Saray Belediyesi çalışan işçilerin maaşlarını düzenli ödeyemiyor ama seminerler adı altında kimisini tatile gönderiyor, kimisin de eğlendirmeye. Çalışan işçiler ise, maaşlarını ve ikramiyelerini alabilmek için can çekişiyor. Çalıştırdığın işçilerin maaşını veremeyen belediye festival yapmaktan da vazgeçmiyor.
Saray Belediye'sinde çalışan işçiler uzun süredir ikramiyelerini ve maaşlarını alamadıkları gerekçesi ile işi yavaşlatma eylemine başladı. Çalışanların maaşını ödemeyen belediye lüks tüketiminden de asla vazgeçmiyor. Önce çalışanların maaşları ödenmesi gerekirken, belediye yöneticileri çalışanların maaşlarını değil, gereksiz harcamalar ve fuzuli masraflardan da hiç taviz vermiyor.
Sendika ise, tamamıyla sorumsuzca davranarak işçi haklarını savunmak yerine işverenden yana durmaları da dikkat çekiyor. Oysa sendikanın görevi ise, işçi haklarını savunmaktır.
Belediyede yaklaşık 20 bin lira alacakları olduğunu söyleyen işçiler, "Evimize ekmek götüremez olduk. Çocuklarımızın günlük ihtiyaçlarını karşılayamıyoruz, bizler aile reisleri olarak akşamları evimize elimiz boş gitmekten artık utanıyoruz. Evimizde aile huzurumuz kalmadı." diyerek eylemlerinin nedenini açıkladı.
İŞÇİLER, “İŞ YAVAŞLATMAYA MECBURUZ”
Eyleme mecbur kaldıklarını anlatan işçiler, şöyle konuştu: "Bu iş yavaşlatma eylemini içimize sindiremiyoruz. Fakat mecburen sesimizi duyurmak için böyle bir yola başvurduk. Umudumuz kesildi, ikramiyelerimizi alamıyoruz. Aylıklarımız düzenli yatırılmıyor. Her ay maaşın bir kısmını veriyorlar, geri kalanı parça parça peyderpey ödemeye çalışıyorlar. Aylardır küçük miktardaki paralarla ayakta durmaya çalışıyoruz, bir gün olur da derdimizin çaresi bulunur mu diye bekliyoruz.”
SENDİKA KİME HİZMET EDİYOR?
Eyleme mecbur kalan işçiler, “Kimimiz sendikalıyız, kimimizi de sendikasız. Sendikalı olanlar da sendika işçilerin haklarını savunamıyor. Yani haklarımızı savunacak kimsemiz yok. İşten atılırız diye korkudan sesimizi çıkaramıyoruz. Biz de haklarımızı almak için iş yavaşlatma eylemine başvurdu. Belki sesimizi duyan olurda destek çıkan olur. yeni iş kanunu 34. maddesine göre kendi kişisel hakkını kullanarak işi yavaşlatma kararı kullanıyoruz. İşe geliyoruz ama kişisel hakkımızı kullanarak iş yavaşlatma kararını aldık. Buna da saygı duymak lazım. İş kanunun 34. maddesi açık, fiilen gününde maaşı ödemezse işçi kendi adına işi yavaşlatma kararı alır işine gider ama iş yapmaz böyle bir şey var." dedi.