301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
06 Aralık 2019 - Cuma 14:56 Bu haber 1114 kez okundu
 
Büyükyoncalı’ya Doğalgaz Müjdesi
Büyükyoncalı’ya Doğalgaz Müjdesi
SARAY Haberi


Saray Belediyesi Aralık Ayı Olağan meclis Toplantısı ilk oturumunda toplantıya yaklaşık yarım saat geç katılan Başkan Özgen Erkiş, geç kalmasının Büyükyoncalı’ya bir müjde getirmesinden dolayı gerçekleştiğini belirtti. Başkan Erkiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın makamından geldiğini ve Büyükyoncalı’nın doğalgaz sorununun iki ay veya üç ay içerisinde tamamen sonlanacağını belirtti. Toplantıda ayrıca Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün kapatılarak Temizlik İşleri Müdürlüğü çatısı altına alınması kararlaştırılırken, Balçova Belediyesi ile de Kardeş Belediye Protokolü imzalama yetkisi Başkan Erkiş’e verildi.

Yılın son meclis toplantısının ilk oturumu her zaman olduğu gibi gecikmeyle başladı. Toplantıya yaklaşık yarım saat geç katılan başkan Özgen Erkiş, Tekirdağ’dan Büyükyoncalı için önemli haberler getirdiğini belirtti. Başkan Erkiş konu hakkında şunları söyledi; “Büyükşehir Belediye Başkanımızın yanından geliyorum, Büyükyoncalı Beldemiz için önemli haberler var. GAZDAŞ Trakya Bölge Direktörü Tamer Akaslan ve Olcay müdür huzurundaydı Pınarça’ya başlayan projeyle birlikte oralarda doğalgaz bulunmuş Büyükyoncalı’da buraya dahil olabilir dendi. Daha önce aldığımız meclis kararı gözden geçirilmesi istendi. Doğalgazın iki ay içinde Büyükyoncalı’nın sair kesimine ulaşması için bir protokol imzalayacağız. Orada da yol yapım bedellerinden vazgeçmemiz mümkün değil ama bir protokolle siz bunların malzemelerini verdiğiniz sürece bizde işçilik maliyetlerine de biz katlanırız böylelikle neredeyse yarı yarıya karşılıklı bir fedakarlıkla bir an önce Büyükyoncalı’mızın doğalgaz ile buluşmasını sağlayabiliriz dedik. Bunu da Büyükyoncalı halkına bir müjde olarak söyleyebiliriz. Gecikmemin sebebi oydu bu anlamda bakanlığımıza da teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz gösterdiği fedakarlık büyüktü GAZDAŞ’a da teşekkür ediyoruz. İki ay içerisinde biteceği söyleniyor iki olmasında üç ay olsun bir son zahmeti olacak Büyükyoncalı’nın.” Buna karşılık Ak Parti Meclis ÜyesiCan Terek sözleşmenin geçen hafta imzalandığını ve iki caddede Büyükşehir Belediyesi’nin kazı ruhsatını imzalayarak kazı gününü belirlenmesinin beklendiğini söz konusu protokolün imzalanmış olduğunu söyledi. Bunun üzerine Başkan Erkiş’te büyük iş başarmış müjdesi ile gelmediğimi sadece bir haberi getirdiğini belirtti.

TRAKYAKA BAŞVURUYU KABUL ETTİ

Meclisin diğer bir gündem maddesi ise Trakya Kalkınma Ajansı’na (TRAKYAKA) yapılan başvurunun kabul edilmesi oldu. TRAKYAKA’nın Teknik Destek Programı kapsamında Saray Belediyesi’nin Satın Alma Usulleri ve Esasları Eğitimi başvurusu kabul edildi. Başkan Erkiş, geçtiğimiz günlerde Trakyaka tarafından Saray’da yapılan toplantıda verilen sözlerin yerine getirilmesi nedeniyle mutlu olduğunu belirtti. Mecliste eğitim için temsilci belirleme yetkisi Başkan Erkiş’e verildi.

Balçova’da incelemelerde bulunan belediye personeli kardeş şehir uygulamasının ağırlıklı olarak kooperatifçilik üzerinden ilerlemenin planlandığını belirtti. Özelikle semt evleri ve kadın kooperatifleri konusuna ağırlık verildiği bilgisi aktarıldı. Balçova Belediyesi ile kardeş Belediye Protokolü yapma yetkesi Başkan Erkiş’e verildi. İmar Plan teklifleri komisyona  havale edildi.

Kent Konseyi tarafından meclise sunulan Nazırlar Caddesi ve ilçe genelinde bulunan hurda araçların kaldırılması, hisseli tarlaların tellerle örülmesi maddeleri Başkan ve encümen yetkisinde olduğu için gündeme alınmasına gerek görülmedi. Hisseli tarlaların tel çitlerle çevrilmesi konusunda encümenin sadece bir defa ceza kesebildiği ve başka bir yaptırımı olmadığı bilgisi verilirken, Ak Parti Meclis Üyesi Can Terek ise yılbaşından sonra hisseli tarlaların satılamayacağını, belirtirken tellerle çevrilmiş hisseli tarlalara “Eşkıya Parseli” benzetmesinde bulundu.

75. YIL İLKOKULU’NA GÜÇLENDİRME YAPILACAK

Kent Konseyi’nin okul sorunu hakkında da bilgi veren Terek, 75. Yıl İlkokulu’nda güçlendirme yapılacağını ve ardından eğitime açılacağını belirtti. Bu yöndeki raporun tutularak bakanlığa gönderildiği bilgisini verdi. Bu öğretim yılında 75. Yıl İlkokulu’ndaki işlemlerin tamamlanacağını da belirten Terek, Atatürk Ortaokulu’nun ise yıkılıp yeniden yapılacağını belirtti.

Bunun üzerine CHP Meclis Üyesi Levent Köksalan, 75. Yıl İlkokulu’nun hemen boşaltıldığını ve güçlendirme sonrası eğitime başlandıktan sonra vatandaşların tereddütlerinin nasıl giderileceği sorusunu yöneltti. Can Terek ise raporlara inanılması gerektiğini belirtirken, hükümeti de eleştirdi. Can Terek, deprem yönetmeliğinin sürekli değiştiğini iki yıl önce yapılan binanın dahi güncel yönetmelikler nedeniyle güvenli gözükmeyeceğini belirterek bu konunun yanlış olduğunu belirtti. CHP Meclis üyeleri ise Can Terek’e mensubu olduğu iktidarın bu yönetmelikleri değiştirdiğini hatırlatarak, yanlış bir uygulamayı eleştirdiği için teşekkür ettiler. Başkan Erkiş’te Kaymama Adnan Tezcan’ın bu konuyu çok önemsediğini, tüm siyasetçilerin bu konuyu önemsediğini eğitim söz konusu olunca partilerin ortadan kalktığını belirtti. Bağımsız Meclis Üyesi Sunay İmük ise İhsan Uzun Ortaokulu’nda drenaj sisteminin olmadığını okulu su bastığını bu soruna şimdi çözüm bulunmadığı takdire gelecekte bir okul sorunun daha yaşanabileceğini belirtti.

Saray Belediyesi tarafından yapılan 18 yeni çocuk parkına isim verilmesi konusu da gündeme gelirken, CHP Meclis Üyesi bu konuda bir çocuk meclisinin kurulabileceğini ve kararı çocukların vermesinin güzel bir uygulama olabileceğini belirtti. Köksalan’ın teklifi meclisçe olumlu karşılanırken, konu plan bütçe komisyonuna sevk edildi.

SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KAPANIYOR

Başkan Erkiş’in talimatı ile İnsan Kaynakları Müdürlüğü tarafından meclise gelen 31 Aralık tarihi itibariyle sağlık İşleri Müdürlüğü’nün kapatılarak faaliyetlerine Temizlik İşleri Müdürlüğü çatısı altında toplanma talebi hakkında MHP Meclis Üyesi Mümin Buluş bilgi istedi. Sağlık İşleri Müdürlüğünün çok gerekli bir kurum olmadığını belirten Erkiş şu açıklamayı yaptı; “Sağlık İşleri Müdürlüğü çok gerekli bir kurum değil. Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışacaklar. Belediye hem ağır mevzuat yükünden kurtuluyor hem böyle büyük devasa kontrol bir aygıt halinde ilerliyor. Benim gözlemlerim yaptığım kontroller bunu beraberinde getiriyor. Memurların bir atıl kullanımı bunların daha yeknesak kasabanın daha dinamizmi içinde geliştirilmesi gerekiyor. Kasaba daha dinamik olmalı biz küçük oluşumumuzun avantajını kullanamıyoruz. Küçük oluşumuzun dezavantajı her zaman omuzlarımızda yük. Küçük oluşun bir dinamizm getirmesi lazım ama orada da aynı bir hantallık. Ben belediyeyi daha dinamik bir hale getirmek istiyorum sabahın altınsında yollara çıkışımın sebebi budur. Nerede neler oluyor neler aksıyor bunları gözlemleyerek tatlı sert uyarılarla edindiğim izlenim sonucunda bu müdürlüğün bu şekliyle iki müdürlüğün birleştirilmesi çok daha verimli olacak. Tüp depoları üzerinde yoğunlaştık tüp depolarının belki bir kısmı belki tamamı oradan kaldırılıp oraya çok daha ciddi bir hayvan barınağı daha modern usullerle ele alınmış sabah bu konuda bir toplantı yaptık. Hayvan hakları konusunda Saray ileriye gidecek.”

Meclise Yazı İşleri Müdürlüğü tarafından gelen evlenme izin belgesi adı altında ücret alınması talebi ise kısa süreli bir şaşkınlığa neden oldu. Yazı işleri tarafından ek gündeme alınması için sunulan maddeden Yazı İşleri Müdürü Hasan Metin’in böyle bir talepten haberi olmadığını söylemesi şaşkınlık yarattı. Konunun Başkan Yardımcısı Birdal Gökdağ tarafından hazırlandığı belirttirilirken, Başkan Erkiş yazışma kültürünün oturması konusunda Müdür Hasan Metin’i uyardı.  Diğer il ve ilçe belediye başkanlıklarında nikah kıydırma talebi için hazırlanan evlenme izin belgesi adı altında ücret alınması konusunun değerlendirilmesi maddesi gündeme geldi. Çevre Belediyelerde 70 lira olan evlenme izin belgesi Saray Belediyesi’nde ücretsiz verilirken, muhalefet meclis  üyeleri evlenecek çiftlerden böyle bir para almaya gerek olmadığını belirtti. Başkan Erkiş’te bu konuda fikir beyan ederken, söz konusu belgenin ücretsiz verilmeye devam edilmesi kararı alındı. 2019 yılı bütçesinde müdürlükler arasında bütçe aktarım talebi de kabul edilirken meclis gündemi tamamlandı.

TEREK’TEN TEŞEKKÜR

Ak Parti Meclis Üyesi Can Terek dilek ve temenniler kısmında Başkan Erkiş’e teşekkür etti. Terek şu ifadeleri kullandı; “Bu sabah yaptığını uygulama için size teşekkür ediyorum. Belediye çalışanlarının mesai giriş  çıkış saatlerine dikkat edilmesi bence  çok iyi bir davranış bunu sürekli kontrol edersek belediye performansının daha da yükseleceğini düşünüyorum.  Saray’ın 1/5000lik planları ile ilgili bazı söylentiler  duyuyorum. Planı ücret karşılığı yaptırmamıza da çok gerek yok. Bizim şehir plancımız var Büyükşehir’de şehir plancılarının karneleri var. Vatandaşların isteğine göre biz bu planları kendi bünyemizde yapıp biz büyükşehre götürebiliriz. İkincisi 300 bin lira civarında bir rakam duyuyorum bir şehir plancısıyla anlaşılmış. Bu işi yüz yüz elli bine yapacak sizinle ve meclisimizle görüşmek isteyen şehir plancısı arkadaşımız var. Gelecek arkadaşa referans ve kefil ben olacağım ve işi yarı yarıya yaptıracağız”

İmar plan tekliflerinin alınması konusunda ise Başkan Erkiş tekliflerin 300 bin ve 400 bin lira arasında olduğunu belirtti. Terek’in söz konusu planlama şirketinin 150 bin liraya bu işi yapacağın söylemesi ve gerekirse kefil olacağını belirtmesi ise CHP Meclis üyelerinin tepkisini çekti. CHP’li üyeler bir meclis üyesinin şehir planlama firmasına kefil olmasının etik olamayacağını hatta suç olabileceğini belirterek, firmanın gelip teklifini sunması gerektiğini belirttiler.

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Büyükyoncalı’ya, Doğalgaz, Müjdesi,
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 29.03.2024
Bugün
13 - 17
Cumartesi
12 - 17
Pazar
13 - 20
Tekirdağ

Güncelleme: 29.03.2024
İmsak
19 Ramazan 1445
Sabah
05:24
Öğle
06:51
İkindi
13:20
Akşam
16:51
Yatsı
19:38
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
81
68
1
3
26
30
2
Fenerbahçe
79
79
1
4
25
30
3
Trabzonspor
49
51
11
4
15
30
4
Beşiktaş
46
40
12
4
14
30
5
Kasımpasa
43
53
11
7
12
30
6
Başakşehir
42
38
12
6
12
30
7
Rizespor
42
36
12
6
12
30
8
Antalyaspor
41
35
9
11
10
30
9
A.Demirspor
39
46
9
12
9
30
10
Alanyaspor
39
38
9
12
9
30
11
Sivasspor
38
36
10
11
9
30
12
Kayserispor
36
36
11
9
10
30
13
Samsunspor
36
35
14
6
10
30
14
Ankaragücü
33
36
11
12
7
30
15
Hatayspor
33
36
11
12
7
30
16
Konyaspor
33
31
11
12
7
30
17
Gaziantep FK
31
34
15
7
8
30
18
Karagümrük
30
34
14
9
7
30
19
Pendikspor
29
34
15
8
7
30
20
İstanbulspor
13
22
20
7
3
30
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı