Geçtiğimiz yıllarda da Sosyal Sorumluluk Projelerine imza atan Özel 2015 Saray Anadolu Lisesi bu senede 2. Bilim ve Sanat Şenliği ile engellilere yönelik destek kermesi düzenledi.
‘İyiliğe Engel Yok’ sloganı kapsamında gerçekleştirilen proje de Okul yönetimi kermesten elde edilecek gelirle
6 adet akülü engelli aracı almayı hedefliyor.
Törenin açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Okul Müdürü Salim Tamgaç; “Bugün heyecanlıyız. Günlerdir Öğrenci-Öğretmen-Veli işbirliği ile 6 adet akülü engelli aracı için kermesimizin hazırlıklarını yürütüyoruz.
Bilim Şenliği resim sergisi hazırlıkları uzun zamandan beri sürüyor. Bugün düzenlediğimiz ‘İyiliğe Engel Yok’ projesi kapsamında bu kermesten elde edilecek gelirle 6 adet akülü engelli aracı almayı planlıyoruz. Alınacak araçlar yaptığımız araştırmalar sonucundan akülü araç kullanma ehliyeti olan 5 vatandaşımıza ve 1 adet de Saray Devlet Hastanesine verilecektir. Bu kermesin her aşamasında desteklerini esirgemeyen Okul Aile Birliği yönetimine, siz sayın velilerimize ve sevgili öğrencilerimize teşekkürü bir borç bilirim. Kermesimize katılarak bizleri onurlandırdınız, cesaret verdiniz. Katılımınızdan dolayı hepinize şükranlarımı sunuyorum.” diye ifadelerini belirtti.
Özel 2015 Saray Anadolu Lisesi Müdürü Salim Tamgaç’ın konuşmasının akabinde Özel 2015 Saray Anadolu Lisesi halk oyunları ekibi tarafından Adıyaman yöresine ait halk oyunları gösterisi sergilendi. Büyük bir İlgiyle izlenen Adıyaman yöresi halk oyunları gösterisi izleyenlerden büyük alkış topladı.
Protokol üyeleri açılış programının ardından stantları gezerek öğrencilerden bilgi aldı. Öğrenciler Okulun önünde kurulan stantlarda velilerin yaptıkları geleneksel yiyecekleri satarak engellilere katkı sağladı. ÖSAL deney çalışmaları ise Bilim Şenliği alanında sergilendi. ÖSAL ürünleri kapsamında Elif çalışmaları, şişelenmiş sirkeler, Öğretmenleri ile Öğrencilerin birlikte hazırlamış olduğu ürünler sergilenerek satışa sunuldu. Öğrencilerin Kimya ve Fizik Öğretmenleri beraberinde yaptığı deneyler büyük bir ilgiyle izlendi. Resim Öğretmenleri ile hazırlanan sergi, alanı adeta sanat sokağına dönüştürdü. Kermes alanında alışveriş yapan vatandaşlar engellilere destek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.
Kimler katıldı?
Özel 2015 Saray Anadolu Lisesi önünde gerçekleşen kermesin açılış törenine Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Belediye Başkan Yardımcısı Arif Naci Öngören, Saray İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nurettin Akkoç, Ak Parti Saray İlçe Başkanı Hakan Özgül, CHP Saray İlçe Başkan V. Akın Aytaç, CHP Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Abdül Taşyasan, CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Nazmi Duygu, Saray Esnaf Odası Başkanı Ali Özen, CHP Saray Belediye Meclis Üyesi Önder Çelik, CHP Saray İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Aslan, CHP Saray İlçe Yöneticisi Salim Gündüz, Saray Belediye Eski Meclis Üyesi Ali Gürsu Ergene, Saray İlçe Halk Eğitim Müdürü Mustafa Taş, Saray SGK Müdürü Mustafa Kazar, Saray Küçük Esnaf ve Pazarcılar Derneği Başkanı Sunay İmük, Okul Müdürlerin, yanı sıra esnaflar ve vatandaşlar katıldı.