301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
20 Mayıs 2024 - Pazartesi 13:18 Bu haber 237 kez okundu
 
SARAY’DA 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLANDI
SARAY’DA 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLANDI
SARAY Haberi


Saray'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, şehir stadyumda çeşitli etkinliklerle devam etti. İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Fehmi Çüren, “Milli Mücadeleyi başlatan sürecin 105. yıldönümüne ulaşmış olmanın mutluluğunu ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz” dedi.      

19 Mayıs 1919'da, inanmış bir avuç yurtsever, tüm tehditlere ve olumsuz koşullara rağmen Bandırma Vapuruyla Samsun'a çıktı. Atatürk'ün önderliğindeki kadro, bağımsızlık ateşini yaktı. 19 Mayıs, sıradan bir gün değildir. Dört bir yanı işgal edilmiş bir milletin, son direnişi, yedi düvele baş kaldırışıdır.

Saray’da ilk tören, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla, sabah saat 09:00'da Atatürk Alanındaki, Atatürk Anıtı'na, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Fehmi Çüren,  tarafından, çelenk sunulması ile başladı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurt genelinde olduğu gibi Saray’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Sabah saat 09.00’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan kutlamalar; Şehir Stadı’nda devam etti.  

Saray Atatürk Stadı'nda 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi. İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Fehmi Çüren, Gençlik Haftasının başlaması dolayısıyla, Atatürk Anıtına çelenk sundu, ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’n okunmasıyla, “Gençlik haftası” kutlamaları başladı. Atatürk Anıtına çelenklerin koyulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş meşalesini yaktığı ve Türk Gençliğine bayram olarak armağan ettiği 19 Mayıs, 105. yılında coşku ve sevinçle kutlandı. 14 Mayıs tarihinde “Gençlik Haftası” sebebiyle düzenlenen “ Gençlik koşusu ve kros yarışması ile başlayan Atatürk’ü anma programı ” etkinlikleri kapsamında,  19 Mayıs tarihinde sabah saat 09:00’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ve saat 10.00’da Atatürk Stadı’nda kutlamalar devam etti.

Atatürk'ün, Anadolu topraklarını düşman işgalinden kurtarmak amacıyla 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışıyla başlayan, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasıyla sonuçlanan milli mücadelenin 105. yıl dönümü kutlamaları kapsamında çelenk sunma töreni düzenlendi.

Atatürk Stadyumu'nda devam eden törende konuşan İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Fehmi Çüren, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’dan başlattığı Milli Mücadele'nin Türk milletinin onurunu ve asaletini dünyaya gösterdiği tarihi bir dönemeç olduğunu söyledi.

19 Mayıs’ın sadece Milli Mücadele'nin başlangıcı olmadığını vurgulayan Çüren, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, çağdaş değerle yoğurulmuş bir ulusun doğuşunun simgesi olduğunu kaydetti.

Atatürk Stadyumu’nda tören programı; İstiklal marşının okunmasının ardından, günün Anlam ve önemini  belirten konuşmayı İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Fehmi Çüren, tarafından yapıldı. Müdür Çüren, şöyle konuştu:

“Milli Mücadeleyi başlatan sürecin 105. yıldönümüne ulaşmış olmanın mutluluğunu ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz. 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan istiklal meşalesi, esareti kabul etmeyen, hürriyetinden vazgeçmeyen, zulme asla boyun eğmeyen milletimizin varoluş mücadelesinin ilk adımıdır. Büyük bir inanç, azim ve kararlılıkla sürdürülen bu mücadele, imkânsızlıklara rağmen zaferle sonuçlanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin ilk değil, binlerce yıllık tarihindeki son devletidir.

Cumhuriyetimiz, millet egemenliğine dayalı olarak inşa edilmiş ve kendisine hedef olarak muasır medeniyet seviyesinin üstüne ulaşmayı belirlemiştir.

Vatandaşlarımızın, tıpkı 105 yıl önce olduğu gibi bugün de, aynı heyecanla istiklallerine ve istikballerine sarıldıklarını görmekten büyük mutluluk duyuyoruz.

İstiklal mücadelemizin en önemli dönüm noktası olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Gazi Mustafa Kemal’in milletimize ve özellikle gençlerimize armağanıdır.

Gençliğe armağan edilen bu bayram Türkiye’mizin geleceğinin, gençliğimizin omuzlarında yükseleceğine, tüm dünyaya barış ve huzurun yine gençlerin eliyle geleceğine bir işarettir.

Gençler, sizden beklentimiz, hangi alanda çalışırsanız çalışın en iyisi olmak için gayret göstermenizdir. Asla geçmişte yaşamayın; ama daima geçmişten ders alın.

Sevgili gençler, büyük hedefleri, büyük hayalleri, büyük idealleri olmayanların geleceği de olmaz. Hayallerle hakikatler arasında sadece azim, gayret, çalışma, emek ve alın teri vardır. İnanırsanız ve çalışırsanız mutlaka başarırsınız.

Biz inanıyoruz ki, Gençlerimiz, Ülkemizi Güçlü bir şekilde yarınlara taşıyacaktır. Gençliği iyiye yönelten, insanlığı iyiye yöneltir.

Gençlik Allah tarafından insana bahşedilen en büyük nimetlerden birisidir. Bu dönemde elde edilecek kazanımlar bir gencin bütün hayatını yönlendirecektir.

Gençlerimize güveniyor; gençliğimizi bugünün enerjisi, yarınların teminatı olarak görüyoruz. Türkiye’nin gücü gençliğidir.

Bizlere düşen görev; Devletine ve Milletine sevdalı, hür düşünebilen, milli ve manevi değerlerine bağlı, cumhuriyet ve demokrasiyi benimsemiş, kendilerini ifade edebilen, görev ve sorumluluk bilinci gelişmiş ve toplumla bütünleşmiş, donanımlı bir gençlik yetişmesine katkıda bulunmaktır.

Bu düşüncelerle, hepinizin, halkımızın ve özellikle de gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını tebrik ediyorum.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bizlere bağımsızlığımızı ve devletimizi kazandıran tüm kahramanları, şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle yâd ediyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” Dedi.

Programda öğrenciler şiir okudu, gösteri sundu ve yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller verildi.

Programa Kaymakam Refik Özsoy, Garnizon Komutanı V. Ulş. Yzbş. Ramazan Tilbaç, Belediye Başkanı Abdül Taşyasan, İlçe emniyet Müdürü V. Vahap Uyar, İlçe Jandarma Komutanı Asb. Kd. Bçvş. Ayhan Aytaç, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Haber: youtube'dan Gözlem Tv. kanalımızdan canlı izleyebilirsiniz.

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: SARAY’DA, 19, MAYIS, ATATÜRK'Ü, ANMA, GENÇLİK, VE, SPOR, BAYRAMI, KUTLANDI,
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 07.09.2024
Bugün
21 - 27
Pazar
19 - 27
Pazartesi
20 - 26
Tekirdağ

Güncelleme: 07.09.2024
İmsak
05:07
Sabah
06:36
Öğle
13:13
İkindi
16:49
Akşam
19:40
Yatsı
21:03
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Beşiktaş
6
6
0
0
2
2
2
Galatasaray
6
4
0
0
2
2
3
Eyüpspor
4
5
0
1
1
2
4
Başakşehir
4
5
0
1
1
2
5
Fenerbahçe
4
3
0
1
1
2
6
Rizespor
4
3
0
1
1
2
7
Sivasspor
4
2
0
1
1
2
8
Konyaspor
3
4
1
0
1
2
9
Samsunspor
3
1
1
0
1
2
10
Gaziantep FK
3
1
1
0
1
2
11
Göztepe
2
2
0
2
0
2
12
Kasımpasa
1
3
1
1
0
2
13
Alanyaspor
1
3
1
1
0
2
14
Hatayspor
1
2
1
1
0
2
15
Antalyaspor
1
2
1
1
0
2
16
Trabzonspor
1
0
0
1
0
1
17
Kayserispor
0
1
1
0
0
1
18
A.Demirspor
0
1
2
0
0
2
19
Bodrumspor
0
1
2
0
0
2
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı