301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
31 Ağustos 2020 - Pazartesi 18:09 Bu haber 778 kez okundu
 
Süleymanpaşa'nın iki yeni vizyon projesi halka açıldı
Süleymanpaşa'nın iki yeni vizyon projesi halka açıldı
TEKİRDAĞ Haberi


Süleymanpaşa Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Rumeli İskelesi ve Selanik Meydanı, TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un da katıldığı törenle hizmete açıldı.

Törene, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezayi Çetin, Hayrabolu Belediye Başkanı Dr. Osman İnan, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Soner Gül, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, MHP İl Başkanı İlker Yücel, MHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı Kürşad Sungur, AK Parti İlçe Başkanları, geçmiş dönem Tekirdağ Milletvekilleri Metin Akgün ve Bülent Belen, eski Tekirdağ Belediye Başkanları Ahmet Aygün ve Op. Dr. Adem Dalgıç, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri ile çok sayıda basın mensubu ve vatandaş katıldı.

TEKİRDAĞLI ŞAİRDEN RUMELİ İSKELESİ’NE ŞİİR SÜRPRİZİ

Tören, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunması ile başladı. Daha sonra, Rumeli İskelesi ile Selanik Meydanı’nın inşa süreçlerini anlatan kısa film gösterimi gerçekleştirildi. Protokol konuşmalarının öncesinde Tekirdağlı bir şairin kaleme aldığı ve hizmete açılan iskele ile meydanı konu alan şiirinin okunması, açılış törenine anlam kattı.

YÜKSEL PROJELERİN GELİŞİM SÜREÇLERİNİ ANLATTI

Ardından protokol konuşmalarına geçildi. Kürsüye ilk gelen isim Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel oldu. Konuşmasına iskelenin yapım sürecinden bahsederek başlayan Yüksel, “Rumeli İskelesi için Denizcilik İşletmelerine 21 Mayıs 2019 tarihinde müracaatta bulunduk. Meclis Başkanımız Sn. Mustafa Şentop’un, Hazine ve Maliye Bakanımız Sn. Berat Albayrak ile yaptığı görüşme neticesinde, 1 Kasım 2019’da aylık 25 bin TL bedelle, iskelemizin kira sözleşmesini imzaladık. 26 Kasım 2019 tarihinde de Anıtlar Kurulu onaylı projemizi aldık. 12 Şubat 2020 itibariyle iskelemizin 3 ayrı noktasından karot numuneleri aldık. Çok şükür değerlerde bir sıkıntı olmadığını gördük. Bu aşamadan sonra, iskelemizde yapacağımız çalışmaların maliyetini hesapladık. Gördük ki, burada yapacağımız çalışmaları ihale etmeye kalksak, belediyemizin kasasından yaklaşık 7 milyon TL çıkacak. Bu maliyetleri görünce “biz bu işi kendimiz yaparız” dedik. Ve Mart ayında “Ya Allah Bismillah!” diyerek, belediyemizin kendi imkânlarıyla inşa etmek üzere, iskelemizdeki çalışmalara başladık,” dedi.

İSKELE VE MEYDAN İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRMEDE BULUNDU

Yüksel, Rumeli İskelesi ve Selanik Meydanı hakkında bilgilendirmede bulunarak, “Rumeli İskelemizin yaklaşık alanı 6 bin metrekare. Biraz sonra açılışını yapacağımız, şehrimizin yeni yaşam alanında; 7 adet hediyelik eşya ve yöresel satış dükkânı, tuvaletler, bay ve bayanlar için mescidimiz,  4 adet tanıtım ve bilgilendirme ofisi, kafeterya ve restorandan oluşan 2 adet belediye sosyal tesisi, cam teras seyir alanı, balık tutma alanları, yürüyüş yolları, oturma alanları, seyir dürbünleri ve çocuklarımız için fotoğraf çekilme panoları yer alıyor. Selanik Meydanı ise gördüğünüz gibi, Saat Kulesi ve çevre düzenlemesinden oluşuyor. Meydan projemizin ikinci etabında ise hemen yan tarafında bulunan çay bahçesini düzenleyeceğiz,” açıklamasında bulundu.

7 MİLYONLUK PROJELER 2,5 MİLYON TL’YE YAPILDI

Projelerin maliyetini de kamuoyuyla paylaşan Başkan Yüksel, “5 aylık çalışma, Saat kulesi, neredeyse işçiliğinin %90’ı tamamen belediye personellerimiz tarafından yapılan bu hizmetin maliyeti, Süleymanpaşa Belediyemize KDV dâhil 2 milyon 147 bin TL’dir. Eksik kalan yerleri tamamladıktan sonra rakam, Selanik Meydanı dâhil yaklaşık 2,5 milyon TL olacak. Şehir mobilyaları, Aydınlatmalar, Korkuluklar, Tesisat, Yer Kaplamaları ve daha fazlası… Bunları ihale yoluyla yaptırsaydık, belediyemizin kasasından yaklaşık 7 milyon TL çıkacaktı. Allah’a şükür biz bütün bunları, bu rakamın üçte birine mal ettik,” diye konuştu.

BAŞKAN YÜKSEL SELANİK VE RUMELİ İSİMLERİNE AÇIKLIK GETİRDİ

İskele ve meydan düzenlemesine verilen isimlerin sosyal medyada bazı kesimler tarafından eleştirilmesi ile ilgili de bilgilendirmede bulunan Yüksel, “Selanik, bu topraklarda yaşayan yüz binlerce insanın dedelerinin göç ettiği ve yine ismini dedelerimizin koyduğu, Balkan Savaşları’na kadar Türk milletinin toprağı olan ve bugün hala Müslüman Türk soydaşlarımızın yaşadığı bölgenin adıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir’den denize döktüğü Rumların verdiği isim ise Tesaloniki’dir. Kim diyorsa ki Selanik Yunan ismidir, tarihini bilmiyordur. Bu meydanın ismini Selanik koyuyorsak, köklerimizin nereden geldiğini unutmadığımızı göstermek içindir. Rumeli ise büyük Türk milletinin Avrupa’da fethettiği ülkelerin geneline verdiği bir isimdir. Peki, iskelemize biz niye Rumeli adını verdik? Balkan Savaşları sırasında ve sonrasında atalarımızın, dedelerimizin birçoğu deniz yoluyla göç etmiştir. Onların aziz hatırasını yaşatmak amacıyla iskelemize ‘Rumeli’ adını verdik. İnşallah önümüzdeki yıl bunun hikâyesini anlatan özel bir çalışma da yapacağız,” ifadelerini kullandı.

DEVASA YENİ PROJELER GELİYOR

Süleymanpaşa’nın bugününe olduğu kadar geleceğine yönelik de çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Yüksel, “Tabi, şehrimiz için bir dizi proje ve hizmeti hayata geçirirken, Süleymanpaşa’mızın gelecekteki 5, 10 ve 20 yıllık planlarını da hazırlıyoruz. Bizden sonra gelecek idarecilerin önüne bu projelerimizi, yani şehrimizin gelecek vizyonunu oluşturan yol haritasını koyacağız. İşte, bu projelerimizden biri de “Paşaferik” projesidir. TBMM Başkanımız Sn. Mustafa Şentop hocamızın desteğiyle, inşallah bu projemize 2025 yılı itibariyle ‘Bismillah’ diyerek başlamayı hedefliyoruz. Ata Tepe’den Rumeli İskelemize bağlanacak Paşaferik ile gelen misafirlerimize, güzel şehrimizi ve güzel denizimizi yukarıdan görme imkânı sağlayacağız. 2025 projelerimizden bir diğeri de, Kumbağ ile Dut Limanını birbirine bağlayacak Paşa Kale - Kaya Teras projesidir. Bu projemizle şehrimizi, Avrupa’nın en güzel turizm bölgelerinden biri haline getirmeyi hedefliyoruz. Bir diğer projemiz de Yenice sapağından Altınova’ya kadar olan hatta sahil düzenlemesi projesi.  Bunlar turizmle ilgili olanlar. Tabi şüphesiz, vatandaşlarımızın en büyük beklentisi iş ve aş. Meclis Başkanımız Sn. Mustafa Şentop hocamızın bizzat yakından takip ettiği ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Kadir Albayrak’ın da desteklediği, SELEB projemizin hayata geçmesiyle birlikte, halkımızın bu beklentisine de cevap vereceğiz. Önümüzdeki üç buçuk yıllık süreçte de Ata Tepe, Atatürk Tuna Boyu Seyir Kafe, Altınova Millet Bahçesi, kapalı pazaryerleri, kadın yaşam merkezleri, emekli aktivite merkezi, yaşlılarımız için gönül evleri, ata sporları tesisi ve engelli vatandaşlarımız için Engelsiz Ev projelerimizi hayata geçireceğiz,” dedi.

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

Rumeli İskelesi ve Selanik Meydanı projelerinin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, konuşmasını yaklaşan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayarak sonlandırdı.

ALBAYRAK TEŞEKKÜR ETTİ

Yüksel’in ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak kürsüye geldi. Albayrak, Rumeli İskelesi’ni Selanik Meydanı’nı birkaç gün önce Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel ile birlikte dolaştığını ve çok beğendiğini kaydetti. Süleymanpaşa’ya ve Tekirdağ’a yakışan bu projeler için başta Yüksel olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

YEL: “AK PARTİ HİZMET ANLAYIŞI TEKİRDAĞ’DA KENDİNİ GÖSTERİYOR”

Albayrak’ın ardından ise Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel konuşmasını gerçekleştirdi. Milletvekili Yel de Ak Parti hizmet anlayışının 18 yıldır Türkiye’yi imar ederek geliştirdiği gibi Tekirdağ’da da önemli projeleri hayata geçirerek kendini gösterdiğini ifade etti. Rumeli İskelesi ve Selanik Meydanı’nın hizmete açılmasında, başta Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel olmak üzere emeği olan herkese teşekkür etti.

VALİ YILDIRIM TEBRİK ETTİ

Milletvekili Yel’den sonra kürsüye gelen Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, turistik potansiyeli yüksek olan ve farklı turizm türlerine ev sahipliği yapan Tekirdağ’a kazandırılan ve turistik anlamda şehre değer katacak olan Rumeli İskelesi ve Selanik Meydanı projelerinin hayata geçirilmesini sağlayan Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’i tebrik etti.

PROF. DR. ŞENTOP’TAN YENİ YATIRIM MÜJDELERİ

Son olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop kürsüye gelerek konuşmasını gerçekleştirdi. Prof. Dr. Şentop, Tekirdağ’a kazandırılacak olan yeni yatırımların da müjdesini vererek Rumeli İskelesi ve Selanik Meydanı projelerinin hayırlı olmasını diledi. Şentop, bir ay içerisinde Tekirdağ Şehir Hastanesi’nin hizmete girmesinin planlandığını, Millet Bahçesi ile ilgili proje çalışmalarının sürdüğünü, şehre yeni bir spor salonu ve yüzme havuzu kazandırılacağını kaydetti.

PROTOKOL ÜYELERİ İSKELEDE İNCELEMEDE BULUNDU

Protokol konuşmalarının ardından, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’a bir hat sanatı tablosu hediye etti. Daha sonra tüm protokol üyelerinin de katılımı ile açılış kurdelesi kesilerek tören sona erdi.

Törenin ardından TBMM Başkanı Şentop ve protokol üyeleri Süleymanpaşalıların hizmetine kazandırılan Rumeli İskelesi’nde incelemelerde bulundu. Ziyaretçiler, Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü sporcularının tekne gösterisi, yüzme sporcularının Malazgirt Zaferi anısına 1071 kulaç atarak Şentop’a Türk Bayrağı hediye etmesi, Süleymanpaşa Belediyesi Konservatuvarı eğitimcilerinin hazırladığı Rumeli Türküleri Konseri ve lazer gösterileri ile muhteşem bir atmosfere sahip olan Rumeli İskelesi’nin görünümüne hayran kaldılar.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Süleymanpaşa'nın, iki, yeni, vizyon, projesi, halka, açıldı,
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 28.03.2024
Bugün
12 - 19
Cuma
12 - 18
Cumartesi
12 - 17
Tekirdağ

Güncelleme: 28.03.2024
İmsak
18 Ramazan 1445
Sabah
05:26
Öğle
06:53
İkindi
13:20
Akşam
16:51
Yatsı
19:37
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
81
68
1
3
26
30
2
Fenerbahçe
79
79
1
4
25
30
3
Trabzonspor
49
51
11
4
15
30
4
Beşiktaş
46
40
12
4
14
30
5
Kasımpasa
43
53
11
7
12
30
6
Başakşehir
42
38
12
6
12
30
7
Rizespor
42
36
12
6
12
30
8
Antalyaspor
41
35
9
11
10
30
9
A.Demirspor
39
46
9
12
9
30
10
Alanyaspor
39
38
9
12
9
30
11
Sivasspor
38
36
10
11
9
30
12
Kayserispor
36
36
11
9
10
30
13
Samsunspor
36
35
14
6
10
30
14
Ankaragücü
33
36
11
12
7
30
15
Hatayspor
33
36
11
12
7
30
16
Konyaspor
33
31
11
12
7
30
17
Gaziantep FK
31
34
15
7
8
30
18
Karagümrük
30
34
14
9
7
30
19
Pendikspor
29
34
15
8
7
30
20
İstanbulspor
13
22
20
7
3
30
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı