301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
21 Aralık 2018 - Cuma 17:25 Bu haber 751 kez okundu
 
Erkiş, “Meclis Üyeleri Örgütün Öngörüsü İle Belirlenecek”
Erkiş, “Meclis Üyeleri Örgütün Öngörüsü İle Belirlenecek”
SARAY Haberi


CHP Saray Belediye Başkan Adayı Özgen Erkiş, Salı günü yapılan PM toplantısı sonrası adaylığının açıklanmasıyla birlikte Çarşamba akşamı CHP Saray İlçe Binasında basın mensupları ile bir araya geldi. Erkiş, yaptığı açıklamada meclis üyelerinin belirlenmesinin CHP Genel Merkezi’nin Tekirdağ İl Başkanlığı ve Saray İlçe Başkanlığı’nın öngörüleri doğrultusunda gerçekleşeceğini yardımcısının kendisinin seçeceğini ve yardımcının genç bir isim olacağını açıkladı. Erkiş, Saray’da mutlak gücün Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu vurgularken, bu nedenden dolayı kendisinin imtiyaz ikliminde htiğini söyledi. CHP Saray İlçe Teşkilatında Çarşamba günü 20.00’da yapılan basın açıklamasında ilk olarak CHP Saray İlçe Başkanı Akın Aytaç konuştu. Aytaç, demokrasiye olan inançlarından dolayı sandık istediklerini ve bu isteklerinin kabul gördüğünü hatırlatırken, sandık sonucuna uyulacağından hiçbir tereddütlerinin olmadığını ve sandık kararına uyulduğunun altını çizdi. Aytaç’ın açıklamaları şu şekilde; “Demokrasiye olan inancımızdan dolayı Saray’daki Belediye Başkanımızı sandıkla belirlememizi ısrarla istedik ve merkez yürütme kurulumuz bunu kabul ederek bize sandığı verdi. Adayın açıklanması konusunda söylentiler oldu, sürecin neden geciktiği hakkında bana bir soru gelmedi. Gecikmenin nedeni Parti Meclisimiz MYK’nın toplanma tarihi önceden belirlenmiştir. 18’in de yapılması planlanan kurul, güne kadar yapılan bütün işlemler görüşülmüştür. Örneğin Pazar günü Lüleburgaz’ın yapıldı fakat MYK’nın ve PM’nin toplanmasıyla hemen onayı gelmiştir. 

“BİZİM HİÇ TEREDDÜDÜMÜZ YOKTU”
Bizim hiç tereddüdümüz yoktur; Biz demokrasiye inanan bir partiyiz orta yere bir sandık konmuş, bu sandığın kararı uygulanacaktır, uygulamıştır da genel merkezimiz. Bize bu sandığın gelmesinde bize yardımcı olan MYK’mıza, Parti Meclisimize, Genel Başkan Yardımcımız Parti Sözcümüz Faik Öztrak’a, İlhami Özcan Aygun ve Candan Yüceer milletvekillerime, Saray’daki seçim çalışmalarını yürütmekle görevlendirilmiş Burdur Milletvekili Mehmet Göker vekilime, Saray’daki basılı evrakların kullanılmasını hazırlayan, bizlere adar ulaştıran PM üyemiz Erbil Aydınlık hanımefendiye, sandıklarda görev alan sandık kuruluna, en çoğu da bugün bana görev verildi deyip yüzde 86’lık bir katılımla oraya kadar gelip bu görevi yapmam lazım diyen üyelerime, bizim orada çalışmamızı güvenliğimizi sağlayan emniyet görevlilerine, yaptığımız çalışmanın objektif olduğunu kamuoyuna duyuran basın mensuplarına çok teşekkür ederim. 
“AYRIŞARAK DEĞİL BİRLEŞEREK KAZANACAĞIZ”
Barışın ve demokrasinin, insan haklarının, temel hak ve özgürlüklerin bu ülkede tek teminatı olan Cumhuriyet Halk Partisi, geçmişten aldığı gücü ve birikimi yarınlara değişim ve güçlü bir Türkiye umuduyla taşıyacak, tıpkı bundan önce olduğu gibi bundan sonra da haklının ve halkın yanında olmaya devam edecektir. Hedefimiz örgütümüz ve halkımız ile el ele omuz omuza yerel seçimlerde iktidara yürümektir. Bu iddiamızı tüm toplumla paylaşarak halkımızın özlem ve taleplerini sahiplenerek sosyal demokrat siyaseti ülkemizde iktidar yapmaktır. Bunu başaracağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. 
Ülkemizin içinde bulunduğu bu zor süreçte umutsuzluğa kapılmadan özgür ve bağımsız bir ülkede daha adil bir yönetim anlayışıyla, emeğin orantılı bölümüyle gelişmiş sanayisiyle, mutlu çiftçisiyle daha aydınlık gelecek için birlikte mücadele etme anlayışına sahip olmaktan başka bir şansımız yok. Gün birlik ve beraberlik zamanıdır. Bu nedenle ayrışarak değil birleşerek kazanacağız. 
“SARAY’DA HAKİM VE MUTLAK GÜÇ CHP’DİR”
İlçe Başkanı Akın Aytaç’ın ardından konuşa Özgen Erkiş ise şu ifadeleri kullandı; “Üç gün öncesine göre hayatımda önemli bir değişiklik arz olmuştur. Aday adayı olarak gittiğimiz Ankara’dan şükürler olsun ki aday olarak döndük. Bugün üç gün öncesine göre çok daha ötesini çok daha net görüyorum, ufkum açılmış durumdadır. Çok daha ötesini görüyor oluşumun nedeni irtifa kazanmış oluşumdandır. Bu irtifa kazanışımın sebebi adına Cumhuriyet Halk Partisi denilen yüz yıllık bir çınarın gövdesi ve dalları üzerinde ve yüz yıllık bir partinin omuzları üzerinde yükselişimdendir yoksa keramet bende değildir. Daha önce defalarca halkın huzuruna aday adayı olarak aday olarak çıkmışlığım bellidir, aldığımız sonuçta ortadadır. Yani burada Saray’da hakim ve mutlak güç, Saray’da herkesin kolaylıkla kabul edeceği kimsenin inkar edemeyeceği güç Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Dolayısıyla bir imtiyaz ikliminde hissediyorum kendimi. Bundan 4 yıl önce siyasi bakımdan oldukça zor bir durumda olan bir siyasiyken, beni bünyesine kabul eden gene bu idare heyetiydi, kendilerine müteşekkirim sayın Cengiz Balcı ve sayın Erkan Koru ile dahil olmuştuk. Hiçbir haktan bizi mahrum etmeyerek yeri geldiğinde git istersen Ankara’da PM’ye aday ol, git belediye başkanlığına milletvekilliğine aday ol diyerek önümüzü açmışlardır. Onların bize duyduğu güven içimize bir özgüven yaratmıştır. O özgüvenin neticesinde çıktığımız yolda Saray halkının da bu çıktığımız yolda mücadeleye destek vermesiyle yarattığımız politik hassasiyet; Bugün Türkiye çapında Saray’ımızı meşhur bir model haline getirmiştir. İmza toplama kampanyasına birlikte adım adım başladığımız Şahsine hanım ve Mehmet hocam burada ilk adımları birlikte atmıştık. Yönetim kurulumuzun açık bir desteği vardı ve onun sonucunda il yönetim kurulumuz, genel merkezimiz yarattığımız hassasiyete duyarsız kalmadı hal böyle olunca buraya bir sandık konduk. Önseçime takvim yetersiz olunca önseçim tadında meyil yoklaması karşımıza çıktı. Onun sonrasında benim bakımımdan 9 günlük ızdıraplı sayılabilecek oysa ilçe başkanımız ve yönetim kurulumuzda çok rahat ve emin bir şekilde o süreci izlemişler. Oysa biz heyecanlı insanlarız heyecanlandık. Bu 9 günlük ızdıraplı bekleyişin sonrasında ki onunda bizimle ilgisi yokmuş doğal olarak PM’nin toplanma zamanları belli. Nihayet dün (Salı) PM’den karar çıkarak adaylığımız onandı. Ve biz belki dolay atılması gereken adımı zor atarak bu süreçten güçlenerek çıktık.

“SARAY HALKI SEÇİME HAZIRDIR”
Bugün Saray halkı seçime hazırdır, çünkü Saray halkı parti içi demokrasinin en bilinen kavramlarını bilir hale geldi. Bu bakımdan dahi ben bütün Cumhuriyet Halk Partililere müteşekkirim. Daha önce milletvekilliği seçiminde yüzde 50’lerle seyreden katılım yüzde 90’nı aştı fili manada. Bu bakımdan da müteşekkirim. CHP demokrasinin beşiği olma görevini layıkyla üstlendikten sonra yeri geldiğinde demokrasinin neredeyse akamete uğrama noktasında tekrar biz varız diyerek tüm Türkiye’ye örnek modeller sunmuştur. Bu haklı gururu hep birlikte yaşıyoruz, ben bu manada ilçe ve il yönetim kuruluna genel merkezimize minnettar olduğumu müteşekkir olduğumu bir kez daha söylüyorum. Konuşmama başlarken söylediğim gibi bu olayın büyüsü kerameti bizde değildir, CHP’dedir. Çok büyük bir ayrıcalık ve imtiyazdır Cumhuriyet Halk Partisinde siyaset yapmak. Bunu 10 yıl siyasi sürgünde bulunmuş birisi olarak en net ben görmüşümdür. Bir siyaset bilimcisi olarak siyasetin her laboratuvarında çalıştım yerel manada. Ama CHP siyasete başladığımız yerdi. Henüz 16 yaşında dahil olduğumuz sosyal demokrasi o zaman CHP siyasi yasaklıydı SHP’de başlamıştı siyasi serüvenimiz. Bugün burada çok daha ümit verici çok daha yüreklendirici çok daha cesaret verici bir mahiyette devam ediyor. Bir mutluluğu, mağrurluğu ve aynı zamanda çocuksu heyecanı hep bir arada yaşıyoruz. Hepinizin huzurunda CHP yönetim kurulunun her üç kademesinin kıymetli temsilcilerine bir daha teşekkür ederek konuşmamı sonlandırıyorum. Açıklamasının ardından soruları yanıtlayan Erkiş, meclis üyelerinin CHP örgütünün öngörüleri ile belirleneceğini, yardımcıları ise kendisinin belirleyeceğini ve kendisinden genç isimleri düşündüğünü vurguladı.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Erkiş,, “Meclis, Üyeleri, Örgütün, Öngörüsü, İle, Belirlenecek”,
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 29.03.2024
Bugün
13 - 17
Cumartesi
12 - 17
Pazar
13 - 20
Tekirdağ

Güncelleme: 29.03.2024
İmsak
19 Ramazan 1445
Sabah
05:24
Öğle
06:51
İkindi
13:20
Akşam
16:51
Yatsı
19:38
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
81
68
1
3
26
30
2
Fenerbahçe
79
79
1
4
25
30
3
Trabzonspor
49
51
11
4
15
30
4
Beşiktaş
46
40
12
4
14
30
5
Kasımpasa
43
53
11
7
12
30
6
Başakşehir
42
38
12
6
12
30
7
Rizespor
42
36
12
6
12
30
8
Antalyaspor
41
35
9
11
10
30
9
A.Demirspor
39
46
9
12
9
30
10
Alanyaspor
39
38
9
12
9
30
11
Sivasspor
38
36
10
11
9
30
12
Kayserispor
36
36
11
9
10
30
13
Samsunspor
36
35
14
6
10
30
14
Ankaragücü
33
36
11
12
7
30
15
Hatayspor
33
36
11
12
7
30
16
Konyaspor
33
31
11
12
7
30
17
Gaziantep FK
31
34
15
7
8
30
18
Karagümrük
30
34
14
9
7
30
19
Pendikspor
29
34
15
8
7
30
20
İstanbulspor
13
22
20
7
3
30
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı