301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
19 Ağustos 2019 - Pazartesi 14:16 Bu haber 1466 kez okundu
 
Kılıçdaoğlu’ndan Talimat: “Belediye Başkanlarını Denetleyeceksiniz”
Kılıçdaoğlu’ndan Talimat: “Belediye Başkanlarını Denetleyeceksiniz”
ULUSAL HABERLER Haberi


Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Nevşehir’de düzenlenen CHP İl Başkanları toplantısında il başkanlarına, daha önce deklare ettiği 7 maddeye belediye başkanlarının uyup uymadığını denetlemelerini söyledi. Kılıçdaroğlu, bu ilkelere il başkanlarının da uyması gerektiğinin altını çizerken, şunları söyledi; “"Bu ilkelere her il başkanının uymasını isterim. Her il başkanı, bulunduğu yerde bir CHP belediyesi varsa onun başarısı için çalışacak. Partinin öngördüğü 7 ilkeye belediye başkanlarımızın uyup uymadığını denetleyeceksiniz. Bu konuda asla taviz verilmeyecektir”

Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart Yerel seçimlerinden sonra ilk kez il başkanları ile Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde otelde bir araya geldi. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Kılıçdaoğlu, il başkanlarına önemli talimatlarda bulundu. Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerden dolayı bütün il ve ilçe başkanlarını yürekten kutladığını, herkesin elinden gelen çabayı gösterdiğini vurgulayarak, "Eksiğimiz var mı? Elbette var ama önemli olan eksiğimizi görüp, onu tamamlamak. Başarımız var ama eksikliklerimiz de var. Şimdi o eksiklikleri görüşme ve bir daha ki seçimlerde eksiklikleri tamamlama sürecini birlikte hayata geçirmek zorundayız." değerlendirmesinde bulundu.

“SON BAŞARILAR, BİR MİLLET İTTİFAKI BAŞARISIDIR”

Toplumun vicdanının kanatıldığını, ahlakın yozlaştırıldığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ahlak kavramı, adalet kavramı kadar yücedir. Dolayısıyla il başkanları olarak hepinizin bu konuda ciddi bir sorumluluğu var. İlçe Başkanlarının da sorumluluğu var. Kadın Kolları, Gençlik Kolları başkanlarımızın da sorumluluğu var. Bu sorumluluk içinde hep birlikte hareket edeceğiz. Düzgün insan hangi görüşten, hangi kimlikten, hangi yaşam tarzından olursa olsun başımızın tacıdır. Adaleti çöp kutusuna atan bir kişiden ülkeyi sağlıklı yönetmesini bekleyemeyiz. Şimdi o nedenle asıl görev bundan sonra başlıyor. Demokrasiye, hakka ve hukuka mutlaka ve mutlaka riayet eden bir süreci başlatmak zorundayız. Bu politikamızı, Millet İttifakı çerçevesinde yaptık. Sizler de alacağınız kararlarda, davranışlarınızda nasıl tepede bir Millet İttifakı kurduysak ilinizde, ilçenizde de aynı ittifakı sürdüreceksiniz. Beraber, biz bir vicdan politikasını yürütüyoruz, bir kader birliği içinde yürütüyoruz bunu. Hakka, hukuka ve adalete saygı duyan bir kitleyle yürütüyoruz. O nedenle son başarılar, bir Millet İttifakı başarısıdır. Bu gerçeği de bütün il başkanlarımın bilmesini isterim."

İl başkanları için de 7 ilke belirlediklerini aktaran Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Bu ilkelere her il başkanının uymasını isterim. Her il başkanı, bulunduğu yerde bir CHP belediyesi varsa onun başarısı için çalışacak. Partinin öngördüğü 7 ilkeye belediye başkanlarımızın uyup uymadığını denetleyeceksiniz. Bu konuda asla taviz verilmeyecektir. Herkes belediye başkanıyla oturup çalışacak. Belde için değil, Türkiye için çalışacak. Önümüzde genel seçimler var. Türkiye'nin yerel seçimlerde elde ettiği demokratik başarıyı genel seçimlerde de yapması gerekiyor. Birinci kuralımız budur. İkinci kural asıl olan sizin belediye başkanlarından talepleriniz değil, asıl olan vatandaşların talepleridir. Vatandaşın belediye başkanlarından taleplerinin sizler de tek tek takipçisi olacaksanız. Vatandaşın talebi yerine geliyor mu, gelmiyor mu? Üçüncü kuralımız, belediye başkanlarımızın başarısı için eğer bir fedakarlık yapmak gerekiyorsa o fedakarlığı il başkanlarımız yapacak."

Kılıçdaroğlu, dördüncü ilkelerinin, il başkanının toplumun tüm kesimleriyle sıcak ve samimi ilişkiler kurması olduğunu vurguladı.

“EN SERT ŞEKİLDE ELEŞTİRECEKSİNİZ”

Beşinci ilkelerinin, il ve ilçelerde devleti yönetenler adaletli değilse ve partizanlık yapıyorsa uyarmaktan ve eleştirmekten asla vazgeçilmemesi gerektiğini vurgulayan Kemal Kılıçdaroğlu, "En sert şekilde eleştireceksiniz. Vatandaş, valiye karşı çıkamaz, kaymakama karşı çıkamaz, 'başıma bela gelir' diye ama siz Cumhuriyet Halk Partisi'nin il başkanısınız, ilçe başkanısınız. Vali partizanlık yapıyorsa, gideceksiniz en sert şekilde eleştireceksiniz. 'Ya devletin valisi ol veya istifa et git milletvekili ol.' diyeceksiniz. Asla ödün vermeyeceksiniz." değerlendirmesinde bulundu.

Gerek İl Özel İdaresi, gerekse belediye bütçelerinin yakından izlenmesinin altıncı ilkeleri olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, yeni bir siyaset anlayışını Türkiye'ye egemen kılmaya çalıştıklarını belirtti.

Kılıçdaroğlu, doğru, dürüst, namuslu, adaletli bir anlayışı hakim kılmak istediklerini belirterek, "İhale mi vereceksin, Youtube'a koyarsın. Canlı yayınlansın, isteyen seyretsin. Gizli kapaklı yapılıyorsa biliniz ki cebine bir şeyler aktarılacak. Yoksa neden gizli kapaklı yapılsın. Açık ve net yaparsınız. Bu şekilde vali ve belediye başkanlarının da takipçisi olacaksınız." dedi.

Yedinci ilkelerinin, kimliği, yaşam tarzı ya da inancı ne olursa olsun yatağa aç giren bir çocuk varsa o ailenin sorununa çözüm bulmak olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, "Bir ailede bir çocuk yatağa aç giriyorsa, o çocuğun açlığını gidermek için elinizden gelen her türlü gayreti göstermek sizin bir numaralı göreviniz olacak." diye konuştu.

“İÇ ÇEKİŞMELERİ KİM YAPARSA PARTİNİN DIŞINDA KALACAK”

Yeni süreçte kendilerine yeni görevler düştüğünü anlatan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Eski alışkanlıklarımızı bir tarafa bırakacağız. İç çekişmeleri bir tarafa bırakacağız. İç çekişmeleri kim yaparsa partinin dışında kalacak. Kim bu ülkenin sorunlarına 'ben kafa yoruyorum' diyorsa 'bu ülkenin sorunlarını çözmek için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırım' diyorsa benim başımın üzerinde yeri var. Ama çalışacak, söylemle değil, aynı zamanda eylemle de söylediği düşüncenin arkasında duracak. Biz yeni bir siyaset anlayışını Türkiye'ye getiriyoruz. Gerginlikler üzerine kurulan bir siyaset anlayışı değil. Sorunların çözülmesi üzerine kurulan bir siyaset anlayışını. Toplumları, kitleleri veya belli kişileri dışlayarak değil, vicdan adaleti yapıyoruz. Vicdan siyaseti yapıyoruz. Vicdanlı olan herkese sesleniyoruz. Devlette adaletin nasıl olması gerektiğini, liyakatin nasıl olması gerektiğini, anlatma çalışıyoruz. Topluma bu kavramlar unutturulmak isteniyor. Kavramlar konusunda da vatandaşın kafası karışık, o karışıklığı gidermek zorundayız. O yüzden hepimizi büyük görevler düşüyor."

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından toplantı basına kapalı devam etti. Yerel seçim sonuçlarının değerlendirildiği toplantıya, çok sayıda milletvekili ile il başkanları katıldı.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Kılıçdaoğlu’ndan, Talimat:, “Belediye, Başkanlarını, Denetleyeceksiniz”,
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 29.03.2024
Bugün
13 - 17
Cumartesi
12 - 17
Pazar
13 - 20
Tekirdağ

Güncelleme: 29.03.2024
İmsak
19 Ramazan 1445
Sabah
05:24
Öğle
06:51
İkindi
13:20
Akşam
16:51
Yatsı
19:38
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
81
68
1
3
26
30
2
Fenerbahçe
79
79
1
4
25
30
3
Trabzonspor
49
51
11
4
15
30
4
Beşiktaş
46
40
12
4
14
30
5
Kasımpasa
43
53
11
7
12
30
6
Başakşehir
42
38
12
6
12
30
7
Rizespor
42
36
12
6
12
30
8
Antalyaspor
41
35
9
11
10
30
9
A.Demirspor
39
46
9
12
9
30
10
Alanyaspor
39
38
9
12
9
30
11
Sivasspor
38
36
10
11
9
30
12
Kayserispor
36
36
11
9
10
30
13
Samsunspor
36
35
14
6
10
30
14
Ankaragücü
33
36
11
12
7
30
15
Hatayspor
33
36
11
12
7
30
16
Konyaspor
33
31
11
12
7
30
17
Gaziantep FK
31
34
15
7
8
30
18
Karagümrük
30
34
14
9
7
30
19
Pendikspor
29
34
15
8
7
30
20
İstanbulspor
13
22
20
7
3
30
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı