301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
03 Ağustos 2019 - Cumartesi 15:11 Bu haber 3941 kez okundu
 
Mehmet Ali Doğan’dan Rest! Oteli Yapar Gideriz!
Mehmet Ali Doğan’dan Rest! Oteli Yapar Gideriz!
SARAY Haberi


Doğan Jeotermal’in ve Hattuşa Vacaiton Thermal Club’un Saray Belediye Meclisi’ne yönelik gerçekleştirdiği bilgilendirme toplantısında Doğan Jeotermal Yönetim Kurulu Başkanı Saray’dan çekilme kartını ortaya sundu. Doğan, Saray’da iki projelerinin olduğunu kendisinin sahibi olduğu Doğan Jeotermal’in Galata Deresi’nde devam eden projesini tamamlayacağını çok ortaklı Hattuşa’nın gerçekleştirmeyi planladığı büyük otel projesinden ise vazgeçebileceğini belirtti. Mehmet Ali Doğan, Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş’e saniyede 20 litre su kullanım hakkını 850 bin dolara aldıklarını, şimdiye kadar 283 bin dolar ödeme yapıldığını, bu 283 bin doları kendilerine vermeleri halinde veya bu paraya tekabül eden su miktarını vermeleri halinde projeden vazgeçme konusunda bir problem olmadığını belirtirken, on tane belediye başkanının kendisine yatırım bedava su ve arazi teklif ettiğini iddia etti.

Mehmet Ali Doğan’ın bu manevralarına birde önceki dönem Belediye Başkanı Nazmi Çoban’ın kendisine verdiği sözleri ekledi. Doğan, Galata deresi kenarına yapılan proje başlangıcında zemin etüdü sonrası zeminin sağlam olmadığını bu yüzden kazık çakma işlemi uyguladıklarını belirtti. Doğan bununla birlikte  projenin aslında iki kat olduğunu ama dönemin imar müdürü ve belediye başkanının kendisine kazık çakma işlemini 4 kat olarak yapmasını söylediğini belirtti. Doğan bu işlem için bir milyon lira fazla para harcadığını ama 4 katın halen verilmediğini belirtti. Mehmet Ali Doğan yine otelin etrafındaki alanın rekreasyon alanı olarak kendilerine verileceğini söylendiğini ama verilmediğini de hatırlattı. Başkan Özgen Erkiş ise 4 kat olayını incelediklerini ihalenin  4 kat olması halinde belki başka yatırımcılarında girebileceğini 2 kattan gerçekleştirilen ihalenin daha sonra 4 kat olmasının hukuki açıdan sorun çıkarabileceğini belirtti.

Hattuşa’nın Saray’da gerçekleştireceği projenin tanıtımı yapılırken, vatandaşlara gösterilen makette otellin 5 kat olduğunu ve rekreasyon alanları ile birlikte projeyi neye göre tanıttıkları sorunu gündeme getirmiştik. O dönem yetkililer bunun sadece ön proje olduğunu savunmuşlardı. Fakat Mehmet Ali Doğan’ın açıklamaları sonrası taşlar yerine oturmuş durumda. Doğan’ın 4 kat ve rekreasyon alanları konusunda kendilerine bu yönde çalışma yapılması bilgisi verildiğini açıklaması sonrası projenin sözler üzerine tanıtımı yapıldığı kanıtlanmış oldu. Bununla birlikte dönemin belediye başkanı Nazmi Çoban’ın ve dönemin imar müdürünün ne karşılığında 4 kat ve rekreasyon alanları hakkında söz verdiği de yeni bir soruyu gündeme getirdi.

Yine 2017 yılında gündeme getirdiğimiz Safaalan Mahallesi’ne asıl yatırımın yapılacağı iddiası da bir anlamda doğrulanmış oldu. Mehmet Ali Doğan, Nazmi Çoban’ın Safaalan Mahallesi’nde kendilerine yer sunduklarını açıkladı ama işlemlerin yavaş ilerlediği için vazgeçtiğini belirtti. O dönemde ise söz konusu arazinin belediyeye ait olan turizm alanı olarak geçen 82 dönümlük taşınmaz olduğu konuşuluyordu. O dönemde Belediyenin arazi için yüksek bir meblağ talep ettiği için Hattuşa’nın vazgeçtiği iddialar arasındaydı. Mehmet Ali Doğan, asıl proje için yer aramaları yaptıklarını Bozoba ve Küçükyoncalı mahallesinden sonra Kastro’da yer baktıklarını kaparo da verdiklerini ama seçimlerin araya girmesiyle işin yarım kaldığını açıkladı.

Toplantı Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş’in konuşması ile başladı. Erkiş’in “Gündemimiz Hattuşa termal suyun Saray’da yapıp ettikleri ile ilgili, gelecek vizyonları ile ilgili yönetim kurulu başkanı Mehmet Ali Doğan bey tarafından belirlenmiştir. Burada karar organı olan meclisi bilgilendirmek adına niyetleri olduğu yaklaşık on beş gün önce bize bildirmişlerdir. Kamuoyunun merak ettiği ve kamuoyunu yakından ilgilendiren ve hatta Tekirdağ’ı ilgilendiren çünkü civardaki tek yapımı süren termal tesis bizimkisi bu bakımdan çok büyük önem arz ediyor bizde gerekli bulduk bilgi ayağımıza kadar gelmiş, bu işle uzun yıllardır uğraşan Mehmet Ali bey ve ekibi tarafından dolayısıyla basının burada bulunması sizlerin burada bulunması kamuoyunun bilgilendirilmesi açısından çok önem taşımaktadır.” İfadelerinden sonra Mehmet Ali Doğan söz aldı. Doğan konuşmasında şunları söyledi; MTA ihaleye çıkınca bizde dosya aldık bakalım neler var çünkü kıymetli bir bölge Trakya’nın tek sahası İstanbul’a çok yakın ihaleye tam girecekken eski Güre Belediye Başkanı bir önceki Edremit Belediye Başkanımız (Kamil Saka) bu ihaleye girme buraya Saray Belediyesi katılacak bizim partilimiz dedi. Tamam başkanım belediyemize yakışır dedik belediye aldı burayı. Bir yıl sonra Nazmi başkan aradı beni geldi yanıma Tekirdağ Vali Yardımcısı Mahmut Yıldırım aracılığıyla dedim başkanım ben Saray’a yatırım düşünmüyorum başka yerlerde yatırımlarım var dedim. Tekrar aradı Nazmi başkan bu yatırımı beraber yapalım dedi çünkü aldım suyu bu suyu bir şekilde ekonomiye kazandırmam lazım dedi. Bende kamuoyunun desteği olursa bu yatırımı düşünürüm dedim. Meclis üyelerini getirmesini istedim o da sağ olsun meclis üyelerinin büyük çoğunluğunu aldı getirdi. Ankara’da misafir ettim anlattım işin olayını biz varız dediler.  Bizim işimiz şeffaf olacak düzgün olacak üç gün sonra başka belediye başkanı hakim savcı geldiğinde kamu yararı esas alınmış şekilde sisteminizi kurun dedim.

“BELEDİYE YAP DERSE YAPARIZ YOKSA GİDERİZ”

Benim 5 bin yatak otelim var yoksa ben ne yapacağım 50 odalı yeri niye uğraşayım Saray’da. Saray Belediyesi bize yapın derse yaparız yok derse hay hay deriz. Biz öyle bir ilkeden geliyoruz zorla bu iş olmaz. Ben ömrümde hiçbir işi mahkeme ile çözmedim.  Saray’da iki işimiz var biri Doğan jeotermal olarak bizim yap işlet devret modeli ile yaptığımız bir otel işimiz var diğer işimiz Hattuşa olarak termal su alarak 20 litre büyük yatırımlar için hazırlık yaptığımız iki projemiz var. 

 PEŞİMDE ON TANE BELEDİYE BAŞKANI VAR

Ben bu şirketin sahibiyim hiç danışacağım kimse yok şuan Saray Belediyesine suyunu da veririm oteli de veririm çeker giderim benim peşimde on tane belediye başkanı var su bedava arsa bedava diyen fakat burayı önemsiyorum. Bürokratların eksik bilgi vermişler. Ben belediyelerde süreklilik var diye biliyorum. Biz belediyeye pozitif bir fayda sağlamışız. Bende yatırımcıyım eksik bir şey varsa gideririm diyorum ama şu var. Saray Belediyesi ile Doğan Jeotermal arasında yapılan proje saray Belediyesi lehine yapılan bir projedir. Biz 850 bin dolardan vaz geçtik. Biz Saray Belediyesine 20 litre su için 283 bin dolar ödemişiz. Derim başkan para bulunca bu parayı bana ödeyin veya başkasına bir milyon dolara sattın 20 litreyi o sana ödeyince bana öde hiç mahkemeye gitmem hiç uğraşmam. İhale kapsamında iki kat yaparım. Şunu da söyleyeyim kazım çakarken eski başkan dedi ki bunu 4 kata göre yapın. Eki kat olsa belki 40 santim yapardım ben ekstra bir milyon lira para harcadım ben oraya. Ben bu işi bitireceğim hiçbir işi yarım bırakmadım. Diğer suyla alakalı her şeye açığım. Dersin bana sen 20 litreyi ucuza almışsın suyumu geri ver. Tamam sen 283 bin doları nasıl ödersin ödeyemem tamam 283 bin dolara ne su verirsin 5 litre ona da tamamım. Veya yatırımı da istemiyorum git kardeşim Kapaklı’da yap dersin ona da tamam. Biz eksik bir şey yaptığımızı düşünmüyoruz.”

Toplantının sonunda soruları da cevaplayan Doğan şu açıklamalarda bulundu; “Hattuşa 30 ortaklı benim hareket kabiliyetim kısıtlı orada ama doğan jeotermal benim 2 kar dersen iki 4 dersen 4 on kat dersen on kat yaparız sıkıntı yok orada. Ama şu orası ufak bir proje oradaki rekreasyon alanları çok önemli eski başkanımız eski imar müdürümüz size orayı vereceğiz dedi. Ya o parkı belediye yapacak ya da biz yapacağız.  Orda ihale öncesi tesciller yapıldı belediye 3 dönüm tescil yaptı ihaleye çıktı diğer tesciller uzun sürdü diğer hanımefendi ayak sürüdü. Onu da verirsen yaparım vermezsen yapmayız hiç ısrarımız yok.  Biz imar müdürü ve belediye başkanımızın oluruyla 4 kat yapacak şekilde proje tasdikimizi ve temellerimizi yaptık.

Biz arsa hazırlığı yaptık Büyükyoncalı sağ tarafında mesire yeri olan yer için (Bozoba) başkanım dedi ki seni Kapaklı’ya göndermem oraya gitmeyeceksin yoksa suyu vermem dedi. Oradan vazgeçtik daha sonra hastanenin okulun geçeceği yerde (Küçükyoncalı güzergahı) o da ova koruma alanı içinde çıktı. Sonra gittik kastro’ya pazarlık yaptık bir iki yerin koparasını verdik derken seçim araya girdi. Siz müdürlerinize görev verin daha büyük paraya satsınlar suyu. Eski başkan birde Safaalan köyünde bir alan sundu ama arkasını getiremedi.”

Toplantıda bilgilendirmelerde bulunan, Hattuşa Vacation Thermal Club İcra Kurulu Başkanımız Sn. Tolgay Benderli ise sözleşme de bulunan kamulaştırma işlemelerinin Saray Belediyesi tarafından bir buçuk yıldır yapılmadığını ve bir an önce kamulaştırmanın yapılması gerektiğini belirtti. Benderli, Galata Deresi kenarında bulunan otel için belediyenin su hattı güzergahında kamulaştırma yapmaları için 2018 Nisan’da başvuruda bulunduğunu ama sonuç alınmadığını söyledi. Benderli projenin 2020 sonunda tamamlanmasının planlandığını da sözlerine ekledi.

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Mehmet, Ali, Doğan’dan, Rest!, Oteli, Yapar, Gideriz!,
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 26.04.2024
Bugün
11 - 17
Cumartesi
11 - 17
Pazar
10 - 15
Tekirdağ

Güncelleme: 26.04.2024
İmsak
16 Şevval 1445
Sabah
04:33
Öğle
06:09
İkindi
13:13
Akşam
17:01
Yatsı
20:07
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
90
77
1
3
29
33
2
Fenerbahçe
86
87
1
5
27
33
3
Trabzonspor
55
56
12
4
17
33
4
Beşiktaş
51
44
12
6
15
33
5
Başakşehir
49
44
12
7
14
33
6
Rizespor
48
43
13
6
14
33
7
Kasımpasa
46
55
13
7
13
33
8
Alanyaspor
45
43
10
12
11
33
9
Sivasspor
45
40
10
12
11
33
10
Antalyaspor
45
38
10
12
11
33
11
A.Demirspor
41
49
10
14
9
33
12
Samsunspor
39
37
14
9
10
33
13
Ankaragücü
37
40
12
13
8
33
14
Kayserispor
37
37
13
10
10
33
15
Konyaspor
36
34
13
12
8
33
16
Gaziantep FK
34
37
17
7
9
33
17
Hatayspor
33
37
14
12
7
33
18
Karagümrük
33
37
16
9
8
33
19
Pendikspor
30
37
17
9
7
33
20
İstanbulspor
16
26
22
7
4
33
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı