301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
23 Eylül 2024 - Pazartesi 15:56 Bu haber 48 kez okundu
 
Küba’nın Dostları Büyük Dayanışma Etkinliğinde Buluştu: Dayanışma Ablukadan Güçlüdür
Türkiye Komünist Partisi’nin daveti üzerine Küba Komünist Partisi’nin görevlendirmesiyle Türkiye’de bulunan Küba heyetinin ziyareti Jose Marti Küba Dostluk Derneği tarafından pazar gecesi İstanbul’da gerçekleştirilen büyük dayanışma etkinliği ile son buldu.
ULUSAL HABERLER Haberi


 

Jose Marti Küba Dostluk Derneği (JMKDD) Başkanı Nahide Özkan, Küba Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Alejandro F. Diaz Palacios, Küba Komünist Partisi Merkez Komite İdeoloji Departmanı Üyesi ve Halk İktidarı Ulusal Meclisi Milletvekili Luis Morlote Rivas ve TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan’ın konuşmalarıyla başlayan etkinlik Küba dostu sanatçıların sahne almasıyla sonlandı. 

Buluşma ile birlikte TKP ile Küba Komünist Partisi arasındaki dostluk ve dayanışma ilişkisini daha da derinleştiren ziyaret, coşkuyla ve Küba halkıyla dayanışma kararlılığının pekişmesiyle sonuçlandı. Buluşma aynı zamanda JMKDD’nin önümüzdeki dönem Küba ile dayanışma adına  atacağı somut adımların da başlangıcı anlamına geldi. 

"Dayanışma Ablukadan Güçlüdür" başlıklı Küba ile Dayanışma Gecesi değerli sanatçı Orhan Aydın'ın sunumuyla "Küba Si Yankee Go" sloganları eşliğinde başladı. Aydın, Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi'nin başlatmış olduğu NATO'ya karşı yürüyüşü anımsatarak konuşmasına başladı ve ABD emperyalizme karşı mücadele edenleri sahneden selamladı. 

Jose Marti Küba Dostluk Derneği (JMKDD) Başkanı Nahide Özkan ilk sözü alarak Ankara ve İstanbul'da gerçekleştirilen dayanışma etkinlikleri serisinin sonuncusunun özel anlamına değindi. Özkan, Küba halkının güçlüklerle verdiği mücadeleyi birinci ağızdan dinlenen sempozyumdan bahsederek Türkiye'de büyük bir Küba sevgisi olduğuna değindi. Ablukanın Küba halkı için ne ifade ettiğinin ise Türkiye'de fazla bilinmediği ve Küba dostlarına bu anlamda büyük görev düştüğüne değinen Özkan, Küba ile Türkiye'de yaşayan emekçilerin ortak azmi, ortak devrim mücadelesi içerisinde olduklarına işaret etti. "Türkiye'deki Küba sevgisi ablukaya karşı mücadele silahına dönüşecek" diyen Özkan, Küba ile halkıyla dayanışmayı selamlayarak sözlerine son verdi. 

Ardından söz alan Küba Cumhuriyeti Büyükelçisi Alejandro F. Diaz Palacios sözlerine Küba halkının mücadelesini birinci ağızdan anlatmalarına vesile olan Kemal Okuyan'a ve JMKDD'ye teşekkür ederek başladı. JMKDD'nin anlamlı bir dostluk görevi üstlendiğine dikkat çeken Palacios, sadece bununla yetinilmeyerek büyük konteynırlarda sağlık malzemelerinin gönderilmesinin gerçek bir dayanışma olduğunu belirtti. 6 Şubat depreminin ardından Türkiye'ye gönderilen Küba Henry Reeves Sağlık Tugayına destekleri için teşekkür eden büyükelçi depremden etkilenen depremzedelerin yaralarını sarmak için 32 sağlık emekçisinin mücadele ettiğine değindi. Kübalı hekimlerin Türkiye halkının yanında zorlu koşullara karşı direndiklerini, bu nedenle de kardeş olmayı başardıklarını anlatan Palacios, JMKDD'nin gösterdikleri dayanışma nedeniyle Küba'da başarı ödülüne layık görüldüğünü, zafere kadar daima diyerek sözlerini sonlandırdı. 

Büyükelçiden sonra sözü alan Küba Komünist Partisi Merkez Komite İdeoloji Departmanı Üyesi, Halk İktidarı Ulusal Meclisi Milletvekili Luis Morlote Rivas, Türkiye'de evlerindeki gibi htiklerini, burada heyet olarak kucaklandıklarını, binlerce yoldaşın sevgisini htiklerini söyleyerek konuşmasına başladı. Küba'da emperyalizme karşı, emperyalizmin ablukasına karşı verdikleri mücadelenin aynı zamanda Türkiye'de verilen eşitlik mücadelesini beslediğini söyleyen Rivas, Küba'da sosyalizmin güçlenerek devam edeceğini belirtti. 

Türkiye Komünist Partisi Genel Sekreteri Kemal Okuyan, Küba'yı terörle iltisaklı ülkeler listesine eklemenin alçaklık olduğunu belirterek asıl terör faaliyetlerinde bulunan ülkelerin İsrail ve ABD olduğunu belirterek konuşmasına başladı. Küba'nın yalana ve kötüye karşı direndiğini belirten Okuyan, Küba halkının kendinden emin, onurlu ve mücadeleci duruşunu çeşitli örneklerle ifade etti. Konuşma dinleyiciler tarafından her iki dilde söylenen "Örgütlü Bir Halkı Hiçbir Kuvvet Yenemez" sloganıyla kesildi. Küba ile dayanışmanın Kübalıların savunduğu değerleri savunmak anlamına geldiğini belirten Okuyan, kötüyle iyinin kavgasında Küba'nın yardımına koşma çağrısı yaptı. 

Konuşmaların ardından Koro Şefi Haluk Polat eşliğinde An Vokal, Piyanist Dengin Ceyhan, Kübalı müzik grubu Trio Chocolate sahne aldı. Tiyatro sanatçıları Ender Yiğit, Metin Coşkun ve Senan Kara Nazım Hikmet’in Havana Röportajı şiirinden kesitleri seslendirdi. Buluşma Gülcan Altan tarafından seslendirilen ve tüm katılımcılar tarafından coşkuyla eşlik edilen şarkılar ile son buldu. 

Küba heyeti Türkiye Komünist Partisi ile Küba Komünist Partisi arasında geçtiğimiz aylarda imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Türkiye’ye ziyarete gelmiş ve Ankara ve İstanbul’da JMKDD tarafından düzenlenen sempozyum ve etkinliklerin yanısıra TKP ve JMKDD yönetimi ile bir dizi ikili görüşme gerçekleştirmişti. 

Küba Komünist Partisi Merkez Komite İdeoloji Departmanı Üyesi ve Halk İktidarı Ulusal Meclisi Milletvekili Luis Morlote Rivas tarafından başkanlık edilen heyetin diğer üyeleri Küba Cumhuriyeti Adalet Bakanı Birinci Yardımcısı ve Milletvekili Rosabel Gamón Verde, Küba Genç Komünistler Birliği (UJC) İkinci Sekreteri Dilberto Manuel González García, Küba Dünya Halklarıyla Dostluk Enstitüsü (ICAP) Temsilcisi Raúl Cardoso Cabrera ve Havana Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Ayuban Gutiérrez Quintanilla idi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Küba’nın, Dostları, Büyük, Dayanışma, Etkinliğinde, Buluştu:, Dayanışma, Ablukadan, Güçlüdür,
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 23.09.2024
Bugün
18 - 24
Salı
19 - 24
Çarşamba
20 - 24
Tekirdağ

Güncelleme: 23.09.2024
İmsak
05:26
Sabah
06:52
Öğle
13:07
İkindi
16:31
Akşam
19:13
Yatsı
20:33
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Fenerbahçe
9
14
1
1
4
6
2
Beşiktaş
7
11
0
1
4
5
3
Başakşehir
4
11
1
1
3
5
4
Samsunspor
4
7
2
0
4
6
5
Eyüpspor
3
9
1
3
2
6
6
Göztepe
2
5
0
3
1
4
7
Trabzonspor
0
3
0
4
0
4
8
Konyaspor
-1
6
2
2
2
6
9
Sivasspor
-1
5
2
2
2
6
10
Kayserispor
-1
5
1
3
0
4
11
Kasımpasa
-2
6
2
3
1
6
12
Antalyaspor
-3
9
2
2
2
6
13
Alanyaspor
-3
6
2
3
1
6
14
Gaziantep FK
-3
4
3
0
1
4
15
Bodrumspor
-4
5
4
0
2
6
16
Hatayspor
-6
4
4
2
0
6
17
A.Demirspor
-9
5
5
1
0
6
18
Rizespor
-11
3
4
1
1
6
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı