301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
30 Temmuz 2024 - Salı 16:31 Bu haber 201 kez okundu
 
CHP TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ AYGUN: HAYVANLARI KATLETMEK BÜYÜK BİR VİCDAN YANGINIDIR
“DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ DE DİYOR, KÖPEKLERİ KATLEDEREK BU SORUN ÇÖZÜLMÜYOR! “SORUNU YARATAN AKP, ŞİMDİ HAYVAN KATLİAMI YAPTIRMAK İSTİYOR, CHP’Lİ BELEDİYELERE ÇÖKMEK İÇİN BAHANE ARIYORLAR!”
TEKİRDAĞ Haberi


Sokak hayvanlarına katliam öngören yasa teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda gece yarısı 224’e karşı 275 oyla kabul edildi. Teklife büyük bir direnç gösteren CHP, 123 milletvekili ile ret oyu kullandı. CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Dünya Sağlık Örgütü’nün “köpek itlafı ile sorunun çözülemeyeceği” yönündeki raporlarına işaret ederek, “Sorunu 22 yılda bu noktaya getiren AKP’dir. Şimdi de ötenazi adı altında hayvan katliamı yapmak istiyor. Bunu yapmayacak belediye başkanlarına hapis cezası vermek istiyorlar. Yani belediyelerimize çökmek için bahane arıyorlar!” diye tepki gösterdi.

Teklifin görüşmeleri sırasında Genel Kurul’da konuşan CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, “Hayvanları Koruma Kanunu" adı altında hayvanlara katliam yasası getirildiğini söyledi. Dünyanın sadece insanlardan oluşmadığını vurgulayan Aygun, “Ekolojik sistem; hayvan, insan, bitkilerden oluşan muazzam bir döngüyle yaşıyor. Küresel ısınmaya sebep olan insanların yarattığı ve doğayı adım adım öldürdüğü bir süreçte, hayvanları tasfiye etmek ne büyük bir akıl tutulması, ne büyük bir vicdan yangını, ne büyük bir ahlaki çöküş!” dedi.

“AKP ve MHP, hayvanları öldürme hakkına sahip değil”

Konunun tüm taraflarının yok sayıldığını, hayvan hakları dernek ve temsilcilerinin Meclis’e alınmadığını, veterinerlerin dinlenmediğini kaydeden Aygun, “AK PARTİ ve Milliyetçi Hareket Partisi âdeta kendini ülkenin tek sahibi olarak, hayvanları da öldürme hakkını kendilerinde buluyor. Veterinerleri dinleyemedik, görüşlerini alamadık ama veterinerlere ötanazi hakkıyla onlara yük bindiriyoruz” diye konuştu.

Aygun, AKP’li Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ın 5 bin köpeği altı ayda kısırlaştırdığını ve rehabilite ederek güzel bir örnek sunduğunu vurgulayarak, "Bizi dinlemediniz. Kendi belediye başkanınızı niye dinlemediniz?” diye sordu.

AKP’li Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü ’nün "Kimseye zararı olmayan bir hayvanı niye alıp katledeceğiz, barınakta saklayacağız? Bu yasa uygulanabilir değil. Getirilen yasanın mevcut sorunun çözümü olmadığı kanaatindeyim” yönündeki sözlerine işaret eden CHP Tekirdağ Vekili Aygun, mevcut yasanın sokak hayvanı sorununun çözümü için yeterli olduğunu kaydetti.

“Çocuklarımızı ısıran köpeklerin müsebbibi AKP ve MHP”

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, sorunun kaynağının AKP ve MHP olduğunu belirterek, “O çocuklarımızı ısıran köpeklerin müsebbibi AK PARTİ ve MHP. 22 yıldır bu ülkeyi, herhâlde Cumhuriyet Halk Partisi yönetmedi. Tek başınıza yönettiniz. Ne koalisyon vardı ne de size engel olan, elinizi tutan yoktu, ama hiçbir şey yapmadınız ve sizin döneminizde sokak hayvanları popülasyonunda da patlama oldu” diye tepki gösterdi.

“Belediyelerimize çökmek istiyorlar!”

Aygun, son yerel seçimlerde ülke genelindeki büyükşehirler ve belediyelerin yüzde 60'ının CHP’ye geçmesi ile AKP iktidarının “Ben belediyeleri nasıl sıkıştırırım" diye düşünmeye başladığını belirterek, “Belediyelerimizi size yedirtmeyeceğiz arkadaşlar” diye seslendi.

Aygun, şöyle devam etti:

 “Üstelik hem köpekleri katledecek hem de seçim ve demokrasi ile elde ettiğilis belediyelerimize çökmenize müsaade etmeyeceğiz. Sosyal Güvenlik Kurumu borçları ve aynı zamanda bu köpek kanunuyla belediyelerimize çökmek istiyorsunuz, ama vatandaşımız size bu imkânı vermeyecek, merak etmeyiniz!”

“Köpek itlafı yaşanacak!”

Aygun, teklif ile barınaktaki köpeklerden hasta ya da saldırgan olduğu düşünülen ya da tedavi edilemeyenlerin ötanaziyle öldürülmesine imkân tanınacağını vurgulayarak, “İnanılmaz keyfî uygulamalara sebep olacak, kötü niyetli uygulamaların önü açılacak. Çünkü teklif isteyenin istediği yere çekebileceği kadar açık. Ucu açık bıraktınız. Bu yasa, insanlar arasında kutuplaşmaya da sebebiyet verecek” görüşlerini ortaya koydu.

“Kuduz Vakasında Artış Yok”

AKP’nin “kuduz vakalarının arttığı” iddiasının doğru olmadığını ifade eden Aygun, “Ülkemizde geçen yıl sadece 2 tane kuduz vakası olmuş” dedi.

Aygun, “Hem insan açısından hem de bu sokaktaki can dostlarımız açısından büyük risk ve sorunlar bulunmaktadır. İnsanların da hayvanların da yaşadığı sorunlara çare bulmak mümkündür. Çözüm için ilgili bakanlıklar, kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, uzmanlar ve gönüllüler ortak bir çabayla bunu çözmekti” diye konuştu.

“Kuzusuna Kurduna…”

Herkesin çok sevdiği “Bir başkadır benim memleketim” şarkısının "Anadolu bir yanda, yiğit yaşar koynunda. Aşıklar destan yazar dağlarda. Kuzusuna, kurduna, Yunus'una Emrah'a. Bütün alem kurban benim yurduma” şeklindeki sözlerini anımsatan CHP’li Aygun, “Kuzusu, kurdu, köpeği, kuşuyla ülkemizi sahiplenelim, onları yaşatalım; cellat değil, yoldaşları olalım” diyerek sözlerini bitirdi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: CHP, TEKİRDAĞ, MİLLETVEKİLİ, AYGUN:, HAYVANLARI, KATLETMEK, BÜYÜK, BİR, VİCDAN, YANGINIDIR,
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 08.09.2024
Bugün
20 - 28
Pazartesi
20 - 26
Salı
21 - 27
Tekirdağ

Güncelleme: 08.09.2024
İmsak
05:09
Sabah
06:37
Öğle
13:13
İkindi
16:48
Akşam
19:39
Yatsı
21:01
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Beşiktaş
6
6
0
0
2
2
2
Galatasaray
6
4
0
0
2
2
3
Eyüpspor
4
5
0
1
1
2
4
Başakşehir
4
5
0
1
1
2
5
Fenerbahçe
4
3
0
1
1
2
6
Rizespor
4
3
0
1
1
2
7
Sivasspor
4
2
0
1
1
2
8
Konyaspor
3
4
1
0
1
2
9
Samsunspor
3
1
1
0
1
2
10
Gaziantep FK
3
1
1
0
1
2
11
Göztepe
2
2
0
2
0
2
12
Kasımpasa
1
3
1
1
0
2
13
Alanyaspor
1
3
1
1
0
2
14
Hatayspor
1
2
1
1
0
2
15
Antalyaspor
1
2
1
1
0
2
16
Trabzonspor
1
0
0
1
0
1
17
Kayserispor
0
1
1
0
0
1
18
A.Demirspor
0
1
2
0
0
2
19
Bodrumspor
0
1
2
0
0
2
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı