301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
13 Eylül 2018 - Perşembe 17:49 Bu haber 4768 kez okundu
 
Kim Bu Bankamatik Memurları?
Kim Bu Bankamatik Memurları?
SARAY Haberi


Ak Parti Saray İlçe Teşkilatında dün gerçekleşen basın toplantısında Saray Belediyesi Ak Parti Meclis üyesi Ertan İnanç açıklamasında Saray Belediyesi’nin bankamatik memurlarını beslediğini belirtti. Bu açıklama ile Saray Belediyesi’nde çalışmayıp maaş alan kişilerin olup olmadığı tartışması bir kez daha gündeme gelirken, bu iddianın nasıl sonuçlanacağı şimdiden merak uyandırdı. İnanç açıklamasına başlamadan önce konuşan İlçe Başkanı Hakan Özgül ise basın açıklamasını gazetecilerin merakını gidermek, gazetecilerin egolarını tatmin etmek ve halkın beklentilerini dile getirmek amacıyla yaptıklarını söyledi. Ak Parti Saray İlçe Teşkilatının muhalefet görevini yerine getirmek ile kimin egosunun tatmin olacağı merak edilirken, Özgül’ün böyle bir dil kullanması da anlaşılmadı. Hakan Özgül’ün açıklaması şu şekilde; “Son günlerde gazetelerde çeşitli haberler çıkıyor. İşte Ak Parti Teşkilatının bu haberlere ses vermemesi gibi. Bir polemiğe çekilmek isteniyor. Arkadaşlar Ak Parti Saray İlçe Teşkilatı meclis üyeleri eğer belediye meclisindeki toplantıları takip ederse bu işleri layıkıyla yapmaya devam ediyor, bundan sonrada yapmaya devam edecek ancak merakınızı gidermek adına hem de sizlerin de biraz olsun egolarını tatmin etmek adına halkımızın da beklentilerini dile getirmek adına bir basın açıklaması yapmayı uygun gördük. Size basın açıklamamızı Belediye Meclis Üyemiz Sayın Ertan İnanç yapacak.”

Özgül’ün ardından söz alan Ertan İnanç basın toplantısının amacının kişileri baz alarak polemik yaratmak olmadığını dile getirirken, asıl amaçlarının siyasi kurnazlara mahal vermeden, sözde sosyal belediye olan Saray Belediyesi’ni tüm gerçeği ile ifşa etmek olduğunu belirtti.

İnanç’ın açıklamalarından en dikkat çeken konu ise bankamatik memurları oldu. Meclis Üyesi Ertan İnanç konu hakkında şunları söyledi; “ Araçların harap olduğu, halkımızın sabrının tarumar edildiği ve adını bozuk yollarıyla duyurur hale getirilen ilçemiz bunu hak etmiyor. Yıllık belediye bütçesinin sadece 4/1 ile tüm sokakları parke taş yapılabilecekken, maalesef Saray Belediyesi festival yapıyor, bankamatik memurlarını besliyor, yandaşlarının özel arazilerine taş döşüyor ve belediyenin kaynaklarını peşkeş çekiyor. Artık yeter!

Ak Parti Saray İlçe Teşkilatının basın açıklaması şu şekilde; “ Sahip olduğu tarihi mirası, doğa güzellikleri ve geleceğe umutla bakacak bir nesli olan Saray’ımız, tabiri caizse uzun yıllardır en başarısız ve basiretsiz bir belediyecilikle yönetilmektedir.  Değerli hemşehrilerimizin umutla yetki verdiği Belediye Başkanı ve yönetimi halkının mukaddes oylarını ve de beklentilerini hiçe saymış, bu da yetmezmiş gibi taş üstüne taş koymayarak sadece milletin gözünü boyamaya çalışmıştır.

        Halktan, eşitlikten, şeffaflıktan ve sosyal belediyecilikten bahseden Saray Belediyesi, maalesef eşi ve benzeri görülmemiş bir yandaş yönetimle idare edilmektedir. Hemşehrilerimizin refahı ikinci plana itilerek, şahısların ve de gerçek yüzü gizli şirketlerin yararı önemsenmektedir.

“MECLİS ÜYELERİ HİÇE SAYILMAKTADIR”       

2014 yerel seçimlerinden bu yana belediye meclis toplantıları öncesinde meclisi bilgilendirmeyen, gündem maddelerini kendi keyifleri ya da çıkarları doğrultusunda meclis üyeleriyle paylaşan, sözüm ona sözde sosyal demokrat bir belediye başkanı ve yönetimi Saray için ne kadar faydalı olabilir? Halkın oylarıyla seçilmiş meclis üyelerimizi ötekileştirme gayretlerinin altında ya da arkasında neler vardır bilinmez? Tek adamlı yönetime hayır deme çabasında olanlar, tek adamlığın alasını yapmakta ve kapalı kapılar ardında bu milletin özgür iradesiyle seçtiği meclis üyelerini hiçe saymaktadır. Seçilmiş meclis üyelerimizi demokrasiyi katletmek suretiyle komisyonlara almayan bu zihniyeti esefle kınıyoruz.

NAZMİ ÇOBAN’A SORULAR   

Belediye Meclis Üyelerimizin Saray Belediyesi’ne vermiş olduğu önergeler ne hikmetse itibar görmüyor ve istenen cevaplar verilmiyor. Her platformda şeffaflıktan bahseden Belediye başkanı Sn. Nazmi Çoban ve yönetimine soruyoruz; Belediyenin yaptığı ihaleleri, doğrudan alımları ve teminleri neden kamuoyuyla paylaşmıyorsunuz? Belediyenin ilişkili olduğu şirketleri ve bu şirketlerle olan yakın temaslarını neden açıklamıyorsunuz?(Yeni kurulan şirket ya da şirketler dahil) Belediyede kaç kişinin çalıştığını ve bu çalışanların ne iş yaparak ne kadar maaş aldığını neden beyan etmiyorsunuz? Yerel seçimlerden önce bir karış yer satmayacağız diyen Belediye Başkanı Sn. Çoban neden her fırsatta yer satıyor, bu satışlardan gelen parayı ne yapıyor nereye harcıyor? Belediye Başkanı Sn. Nazmi Çoban, Ak Parti Belediye Meclis Üyelerini ‘’söz vermesine rağmen’’ neden komisyonlara almak istemiyor? Bizim meclis üyelerimizden korkuyor mu yoksa bir şeyler mi gizliyor? Aylardan beri personel maaşlarını ödeyemeyen Saray Belediyesi festival harcamalarını nasıl karşılıyor? Neden alın terinin karşılığını vermek yerine hiçbir iş yapmadan belediyeden nemalanan bankamatik memurlarını besliyor? Festival adı altında yapılan ve esnafımıza zerre faydası olmayan bu organizasyonda hangi şahıs ya da şirketlerle muhatap olunuyor? İlişki kurulan yandaş şirketler kimler ve neden açıklanamıyor? Belediye Başkanı %50’si DEVLET HİBELİ ve Diğer %50’si İLLER BANKASI kredisiyle(TESKİ’ye DEVROLDU) yapılan 100km’lik altyapı yatırımını neden sahiplenmeye çalışıyor?  Tamamı DEVLET YATIRIMI olan Saray’ın doğalgazla buluşmasını (9 milyon TL) belediye başkanı ve yönetimi neden biz yaptık diyerek halkı kandırıyor?

Saray Belediye Başkanı ve yönetimi sanki ilçemiz güllük gülistanlıkmış gibi arsızlıkta arşa çıkmış bir de İŞTE SARAY sloganıyla katalog bastırarak bir skandala resmen imza atmıştır. Caddeleriyle sokaklarıyla birlikte toplamda 100km’lik yolu bulunan ilçemizin yürünecek yolu yokken, her yerimiz toz, toprak ve çamurken rüyalar aleminde cirit atan bu zihniyeti ivedilikle ciddiyete davet ediyoruz.

 Saray Belediyesi son zamanlarda arazi satış çalışmalarına hız vererek, bu saltanatı kaybedeceğine fazlasıyla inanmış ve rehavete kapılmıştır. Ancak korkunun ecele faydası yoktur. Halkın egemen olduğu mazlumun söz sahibi olacağı Ak Parti Saray Belediyesinin ayak sesleri 25 mahallemizden gümbür gümbür duyulmaktadır. Allah’ın izniyle 6 ay sonra Ak belediyeciliği getirecek olan bizlerin, milletimize yine milletimizle kazandıracağımız hizmetlerin sınırı yoktur. Mevcut yönetim halkımıza kazandıracağımız hizmetleri idrak edemeyeceği gibi hayal dahi edemez.

“BÜYÜKŞEHİR YATIRIMLARI GÖZ BOYAMAK İÇİN”     

Saray Belediye Başkanlığının dillere destan olmuş hizmetsizlik serüvenini maalesef Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi de aynı başarısızlıkla devam ettirmektedir. Büyükşehir Belediyesinin ilçemize yaptığı hangi hizmetten bir vatandaşımız memnun? Yapılan yatırımlar tamamen göz boyamak ve büyükşehir çalışıyor itibarı yaratmak üstüne ama tamamıyla yazık, ziyan!!!

 Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Kadir Albayrak ve yönetimine soruyoruz: İlçe merkezimize yapılan yollar, kaldırımlar bu topraklarda yaşayan herkesin vicdanını sızlatır nitelikte değil mi? Bu paralar hepimizin cebinden çıkmıyor mu? Vicdanınız rahat mı? Saray ilçe merkezimizde bulunan çöplük, bize yetmiyormuş gibi Kapaklı’nın da çöpüne ev sahipliği yapıyoruz. Eşdeğer belediyeler çöpten elektrik üretiyor siz hangi çağda yaşıyorsunuz? Bir felakete karşı önlemleriniz nedir? Tekirdağ’ın değil bölgenin en büyük köyü iken mahalle olan Küçükyoncalı’ya yaptığınız yol içinize sindi mi? Küçükyoncalı halkı bunu mu hak ediyor? Yüzlerce çocuğumuz halen hayati tehlike yaşarken ana caddelerimize kaldırım yapacak gücünüz yok mu?(yapılanların önergesini de Ak Parti olarak biz verdik) Köyden mahalleye dönen yerleşim yerlerimizin imar çalışmalarını neden yapmıyorsunuz? 1 buçuk katrilyona sahip bütçeniz mahallelerimizin altyapısını yapmaya yetmiyor mu? İlçemizin otogarını yapma hususunda söz verdiniz. Ne zaman yapacaksınız? Toplu taşıma hususunda esnafımız mağduriyet yaşamakta ve siz söz verdiğiniz üzere nasıl çözeceksiniz? Devletimiz tarafından ilçemize kazandırılan doğalgaz hizmetinden sizin sayenizde faydalanamayan vatandaşlarımızdan haberiniz var mı?

Kıymetli hemşehrilerimiz, değerli basın mensupları; Saray’a ve Saray halkına hizmeti kendisine düstur edinmiş olan bizler, kendini dünyaya kanıtlamış ak belediyeciliği ilk seçimde ilçemizle kavuşturmayı sabırsızlıkla beklemekteyiz.”

“BELEDİYENİN GÜNCEL BORCU NE KADAR”

Açıklamanın ardından bir kez daha söz alan Hakan Özgül, Devlet Su İşleri (DSİ) yatırımları hakkında bilgi verdi. Özgül, ileri biyolojik atık su arıtma merkezini DSİ’nin yaparak TESKİ’ye devrettiğini hatırlattı. Özgül, kendilerini çevreci olarak lanse eden ilçe yöneticilerinin neden arıtma tesisi yapma projesini daha gündeme getirmediğini sordu. Ayrıca Özgül, TESKİ’ye devredilen arıtma tesisinin randımanlı çalışmadığını Ayvacık içme suyu göletine, Ergene nehrine ve Galata deresine hala kanalizasyon aktığını belirtti. Özgül, Ayvacık ilçe suyu göletinin arıtma tesisinin ve ishale hattının projelerinin tamamlandığını söyledi. İlçe Başkanı Hakan Özgül, ilçe merkezinde doğalgaz olmayan caddelerin Büyükşehir Belediyesi’nin GAZDAŞ’a “yolumuzu kazmayın” dediği için çalışmaların durduğunu belirtti. Hakan Özgül, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban’a ise 2014 yılında hazırladığı seçim beyannamesinde bulunan vaatlerden kaç tanesini gerçekleştirdiğini ve Saray Belediyesi’nin 2009-2014 ve günümüz borç tutarlarını sordu. Özgül köyden mahalleye geçen yerlerden Saray Belediyesine toplam iki bin 800 dekar tarla geçtiğini ve bunların ne kadarını satıldığını elde edilen gelirlerin nereye harcandığı hususunu da sorularına ekledi.

Kahvaltılı Basın toplantısına Ak Parti Saray İlçe yönetimi, kadın kolları ve gençlik kolları yönetimi, meclis üyeleri, mahalle başkanları ve bağımsız meclis üyesi Erdoğan Bağcı katıldı.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Kim, Bu, Bankamatik, Memurları?,
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 18.03.2024
Bugün
7 - 13
Salı
9 - 12
Çarşamba
6 - 9
Tekirdağ

Güncelleme: 18.03.2024
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
78
64
1
3
25
29
2
Fenerbahçe
76
76
1
4
24
29
3
Trabzonspor
49
49
10
4
15
29
4
Beşiktaş
46
40
12
4
14
30
5
Kasımpasa
43
50
10
7
12
29
6
Başakşehir
42
38
12
6
12
30
7
Antalyaspor
41
35
9
11
10
30
8
A.Demirspor
39
46
9
12
9
30
9
Alanyaspor
39
38
9
12
9
30
10
Rizespor
39
33
12
6
11
29
11
Sivasspor
38
36
10
11
9
30
12
Kayserispor
36
36
11
9
10
30
13
Samsunspor
36
35
13
6
10
29
14
Ankaragücü
33
36
11
12
7
30
15
Konyaspor
33
31
11
12
7
30
16
Gaziantep FK
31
33
14
7
8
29
17
Karagümrük
30
34
14
9
7
30
18
Hatayspor
30
33
11
12
6
29
19
Pendikspor
29
34
15
8
7
30
20
İstanbulspor
13
22
20
7
3
30
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı