301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
28 Mart 2019 - Perşembe 17:13 Bu haber 969 kez okundu
 
Saray Kararını Verdi, Bu İş Bitti
Saray Kararını Verdi, Bu İş Bitti
SARAY Haberi


İyi Parti Saray İlçe Başkanı Rahim Buluş ve Belediye Başkan Adayı Ali Özen, seçime iki gün kala bir genel değerlendirme yaptılar. Rahim Buluş ve Ali Özen, diğer partilerinde de yaptırdığı araştırmalarda İyi Parti’nin önde olduğunu belirtirken, başkan adayı Ali Özen halkın kararını verdiğini ve diğer adayların bu yüzden saldırılarını arttırdığını belirtti.

İyi Parti Saray İlçe Teşkilatı’nda yapılan basın açıklamasında İlçe Başkanı Rahim Buluş son haftaya girilmesiyle önde olduklarını ve bu düşünlerine hem kamuoyu hem de genel tabloya bakarak vardıklarını söylerken sözlerini şöyle sürdürdü;  “Ali Özen ile çıktığımız bu yolda son bir hafta olarak artık zafere yakın olduğumuzu gördük. Bunu kamuoyunla paylaşmak istedik sizlere de bu güne kadar kampanyamıza verdiğiniz destekten dolayı sizlerin emeklerine teşekkür ediyoruz. Bizler için önemli bir süreçti ve bu süreci hayal edemediğimiz noktalara getirdik. Son bir hafta içinde üç tane anket var elimizde sonuç kimsenin bildiği gibi değil sonuç bizden yana fark giderek açılıyor, son yapılan ankette farkın 3 puan daha açıldığını görüyoruz. Saray değişim istiyor bunu 2009 ve 2014 seçimlerinde gösterdi aslında. Bu değişim isteğinin bu sefer tam yüz dereceye kaynama noktasına geldiğini görüyoruz. Çok önemli sorunları var Saray’ın bunları çözmekte Ali Özen’e nasip olacak. Cumartesi gününe kalmadan biz hafta başında gördük ki bu iş bitmiş.”

Rahim Buluş’un ardınan kısa bir değerlendirme yapan Ali Özen, partililere emeklerinden dolayı teşekkür etti. Özen, vatandaşların kendilerine olan desteğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek son günlerde desteğin artarak devam ettiğini vurguladı. Değerlendirmesinden sonra Özen detayı bir şekilde projelerini anlatırken, mevcut belediye yönetimini de eleştirdi. İmar planlarının Saray’ın yapısına uygun şekilde yapılacağını söyleyen Ali Özen projelerini şöyle sürdürdü; kooperatifçilik, mezbaha, kapalı Pazar yeri, açık düğün salonları, soğuksu projesi, istihdam, üretim, spor kompleksleri, hoş geldin bebek, kadına öncelik, engelsiz hayat, iftar çadırları, yazlık sinema ve tiyatro, kütüphane, Büyükyoncalı Stad yenileme, her mahalleye basketbol sahası, klimalı durak, kapalı Pazar yeri, sıfır atık, psikolog ve hukuk danışmanlığı, çarşı yayalaştırma, balçık panayırı, kültür gezileri.

Ali Özen, kapalı Pazar yeri, mezbaha, engelsiz yaşam, kooperatifçilik, psikolog danışmanlığı her mahalleye açık düğün salonu gibi projelerin çok önemli olduğunu vurgularken, esnafa zarar verecek projelerden de uzak duracağını belirtti. Özen, son on yıldır soğuk hava deposunun, mezbahanın ve kültür merkezinin yıkılmasına ve yerine bir şey yapılmamasına dikkat çekerek “Bunlar yıkmaya gelmişler” ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

Başkan Adayı Özen, en büyük projesinin ise Belediye muhasebesini oturmak olduğunu vurgularken, şunları kaydetti; “Bizim Saray’a vereceğimiz en büyük hizmetlerden bir tanesi belediyenin muhasebesini oturtmak olacak. Ben iddia ediyorum şuan Saray Belediye Başkanı dahil personellerin belediyenin gerçek borcunu ve alacağı olduğunu bilmiyorlar. Bu yüzden ilk önce muhasebeyi oturtup israfı bitirerek, israfa giden paraları vatandaşımızın hizmeti için yatırımlara devam edeceğiz. Hiçbir zaman çalışanın işiyle oynamayacağız, mahallemizde yaşayan vatandaşların bir karış toprağını satmayacağız. Şeffaf, hesap sorulabilir, ayrıştırmayan, bütünleştiren herkesi bir çerçevede tutabilen bir şekilde Sarayımıza yıllardır o kaybedilmiş bütünleştiriciliği tekrar kazandıracağız.

“FESTİVALİN NE FAYDASI VAR DİYE SORUYORUM CEVAP YOK”

Fuzuli harcamaları keseceğiz. İşte bazı arkadaşlar Ali Özen işçi çıkaracak diye konuşuyor bunlar tamamen karalama politikası, hayatımızda kimseyi işten çıkarmadık kimsenin aşına mani olmadık. Her yıl binlerce lira harcanıyor festivale. Her gittiğim yerde soruyorum bu festivalin Saray’a bir faydası var mı diye hiç kimse de bu güne kadar bir cevap vermedi.

“ADAY OLMAK EN DOĞAL HAKKIMDI”

Seçim zamanında üzücü şeylerle karşılaştım. Herkesin olduğu gibi benim de en doğal hakkımdı belediye başkan adayı olmak. Evet en son aday ben oldum nedenini de söyleyeyim. Bizim vatandaşımız adayların çoğuna güvenmediği için hepsine demiyorum çoğuna güvenmediği için aday arayışına gitmiştir, bu bunun için geldiler bize bu sorumluluğu yüklediler biz de bundan gurur duyduk aday olduk. Aday olmadan önce her seçim döneminde olduğu gibi bu işi çantada keklik görenler Ali Özen ve ekibi sahaya çıkınca baktılar ki bu iş değişiyor başladılar sataşmaya.

“SATAŞTILAR KÜFÜR ETTİLER”

Herkese soruyorum ben gidip kendi parti araçlarımı gidip onların partilerinin önüne bırakır mıyım? Bakın gidin aşağı da yine var inadına parti binamıza çekiyorlar araçlarını. Resimlerimizi yırttırdılar, sataştılar, küfür ettiler neler neler yaptılar. Ama başta eşim dostum tüm partili arkadaşlarım hep sağduyulu olduk kimsenin gazına gelmedik her ne kadar çirkinlik çirkeflik yapsalar da gelmeyeceğiz.

Resimlerimizi yırtarken fotoğraflıyoruz haklıymış gibi basın açıklaması yapıyorlar. Ya olabilir hata yaptık bir daha olmaz diyebilirsin ama onlar açıklama yaparak yavuz hırsız ev sahibini bastırır gibi bizim tepemize çıkmaya çalışıyorlar. Ama biz bu yola bunların olacağını bilerek çıktık ve toplantımızda herkesi uyardık, hele hele bugün ki gibi kaybettiklerini anladıklarında çirkefliklerini hepten arttıracaklar.

“MAFYA MISINIZ SİZ NESİNİZ?”

Akşam üç tane araba takip ediyor beni mafya mısınız siz? Nesiniz siz böyle bir terbiyesizlik var mı? Çağrıldığım eve benim ardımdan giderek baskı yapıyorlar ve her gün belediye çalışanlarına aba altından sopa gösteriyorlar. Sonra bazı arkadaşlar diyor ki niye hep bir kişiyi eleştiriyorsun. Ya ben muhalefetim, iktidardakini eleştireceğim, muhalefeti mi eleştireyim? Eğer ben onu eleştirmeyeceksem niye aday oldum ve bu parti niye aday çıkardı? Muhalefetin en doğal hakkı iktidarı eleştirmek. Ama hiçbir zaman onların çocukları, hanımları dostları hakkında onları rencide edecek bir kelimemi duyamazsınız. Ali Özen’le uğraştılar iki ay yok ne tutsalar elinde kalıyor. Sonra döndüler çocuklarımıza bir anne babanın çocuklarına iş araması iş bulması kadar doğal ne var? Tabi sen alışmışsın yıllardır işsizliğe bizde öyle bir şey yok. Çocuğumuza iş bulduk diye suçlu olduk. Tabi o da tutmadı baktım işte eşim pazarcıymış kardeşim, e kardeşim senin muhasebeci meclis üyen var kayıtlı olup olmadığını çok iyi bilir sor ona öyle bir şey varsa getir belgeyi sabah bırakacağımı söyledim.

MADEM ÇOK İYİYDİ NEDEN ADAY OLDUN?

Önümüzde iki gün daha var ben tahrik olmayacağım benim bu partiye ve herkese bir sorumluluğum var böyle davranmam gerektiğini çok iyi biliyorum. Diğer arkadaşları da eleştiriyorum, madem yerel iktidarı eleştirmiyorsun neden aday oldun. Bu ülkede yöneticinin inancı ve cesareti olacak. Diğer arkadaşımın da cesareti yok her halde siyaset cesaret yürek işidir.

1 Nisan’da Saray’ı Saray gibi yapacak bir ekibimiz var çıkacağız 5 yılda ne dediysek projeleri hayata geçireceğiz. Hiç kimseyi ayrıştırmadan şeffaf bir belediyecilik anlayışı ile bu inşalara hizmet edeceğiz. Vatandaşın ‘ne yapıyorsun başkan’ diyebilecek ama onun için senin halkın içinde olman lazım koltukta oturmakla olmaz.

Son araştırma diğer partilerin de yaptığı araştırma da 4 puan öndeyiz bunun arttığını düşünüyorum. zaten arkadaşa bakıyorum kimi getirdilerse tutmadı. Onlarda fark etti belki toparlarız diye ama bu iş bitti halk kararını verdi.”

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Saray, Kararını, Verdi,, Bu, İş, Bitti,
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 26.04.2024
Bugün
11 - 17
Cumartesi
11 - 17
Pazar
10 - 15
Tekirdağ

Güncelleme: 26.04.2024
İmsak
16 Şevval 1445
Sabah
04:33
Öğle
06:09
İkindi
13:13
Akşam
17:01
Yatsı
20:07
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
90
77
1
3
29
33
2
Fenerbahçe
86
87
1
5
27
33
3
Trabzonspor
55
56
12
4
17
33
4
Beşiktaş
51
44
12
6
15
33
5
Başakşehir
49
44
12
7
14
33
6
Rizespor
48
43
13
6
14
33
7
Kasımpasa
46
55
13
7
13
33
8
Alanyaspor
45
43
10
12
11
33
9
Sivasspor
45
40
10
12
11
33
10
Antalyaspor
45
38
10
12
11
33
11
A.Demirspor
41
49
10
14
9
33
12
Samsunspor
39
37
14
9
10
33
13
Ankaragücü
37
40
12
13
8
33
14
Kayserispor
37
37
13
10
10
33
15
Konyaspor
36
34
13
12
8
33
16
Gaziantep FK
34
37
17
7
9
33
17
Hatayspor
33
37
14
12
7
33
18
Karagümrük
33
37
16
9
8
33
19
Pendikspor
30
37
17
9
7
33
20
İstanbulspor
16
26
22
7
4
33
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı