Dokuzuncu Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel'in, 95'inci doğum günü dolayısıyla, memleketi Isparta'da adını taşıyan üniversitede konferans verildi. SDÜ Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'ndeki konferansa, eski bakanlardan Ali Nail Erdem, Hamdi Üçpınarlar, Esat Kıratlıoğlu, İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, yazar Hulusi Turgut, Demirel ailesi, Saray’dan Nidai Yılmaz ve halk katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ilk konuşmayı 20 yıl boyunca Demirel’in özül doktoru ve başdanışmanı olarak görev yapan Aylin Cesur gerçekleştirdi. Süleyman Demirel'i anlatan kısa bir film gösterimi yapılırken, SDÜ Akademik Oda Orkestrası'nın müzik dinletisinin ardından yazar Hulusi Turgut ve eski bakan Ali Nail Erdem tarafından 'Demirel ve Demokrasi' konulu konferans verildi.
FÖTR ŞAPKAYA İLGİSİ ORTAOKULDA BAŞLADI
Süleyman Demirel'le ilgili anılarını anlatan Hulusi Turgut, Demirel'in fötr şapkaya ilgisinin ortaokul yıllarında başladığını söyledi. Demirel'in, ortaokul öğrencisiyken, Ankara'dan Isparta'ya demir yolu istasyonu açılışı için gelen protokol üyelerinde fötr şapka gördüğünü anlatan Turgut, "Lise eğitimi için Afyonkarahisar'a gitti. Yatılı kalıyordu. Lise birinci sınıfta biriktirdiği parayla ilk şapkasını aldı. Ondan sonra da hep kullandı" dedi.
Saray’ın Kurtdere Mahallesi’nde ikamet eden ve her yıl merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i anma törenlerine katılan Nidai Yılmaz’da programda bir konuşma gerçekleştirdi. Nidai Yılmaz anma programına Süleyman Demirel’den aldığı fötr şapka ile katılırken, konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Hepinize Tekirdağ Saray’dan selamlar getirdim. Rahmetli Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel bizlere her zaman hoşgörülü, tatlı dilli ve güler yüzlü olmayı öğütlemiştir. Bizler de kendisini her zaman güler yüzlerle, hoşgörülü kalp ile ve tatlı dilimizle rahmetle anıyoruz. Rahmetli cumhurbaşkanımız ile olan hukukumdan dolayı her zaman onur ve mutluluk duydum. Saygın ve bağlılığım ömrüm boyunca devam edecektir.” Azerbaycan Büyükelçisi Hazar İbrahim, Süleyman Demirel'in sadece Türk dünyasının değil, Azerbaycan'ın da gerçek bir dostu olduğunu, Azerbaycan halkının kendisini saygıyla andığını belirtti.