ads
DOLAR 36.24 ₺
EURO 38.02 ₺
STERLIN 45.61 ₺
G.ALTIN 3,352.91 ₺
Ç.ALTIN 5,651.17 ₺
BİLEZİK 3,152.21 ₺
BTC 97,628.73 $
ETH 2,701.12 $
BİST 9,877.59

EDİRNE’DEN KISA KISA

ULUSAL
Yayınlama: 18 Ağustos 2021 Çarşamba 16:21 Kaynak: Haber Merkezi

EDİRNE’DEN KISA KISA

EDİRNE’DEN KISA KISA

İpsala Kaymakamlığı üreticileri saman balyası yangınlarına karşı uyardı:

 

"Üreticilerimizin, saman depolama alanlarında gerekli önlemleri almaları, samanlar ile çatı malzemeleri arasında gerekli mesafenin bırakılması gerekmektedir"

İpsala Kaymakamlığı vatandaşları saman balyası depolarında çıkan yangınlara karşı dikkatli olunması yönünde uyardı.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, son günlerde Edirne genelinde depolanmış saman balyalarından kaynaklanan yangınların yaşandığı anımsatıldı.

Vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Özellikle birkaç noktada yaşanan depolanmış saman balyası yangınlarının sebebinin genel olarak depolama alanlarındaki ısınabilirliği daha yüksek olan sac gibi çatı malzemelerinin yüksek hava sıcaklıkları sebebiyle aşırı ısınması ve bunların balyalar ile teması nedeni ile çıktığı belirlenmiştir.

Üreticilerimizin, saman depolama alanlarında gerekli önlemleri almaları, samanlar ile çatı malzemeleri arasında gerekli mesafenin bırakılması gerekmektedir."

TRAKYA'DA 5 MİLYON SAZAN BALIĞI GÖL VE GÖLETLERE BIRAKILACAK

Edirne Su Ürünleri Üretim İstasyonunda yetiştirilen 5 milyon sazan balığı göl ve göletlere bırakılacak.

İpsala Kaymakamlığından yapılan açıklamada, İpsala ilçesindeki üretim istasyonunda, balıkçılık faaliyetlerinin yaygınlaştırılması ve balık üretimlerinin artırılmasının hedeflenerek balık yetiştirildiği belirtildi.

Edirne ve çevre illerde 3 Eylül'de balıklandırma çalışmasına başlanacağı aktarılan açıklamada, "2021 üretim sezonu içerisinde yetiştirilmiş olan 5 milyon, 4-6 santimetre aralığında yavru pullu sazan balıkları Edirne ve bölge genelindeki su kaynaklarına bırakılacak." ifadeleri kullanıldı.

İç su kaynaklarında çoğunlukla doğal bir tür olan pullu sazan balığının sportif ve ticari avcılıkta tercih edilen bir tür olduğu aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yapılan üretim çalışmaları sonucunda Edirne ve bölge genelindeki göl ve göletlerin balık popülasyonlarının desteklenmesi, göl ekosisteminin canlı tutulması ve yöre halkının göl ve göletlerden istifadesinin artırılması hedeflenmektedir. Su ürünleri stoklarını arttırmak amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı'nca yürütülen balıklandırma programı kapsamında her yıl ihtiyaç duyulan göl ve göletlere balıklandırma çalışmalarına devam edilecek. 5 milyon yavru balıkla rekor düzeyde balıklandırma çalışması yapılmış olacak."

İlk Yorumu Sen Yaz
code
google-site-verification=uSnnSC5jUTWittUtiCokfxv6706ikL65px5KxiN1Mg4