301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
20 Nisan 2017 - Perşembe 09:37 Bu haber 964 kez okundu
 
Güven Toplumu Anlatıldı
Güven Toplumu Anlatıldı
SARAY Haberi


Diyanet İşleri Başkanlığınca her yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanan Kutlu Doğum Haftası Saray’da büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri çerçevesinde 18 Nisan Salı günü Saray İlçe Müftülüğünce Belediye Kültür Merkezinde Konferans düzenlendi. Programın açılış konuşmasını yapan Saray İlçe Müftüsü Abdullah Eroğlu, Kutlu Doğum Haftasının 28 yıldır düzenlendiğini 2011 yılından bu yana da Diyanet İşleri Başkanlığı’nın gelişen olaylar çerçevesinde ve toplumun ihtiyaçlarını göz önüne alarak Kutlu Doğum Haftası’nda işlenecek olan konuyu belirlediğini söyledi. Eroğlu bu yıl ki temanın Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” olduğunu hatırlattı. İlçe Müftüsü Eroğlu, “Bu konunun tercih edilmesinde dünyada ve ülkemizde meydana gelen olumsuz olaylar nedeniyle toplumda oluşan ve gün geçtikçe artan güvensizlik, şiddet ve ayrışma etkili olmuştur” ifadelerini kullandı. Eroğlu, “Ne yazık ki bugün, bütün insanlık büyük bir güvensizlik girdabının içine doğru sürüklenmektedir. Devletler devletlere, milletler milletlere, komşu komşuya, arkadaş arkadaşa, kardeş kardeşe, akraba akrabaya, hatta Müslüman birbirlerine güvenmez-güvenemez hale gelmiştir. Bunun en önemli sebepleri arasında, menfaatin, itibarın kaygısının, dünyaya hırs ve tamahın, milli ve manevi değerlerin önüne geçmesi, dünya ve geçici nimetlerin asıl gaye olarak görülmesi yatmaktadır.

İNSALIK İNSANA EMANET EDİLMİŞTİR

Oysa ki, Alemlere rahmet olarak gönderile Peygamber Efendimiz, bizlere, dünyayı seferde dinlenme yeri olarak tanıtmış, vatanın mukaddesatını candan değerli olduğunu öğretmiştir. Onun tarifiyle Mü’min güvenilen ve güven veren kişidir, Müslüman elinden ve dilinden insanların zarar görmediği insandır. Müslüman, kardeşçe yaşamayı, kardeşine yardımcı olmayı kendine şiar edinendir. Çünkü dünyada insanlık ta bizzat insana emanet edilmiştir. Emanet ise imandır, inançtır, namustur şereftir, güvendir, emniyettir” şeklinde konuştu.

“BUGÜN DÜNYADA GÜVEN DE GÜVENLİKTE KALMAMIŞTIR”

Müftü Abdullah Eroğlu, “Peygamberimiz bizim örneğimizdir, takip etmemiz gereken rehberimizdir. Onun bize emanet ettiği toplum insanlık bugün onun istediği gibi bir toplum olamamıştır” ifadeleriyle Peygamber efendimizin istediği toplumun güven ve barış toplumu olduğunu vurguladı. Bunu bir örnekle detaylandıran Eroğlu, güncel konulara da değinerek şunları söyledi, “Öyle ki o bize, Yemen’den çıkan bir kadının tek başına bineği üzerinde korkusuzca Mekke’ye gelip hac ibadetini yapıp, güven içinde memleketine dönecek kadar güvenli bir toplum olmayı vasiyet etmiştir. Bugün bu dünyada mümkün ü? Uzağa gitmeye gerek yok ülkemizin şehirlerinde bu mümkün mü? Ne yazık ki hayır. Bugün dünyada güven de güvenlikte kalmamıştır” dedi.

Eroğlu dinleyicilere bize ne oldu sorusunu yöneltirken, şunları kaydetti; “Adaleti güveni barışı yayan bir millettik. Geçmişin mirasını, dedelerimizin emanetini zayi mi ettik yoksa?”

İnsanlar arasında güveninin kurulması için yapılması gerekenleri söyleyen Saray İlçe Müftüsü Abdullah Eroğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Bizler her alanda işi ehline verdiğimizde, adaleti herkes için eşit kıldığımızda, kendimiz için istemediğimizi başkası içinde istemediğimizde, kendi evimizi koruduğumuz kadar başkasının evini de koruduğumuzda ancak güven içinde olabilir. Kendi namusumuzu koruduğumuz kadar başkanının namusunu koruduğumuzda, kendi çocuğumuzu düşündüğümüz zaman milletin çocuğunu düşündüğümüzde ancak huzur bulabiliriz. Kendi açlığımızı düşündüğümüz kadar, yetimin, öksüzün, kimsesizin açlığını düşündüğümüzde gerçekten doyabiliriz. Kendi aleyhimize de olsa, doğruluktan dürüstlükten, adaletten ehliyetten ve liyakatten ayrılmadığımız da vicdanen huzur bulabiliriz.

“GİYİM TARZINDAN DOLAYI KİMSEYİ HOR GÖRMEDİĞİMİZ DE KARDEŞ OLURUZ”

Ayıran koparan, bölen, yıkan, yakan değil; yapan eken, birleştiren onaran, olunca bir oluruz. İnancından, düşüncesinden, dilinden, renginden, giyim tarzından dolayı kimseyi hor hakir görmediğimizde, hepimiz Ademin-Havvanın çocukları olarak kardeşiz deyince beraber oluruz, kardeş oluruz.

Dinimizi, bütün canları, herkesin malını, aklımızı ve geleceğimiz neslimizi koruduğumuzda ancak güvenli bir toplum olabiliriz” ifadelerini kullandı.

Eroğlu sözlerini şu şekilde sonlandırdı; “Hiçbir ananın-babanın ağlamadığı, kimsenin aç ve açıkta kalmadığı, herkesin hakkına razı olduğu, güvenlik güçlerine, güvenlik kameralarına ihtiyaç duyulmadığı, adalet ve insafın, merhametin ve sevginin her yeri kapladığı, yalan aldatma ve hileyle kazancın bulunmadığı, güvenli bir toplum olabilmek dileğiyle”

Tekirdağ İl Müftüsü Sayın İsmail İPEK'in Konuşmacı olarak katıldığı program, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Büyükyoncalı Mahallesi Yeni Camii Müezzin Kayyımı Ahmet Şansöz'ün okuduğu Kur'an Tilavetiyle başladı. Müftülük İlahi korosunun okuduğu ilahi ve kasidelerin ardından İlçe Müftümüz Abdullah EROĞLU konuşma yaptı.

Tekirdağ İl Müftüsü  İsmail İpek konuşmasında Saray’ın çok güzel bir İlçe olduğunu  ve Saray halkının çok şanslı olduğunu ifade ederek sözlerine başladı. Peygamber Efendimizin kadınlara çok ehemmiyet verdiğini, kadınlarımızın kazandığı birçok şeyi Peygamberimize borçlu olduklarını, Peygamberimizin çok güvenilir ve eşine çocuklarına ve etrafına güven veren birisi olduğunu söyledi. İslam’ın kıymetinin bilinmesi gerektiğini, Müslümanların dünyada var oldukları müddetçe kıyametin kopmayacağını, bunun için ibadetlere çok dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti. Saray İlçesine gelmekten ve programa katılmaktan dolayı çok memnun olduğunu söyleyerek konuşmasını tamamladı.

İlçe Müftülüğü Nuri Gültaş 4-6 Yaş Grubu Öğrencilerinin ve İmam Hatip Ortaokulu Öğrencilerinin sunduğu gösteri ve Şiirler katılımcıları coşturdu.  Lise ve Ortaokullar arası yapılan Kompozisyon ev şiir yazma yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Program konferans veren İl Müftüsü İsmail İpek ve İlçe Saray Kaymakam’ı Alp Arslan tarafından günün anısına çiçek ve plaket takdimiyle program sona erdi. Programın ardından tüm katılımcılara Kutlu Doğum Aşı ikram edildi.

SALON DOLDU

Konferansa Saray Kaymakamı Sayın Alp Arslan, Saray Belediye Başkan Vekili Dilaver Perçin, Saray Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kürşat Çetinkaya, Ak Parti İlçe Başkanı Özkan Yaman, Kapaklı İlçe Müftüsü İsa Aktaş, Muratlı İlçe Müftüsü Uğur Emiroğlu, Kurum Amirleri, STK temsilcileri ve Saraylı vatandaşlar katıldı. 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler:
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 01.05.2024
Bugün
12 - 17
Perşembe
10 - 16
Cuma
13 - 16
Tekirdağ

Güncelleme: 01.05.2024
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
93
80
1
3
30
34
2
Fenerbahçe
89
89
1
5
28
34
3
Trabzonspor
58
60
12
4
18
34
4
Başakşehir
52
46
12
7
15
34
5
Beşiktaş
51
45
13
6
15
34
6
Kasımpasa
49
56
13
7
14
34
7
Rizespor
49
45
13
7
14
34
8
Alanyaspor
48
49
10
12
12
34
9
Sivasspor
48
41
10
12
12
34
10
Antalyaspor
45
39
11
12
11
34
11
A.Demirspor
41
49
11
14
9
34
12
Kayserispor
40
39
13
10
11
34
13
Samsunspor
39
37
15
9
10
34
14
Ankaragücü
38
42
12
14
8
34
15
Karagümrük
36
41
16
9
9
34
16
Konyaspor
36
34
14
12
8
34
17
Gaziantep FK
34
39
18
7
9
34
18
Hatayspor
33
38
15
12
7
34
19
Pendikspor
30
38
18
9
7
34
20
İstanbulspor
16
26
23
7
4
34
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı