301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
16 Kasım 2022 - Çarşamba 16:41 Bu haber 437 kez okundu
 
SARAY’DA “HALK TOPLANTISI” DÜZENLENDİ
SARAY’DA “HALK TOPLANTISI” DÜZENLENDİ
SARAY Haberi


Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Saray ilçesindeki şehit ailesini ziyaret ederek, ardından vatandaşlarla Hasan Ergene Parkında  “Halk Toplantısı” düzenledi.

Vali Yıldırım, Kemalpaşa Mahallesinde bulunan Hasan Ergene Parkında “Halk Toplantısı” düzenledi. Yıldırım, toplantıda vatandaşların sorunlarını ve taleplerini dinleyerek notunu aldı. Saray’daki birçok sorunun olduğunu dile getiren başta muhtarlar olmak üzere vatandaşlarında rahatsız olduğu konuların başında gelen özellikle sokak hayvanların saldırgan olduğunu ve korku saldıklarını dile getirdi.

Saray ziyaretleri kapsamında vatandaşların taleplerini, şikayetlerini ve dertlerini dinlemek, sorunları, ihtiyaçları yerinde tespit etmek ve çözüm üretmek amacıyla düzenlenen “Halk Toplantıları” kapsamında Kemalpaşa Mahallesi Hasan Ergene Parkında Mahalle sakinleriyle bir araya gelen Vali Yıldırım, mahalle sakinlerinin sorunlarını ve taleplerini tek tek dinleyerek, talep ve şikayetleri not aldı. Yıldırım, sorunların çözümü ve taleplerin yerine getirilmesi için talimatlarını verdi.

VALİ YILDIRIM KARACA AİLESİN DE ZİYARET ETTİ

Vali Aziz Yıldırım, Saray ilçemiz ziyaretleri sırasında Hayırsever Halil Karaca ailesini ziyaret etti. Ziyaret sırasında Hayırsever Halil Karaca ile bir süre sohbet eden Vali Yıldırım, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına yaptığı bağış sebebi ile teşekkür etti. Hayırlı hizmetlerin devamını temenni ederek sağlıklı, mutlu ömürler diledi.

VALİ YILDIRIM ŞEHİT AİLELERİNİ ZİYARET ETTİ

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Saray ilçesine gerçekleştirdiği ziyaret çerçevesinde, 1991 yılında Gaziantep'te şehit olan TSK Personeli Ahmet Refik Altıntaş'ın ailesini ziyaret etti.  Ziyarette şehidin ailesiyle yakından ilgilenen Vali Yıldırım, onlarla sohbet ederek hal ve hatırlarını sordu. Ardından ziyarette, Kur'an-ı Kerim okunarak tüm şehitler için dua edildi.

VALİ YILDIRIM GAZİLERİ  ZİYARET ETTİ

Şehit ailesini ziyaretinin ardından Vali Yıldırım, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Saray Temsilciliği'ne ziyaret gerçekleştirdi. Vali Yıldırım, gazilere hal ve hatırlarını sorarak onlarla sohbet etti. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Saray Temsilciliği Şube Başkanı Hüseyin Taşkın, yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi verdi; gaziler de askerlik anılarını anlattı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Dernek Başkanı Hüseyin Taşkın, Vali Yıldırım'a kalpak ve kravat hediye etti.

HALK GÜNÜ TOPLANTISI HASAN  ERGENE PARKINDA YAPILDI

Kemalpaşa Mahalle Muhtarı Erol Atik’in ev sahipliği yaptığı “Halk Toplantısı” verimli geçmesi,  ilçe merkezi ve mahalle sorunları ele alındı. Hasan Ergene Parkında gerçekleşen “Halk  Toplantısı” vatandaşlar sorunlarını rahatlıkla Vali Yıldırım’a anlatma fırsatını buldu.

Vali Aziz Yıldırım, vatandaşların taleplerini, şikayetlerini ve dertlerini dinlemek, sorunları, ihtiyaçları yerinde tespit etmek ve çözüm üretmek amacıyla düzenlenen "Halk Toplantıları" çerçevesinde, Mahalle Muhtarları ve Kemalpaşa Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Mahalle sakinlerinin sorunlarını ve taleplerini tek tek dinleyen Vali Yıldırım, talep ve şikayetleri not aldı. Vali, sorunların çözümü ve taleplerin yerine getirilmesi için talimatlarını verdi.

VALİ YILDIRIM İLÇENİN SORUNLARININ ÇÖZÜLMESİ İÇİN YETKİLİ KURUMLARA İLETECEĞİNİ SÖYLEDİ

Saray İlçemizin sorunlarını, sıkıntılarını dinledi ve notlarını bizzat kendi aldı. İlk önce muhtarlara söz hakkı verdi. Büyükyoncalı  Mahalle Muhtarları başta altyapı sorunların yanı sıra su elektrik gibi bir dizi sorunlar gündeme geldi. Elektrik konusunda çok sıkıntılı, voltajlar çok düşük sürekli elektrik kesintisi yaşadıkları ifade edildi. Elektrik sıkıntısı Saray’ın diğer mahallelerinde de aynı sorunların yaşandığını iletildi. Özellikle yerleşim alanlarındaki altyapı ve elektrik sorunların yaşandığını dile getiren Muhtarlar, “Mahallelerimizde birçok sorun yaşıyoruz. Çoğu mahallelerde elektrik sıkıntısı oldukça sorun. Kimi binaların iskanı olmadığını imarlı yerlere yapılan binalara da iskan bir türlü verilmediğini  dile getirdi. Beyazköy Mahalle Muhtarı Beyazköy ve Selvi Mahallesinin sorunlu olduğu ve bu sorunu çözmek için Vali Yıldırım’dan desteklerini istedi. .

VALİ AZİZİ YILDIRIM SORUNLARA OLDUKÇA OLUMLU YAKLAŞTI

Vali Aziz Yıldırım sözlerini şöyle devam etti: Çekçekler çöp konteynırlarını deviriyorlar, ortalığı darmadağın, ediyorlar ve işlerine geleni alıyor diğerleri kalıyor, ondan sonra pislik koku mikrop bakteri her şey orda oluşuyor. Onun için bunlara müsaade edilmemesi lazım. Peki bu insanlar para kazanamasın mı? Ekmek parası evine götürmesin mi? Kazansın, götürsün ama insani şartlarda yaşasınlar, İki adet çöp ayrıştırma tesisimiz var. Biri Çorlu’ya giderken solda, Karatepe diğeri de Hayrabolu ya giderken solda demirli de. Çek çekler için çöp ayrıştırma firmasıyla konuşulsun işe alım yaptırılsın. Sosyal hakları olsun, soğukta dolaşmasınlar, sağlık problemleri olmasın, sağlıktan faydalansınlar, sağlık ocağın, sağlık kuruluşlarına gidip ilaçlarını alabilsinler. Ben belediye Başkanı’na söyledim kaç defa, çok iyi dedi ama şuana kadar bir icraat görmedim. Bekleyip göreceğiz. Çek çek çiler için senin bahçenden bir şey almakla çöpten bir şey almak arasında fark yok. Çek çek meselesi budur. Saray’ın başka bir sorunu da sokak hayvanlardır belirtti.

VALİ AZİZ YILDIRIM SOKAKTAKİ CANLARI DA UNUTMADI

Sarayda başıboş köpek çok olduğunu dile getiren, vatandaşların sorusunu şu şekilde cevaplandırdı: Bir ilçenin ya da köyün köpekleri başka bir yere bırakması her şeyden önce insani değildir. Bunların tamamını toplayıp uygun yerlerde kendi hayat standartlarına uygun olarak yaşatılması ve beslenmesi lazım. Bizim restoranlarımız var kebapçılarımız, fırınlarımız, lokantalarımız hatta ve hatta askeriyenin toplu olduğu yerlerde yemekhanelerde, yurtlar da bir yığın atık yemekler oluyor. Bunlarla hayvanlara çok rahatlıkla bakılır. Bütün mesele belediyede dir. Belediyenin görevi bu standartları sağlamakdır. Sayın Cumhurbaşkanımız defalarca belediyelere seslendi, bu sizin sorumluluğunuzda. Sokak ta köpek olmaz. Hepimizin medeni olarak baktığı ülkelerde sokaklarda sokak köpeği yok. Eylül’de, ekimde sokaklar cins köpeklerle doluyor. Yazlıkçılar çocukları için alıyor, giderken de şehre götürmeyip bırakıyor, yazık o hayvanlara. Bir kere o hayvan sokakta yaşayamaz, sokakta yaşamayı bilmiyor. Siz birey veya sivil toplum olarak belediyelere baskı yapın belediye yaşam alanı yapsın. Yaşam alanı yaparsa hayvanlar rahat eder ve orada yaşarlar. Sokak köpeği diye bir kavram kalmaz. Almak bakmak isteyenler oradan gelip alabilirler. Hayvan yaşam alanı yapılınca aşıları düzenli yapılır, hasta olanlar tedavi edilir. Sağlıklı olurlar karınları doyar. Aç olan hayvan hem çeteleşiyor hem poşet peşine gidiyor. Çöpleri karıştırıyor. Aç hayvan saldırganlaşır. Belediyelerin böyle bir söz söyleme hakkı yok. Bizim paramız yok diyemez.  yatırım yapamıyoruz diyemezler.  Bu belediyelerin aslı görevidir. Sizler belediyelere baskı yapın görevlerini hatırlattın. Sivil toplum kuruluşları Muhtarlar ve bireyler belediyelere baksı yapıp görevlerini hatırlatıp yapmalarını sağlasınlar.  

KİMLER KATILDI?

Ziyaretleri sırasında Vali Yıldırım’a Saray Kaymakamı Adem Ünal, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ahmet Çetin, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: SARAY’DA, “HALK, TOPLANTISI”, DÜZENLENDİ,
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 26.04.2024
Bugün
11 - 17
Cumartesi
11 - 17
Pazar
10 - 15
Tekirdağ

Güncelleme: 26.04.2024
İmsak
16 Şevval 1445
Sabah
04:33
Öğle
06:09
İkindi
13:13
Akşam
17:01
Yatsı
20:07
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
90
77
1
3
29
33
2
Fenerbahçe
86
87
1
5
27
33
3
Trabzonspor
55
56
12
4
17
33
4
Beşiktaş
51
44
12
6
15
33
5
Başakşehir
49
44
12
7
14
33
6
Rizespor
48
43
13
6
14
33
7
Kasımpasa
46
55
13
7
13
33
8
Alanyaspor
45
43
10
12
11
33
9
Sivasspor
45
40
10
12
11
33
10
Antalyaspor
45
38
10
12
11
33
11
A.Demirspor
41
49
10
14
9
33
12
Samsunspor
39
37
14
9
10
33
13
Ankaragücü
37
40
12
13
8
33
14
Kayserispor
37
37
13
10
10
33
15
Konyaspor
36
34
13
12
8
33
16
Gaziantep FK
34
37
17
7
9
33
17
Hatayspor
33
37
14
12
7
33
18
Karagümrük
33
37
16
9
8
33
19
Pendikspor
30
37
17
9
7
33
20
İstanbulspor
16
26
22
7
4
33
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı