301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
09 Nisan 2019 - Salı 16:29 Bu haber 1099 kez okundu
 
Saray’da Çıta Yükseldi, Halk Yeni Yüzler İstiyor
Saray’da Çıta Yükseldi, Halk Yeni Yüzler İstiyor
SARAY Haberi


Cumhuriyet Halk Partisi Saray İlçe Başkanı Akın Aytaç seçim sürecine dair yaptığı açıklamada alınan 18 bin oya işaret ederek, Saray’da çıtanın yükseldiğini ve bundan sonraki dönemlerde hedefin bu oyun üzerine çıkmak olması gerektiğini söyledi. Yoğun bir propaganda süreci sonrası sorularımızı yanıtlayan Aytaç,  adaylık sürecinde meclis listesinin nasıl oluşturulduğu, bu süreçte ilçe yönetimine yapılan eleştiriler, üye yapısı gibi konulara açıklık getirdi. Aytaç, cevaplarında hem Belediye Başkanı Özgen Erkiş’e, hem meclis listesi dışında kalan partililere hem de üyelere önemli mesajlar verdi.

İlçe başkanı olduğunuzda ilçe yönetiminde değiştirmek istediğiniz bir eksiklik var mıydı?

Herkesin elinden geldiğini yapabileceği kadar yaptı. Örgütten herhangi bir sıkıntım yok zaten kongreden beraber çıktığım bir örgüttü. Her şey tamamdı milletvekilliği seçimlerinde de gerek yerel seçimlerde genel merkezin vermiş olduğu adaylık müddetince müracaatlarda herkes üzerine düşen görevi yaptı.

“YENİ YÜZLER İSTİYOR HALK”

Meclis listesinin oluşturulduğu dönemde çok eleştiri aldınız bu eleştiriler hakkında o dönemde hiç konuşmadınız şimdi eleştiriler hakkında konuşmak ister misiniz? Meclisi oluştururken neleri göz önüne aldınız?

Bizde başvuranların görev almasında karar aldık onların atanmasında rol oynadık. Başkanımızın talebi var tüzük gereği cinsiyet yaş kotası var ona dikkat edilmesi lazımdı. Yönetim olarak hepimizin sorumluluk aldığı bir liste çıkardık. Yönetimden memnunum.

Bizim yönetimimizin dikkat ettiği bir makamı istemek vardır bir de istenmek vardır bu kriteri ortaya koymaya çalıştık. Bunun dışında partiye hizmetlerini düşündük daha sonra kurallara kaidelere uymuş mu yani müracaat müddetinde gelip müracaat etmiş mi bu şartları yerine getirip getirmediğine baktık onların haklarını da korumak lazım.

28 arkadaşımız başvurusunu yapmıştır, bunların haklarını korumak lazım nasıl bir değerlendirme yapacağız tüzüğümüze göre. En çok 15 en az 8 kişi yazarak yönetimimiz bir oylama yaptı hepsi birbirine yakın çıktı ama oradan göze alarak en farklı çıkanlara görev vermeyi düşündü. Benim yönetim kurulum bu listenin hazırlanmasında A’sından Z’sine kadar görev aldı kendilerine teşekkür ederim hepsi sorumluluk almıştır ve pay sahibidir.

Genel merkezimizin tutumuna baktık yeni yüzler istiyor halk. Biz de dedik ki yeni yüzlerle çıkarsak halkın önünde başarılı oluruz. Halkımızda benimsedi bunu, diğer arkadaşlarımız da bu görevi yapacak kapasitedelerdir. Bundan sonraki seçimlerde kendilerine görevler verilir, küsmeden darılmadan çalışmak lazım. Ben 70 yaşında bu işle hakkaniyet esasını uygulayabilir miyim diye uğraştım orta yere bunu koymaya çalıştık.

Neden meclis üyeleri içinde temayül yapılmadı?

Meclis üyeleri için zaman çok dardı. İki usul var bir merkez yoklaması bir de temayül yoklaması zaten genel merkezden böyle bir talep vardı Tekirdağ’da hiçbir yerde temayül yoklaması yapılmadı. Başkan konusunda tek yer Saray oldu. Müracaat eden aday adayları arasında adayımızı Saraylılar buldu orta yere çıkardı. Ve seçime girdi bütün halkımıza müteşekkiriz sonuna kadar adayımızı desteklediler ve bugüne kadar partimizin almadığı bir oy oranıyla bunu zafer olarak yorumlamıyoruz girdiğimiz bir yarıştır bu yarışı başarı ile bitiren CHP’dir. Diğer partilerde bu yarışa girmiştir. Onların yaptığı eleştirileri biz uyarı olarak alacağız ve değerlendireceğiz.

Bizim için siyasi parti toplumun ortak malıdır. Cumhuriyet Halk Partisi o partiye oy verenlerin malıdır. Bütün siyasi partiler böyledir. Burada bütün mesele bir dahaki seçimde alternatif olma olasılığını orta yere koymaktır. Oy vermelerinde malıdır bu seçimde oy vermemiştir ama bir dahaki seçimde ‘Ben oy verebilirim’ diye düşündürmekte önemlidir.  Siyasi partiye ne katarım diyenler çoğunlukta olursa o partiye başarı katacaktır.

30 Yıllık bir iktidarsınız Saray’da yaşanan olumsuzlukları nasıl anlattınız halka?

Altyapı işlerinin hepsi üst üste geldi işte doğalgaz, içme suyu kanalizasyon bunlar zor işler. Şöyle bir atasözü vardır ‘Kişi değişir her şey değişir’ kadrosuyla beraber bunların kapatılma dönemine girilmiştir artık. Biz halkımızdan özür de diledik. En zor işi başardık bundan sonra yapılacak olan her şey yeryüzünde olacak gözükecektir. 

“BAŞKAN ÖRGÜTLE ÇALIŞTIĞI SÜRECE BAŞARILI OLACAKTIR”

İlçe yönetimi ile belediye başkanı arasında bir koordinasyon görecek miyiz bu dönemde?

Başkan örgütle çalıştığı sürece başarılı olacaktır. Biz örgüt olarak halktan duyduğumuz tüm talepleri şikayetleri icra organı olan belediyeye iletiriz yapılması için takibini yaparız sonunda yapılmıyorsa partimizin yetkili organlarında değerlendirilir ona göre çalışma yapılır. Herkes görevini yapacak, örgüt görevini yapacak, belediye görevini yapacak önemli olan halka hizmet.

Büyükşehir Belediyesi’nin Saray’daki oyunu yükseltmesini nasıl yorumluyorsunuz?

Yeni kurulmuş bir büyükşehir olmasına rağmen hizmet ağını Tekirdağ’ın her yerine yaydı. Başarılı bir başkanımız var. Şuna da inanıyorum bana da söyledi başkanımız göreceksiniz iki buçuk sene sonra biz gideceğiz mahallelere talebiniz var mı diye sormaya. Halkımızın da partimize güvenmesiyle böyle bir sonuç çıktı. Tabi stratejilerinde bir değişiklik yapıp örneğin Büyükyoncalı’yı Avrupa statüsüne sokacağız diye açıklamalarımız var inşallah yapacağız bunu Büyükşehir Başkanımın da sözü var. Daha önceki yönetimlerin eksik olan yerlerini düzelterek yapacağız.

Eski belediye başkanlarının belediyede çalışmasına ilçe yönetimi olarak destek verir misiniz?

Ben kimsenin oyuna ipotek koyamam ama ne çıkar ortaya bilemem herkes çıkan sonuca katlanır. Çalışma sistemine göre ne çıkar ortaya ben bilemem herkes ektiğini biçer.

CHP Saray’a yakışan birini çıkarmaya dikkat eder. CHP hem partiye hem Saray’a layık birini kariyeri ile olsun çalışmaları ile olsun birini çıkarmayı düşünür. Halk deyimidir söylenir ama benim şahsi görüşüm halkın oyuna bu kadar ipotek konamaz ama CHP’de halkın güvenini kazanmıştır bu güveni sarsmak için her hangi bir hareket yapmaz.

Vekiller bazında yoğun bir çalışma oldu genel merkezin nezdinde Saray gidiyor düşüncesi mi oluştu?

Karşı grupta olan partililerimiz var bir de manipülasyon oldu. İşte Saray’da seçim tehlikesi varmış diye uçuruluyor bize sorulduğunda ben basın toplantısında da söyledim galibiz çıkacağız hiç tereddüdümüz yok halkımız bizi destekleyecektir.

Gönül istedi ki 12-0 yapalım halkımızın kararıdır bir dahaki seçime kaldı bu rekoru egale etmek. Saray’da da çıta yükselmiştir. Bizden sonraki arkadaşların bu oyun üzerine hedef koyup çalışacaklardır diye düşünüyorum.

İlçe Başkanlığı görevini sürdürmeyi düşünüyor musunuz?

Bana verilen bir görevdir bu ben gençlere devredilmesinden yanayım ben tabi ki tribünde kongreleri izleyeceğim ama gençlerin aktif görev almasından yanayım.

Gelecek kongrede aday değilsiniz o zaman

Şimdilik fikrim bu yönde ben görevimi yaptığıma inanıyorum ve genç bir gruba bırakmak niyetindeyim bu işi. Yeni yüzlere ihtiyaç var bunu ispatladı İstanbul, Ankara, Adana, Antalya, Saray’ın da artık bunu ispatlaması lazım.

Bir de partinizden istifa edenler ve üye sayısının az olduğu konusu var

İstifa edenlerin sayısı az kendilerini bir yerlerde görmek isteyenler tam bilemiyorum inceleme fırsatım olmadı. E devlet üzerinden yapılanları bilmiyorum daha tespit etmedik. Üye sayımızda düşüş olduğunu zannetmiyorum.

Ben bu partiye ne katarım demek isteyenler gelsin. Dört bin üyem olmuş 30 kişiyle partinin kuruluş gününü kutluyorum bunun anlamı yok. Dört bin üyem olduğu zaman üç bin kişisi etken olması lazım. aktif bir üye yapısı olmasında yarar vardır. Diğer partilerde üye nasıl yapılıyor bilmiyorum biz de kendi iradesi gelir başvurur kendi iradesi ile ayrılır herkese kapımız açık. İyi Parti’nin de aday çıkarma durumu oldu dışarıdan adam ithal edilemeyeceğine göre mevcut partilerden geçişler olmuştur. Bir sebepte budur.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Saray’da, Çıta, Yükseldi,, Halk, Yeni, Yüzler, İstiyor,
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 26.04.2024
Bugün
11 - 17
Cumartesi
11 - 17
Pazar
10 - 15
Tekirdağ

Güncelleme: 26.04.2024
İmsak
16 Şevval 1445
Sabah
04:33
Öğle
06:09
İkindi
13:13
Akşam
17:01
Yatsı
20:07
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
90
77
1
3
29
33
2
Fenerbahçe
86
87
1
5
27
33
3
Trabzonspor
55
56
12
4
17
33
4
Beşiktaş
51
44
12
6
15
33
5
Başakşehir
49
44
12
7
14
33
6
Rizespor
48
43
13
6
14
33
7
Kasımpasa
46
55
13
7
13
33
8
Alanyaspor
45
43
10
12
11
33
9
Sivasspor
45
40
10
12
11
33
10
Antalyaspor
45
38
10
12
11
33
11
A.Demirspor
41
49
10
14
9
33
12
Samsunspor
39
37
14
9
10
33
13
Ankaragücü
37
40
12
13
8
33
14
Kayserispor
37
37
13
10
10
33
15
Konyaspor
36
34
13
12
8
33
16
Gaziantep FK
34
37
17
7
9
33
17
Hatayspor
33
37
14
12
7
33
18
Karagümrük
33
37
16
9
8
33
19
Pendikspor
30
37
17
9
7
33
20
İstanbulspor
16
26
22
7
4
33
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı