Saray’daki tarihi askerlik şubesi, 2012 yılında ülke genelinde kapatılan 181 askerlik şubesinden biri olarak kapılarını kapattı. Kapanışının üzerinden 12 yıl geçmesine rağmen, bina atıl durumda beklemeye devam ediyor. İlçe merkezinde konumlanan bu değerli yapıyı herhangi bir kamu kurumuna kazandırmak adına herhangi bir adım atılmaması dikkat çekiyor. İlçenin yetkililerinin, ilçeye fayda sağlayabilecek bir yapıyı neden değerlendirmediği ve çürümeye terk ettikleri merak konusu olmaya devam ediyor.
TARİHİ ASKERLİK ŞUBESİ 2012 YILINDA KAPANMIŞTI
2012 yılında Saray Askerlik Şubesinin Çorlu’ya kaydırılması ile boşalacak olan binanın Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilmesi bekleniyordu. Aradan yıllar geçmesine rağmen bu bina kaderine terk edilmiş halde bekliyor. Oysa bu bina, Milli Eğitim için veya başka kurumlar için kullanılabilecek bir binadır. Şu ana kadar kimi ilçenin yetkilileri ilgilenir gibi oldular ama samimi ve dürüstçe ilgilenen olmadı. İlgilenenler de binanın yapımı yığma inşaattan ibaret olduğundan dolayı kullanılmaya uygun olmadığını, kullanılırsa da sağlıklı olmayacağını gerekçe gösterdiler. O zaman bu bina kullanışlı değilse, yıkın ve yerine başka bir bina inşa edin. Yani bu ucube bina ortadan bir şekilde kaldırılsın.
Ülke genelinde kapatılan askerlik şubelerinin binaları Milli Eğitim Bakanlığı’na devredildi. Diğer bölgelerdeki binalar bir şekilde değerlendirilmişti. Bizim ilçe merkezinde bu binanın ucube gibi beklemesi, ilçenin yetkililerinin ayıbıdır. İlçemizde okullara ihtiyaç olduğuna göre, bu bina Milli Eğitim kurumları tarafından değerlendirilebilirdi.