Haber Detayı
05 Aralık 2017 - Salı 08:25 Bu haber 1120 kez okundu
 
Kimi Eleştirdi Kimi Birlik Çağrısı Yaptı
Kimi Eleştirdi Kimi Birlik Çağrısı Yaptı
SARAY Haberi


Hafta sonu gerçekleştirilen Cumhuriyet Halk Partisi Saray İlçe kongresini seçime beyaz liste ile giren mevcut başkan Demir Ali Demirel, rakibi Şener Günaydı’ya 33 oy fark atarak kazanırken, kongrede yapılan konuşmalarda hem iktidar hem de parti içerisinde ayrıştırıcı tutumlar eleştirildi.  CHP Saray ilçe kongresinde kürsüye gelen CHP Tekirdağ Milletvekilleri Faik Öztrak ve Emre Köprülü yaptıkları konuşmada iktidarı hedef alırken, divan başkanlığına seçilen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Çerkezköy ilçe kongresinde yaşanan olay üzerinden isim vermeden Candan Yüceer’i eleştirdi.  Başkan adaylarının birleştirici bir dil kullandığı kongrede delege olarak söz alan Özgen Erkiş Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban’ın mavi listeyi taşeron olarak seçime soktuğunu söyledi.  Kongrede söz alan bir diğer isim olan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise Saray’a yapılan yatırımlar ve yapılacak olanlar hakkında açıklamalarda bulundu.

“PLANLAR OCAK AYINDA MECLİSE GELECEK”

 CHP Saray İlçe kongresinde söz alarak kürsüye gelen Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban belediye olarak yaptıkları çalışmaları partililere anlattı. Belediye olarak 65 bin metrekare kilit aşı döşediklerini açıklayan Başkan Çoban, herkesin merakla beklediği yeni imar planlarının ocak ayı meclis toplantısına geleceğinin daha sonrada büyükşehir meclisine gönderileceğini açıkladı.

2018 SONUNA KADAR BÜYÜKYONCALI DAHA GÜZEL BİR YER OLACAK

Kongredeki konuşmasına Hayri Çobanoğlu’nu anarak ve iki başkan adayına da seçim döneminde kullandıkları dil nedeniyle teşekkür ederek başlayan Başkan Albayrak, 50 bin nüfus isteğini tekrarladı. Başkan Albayrak Saray’daki su şebekesinin yenilenmesi ile yılda bir milyon ton suyun kurtarıldığını kürsüden açıkladı. Bir dönem Kapaklı’ya bağlanmayı talep eden Büyükyoncalı Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlara seslenen başkan Albayrak 2018 yılı sonuna kadar Büyükyoncalı’yı daha güzel bir hale getireceklerini belirtti.

“SEN TAŞERONA KARŞISIN NEDEN TAŞERON ADAY KULLANIYORSUN”

Divan heyetinden söz alarak kürsüye gelen Özgen Erkiş Saray Belediye Başkanı Nami Çoban’ın kamu gücünü ilçe seçiminde kendi partililere karşı kullandığını belirtti. Kürsüden Nazmi Çoban’a seslenerek kongreye taşeron aday çıkarmak yerine kendisinin aday olmasının daha doğru olacağını vurgulayan Erkiş, “Nazmi Başkan halk evlerinden beri başkanım. Kendisi sosyalist, sosyal demokrattır, hiç değilse bunun hakkını ver. Rekabetin hakkını ver. Sen taşeronlaşmaya karşısın niçin direk aday olmadın da bugün burada taşeron aday kullanıyorsun. Mavi listeye baktığımızda yüzde altmışının belediye ile ilgili olduğu, o kamusal güçle ilişkili olduğu görülüyor.  Ben ali Osman Yaşar ve Oktay Tekeş’in seçiminde olduğu gibi taraf olmasını istedim. Çağır delegeleri “ben belediye başkanınızın buraya oy vermenizi istiyorum” de alnından öpelim. Böyle ne yapacağımızı bizde şaşırdık” ifadeleri ile Nazmi Çoban’a yüklendi.

“SİYASET YARGIYI KUŞATMIŞ DURUMDADIR”

Gerçekleştirilen kongreden zaferle çıkan Demir Ali Demirel kongre sonra rakibi Şener Güydı’yı kürsüye 13. Yönetim kurulu üyesi diyerek çağırdı. Konuşmasında da birleştirici bir dil kullanan Demirel konuşmasında, “Cumhuriyet Halk Partisi Türk halkının var olma iradesinin adıdır, bağımsızlık aşkıdır, özgürlük sevdasıdır. Halkı yoksulluktan kurtarmak için, başı dik sırtı pek bir ülke olmak için, kendini adamak. Siyaset bana ne verecek değil, ben topluma ne vereceğim, demektir. Cumhuriyet Halk Partili olmak demek devrimci olmak, değişime cesaret edebilmek ve değiştirebilmek demektir. Bu devrimci ruh, Türkiye’ye yeni bir ufuk, Türk halkına ise yeni bir umut kazandıracaktır. Buna  yürekten  inanıyorum.   Sevgili  arkadaşlar bu  kongre; her geçen  gün  daha da otoriter bir yönetim  anlayışıyla ülkemizi  sonu  belirsiz  maceralara  sürüklemek  isteyen  AKP  iktidarının  baskı  ve  dayatmalarının maksimum düzeylere  geldiği  günlerde  yapılıyor. Karşımızda söylemleriyle eylemleri taban  tabana zıt olan  bir iktidar  var. Muhalafete tahammülleri ve tartışma kültürleri yok. Düzeyli bir tartışma ortamını  yok ettiler. Çünkü onlarda biat kültürü vardır. Böyle bir  dönem  yaşanmamıştır, artık yargıya güvenmek zordur. Siyaset yargıyı kuşatmış durumdadır.

 Devletin  tüm  olanaklarını kendi  yandaşlarına  paylaştırmak üzere kullanan AKP iktidarından kurtulmanın yolu,  sadece doğru  ve gerçekçi sosyal politikalar ve bunları uygulayacak inançlı,  kararlı yönetimlerden geçmektedir. Şu an salonda bulunan bütün herkesin gözlerinde ben bu inancı, kararlılığı ve mücadele azmini görüyorum. Önemli olan, tüm siyasi hırs ve kariyer beklentisinden uzak, ön yargılardan arınmış, iktidara odaklanmış bir örgüt yapısının yönetim yapısının oluşturulmasıdır. Her şeyin en iyisine, en güzeline layık olan halkımızın her zaman ve her koşulda yanında olarak, gerektiğinde her türlü fedakarlığı yaparak örgütlerimizi hazır ve dinamik tutmak zorundayız.

“GÜN BİRLİK GÜNÜDÜR”

Gün, farklılıklarımızı ayrışma nedeni olarak değil, bir zenginlik olarak görmemiz gereken gündür. Kişisel zaaflarımızı parti dışında tutarak, CHP ye yaraşır bir vakar ve disiplin içerisinde, ülkemizi karanlık amaçlarına alet etmek isteyenlerle mücadele etme günüdür. Dostluk, barış, sevgi ve dayanışma günüdür. CHP’yi iktidara taşıyacak yolda el ele, omuz omuza birlik olma, birliğimizi, dayanışmamızı güçlendirme günüdür. Birbirimizi anlamaya, dinlemeye çalışarak, kimseyi aşağılamadan, kimseyi ötelemeden, yok saymadan; insan ve emek odaklı bir hayatı paylaşma günüdür bu gün! Ve sevgili dostlar ancak o zaman CHP, siyaset sahnesinde gerçekten hakkettiği, onurlu yeri alabilecek, tüm halkın özlediği, umutla beklediği siyasi iktidarın gerçek sahibi olacaktır.

“BU BAŞARI SİZİN BAŞARINIZ”

  Bu faaliyet raporundaki başarımız siz değerli üye ve delegelerimizin başarısıdır. Sizlerin sinerjisinin yönetimlere yansımasıdır.  Son 2 yılda girmiş olduğumuz seçimlerdeki oy yükselişimiz Tekirdağ’da sürekli 3 ilçe içerisinde olup referandumdaki %69 80 lik başarı ekip ve takım çalışmasının vermiş olduğu meyvedir. Ben buradan tüm üyelerimize bir kez daha teşekkür ederim. Bu başarıyı inşallah daha iyi noktalara hep birlikte taşıyacağız. Gençliğimize ve partimizi bilimsel günümüzün iletişim metotlarınla yöneterek eğitim ve görsellerle her seçimde eğitimler düzenledik. Üye sistemimiz internetten den kesin kayıt sisteminle yapılmakta olup üyenin kendi istemi ve telefon onayınla yapılmaktadır. Üye oranımız son bir yılda %20 attırılmıştır.

KIRGINLIKLARA SON VERELİM

Bu birlik ve beraberliğin ve heyecanın kaybolmaması dileğiyle bütün herkese ben şimdi bu kürsüden geçmişte yaşanan tüm olumsuzlukları, kırgınlıkları, daha da önemlisi küçük hesapları bir kenara koyarak tümünüzü birlik ve beraberlik içinde  davranmaya çağırıyorum. Bu düşünce ile  partinin bütününü kapsayan bir delege listesi hazırladık. “ilçe yönetimi olarak çarşaf listeyi aratmayacak yöntem ile delegasyonu hazırladık. Çok açık ifade ediyorum ki çarşaf listeyle yapmaya kalksak bu delege listesini hazırlayamazdık.  Delege listesine baktığınızda mücadele eden, etkinliklere katılan, partisine sahip çıkan herkesin yazıldığını görürsünüz. Biz delege listesini 25 mahalleyi gözeterek hakkaniyetle yaptığımıza inanıyoruz.

Çocuklarımızın aydınlık geleceği, barış içinde yaşanan  bir Türkiye, çağdaş, sosyal bir hukuk devleti gibi yönetilen, özgür, demokratik bir Türkiye umuduyla sizleri CHP de birlik olmaya, CHP yi iktidara taşımaya, bu uğurda zorlu ama onurlu bir mücadeleye çağırıyorum. Bu kongrede kazanan taraf olmayacak sadece Cumhuriyet Halk Partisi kazanacak ve bu salondan birlik ve beraberlik içinde çıkacağız ben şimdiden herkese başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi. 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler:
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 19.05.2024
Bugün
12 - 20
Pazartesi
12 - 20
Salı
13 - 21
Tekirdağ

Güncelleme: 19.05.2024
İmsak
10 Zilkade 1445
Sabah
03:54
Öğle
05:42
İkindi
13:11
Akşam
17:07
Yatsı
20:31
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
99
89
1
3
32
36
2
Fenerbahçe
93
92
1
6
29
36
3
Trabzonspor
61
64
13
4
19
36
4
Başakşehir
58
51
12
7
17
36
5
Beşiktaş
55
49
13
7
16
36
6
Kasımpasa
52
60
14
7
15
36
7
Sivasspor
51
45
12
12
13
37
8
Alanyaspor
50
51
10
14
12
36
9
Rizespor
49
48
15
7
14
36
10
Antalyaspor
48
43
13
12
12
37
11
A.Demirspor
44
52
13
14
10
37
12
Samsunspor
42
40
16
9
11
36
13
Kayserispor
41
41
14
11
11
36
14
Konyaspor
40
37
14
13
9
36
15
Ankaragücü
39
44
13
15
8
36
16
Gaziantep FK
38
46
18
8
10
36
17
Karagümrük
37
45
17
10
9
36
18
Hatayspor
37
41
15
13
8
36
19
Pendikspor
36
42
18
9
9
36
20
İstanbulspor
16
27
26
7
4
37
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı