301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
06 Aralık 2018 - Perşembe 17:46 Bu haber 1630 kez okundu
 
“Partimizin Kaybetme Riskini Gördüğüm İçin Aday Oldum”
Tekirdağ CHP eski milletvekili, Saray Belediyesi Eski Belediye Başkanı, CHP Saray Belediye Başkan A. Adayı Erdoğan Kaplan, Pazar günü yapılacak olan temayül öncesi önemli açıklamalarda bulundu.
SARAY Haberi


 

Tekirdağ CHP eski milletvekili, Saray Belediyesi Eski Belediye Başkanı, CHP Saray Belediye Başkan A. Adayı Erdoğan Kaplan, Pazar günü yapılacak olan temayül öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Kaplan, CHP’nin Saray’da seçimi kaybetme riskini gördüğü için A. Adayı olduğunu vurgularken, “30 yıllık kaleyi üyelerimizin vereceği sağlıklı kararla yıktırmayacağız inşallah” ifadelerini kullandı. Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban’a yüklenen Kaplan, “Erdoğan Kaplan ne yaptı diyorlarmış. Benim görev süremde ne akrabam ne tanıdığım bırak belediye ile iş yapmayı belediyenin önünden bile geçmedi. Taşeron işçiler neden maaşını kardeşinden alıyor? Belediyenin parası nereden dönüyor da geliyor senin kardeşine çık ta açıkla.” İfadelerini kullandı. Erdoğan Kaplan, termal su konusuna da değinirken, Nazmi Çoban’dan firma ile yapılan şartnameyi halka açıklamasını talep etti. Erdoğan Kaplan, “Partili arkadaşlarıma da sesleniyorum aklıselim sağlıklı düşünüp doğru karar verelim Saray’ın geleceği için” ifadeleriyle Pazar günü yapılacak olan eğilim yoklaması öncesi CHP’li üyelere seslendi.

“SANDIKTAN ÇIKACAĞIMA İNANCIM SONSUZ”

Eğilim Yoklamasını Nasıl Yorumluyorsunuz?

Tekirdağ’da sadece Saray’da temayül yoklaması oluyor. Temayül yoklaması bir ön seçim değil hakim huzurunda yapılmıyor. Hakim huzurunda bir önseçim olsa oradan çıkan bozulmazdı. Ama bu temayül yoklaması parti içinde bir ön yoklamadır bir araştırmadır. Çıkacak neticenin sonucunda genel merkezimiz kararını verecek. Ben sandıktan hiçbir zaman çekinmeyen birisiyim inşallah çok sağduyulu üyelerimizle beraber sandıktan çıkacağıma inancım sonsuzdur. Hakim huzurunda olsaydı daha iyi olurdu, oradan çıkan sonuç değişmezdi bu sonuçta karara genel merkezimiz karar verecek.

“SARAY’DA SORUN BÜYÜK YOKSA MEVCUT BAŞKANLA DEVAM EDİLİRDİ”

Neden Sadece Saray’da Eğilim Yoklaması Yapılıyor?

Bu partiye çok emek vermiş duayen bir insanız benim girdiğim her seçimde büyük bir hareket oluyor. Hemşehrilerimiz büyük bir heyecan yaşıyor. Her halde sarayda bu heyecanı yaşatmak için yaptılar. Buraya gelmeden Çerkezköy, Marmara Ereğlisi, Kapaklı ve Malkara’da mevcut belediye başkanlarının tekrar aday olduklarını duydum. Saray’da sıkıntı olmasa bizim belediye başkanımızı da onaylarlardı. Demek ki Saray’da büyük bir sıkıntı var. Bu sıkıntıyı hep beraber Pazar günü çözeceğiz 30 yıllık kaleyi üyelerimizin vereceği sağlıklı kararla yıktırmayacağız inşallah.

Genel Merkez Sandık Sonucunu Beğenmezse, Sandıkta Başarılı Olamamış Birini Atayabilir Mi?

Genel merkezin öyle bir karar vereceğini düşünmüyorum. Bende bu karar mercilerinde bulundum. Buradaki üyelerin vereceği kararı genel merkezin onaylayacağını tahmin ediyorum.

Temayülün Zamanı Sizce Doğru Mu?

Çok kısa bir zaman var ama benim için önemli değil. Partide çok emek vermiş biriyim, zaten bütün üyelerim beni tanıyor. Duyuyorum ki üyelerimizi telefonlarla yorgun düşürmüşler onu da biliyorum. Gerek yok böyle şeylere ben bu ilçeye partiye yıllarca hizmet etmiş bir insanım, beni partili arkadaşlarım zaten biliyor hepsinin desteğini bekliyorum inşallah Pazar günü sandıktan güzel bir şekilde çıkacağız.

“BAŞKA YOLLARDA YÜRÜSEYDİM SANAYİDE 50 DÜKKANIM OLURDU”

Erdoğan Kaplan Ne Yaptı Ki Diyorlar, Erdoğan Kaplan Görev Süresince Hangi İcraatlara İmza Attı?

Ben siyaseti hiçbir zaman kötüleyerek yapmadım, kimsenin kalbini kırmak istemiyorum fakat son günlerde kulağıma gelen bazı şeyler var, halkımızın bilmesi açısından bu açıklamayı yapıyorum. Diyormuş ki Erdoğan Kaplan ne yaptı, benim yaptıklarımı genç kardeşlerimiz bilmese bile babalarına sorabilirler. Ben geldiğimde 1989’da Saray’ın on bin nüfusu vardı, iller bankasından nüfusa göre gelen para var. Ben 15 yıl belediye başkanlığı yaptım, emekçi kardeşlerimin maaşını bir gün ödememezlik yapmadım günü gününe ödedim bir gün aksatmadım, hizmette yaptım. Sanayi sitesini meclisimizle beraber karar alıp kurduk. Sanayi sitesi yönetimini kurdurdum, bütün esnaf arkadaşlarımızın yer seçimini yaptık, tarlayı aldık, imarını aldık ve bugünkü küçük esnaf arkadaşlarımızı dükkan sahibi yaptık. Benden sonra Mahmut bey döneminde ilave özel sanayi sitesi de yapıldı. Ben aptal bir insan değilim, zeki ve dürüst bir insanım. İsteseydim başka yollarda yürüseydi, benim orada sanayi sitesinde 50 dükkanım olurdu ama be bir metreye bile tenezzül etmedim. İsteseydim yanından yer alırdım bende oraya özel sanayi sitesi kurardım ama ben küçük esnafımın dükkan sahibi olması için çalıştım ve bu kararı verdim.

Beş tane çevre kirliliği yapmayan fabrikaya ruhsat verdik ve şuanda yüzlerce Saraylı kardeşlerimiz bu fabrikalarda ekmek yiyor, çoluk çocuğunun rızkını çıkarıyor. 10 senedir belediye başkanlığı yapıyorsun hangi fabrikayı getirdin açtın burada? İnsanlara ekmek kapısı açtın mı?

“ALTYAPI ÇALIŞMALARIMIZDA KİMSENİN AYAĞINA ÇAMUR DEĞMEDİ”

Saray’ın nüfusu on binken Saray’ın yarısının kanalizasyonu yoktu. Görevi bırakırken nüfusumuz 20 bini geçmişti. Belediyemizin kıt imkanları ile kendi kepçelerimizle hem kanalımızı hem altyapımı hem suyu kendi imkanlarımla getirdim yazın yapardım bu işleri kimsenin ayağına çamur bulaşmazdı. Programlı bir şekilde yapardık 5-6 senedir Saray halkımız kadınlarımız dışarıya çamaşır asamaz oldu çocuklarımız çamur içinde okula gitti yazın toz kışın çamur ile boğuştu vatandaşlarımız. Böyle programsız iş olur mu? Bunların hepsini toparlayacağız.

O zaman İstanbul Büyükşehir Belediyesi Nurettin Sözer benim arkadaşımdı ben binlerce ton asfaltı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden ücretsiz getirdim, tarla yollarına kadar Saray sıcak asfaltı ilk defa bizim dönemimizde gördü. Benim yaptığım asfaltları hala kazıyamıyorlar.

Benden önce yapılan imar planları nedeniyle 700 tane vatandaşımız sorun yaşadı imza topladık 500nün sorunlarını hallettik. Kimseden çay mı içtim bir metre yer mi aldım çıksın bir Allah’ın kulu söylesin. Bundan sonra da böyle olacak orası hizmet yeridir şahsın menfaatleri için kullanılacak yer değil, inşallah o eski günlerimizi üyelerimiz ve halkımızla beraber yaşayacağız.

“BELEDİYENİN PARASI NEREYE GİDİYOR ÇIK TA AÇIKLA BUNU MUTLAKA”

Ben 14 yıl belediye başkanlığımda ne kardeşlerim ne yakınlarım belediyenin önünden bile geçmediler bırak belediye ile iş yapmayı. Siz bir açıklayın bu taşeron firmalarında para nerden nereye gidiyor.  Niye bu taşeron emekçi kardeşlerim senin kardeşlerinden maaş alıyor, nereden dönüyor da geliyor o para senin kardeşine? Belediyenin parası nereye gidiyor çık ta açıkla bunu mutlaka.

Saray Belediyesinin Taşınmaz Satışlarını Nasıl Yorumluyorsunuz?

Belediyeye ait olan bir metre yer bile satmadım. Sadece artık parselleri ilanları vatandaşlarımıza takdir komisyonun belirlediği fiyatla verdik, vatandaşımızın işini çözmek için. Şuan da kültür merkezinin olduğun yerin ana caddeye çıkış tarafında bıçkı vardı caddeye çıkış yoktu. O iki dönüm yeri hak sahibi ile anlaşarak hakkını vererek belediyemize kazandırdık, satma diye bir şey yok ben belediyeye yer aldım yer! Ama duyuyorum ki bana on bin kişilik para geliyordu, biz o şartlarda çok güzel hizmetler yaptık kıt imkanlarla. Sadece merkeze değil köylerden de hangi muhtarımız geldiyse o günkü imkanlarla muhtarlarımızı da yardımcı olduk. O zaman büyükşehir yoktu. Fakat görüyorum ki köy tüzel kişiliğinden belediyeye geçen taşınmazların satışı hakkında her gün ilanlar görüyorum. Bunlar satılıyor hizmette yok, bu becerisizliktir. Satabilirsin ama görünen bir hizmette yok.

“SARAY BELEDİYESİ İFLAS ETMİŞ”

Belediye İflas Etti Yorumları Yapılıyor, Son Gelişmelerde Bunu Doğrular Nitelikte. Bu Durumu Nasıl Yorumluyorsunuz Ve Çıkış Reçetesi Ne?

Ben bir lira borcuz bıraktım belediyeyi emlak ve sudan 8 trilyon alacak bıraktım belediyeye. Ben özel bankadan bir lira kredi almadım. Duyuyorum ki özel bankalar belediyeye kredi vermez duruma gelmiş. Saray Belediyesi iflas etmiş.

Savurganlığı önleyeceğiz 6 ayda bu işleri toparlayacağız, ben liyakatımla tecrübemle birikimimle Allah izin verirse halkımız beni buraya layık görürse altı ayda bu işi toplar emekçi kardeşlerimizin birikmiş paralarını da öderiz belediyenin borçlarını da bitiririz ve hizmetimizi de yaparız. Ben yaparım diyorum tecrübemle bunu yaparım. Belediyemize eski saygınlığını tekrar kazandıracağız.

“AĞLAMAYAN ÇOCUĞA MEME VERİLMEZ”

Peki Ya Büyükşehir Belediyesi Yatırımları

Ağlamayan çocuğa meme verilmez. İstemesini bileceksin, koparıcı olacaksın. İnşallah bundan sonra Büyükşehir belediyesinden de büyük hizmetler alacağımızın müjdesini vereyim size. Yeni kurulmuş bir büyükşehir eksikler olabilir ama ben büyükşehri başarılı buluyorum zaten ana yollar hepsini Büyükşehir yapıyor mahalle içlerine gittiğin zaman görüyorsun vatandaşlar çamurdan çıkamıyoruz diyorlar. Saray belediyesinin eksikliğinin çok olduğunu söyleyebilirim.

 Saray Belediyesinin Bu Durumu Seçimlerde CHP İçin Bir Risk Yaratır Mı?

 O riski görmeseydim ben aday olmayacaktım adaylığı düşünüyordum son iki gün karar verdim. Genç kardeşlerimize de başarılar diliyorum. Bu olumsuzluğu halkımızla beraber Erdoğan Kaplan’ın düzelteceğine inandığım için aday oldum.

“ÇIK BİLGİ VER YOKSA BİZ GÖREVE GELDİĞİMİZDE GEREKENİ YAPACAĞIZ”

Temeli Atılan Fakat Hala Bitmeyen Bir Tesis Ve Yaklaşık Üç Yıldır Boşa Akan Bir Termal Su Var. Beklenen Ekonomik Kazanç Hala Sağlanamadı. Firma İle İmzalanan Sözleşme Hakkında Da Bir Bilgi Yok Sizin Fikriniz Bu Konuda Nedir?

Saray bir turizm bölgesi ormanı ile doğası ile. Bir de sıcak suya değinmek istiyorum Saray’ın bir değeridir o. Sayın başkan sen belediyeye ait olan termal suyu kime kaça verdin ne şartla verdin ben bir vatandaş olarak öğrenmek istiyorum. Senin belediye meclis üyelerin bile bilmiyor. Belediye meclis üyelerine bile şartnameyi vermiyorsun neyi nerden kaçırıyorsun. Görev alırsak bunu inceleyeceğiz. Bu konuyu çok araştırdım. Bu suyla bizim gibi bir ilçenin ısınması sağlıyorlar geri kalanıyla da seracılık yapıyorlar. Halkın yararına kullanıyorlar sen niye böyle el altından üstü kapalı bir firmaya verdin. Belediyenin ismini kullanarak o firmanın da genel müdürü gibi çalışıyorsun. Bu firmayla ilişkilerin nedir bunu açıkla iki gün var daha seçime ne şartla verdiğini açıkla halkımız da bilsin. Temel atalı bir-iki sene oluyor, milletten parayı topluyorlar sen de buna alet oluyorsun, yarın bun insanların vebalini kim ödeyecek trilyonlarca lira o firma para topladı Saray’da daha ortada bir şey yok. Açık ve şeffaf olsun halkımızı bilgilendirin, eski milletvekili olarak değil sade vatandaş Erdoğan Kaplan olarak soruyorum. Çık halka bilgi ver sen bilgi vermezsen biz göreve geldiğimizde bakacağız gerekeni de vereceğiz.

Belediye Başkanlığı Makamı Üyeler Üzerinde Bir Baskı Yaratır Veya Dayatma Yaratır Mı?

Bulunduğun mevkiinin makamın gücünü kullanarak ben senin nasıl siyaset yaptığını biliyorum bu ayakları bırak. Kimsenin kimseden haberi yok bütün üye arkadaşlarımıza senin kızını senin çocuğunu alacağım diye söz veriyorsunuz, bu şerefli makamı kendi emellerin için kullanma. En az yüz kişiye yılbaşından sonra işe alacağın yönünde söz verdiğin kulağıma geliyor. Aldığın elemanların daha parasını ödeyemiyorsun. Kendi şahsi emellerin için belediyeyi kullanma. Ben kimseye söz vermedim senin çocuğunu işe alacağım diye üyelerimiz ve halkımız uygun görürse göreve talibim. Bu yönetim devam ederse halkımızın büyük zarara uğrayacağını gördüm aday olmamın da nedeni budur zaten.

NAZMİ ÇOBAN 15 YIL CHP KAZANMASIN DİYE ÇALIŞTI

Siz Doğru Yol Partisini Desteklediğiniz İçin Eleştiriliyorsunuz, Bu Konuda Neler Söylemek İstersiniz?

Benim ile ilgili konuşulan da şu Doğru Yol’u destekledi. Saray halkının bilmesini istiyorum şimdi ki Nazmi Çoban üç dönem yani 15 yıl CHP’nin kaybetmesi için çalıştı Saray’da belki genç kardeşlerimiz bunu bilmez. Ben o zaman da konuştum tabaktaki bu zehirli mantarı yemem dedim. Ama yiyen arkadaşlarımız şuan pişman oldular başkanım biz sizi niye dinlemedik hakikatten yanlış yapmışık dediler. Biz 2009 seçimlerinde Özgen bey kardeşimi başkanlıkta destekledik ama kazandığı takdirde sabahsı CHP’ye geçme şartıyla destekledik. Ben her zaman CHP’ye oyumu verdim büyükşehirde de milletvekilliğinde. 35 yıldır CHP’liyim bu partiye destek verdim ve bundan da gurur duyuyorum.

“PARTİLİ ARKADAŞLARIMA SESLENİYORUM AKLISELİM DÜŞÜNÜP KARAR VERELİM”

Son Olarak Eklemek İstediğiniz Bir Şeyler Var Mı?

Tosun paşa kardeşim de Abdül kardeşim benim için vefasız diyormuş, kardeşim ben vefasız değilim vefasız olan sensin. Senin bana vefasız deme hakkın yok benim sana vefasız deme hakkım var. Sen benim evimden çıkmıyordun, seni Belediye su işlerine kim aldı, o ekmeği kim verdi sana? Aldığın parayı da biliyorum helali hoş olsun ama senin yanında çalışan aynı işi yapan geçici işçi kardeşlerimiz senin aldığın paranın dörtte birini alıyor. Ben vefasız değilim vefasız olan sensin. Benim ismimi ağzına aldığın zaman çok uzun süre düşüneceksin. Konuşmalarına dikkat et. Ben bu güne kadar konuşmadım ama canım yandığı zaman en ağır şekilde konuşurum. Bir gün aradı termal tesislerden Saray Belediyesi ile ortak yaptığımız proje dediler bu ne demek oluyor bunu açıkla. Vatandaş termal tesislerde Belediye logosunu gördüğü için parasını bağlıyor. Bu işler başınıza iş açar sayın başkan.

Özgen bey kardeşim sana da bir tavsiyem olsun seni 2009’da destekledik açık destek verdik sana az bir oyla kaybettin üç bin 700 küsur oy aldın sonra desteğimizi senden çektik sonra tekrar aday oldun üç yüz oy aldın sonra büyükşehir olunca da aday oldun köylerle 800 oy aldın. Sizi izliyorum 28 bin oy alacağını söylüyorsun sen bu halkın oyunu nasıl cebinde görüyorsun? Ben o kadar siyasi birikimim olmasına rağmen bir oyum var diyorum sen nasıl 28 bin oyla kazanırım diyorsun milleti güldürme kendine.

Sizlere bir şey değdiğim yok başarılar diliyorum. Aday adaylığı konuşmamda ben olmasam da kardeşlerimin yanındayım dedim maddi manevi orada bir mesaj verdim yine mesajım geçerli.

Partili arkadaşlarıma da sesleniyorum aklıselim sağlıklı düşünüp doğru karar verelim Saray’ın geleceği için. Benim adaylığımda seçim kaybetme diye bir risk yok çünkü her partiden takdir buyurulan bir insanım her partiden oy alan bir insanım açık ara seçimi alacağımızın da müjdesini vereyim. Pazar günü de eğilim yoklamasının da Sarayımıza ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum.

Ben kazanana kadar partiliydim sonra bütün Saray’ın başkanı oldum. O yüzden ben her kesimden oy alan bir insan oldum. İnşallah o eski günleri kardeş ve beraberlik içerisinde Saray’da yaşayacağız.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: “Partimizin, Kaybetme, Riskini, Gördüğüm, İçin, Aday, Oldum”,
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 25.04.2024
Bugün
14 - 21
Cuma
12 - 17
Cumartesi
11 - 18
Tekirdağ

Güncelleme: 25.04.2024
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
90
77
1
3
29
33
2
Fenerbahçe
86
87
1
5
27
33
3
Trabzonspor
55
56
12
4
17
33
4
Beşiktaş
51
44
12
6
15
33
5
Başakşehir
49
44
12
7
14
33
6
Rizespor
48
43
13
6
14
33
7
Kasımpasa
46
55
13
7
13
33
8
Alanyaspor
45
43
10
12
11
33
9
Sivasspor
45
40
10
12
11
33
10
Antalyaspor
45
38
10
12
11
33
11
A.Demirspor
41
49
10
14
9
33
12
Samsunspor
39
37
14
9
10
33
13
Ankaragücü
37
40
12
13
8
33
14
Kayserispor
37
37
13
10
10
33
15
Konyaspor
36
34
13
12
8
33
16
Gaziantep FK
34
37
17
7
9
33
17
Hatayspor
33
37
14
12
7
33
18
Karagümrük
33
37
16
9
8
33
19
Pendikspor
30
37
17
9
7
33
20
İstanbulspor
16
26
22
7
4
33
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı