301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
18 Aralık 2023 - Pazartesi 15:37 Bu haber 328 kez okundu
 
Önder Çelik, “Ben siyasetin mutfağından geliyorum”
Önder Çelik, “Ben siyasetin mutfağından geliyorum”
SARAY Haberi


Genç, dinamik ve enerji dolu iş insanı Önder Çelik, 31 Mart yerel seçimlerinde CHP’den Saray Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu açıkladı. Başkan Aday Adayı Çelik, “Ben siyasetin mutfağında geliyorum” dedi.

Saray Belediyesi Ek Hizmet Binası Konferans Salonu’nda düzenlenen aday adaylığı açıklamasına kalabalık bir partili topluluğu katılırken, Önder Çelik’i eşi ile kızları da yalnız bırakmadılar. Çelik ailesi Önder Çelik’i bu mutlu gününde yanında durarak destek verdiler. 

CHP Belediye Başkan aday adayı Önder Çelik, yaptığı konuşmasında, “İlçenin ve mahallelerinin sorunlarını çok iyi biliyorum. İki dönem mecliste görev yaptım. Belediye yöneticiliğinin nasıl yapıldığını çok iyi biliyorum. Köy görünümlü bir kent değil, adı gibi Saray kenttin olması için çalışacağım” dedi.

CHP Saray Belediye Başkan A. Adayı Önder Çelik, aday adaylık açıklamasına katılan davetlileri selamladıktan sonra konuşmalarına şöyle devam etti:

Sizlere kısaca kendimden bahsetmek istiyorum. Adım Önder Çelik 1969 yılında Karlıköy’de doğdum. İlköğretimimi Karlıköy’ de, ortaöğretimimi Saray Ali Naki Erenyol Lisesi’ nde okudum. Evli ve 2 kız babasıyım. 3 yaşında bir torunum ve hayırlısı ile dünyaya gelecek olan 2. torunumda yakın zamanda aramıza katılacaktır. Şu anda Saray’ da ticaretle uğraşan bir iş adamıyım.

1994 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'ne üye oldum. Partimin Gençlik Kollarından başlayıp belde yönetiminde ve ilçe yönetimlerinde bulundum. Partimin her kademesinde görev aldım. 2004-2009 yılları arasında Büyükyoncalı Belediyesi’nde Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyeliği, 2009-2014 yılları arasında Büyükyoncalı Belediye garaj amirliği, fen işleri müdürlüğü görevlerini yaptım.

2014-2019 yılları arasında da Tekirdağ Büyükşehir olup büyükyoncalı’nın Saray'a bağlanması ile Saray Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyesi olup, encümen üyeliği, denetim komisyonu, imar komisyonu ve plan bütçe komisyonlarında görev yaptım. Son 5 yılda yine partimden uzak kalmadan ilçe yönetimime her zaman destek ve yardımcı oldum.

NEDEN BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI OLDUM:

Ben Cumhuriyet Halk Partisi'nde partimin her kademesinde görev yapmış biri olarak bu partide hamallık, askerlik, subaylık, partim eğer bana bu görevi verirse generallikte yaparım. Olurda bu görev başka arkadaşıma uygun görülürse Genel Başkanımız Özgür Özel’in dediği gibi partim bana hangi görevi verirse onu yapacağıma, Cumhuriyet Halk Partisinin bayrağını dalgalandırmak için elimden geleni yapacağıma söz veriyorum. Doğup büyüdüğüm, ekmeğini yediğim, havasını soluduğum ve çocuklarımı burada büyütüp yetiştirdiğim topraklara hizmet etmemin kutsal olduğunu düşünüyorum. Saray ve Büyükyoncalı’ da ticaret yaptığım için, Saray ve belde olan Büyükyoncalı - Beyazköy Beldelerimiz ile 19 mahallemizde eksikleri gördüğüm için adayım. Tabi ki de geçmiş dönemlerde belediye başkanlığı yapmış sayın Erdoğan Kaplan’ a, sayın rahmetli Mahmut Halilcikoğlu’ na, sayın Nazmi Çoban’ a ve şimdiki mevcut belediye başkanı Özgen Erkiş’ e yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkürü bir borç bilirim.

Ben bunca yıllık siyasi birikim ve tecrübemi bir araya toplayarak bölgeme planlı ve projeli hizmet edeceğim. bunların tabi ki bazılarını belediye başkan aday adayı arkadaşlarım telaffuz etti. Örneğin; kapalı pazar yeri, mezbaha ve otogar. bunlar zaten şimdiye kadar yapılması gereken projelerdi. Bu görev bana nasip olursa ilk önce belediyemizin gelir-gider bütçesini çıkardıktan sonra planlı bir şekilde çalışmalarımıza başlayacağız. Her mahallemize insan ayrımı yapmadan eşit şekilde hizmet edeceğim. Ben değil biz olacağız. Belediye başkanı ve belediye meclisi ile uyumlu bir şekilde çalışarak güler yüzlü işini benimseyerek yapan bilinçli personelimizle Saray halkımıza hak ettiği hizmeti sunacağız.

ÖNCELİKLİ YAPACAKLARIMIZ;

Saray'ımıza ve köy tüzel kişiliği kalkan mahallelerimize plan yapacağız. Bunu bölgemizin en iyi şehir plancıları ve büyükşehir belediyemiz ile beraber planını oluşturacağız. Planın ne kadar önemli olduğunu küçük bir örnek ile açıklıyayım; bugün Çukuryurt, Safaalan, Beyazköy ve Küçükyoncalı Mahallelerin dibinden doğalgaz geçiyor. Planı olamadığı için bu mahallelerimize Gazdaş doğalgaz bağlantısı yapamıyor. Bu yüzden planın ne kadar önemli olduğunu bilen bir insanım.

Tabi ki bu planlar yapılırken tarım alanlarımızı, meralarımızı bilinçli bir şekilde koruyup kollayacağız. İlçemiz coğrafi bakımından öyle güzel bir yerde ki ormanları, dereleri, denizi doğasıyla bütünleşmiş bir cenneti anımsatmaktadır. Bir de ilçemizde bulunan doğal zenginliğimiz olan geçen dönem belediye Başkanı Nazmi Çoban’ın Başkanlığında altında benim imzamın da bulunduğu Saray’a kazandırdığımız termal suyumuz bulunmaktadır. ama maalesef bu termal sudan benim Saraylı vatandaşlarım istediği şekilde faydalanamıyor. 50 bin metrekare alan içinde 30 yıllığına MTA dan kiraladığımız bu doğal zenginliği gerek belediye bazında gerekse yatırımcı bularak bir veya birkaç kuyu daha açtırarak hem tarımsal hem turizm amaçlı kullanılması için ne gerekiyorsa yapacağız. Örneğin halka açık, çok cüzi bir ücret ile faydalanılacak bir tesis mutlaka yapacağız. 

Çağdaş, modern, uygar bir Saray istiyorsak ilk önce planımızı oluşturacağız. Her işimizde planlı hareket edeceğiz. Evet Saray'ımızda birçok eksiklerimiz var. Parklarımız, sosyal alanlarımız, kültürel alanlar, sinema, yaşlı bakım evleri, çalışan annelerimiz için kreşler, gençlerimiz için spor kompleksleri, yaşam alanları, depolama alanları, toplu konut alanları, donatı alanları, belli bölgelerimizde bacasız sanayi alanları, sokak hayvanları için barınaklar ve çok önemsediğim trafik sorunu. Yine çok önemli bulduğum Saray'ımız 8 noktadan giriş ve çıkışı olan bir yer. giriş ve çıkışlara peyzaj düzenlemesi ve ışıklı aydınlatmalarla mutlaka ve mutlaka insanların Saray'a girdiğini htireceğiz. Son yıllarda Saray'ımızda yoğun bir trafik sorunu yaşanmaktadır. Bununla birlikte trafik şube müdürlüğü, şoförler odası, UKOME ve sivil toplum kuruluşları ile kararlaştırıp ilçemizin belli noktalarını trafiğe kapatıp, halkımızın rahatla yürüyebileceği esnafımızın da rahatlıkla satış yapacağı bir ortam hazırlayacağız. Biran önce kapalı otoparklar yapılıp, uygun boş arsalara şehir merkezinden araçları çekmek için örnek ilçelerimizde olduğu gibi otopark hizmeti sağlayacağız. Ağır taşıtların ve servislerin güzergahlarını belirleyip şehir merkezi dışından ulaşımını sağlayacağız.

Başta söylediğim gibi ayrım yapmadan hizmet edeceğiz. Bütün mahallelerimizde alt ve üst yapıda eksiklerimiz var. Bakın arkadaşlar daha önceki dönemlerde belediye meclis üyeliği ve fen işlerinde görev aldığım için Saray'ın tüm mahallelerinde hangi eksiklerin olduğunu iyi bilen biriyim. Unutulan bir Büyükyoncalı ve eski adı ile Yeniköy yeni adı ile Atatürk ve Cumhuriyet Mahallemizde alt ve üst yapı eksikliği gözle görülür şekilde artmıştır. Vatandaşlarımız bu konudan çok muzdariptir. Özellikle ham yollar mutlaka önceliğimiz olacaktır. İnsanca yaşanılabilir bir mahalleye dönüştürülecektir. Bunun yanında çok büyük bir kanalizasyon sorunu da vardır. Atatürk ve Cumhuriyet Mahallelerimiz anayol üzerinde olduğundan çocuklarımız okula giderken yolu karşına geçmek zorunda kaldığı için bu konu ile ilgili en önemli olan alt veya üst geçit mutlaka yapılacaktır. Yapılacak olan alt veya üst geçit günümüzde en fazla yaşamış olduğumuz ölümcül trafik kazalarında önüne geçecektir.     

Unutulan eski beldelerimiz Büyükyoncalı ve Beyazköy bugüne kadar maalesef ki hak ettiği hizmeti alamamıştır. Burada yaşayan vatandaşlarıma söz veriyorum ne eksikleri var ise tespit edilip giderilecek ve bugüne kadar sahip çıkılmayan, sahipsiz kalan diğer mahallelerimize de muhtarlarımız ile birlikte karar verip ne hizmet gerekiyorsa en hızlı şekilde bu eksiklikler tespit edilip taleplerini yerine getireceğime söz veriyorum.

Ben halkıma vaad etmiyorum, yapabileceklerimi söylüyorum.  Bu yapacağım projeler için nereden nasıl kaynak bulacağımı düşünüyor olabilirsiniz. Bu projeleri bütçemizi planlı kullanarak sarfiyat yapmayarak başında da söylediğim gibi plan yaparak ve ikili ilişkilerimizi kullanarak tabi ki Büyükşehir Belediyemizi Saray'ımız için aktif hale getirerek yapacağım. Saray'ımızı layık olduğu gibi adına yakışır saray yapmak için gıpta ile bakılacak örnek bir ilçe haline getireceğim.

Sözlerime son verirken tüm söylediklerimi yapmak için Cumhuriyet Halk Partisi Saray Belediye Başkan Aday Adaylığımı açıklıyorum. Size layık olmak için gece gündüz çalışacağıma ve 24 saat randevusuz bana ulaşacağınıza, belediye meclis üyelerim ve belediye personelimle size hizmet edeceğime söz veriyorum. Benim için anlamlı olan bu günde yanımda olduğunuz bana güç verdiğiniz için bu soğuk havaya rağmen buraya gelip beni yalnız bırakmayarak bu özel günüme ortak olduğunuz için hepinize ayrı ayrı çok ama çok teşekkür ediyorum. saygılarımı sunuyorum. Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi…

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Önder, Çelik,, “Ben, siyasetin, mutfağından, geliyorum”,
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 26.04.2024
Bugün
11 - 17
Cumartesi
11 - 17
Pazar
10 - 15
Tekirdağ

Güncelleme: 26.04.2024
İmsak
16 Şevval 1445
Sabah
04:33
Öğle
06:09
İkindi
13:13
Akşam
17:01
Yatsı
20:07
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
90
77
1
3
29
33
2
Fenerbahçe
86
87
1
5
27
33
3
Trabzonspor
55
56
12
4
17
33
4
Beşiktaş
51
44
12
6
15
33
5
Başakşehir
49
44
12
7
14
33
6
Rizespor
48
43
13
6
14
33
7
Kasımpasa
46
55
13
7
13
33
8
Alanyaspor
45
43
10
12
11
33
9
Sivasspor
45
40
10
12
11
33
10
Antalyaspor
45
38
10
12
11
33
11
A.Demirspor
41
49
10
14
9
33
12
Samsunspor
39
37
14
9
10
33
13
Ankaragücü
37
40
12
13
8
33
14
Kayserispor
37
37
13
10
10
33
15
Konyaspor
36
34
13
12
8
33
16
Gaziantep FK
34
37
17
7
9
33
17
Hatayspor
33
37
14
12
7
33
18
Karagümrük
33
37
16
9
8
33
19
Pendikspor
30
37
17
9
7
33
20
İstanbulspor
16
26
22
7
4
33
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı