Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Soner Ilık, Kırklareli’nin Pınarhisar İlçesi’ne bağlı Tozaklı İlkokulu’nda yeni kurulan Teknoloji Sınıfı’nı ziyaret ederek, Okul Müdürü Gürsan Aysevinç’ten bilgiler aldı
“Yarını Kodlayanlar Projesi” kapsamında oluşturulan Teknoloji Sınıfı’nın, Kırklareli’deki Kodlama ve Teknoloji Eğitimleri’nin kırsaldaki merkezi olacağını ifade eden KTSO Başkanı Soner Ilık şunları kaydetti:
“Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği tarafından dijital geleceğe hazır nesiller yetiştirilmesi hedefiyle hayata geçirilen “Yarını Kodlayanlar Projesi”nde eğitimde fırsat eşitliği sağlamak üzere yeni bir adım atıldı. Beşinci yılına giren projede, kırsal bölgelerdeki öğrencilerin teknolojiye erişimini artırmak amacıyla 30 Köy Okulu’nda tam donanımlı teknoloji sınıfları kurulacak.
Kırklareli’nde de eğitimlerini yaygınlaştırdığımız “Yarını Kodlayanlar Projesi” kapsamında Pınarhisar İlçemize bağlı Tozaklı İlkokulu’nda oluşturulan Teknoloji Sınıfı, Kodlama ve Teknoloji Eğitimlerimizin kırsaldaki merkezi olacak.
“Yarını Kodlayanlar” çatısı altında köy okullarında kurulan Teknoloji Sınıflarıyla, kırsal bölgelerde eğitime ve teknolojiye erişimin kapsayıcı biçimde artırılması, internetin ve teknolojinin verimli kullanılması, çocukların hayal güçlerinin farklı bakış açılarıyla geliştirilmesi, diğer teknoloji sınıflarıyla köprü iletişim kurularak hem sosyalleşme alanlarının hem de ortak çalışma kültürlerinin oluşturulması hedefleniyor.
Köy okullarında kurulan Teknoloji Sınıfları, “Yarını Kodlayanlar” Okulları ve Kulüpleri oluşturulmasının yanı sıra okullar arası uzman buluşmaları gibi “Teknoloji Kardeşliği”ne yönelik çalışmalar yapılması açısından da fırsat sunacak. Bu sınıflar sayesinde, çocuklarla ve öğretmenlerle derinlemesine eğitim yapmak, çocuklardaki etki ve değişimleri takip etmek, yeni fırsatlar sağlamak ve başarı hikâyeleri oluşturmak mümkün olacak. Aynı zamanda bir paylaşma kültürü yaratılmasına vesile olacak olan Teknoloji Sınıfları, 3D Yazıcı ve 3D Kalem ile kırsalın ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretmeye, ortak çalışma kültürünü diğer köylerle birlikte dijital süreçlerle oluşturmaya, sınıfın ve materyallerin başka öğrenciler ve ebeveynler tarafından kullanılmasını sağlamaya da imkân verecek.
Projeksiyon Cihazı, 3D Kalem, Bilgisayar, 3D Yazıcı, Eğitim ve STEM Kitleri, Zoom İletişim ve Etkinlik Araçları’nın yer aldığı sınıflarda Kodlama Eğitimleri’nin yanı sıra farklı eğitimler ve etkinlikler de organize edeceğiz.
Teknoloji Sınıfı’nı kuran Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği’ne ve projeyi destekleyen Milli Eğitim Bakanlığımıza teşekkür ederiz. Teknolojiyi üreten, inovasyon yapan çocuklar yetiştirme hedefimize hep birlikte ulaşacağız.”