıp Saray’a her açıdan artı değer katması bekleniyor. 

İlk Yorumu Sen Yaz
code
google-site-verification=uSnnSC5jUTWittUtiCokfxv6706ikL65px5KxiN1Mg4