301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
04 Kasım 2022 - Cuma 16:52 Bu haber 285 kez okundu
 
Çetin: Bölgeme ve ülkeme vefa borcum var
Çetin: Bölgeme ve ülkeme vefa borcum var
ÇERKEZKÖY Haberi


Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Adayı Ahmet Çetin, gazeteci Şaban Kardeş’in Gündem Özel programında gazeteciler Şaban Kardeş ve Abdülhamit Albez’in sorularını yanıtladı.

12 Kasım Cumartesi günü ÇTSO Trakya Anadolu Lisesi’nde yapılacak olan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde Sarı Liste’den Yönetim Kurulu Başkanı Adayı olan Ahmet Çetin; Çerkezköy Haber, Marmara Haber, Radyo Haber ve Trakya FM ortak yayınında gazeteciler Şaban Kardeş ve Abdülhamit Albez’in sorularını yanıtladı.

“BÜTÜN YATIRIMLARIN TACI”

Kendisini diğer adaylardan ayıran en belirgin özelliğinin başında; ticaretten gelen, bölgeye istihdam sağlayan, eğitime önem veren sanayici bir kimliğinin geldiğini söyleyen Çetin, “1998 yılında iş hayatına başladım. Grubumuz, sosyal sorumluluk projelerine de çok önem veriyor, birçoğunu sizler zaten zaman zaman anlatmaktasınız ama benim bu yatırımlarımın yanında sosyal sosyal projesi olarak bölgemize değer kattığına inandığım Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi’ni, bütün yatırımların tacı olarak görüyorum. Gelecek nesillere yapılan yatırım çok önemlidir, insana yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Bu bağlamda da Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi benim için çok önemli. Orası ticari bir yer değil, kalbimizin attığı ve çok önemsediğimiz bir yer” dedi.

 “SARI RENK; ÜRETKENLİK, VERİMLİLİK VE ENERJİ DEMEK”

Sarı rengi seçme nedenini de anlatan Çetin, “Renk olarak 2009 yılında kullandığım, benim dönemimin rengidir sarı. Sarı, bizden sonra da devam etti. Sarı enerji demek, üretkenlik demek, verimlilik demek. Sarı rengi kullanma amacım o yıl öyle başlamıştı ve bu yıl da bu şekilde devam ediyor. Ben sarının enerjisine, verimliliğine, üretkenliğine inandığım için bu renk ile çıktığım yola devam ediyorum” dedi.

“KABUL EDEMEYİZ”

Çok yoğun bir kampanya dönemi geçirdiğini, ‘Esnaf, tüccar ve sanayici birlikte kazanacağız’ sloganını kullandığını kaydeden Çetin, “Hem seçimi kazanacağız hem de seçim sonrasındaki hayata geçireceğimiz projelerle gerçekten maddi olarak potansiyeli olan bölgemizde ticaretin hak ettiği yerde olmasını sağlayacağız. Ticaretin, üretim üssü olan bölgemizde sönük kalmasını kabul edemeyiz. 25 yıllık deneyimimi, ticaretten gelen bir sanayici olarak buradaki esnafa, tüccara aktarmak için, onlara mihmandarlık etmek için ben bu göreve talip oldum.  Değerli Meclis Üyesi adayı arkadaşlarımla bu yola çıktık, projelerimizi birlikte hazırladık, birlikte çıktığımız bu yolda seçimi de kazanacağız, seçim sonrasında ticarette de potansiyeli bu bölgemizi hak ettiği yere getirmek için gece gündüz çalışacağız. Hedefimiz yıl içerisinde burasının çehresini değiştirecek, ekonomik büyüklüğe ulaştıracak bir yapıya kavuşturmaktır” ifadelerini kullandı.

“OSB’LERİN DESTEĞİYLE BU YOLA ÇIKTIK”

ÇTSO içerisinde Yüksek İstişare Kurulu’ndan bahsettiğinin, bu kurula niçin ihtiyaç duyduğunun sorulması üzerine konuşan Çetin, “Biz her olayda Meclis olarak köprü olacağımızı anlatıyoruz. Biz bütün OSB’lerin desteğiyle bu yola çıktık. Yüksek İstişare Kurulu’nu biz ilk kez odamızda kuracağız, yönetim oluştuktan sonra Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi, duayen iş insanlarımızdan, duayen sanayicilerimizden genç kuşağa köprü olacak. Duayenlerimiz, deneyimlerini aktarmak için Meclis’imiz çatısı altında genç girişimcilere yeri gelecek birebir eğitim verecek, yeri gelecek mihmandarlık yapacak. Biz hiç kimseye zoraki bir şey yaptırmayacağız. Yüksek İstişare Kurulu gönüllülerden oluşacak. Teklif ettiğimiz iş insanları, duayenler bunu sosyal sorumluluk projesi olarak görüyor, heyecanla bekliyor. İnanılmaz güzel bir sinerji yakaladık. Geçmişi, şimdiki zaman ile birleştirmek için ÇTSO Meclisi köprü olmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

“BİZ HİÇBİR ŞEYİN ARKASINA SIĞINMIYORUZ”

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda 15 Meslek Grubu’nun bulunduğunu, kendisinin 7. Grup’tan aday olduğunu belirten Ahmet Çetin, “4 gruptan girme hakkım varken, ben sadece 7. Grup’tan adayım” dedi. Seçim yeri ve tarihi ile ilgili değişiklik olduğunun, diğer adayların itirazda bulunurken kendisinin neden sessiz kaldığının sorulması üzerine Çetin, “Biz hiçbir şeyin arkasına sığınmıyoruz. Ben hafta içerisinde olmasını arzu ederdim çünkü daha fazla katılımcı olurdu. Ne kadar fazla katılımcı olursa, demokrasi o kadar cereyan ederdi. Sanayicilerin hafta sonu gelmekte zorlanacağını düşünüyordum. Lakin gerçekten sanayiyi dolaşırken, ‘hafta sonu da olsa geleceğiz’ diyenler oldu. Hafta sonu olmasına karşı her iki aday da itiraz etti, ben Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası binasında yapılmasının veya yapılmamasının seçimin kaderini etkileyeceğini hiçbir zaman düşünmedim. Bu bir seçimdir, odada, okulda ya da pazaryerinde olması seçimi değiştirmez” ifadelerini kullandı.

“OYUN KURUCU OLARAK YOLA ÇIKTIK”

Bütün üyelere dokunmaya devam edeceklerini altını çizen Çetin, “Biz oyun kurucu olarak yola çıktık. Nerede olursa olsun biz bu seçimi 15-0 kazanmayı hedefledik. Hiçbir meslek komitesinin geri kalmasını istemiyorum. Tüm meslek komitelerindeki arkadaşlarım çok emek harcadı. 12 Kasım’da üyelerimizi oy kullanmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı. Projelerini diğer adayların da kullandığının, bu konu hakkında ne düşündüğünün sorulması üzerine konuşan Çetin, “Takip edildiğiniz sürece doğru yoldasınızdır. Biz güzel projeler üretmeye ve bizden sonrakiler de bizi takip etmeye devam edecektir” dedi.

“KADIN GİRİŞİMCİLER KONUSUNDA İNANILMAZ PATLAMA YAŞANABİLİR”

Gazeteci Şaban Kardeş’in, “Bütün kampanyaları siz mi yürütüyorsunuz yoksa kampanyaların sizin dışınızda ekip arkadaşlarınız tarafından yürütüldüğü de oluyor mu?” sorusuna cevap veren Çetin, “Hakikaten Sarı Liste için çalışan o kadar çok gönüllü var ki. Toplam olarak 101 Meclis Üyesi aday adayı var. Bunlardan hariç çalışan bir o kadar da gönüllü var. Bu da doğru işleri yaptığımız ve yapacağımızın göstergesi” dedi. Listesinde yaklaşık olarak 7-8 tane kadın olacağını kaydeden Çetin, “Biz herkesi davet ettik. Biz işletmelerimizde kadın çalışanlara ağırlık veriyoruz. Bir elmanın yarısıdır kadın. Eğer bir başarı varsa iki tarafın da birlikte mücadele etmesinden kaynaklıdır. Her başarılı erkeğin hemen yanında, onunla el el veren, omuz omuza çalışan bir kadın vardır. Arkasında değil, yanındadır. Biz kadın girişimcilerimizi baya bir ateşledik, zannediyorum ki kadın girişimciler konusunda inanılmaz patlama yaşanacak” dedi.

“BÖLGEME VE ÜLKEME VEFA BORCUM VAR”

“Biz ekip olarak çalışıyoruz” diyen Çetin, “Ben her işi bilmiyorum ama bilgiye nasıl ulaşılacağını çok iyi biliyorum. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’na seçildiğimde özel şoför kullanmayacağım çünkü benim özel şoförüm var. Araba da kullanmayacağım çünkü arabam da var. Ben kaynakları Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın üyeleri için kullanacağım. Zamanımı, geliştirdiğimiz projelerin hayata geçirilmesi ve üyelerimize en iyi şekilde anlatılması için harcayacağım. Ben, grubum için yaptığım her şeyi bölgem için ve ülkem için yapmak için bu göreve talip oldum ve dedim ki; ‘bölgeme ve ülkeme vefa borcum var’ Ben bunun için yola çıktım” dedi.

 “ESNAFIMIZIN GÖZLERİNİN IŞILDADIĞINI GÖRDÜM”

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın bütün üyelerine dokunmaya çalıştığını da kaydeden Çetin, “Projelerimiz bütün üyelerimizi ilgilendiren projeler. Bölgemiz esnaflarıyla ‘ekonomiyi nasıl canlandıracağımız’ hikayesini onlarla paylaşırken gözlerinin ışıldadığını gördüm. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası üyelerini ilgilendirecek her konunun içinde yerel yönetimlerle koordineli bir şekilde çalışacağız” dedi. Bölgedeki sanayicilerin sorunlarına da değinen Ahmet Çetin, “Sanayicilerimiz Vergi Dairesi’nin genişetilmesini istiyor. Eğer biz yine sanayilerin merkezlerini de buraya taşırsak bunun da hesaplamalarını yapıyoruz daha şimdiden bunun da çalışmalarına başladık” diye konuştu.

“GELECEK DİJİTALLEŞMEDİR” 

İlk meclis toplantısının ardından alınacak karar ile Kapaklı ve Saray’a İrtibat Bürosu kurulacağını sözlerine ekleyen Çetin, “İrtibat Bürosu meclis adaylarımız ile konuştuğumuz bir konu. İlk meclis toplantısından sonra sanırım yıl başından itibaren hatta Aralık ayı içerisinde uygun yer bulduğumuz takdirde Kapaklı ve Saray’a İrtibat Bürolarımızı kuracağız. Biz daha ötesini düşünüyoruz. Dijitalleşmeyle beraber bütün üyelerimizin odaya gelmeden birçok işinin çözülmesini hedefliyoruz. Yani gelecek dijitalleşmedir, bilgi çağıdır. Bu bağlamda da zaman çok kıymetlidir en değerli şey zamandır. Üyelerimizin zamanlarını efektif bir şekilde kullanmaları için, teknoloji, bilgi çağı, üretmek, sinerji diyoruz ” ifadelerini kullandı.

 “ODANIN TÜM ÜYELERİNİN MECLİSİ VE BAŞKANI OLACAĞIZ”

 12 Kasım saat 17.00’a kadar Sarı Liste’nin Sarı Liste olarak devam edeceğini kaydeden Ahmet Çetin, “Seçim bittikten sonra 15-0 alsak bile artık Sarı Liste değil tüm Ticaret ve Sanayi Odası’nın tüm üyelerinin meclisi ve başkanı olacağız. Bize oy vermediler diye onların problemini çözmeyecek bir meclis olmayacağız. Bugünden biz onun temellerini attık zaten” ifadelerini kullandı.

“YETKİ BELGELERİMİZİ DAĞITMAYA BAŞLADIK”

Yetki belgeleri ve askıdan indirme konuları hakkında yöneltilen soruyu cevaplayan Çetin, “Ben özellikle şunu dile getiriyorum ‘yetki belgesi almak için gerekçeyi oda üyelerine çok iyi anlatın’ diyorum arkadaşlarıma. Bu bir vekaletname değil, bu kaosu önlemek için son güne yığılmasın. Zaten bizim kampanya içerisinde çalışan ekiplerimiz var ve bu ekipler de gerçekten ne yapacağını bilen ekipler olduğu için yine zamanı kazanmak ve kaosu önlemek için üyelerimizden yetki belgesi almak için dilekçe verdik. Bu dilekçelerin sonucunda alınan yetki belgelerini dün itibariyle dağıtmaya başladık. Askıdan indirme konusunda asla ve asla hiçbir üyeye bu şekilde yaklaşmayın ve gitmeyin. Birilerinin bu şekilde askıdan indirilmesine ben karşıyım” dedi.

“SARI LİSTE BAĞIMSIZ ADAYI MECLİSE TAŞIYACAK”

14. Gruptan Kırmızı Beyaz Liste ile bağımsız aday olan Gazeteci Şaban Kardeş ile Sarı Liste’nin ittifakı konusunda değerlendirmelerde bulunan Çetin, “Şaban Bey bana 14. Grubun bağımsız olması gerektiğini ve basına bırakılması gerektiğini söyledi ben de ‘hay hay’ dedim.  Diğer adaylarla konuşun ben size en baştan desteği veriyorum dedim. Ne olur bu konuda beni 1-0 geriden başlatma bu konuda sen de destek ver dedim. Ben bağımsız basının odada olmasını isteyen tek adayım herhalde. Bu noktada evet Şaban Kardeş bizimle birlikte orada olacak, bağımsız olacak ve Sarı Liste Bağımsız adayı meclise taşıyacak Allah’ın izniyle” diye konuştu.

“BU GRUP YENİ BİR OLUŞUM”

Çetin, “Bu grup yeni bir oluşum, hiç kimsenin devamı değil. Daha önceki mecliste olan arkadaşlardan sadece 7 kişi bizde var. Biz bu yola yeni bir güç, yeni bir oluşum ve yeni bir hareket olarak başladık. Bize destek veren her üye gerçekten canı gönülden bir beklenti içerisinde olmadan bunu yapıyor. Ben destek veren her üyeye ve eski başkanlara müteşekkirim” dedi.

“BU ODANIN SEÇME VE SEÇİLME ŞEKLİ BU DEĞİL”

Soruya açık yüreklilikle cevap verdiği için Ahmet Çetin’e teşekkür eden Şaban Kardeş, “Şaban Kardeş olarak ben oraya gazeteci kimliğim ile gireceğim ve bir dahaki dönem asla hiçbir gruptan aday olmayacağım. Ben kendime şunu dedim ‘ bu odanın seçme ve seçilme şekli bu değildir. Bu bir tane yöntemdir. Önce gruplar bir mücadele eder, gruplarda esnaflar ticaret erbabı sanayici oradan seçilir. Onlar gelir bir araya yönetim kurulu başkanını seçer ama nedense bizde böyle gitmiyor.  Ben güçlü gazeteciliğe inanan bir insanım, bağımsızlığa inanan bir insanım. O gün oraya kırmızı beyaz liste konulacak ve sarı çerçeveli olacak. Bundan da onur duyuyorum. Ben buradan şunun da sözünü veriyorum, Şaban Kardeş 14. Meslek grubundan seçildiği an bir dönem görev yapacak ve bir dönem boşluk bırakacak” dedi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Çetin:, Bölgeme, ve, ülkeme, vefa, borcum, var, ,
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 25.04.2024
Bugün
14 - 21
Cuma
12 - 17
Cumartesi
11 - 18
Tekirdağ

Güncelleme: 25.04.2024
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
90
77
1
3
29
33
2
Fenerbahçe
86
87
1
5
27
33
3
Trabzonspor
55
56
12
4
17
33
4
Beşiktaş
51
44
12
6
15
33
5
Başakşehir
49
44
12
7
14
33
6
Rizespor
48
43
13
6
14
33
7
Kasımpasa
46
55
13
7
13
33
8
Alanyaspor
45
43
10
12
11
33
9
Sivasspor
45
40
10
12
11
33
10
Antalyaspor
45
38
10
12
11
33
11
A.Demirspor
41
49
10
14
9
33
12
Samsunspor
39
37
14
9
10
33
13
Ankaragücü
37
40
12
13
8
33
14
Kayserispor
37
37
13
10
10
33
15
Konyaspor
36
34
13
12
8
33
16
Gaziantep FK
34
37
17
7
9
33
17
Hatayspor
33
37
14
12
7
33
18
Karagümrük
33
37
16
9
8
33
19
Pendikspor
30
37
17
9
7
33
20
İstanbulspor
16
26
22
7
4
33
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı