301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
21 Eylül 2018 - Cuma 17:43 Bu haber 980 kez okundu
 
Çoban: “Veremeyeceğimiz Hesap Yoktur”
Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban yaptığı basın açıklamasında Ak Parti Saray İlçe Teşkilatı’nın eleştirilerine yönelik cevap olarak , “Veremeyeceğimiz hesap yoktur” ifadelerini kullandı.
SARAY Haberi


Nazmi Çoban, bugün saat 11.00’da Belediye Başkanlığı makamında basın mensuplarıyla bir araya gelerek Ak Parti Saray İlçe Teşkilatı’nın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalara madde madde cevap verdi. Ak Parti’nin ‘Bankamatik memurları, taş üstüne taş koymadılar, ihaleler ve doğrudan teminler, tarla satışları, festival harcamaları, işçi maaşları vb.’ ifadelerine açık açık cevap veren Çoban, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde de son kez aday adayı olacağı bilgisini verdi. Nazmi Çoban’ı basın açıklamasında Saray Belediyesi CHP Meclis üyeleri, CHP Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Abdül Taşyasan, CHP Saray İlçe Başkanı Akın Aytaç ve yönetimi yalnız bırakmadı. Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban’ın basın açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde;

“Taş üstüne taş koymamakla eleştirilen Saray Belediyesi, çok büyük bir altyapı atılımı gerçekleştirerek 100 kilometreden fazla bir hatta içme suyu ve kanalizasyon şebekelerini yenilemiş, ilçe merkezimizi doğal gaz ile buluşturmuş, 5 bin tonluk yeni su deposu ile su sorununu çözmüş, ileri biyolojik arıtma tesisini hayata geçirmiş, imar planlarını revize etmiş ve en nihayetinde üstyapı hamlesi ile ilçemizin tahrip olmuş yollarını sıfırdan yaparak Büyükşehir Belediyemizle birlikte halkımızın kullanımına sunmaya devam etmektedir. Bütün bunların hepsi başka bir ilçede değil, Saray’da olmuştur.

İller Bankası’ndan kredi ve devletten proje karşılı hibe desteği almak Saray Belediyesi’nin en doğal hakkıdır. Bu durum, Saray halkına ve belediyesine sunulmuş bir lütuf değildir.” Nazmi Çoban, alınan hibe konusunda daha bir derinlik katarken, önceden 10 bin nüfuslu belde belediyelerine hibe desteğinin verildiğini daha sonra kanun değişikliği ile 25 bin nüfuslu ilçe belediyelerine de bu hakkın tanındığını fakat Saray Belediyesi’nin ilk etapta bu hakkı alamadığını, konu üzerinde girişimler bulunması ile birlikte bu hakkın tanındığını ve hibe alındığını belirtti.

 

Çoban, ‘Arıtma tesisinin belediye tarafından işetilmediği’ iddiası hakkında da “ Bu cümle gerçeği yansıtmadığı gibi ne demek istendiği de anlaşılamamaktadır” şeklinde konuştu. Çoban, arıtma tesisini DSİ ile yapılan protokol çerçevesinde yapımına başlandığını ve Büyükşehir yasası ile arıtma tesisin TESKİ’ye devrolduğunu hatırlatarak, tesisin çalıştığı bilgisini verdi. Galata Deresi’ne akan pis suyun sorumlusunun ise DSİ olduğunu vurguladı. Çoban konu hakkında şunları söyledi; “ Galata Deresine pis su karışması, DSİ tarafından yapılan dere ıslahı esnasında terfi merkezi hatlarının tahrip edilmiş olmasıyla alakalıdır. Sorunu ihaleyi alan yüklenici firmanın gidermesi gerekmektedir. Ancak ikinci kez ihale edilen projede yüklenici firma ortada olmadığı için DSİ’den kaynaklanan bu sorunun da TESKİ tarafından giderileceği geçen hafta yapılan toplantıda dile getirilmiştir.”

DERE ISLAHI YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ

Nazmi Çoban Galata Deresi ıslah çalışmalarının yılan hikayesine döndüğünü vurgulayarak, geçen günlerde ikinci ihaleyi alan firmanın belediyeden şantiye alanı istediğini bu konuda kendilerine yardımcı olduklarını ama özelikle demirde yükselen fiyatlar nedeniyle yüklenici firmanın Saray’ı terk ettiğini ve işi yapmaktan vazgeçtiğini açıkladı.

“290 PERSONELİMİZ BULUNMAKTADIR”

Nazmi Çoban, belediye bünyesinde personel sayısının 290 olduğunu açıklarken onun nedenini de şu şekilde belirtti; “Saray Belediyesi’nin personel sayısının muamma olduğu ve bu konuda kimsenin bilgi sahibi olmadığı da bir diğer asılsız iddia olarak duruyor. Daha önce meclise verilen önergelerde bu soruya defalarca yanıt verilmiştir. Yeniden belirtmek gerekirse toplam 290 personelimiz bulunmaktadır. Büyükşehir yasası ile kapanan belde belediyeleri, ve İl Özel İdaresi personelinden belediyemize direkt personel geçişi olmuştur. Personel sayımızın artması, hizmet alanı 10 kat artmış olan bir belediye için gayet doğaldır. Taşeron firmadan personel geçiş esnasında direkt belediye ilan panosunda askıya çıkardığımız personel listemiz herkes tarafından bilinmektir. Saray Belediyesi’nde iddia edildiği gibi bankamatik memuru yoktur.”

“170 KARARIN 159’U OY BİRLİĞİ İLE ALINMIŞTIR”

Nazmi Çoban, Ak Parti’nin açıklamasını ‘Çamur At İzi Kalsın’ mantığı ile kaleme alındığının altını çizdi. Çoban, direkt kendi direktifiyle devam eden imar durumundaki revizelerle ilgili Ak Partili Belediye Meclis üyelerini çalışmalara dahil edilmesini önerdiğini belirtti. Çoban , ayrıca 2018 yılında Saray Belediye Meclisi’nde alınan 170 kararın 159’unun oy birliği ile geçtiğini vurgulayarak, “Belki de başka belediyelerde görülmeyen bir ortak akıl arama çabası ve idaresi Saray Belediye Meclisinde hayata geçirdiğimiz bir durumdur” ifadelerini kullandı.

Çoban, Ak Parti’li meclis üyelerinin meclis gündeminin toplantı öncesinde kendilerine ulaştırılmadığı yönündeki serzenişin gerçek dışı olduğunu belirtirken, yine Ak Partili ‘üyelerin komisyonlara alınmıyoruz’ eleştirilerine cevap verdi. Çoban, “ 5393 sayılı Belediyeler Kanununun 24. Maddesinde ihtisas komisyonlarının nasıl oluşturulması gerektiği açıkça belirtilmiştir. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin açmış olduğu davaya karşı komisyon üyeliği ile ilgili Bölge İdare Mahkemesine itiraz yolunun kapalı olduğu 2017/759 numaralı kararla kesinleşmiştir. Bu karar ayrıca Türkiye’deki diğer belediyeler için de emsal niteliği taşımaktadır.” Diye konuştu.

“NE OLMUŞTU”

Ak Parti gurubu meclis komisyonlarının 3 değil 5 kişiden oluşması konusunda dava açmış, dava sonucunda mahkeme komisyonların 5 kişiden oluşmasına karar vermiş ve bu kararla Ak Partili meclis üyeleri otomatik olarak komisyonlara dahil olmuştu. Bu sürecin ardından alınan karar itiraz edilmiş ve Bölge İdare Mahkemesi komisyon sayısını belirleme yetkisini Saray Belediye Meclisi’ne vermiş ve meclis bu karar doğrultusunda komisyonların tekrar üç kişiden oluşması yönünde karar almıştı.

“SAYIŞTAY RAPORU ORTADA”

Başkan Nazmi Çoban, veremeyecek hesaplarının olmadığını belirtirken, “8 Haziran 2018 tarihinde neticelenen Sayıştay denetiminin belediyemize dair 2017/4659014/623 sayılı raporu ortadadır. Ve bu rapor doğrultusunda belediyemizin Türkiye’deki diğer belediyelerle mukayese bile edilemeyecek bir doğrulukta olduğu açıktır. Hatta bunun haricinde kendi sorumluluk ve hizmet alanlarımız haricinde 5393 sayılı Belediyeler Kanunu el verdiğince başka kamu kurum ve kuruluşlarına da gerekli desteği fazlasıyla sunan bir anlayışla hizmet etmekteyiz.”

“FESTİVAL YAPILMASI KARARI OY BİRLİĞİ İLE ALINDI”

Nazmi Çoban, festival yapılma kararının oy birliği ile alındığını belirtirken, “Ak Parti grubu madem festival yapılmasına karşı o zaman neden mecliste festivalin yapılması yönünde oy verdi” sorusunu akıllara getirdi. Konser veren sanatçılara büyük parala ödenmediğini söyleyen Çoban, sahne kurulumu konusunda da Büyükşehir Belediyesi’nin destek verdiğini ve yabancı ülkelerden gelen katılımcıların yolculuk masraflarını karşılamadıklarını belirtti.

KRİZ BELEDİYEYİ DE ETKİLEDİ

Arazi satışları konusunda da açıklama yapan Çoban, ekonomik ortamın her kurum gibi belediyeyi de etkilediğini belirtti. Büyükşehir yasası ile hizmet alanının on kat, hizmet edilen nüfusun iki kat arttığını fakat gelirlerinin artmadığını aksine azaldığını belirtti. Çoban, büyükşehir ile birlikte belediyenin, su faturaları, otogar ve mezbaha gelirleri, İmar barışı ile birlikte kesilen idari cezaların iptal olduğunu ve bu nedenlerden dolayı gelirlerinin azaldığını, son olarak tasarruf tedbirleri kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın belediyeye gönderdiği ödenekte yüzde 30’luk bir kesintinin meydana geldiğini belirtti. Bu nedenlerden dolayı hizmetleri karşılamak ve ücretleri ödemek için kaynak arayışında olmanın sadece kendilerinin değil ülkedeki tüm belediyeler için elzem bir hale geldiğini söyledi. Çoban, konu hakkındaki sözlerini ise şu şekilde noktaladı; “Belediyemiz tarafından gerçekleştirilen arazi satışlarının eleştirisinin, 16 yıldır kamu kurumlarının ve kaynaklarının satışını gerçekleştiren bir siyasi partiye mensup olan arkadaşlar tarafından yapılmış olması da çok büyük bir çelişkidir.”

Nazmi Çoban, işçi maaşlarını ödemekte güçlük çektiklerini, geç ödemeler yaptıklarını buna rağmen, işçi çıkarma olayına gitmediklerini, hem belediye meclisinin hem de kendisinin işçileri çok düşündüğünü belirtti.

Belediyenin gelir olarak ise Kavacık Mahallesinde bulunan taş ocağı için 2015’ten bu yana girişimlerde bulunduklarını fakat netice alınamadığını bu konuda Orman ve Su İşleri Bakanı ile bizzat görüşeceğini, 100 dönümlük bir arazide lavanta dikimine kısa sürede başlanacağını ve termal su ile yapılacak olan projeleri düşündüklerini belirtti. Çoban, Ak Parti cephesinden Kavacık Mahallesi’ndeki taş ocağı için destek istenip istenmediği yönündeki soruya karşılık ise ilk önce Çayla Mahallesi’ne yapılması planlanan mezbaha projesini hatırlattı. Çoban, belediyeye ait alanda şerh çıkması üzerine Ak Parti Milletvekili Mustafa Yel’e kadar gidildiğini meclis üyelerinin girişimlerde için gönderildiğini, Büyükşehir’in şerhin kalkması için ödenmesi gereken paranın ödendiğini fakat sonuç alınmadığını belirtti.

“SON KEZ A. ADAYIYIM”

Nazmi Çoban gelen soru üzerine ise son kez belediye başkanlığı aday adayı olacağını genel merkezin aday olarak kimi gösterirse göstersin o kişiyi destekleyeceğini ve arkasından konuşmayacağını söyledi. Aday belirleme sürecinde ise sadece üye bazlı ön seçimin yeterli olmayacağını bunun yanında anketler ve kamuoyu araştırılması yapılmasının daha sağlıklı sonuçlar doğuracağını düşündüğünü belirtti.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Çoban:, “Veremeyeceğimiz, Hesap, Yoktur”,
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 19.03.2024
Bugün
9 - 13
Çarşamba
6 - 9
Perşembe
5 - 11
Tekirdağ

Güncelleme: 19.03.2024
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
81
68
1
3
26
30
2
Fenerbahçe
79
79
1
4
25
30
3
Trabzonspor
49
51
11
4
15
30
4
Beşiktaş
46
40
12
4
14
30
5
Kasımpasa
43
53
11
7
12
30
6
Başakşehir
42
38
12
6
12
30
7
Rizespor
42
36
12
6
12
30
8
Antalyaspor
41
35
9
11
10
30
9
A.Demirspor
39
46
9
12
9
30
10
Alanyaspor
39
38
9
12
9
30
11
Sivasspor
38
36
10
11
9
30
12
Kayserispor
36
36
11
9
10
30
13
Samsunspor
36
35
14
6
10
30
14
Ankaragücü
33
36
11
12
7
30
15
Hatayspor
33
36
11
12
7
30
16
Konyaspor
33
31
11
12
7
30
17
Gaziantep FK
31
34
15
7
8
30
18
Karagümrük
30
34
14
9
7
30
19
Pendikspor
29
34
15
8
7
30
20
İstanbulspor
13
22
20
7
3
30
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı