301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
22 Mayıs 2019 - Çarşamba 16:24 Bu haber 1356 kez okundu
 
Başkan Erkiş’ten İnce Mesajlar
Başkan Erkiş’ten İnce Mesajlar
SARAY Haberi


Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş muhtarlarla bir araya geldiği toplantıda, mahalle muhtarlarına ince mesajlar verdi. Erkiş, muhtarların kendisinden önce Büyükşehir Belediyesine başvurmalarının ve işlerini yaptırmanın muhtarlığın hünerini ölçmek açısından yeterli olmayacağını vurguladı. Erkiş, kendisine yöneltilen eleştirileri haklı bulduğunu telefon diplomasisini iyi yönetemediklerini belirti. Gazetemiz geçtiğimiz günlerde mahalle muhtarlarının Belediye Başkanı Özgen Erkiş’e ulaşmakta sıkıntı yaşadıklarını ve bu durumdan rahatsız oldukları iddiasını gündeme getirmişti. Bu iddianın üzerinden kısa bir süre geçmesi ile birlikte Başkan Erkiş muhtarlarla toplantıda bir araya geldi. Saray Muhtarlar Derneği Başkanı Safaalan Mahalle Muhtarı Mehmet Özmen ise bayrama kadar bekleyeceklerini Başkan Erkiş’in bu tarihe kadar muhtarlarla görüşmemesi halinde bayramdan sonra randevu talep etmeyi planladıklarını açıkladılar.

Saray Kent Konseyi Binasında Salı günü 17.00’da yapılan toplantının açılış konuşmasında Başkan Erkiş’in söylediklerinden ön plana çıkanlar şunlar; “Beni bir buçuk aylık süreçte diplomasideki tabiri ile (persona non grata) İstenmeyen Adam ilan ettiniz.  Birlikte iyi şeyler yapabilmek adına kahir ekseriyetiyle dip noktasından başlamak üzereyiz bu da iyidir. Çünkü dağ fare doğurdu. Beklentiler içerisinde dahil olduğum belediye başkanlığı sürecinin ilk bir buçuk ayında çıplak gerçekliklerle uğraşmak durumunda kaldım. Halk arasındaki tabirle gönüller şelale ama olanak yok. Ney yapabileceğimizi düşünerek ilk bir buçuk ay geçti. Konuya hakim olduğumuzu biliyorum en azından artık yapamayacaklarımızın farkındayız. Genelde Türkiye’de belediyecilik bir kriz yaşıyor. Büyükşehir olan her yerde İlçe Belediyeleri ne yapacağını bilmiyor. Olay şuraya gidiyor muhtarların hem ilçe belediye başkanıyla ilişkileri iyi olursa hem de büyükşehir belediye başkanı ile ilişkilerim iyi olursa mahalleye ne katkı sağlarım yarışına, belediye başkanlarında kendi kümelerinde yine aynı yarışın içine girmelerine gidiyor.  Oysaki daha özgün daha kurumsal bir yapı ortaya konmuş olsun dilerdim, gördüğüm kadarıyla henüz yok zaman ister. Henüz 30 vilayet ile başladığımız Büyükşehir yasası rüştünü ispatlamış değil. birçok büyükşehirde aynı bocalamaların yerel liderler tarafından yaşandığını düşünüyorum.

Her muhtarımın söz almasını istiyorum bana dair yapılan eleştirilerin birçoğuna hak veriyorum. Telefon trafiği dair birçok şeyi yönetemedik ama bu tip görüşmeler bizim için ön açıcı olacaktır. Gıyabımda yargısız insaflar oldu saygı duyuyorum seçilmişler. Ben nasıl seçilmişliğin heyecanını yaşıyorsam isterse dördüncü beşinci kez olsun seçilmişliğin ağırlığı vardır.”

Erkiş’in açıklamaları sırasında Dernek Başkanı Mehmet Özmen yargısız infaz yapılmadığını belirterek şunları söyledi; “Size yargısız infaz yapıldığı yönünde aynı görüşte değiliz. Muhtar arkadaşlar kendi aramızda bir toplantı yaptık belediye ve sizinle alakalı hiçbir konu gündemimizde yoktu ama orada spontane bir şekilde arkadaşlarımızın size ulaşamadığı işte yeni şeçilen arkadaşlarımızın iş yapma telaşı var haklı olarak biz bunu konuşurken dedik ki başkanımız bizi davet etmezse bayramdan sonra bir araya gelelim toplantı olsun diye bir söylem oldu. Orada sizi istenmeyen adam ilan etmedik.”

“ELEŞTİRİLMEM BENİ ZİNDE TUTACAKTIR”

Başkan Erkiş cevaben şunları söyledi; Benim eleştirilmem beni zinde tutacaktır bunu çokta önemsiyorum, rahatsız olunmuş demek ki bunları konuşalım istiyorum. Bilhassa telefonlara dönemeyişimle ilgili çok haklıdırlar telefon diplomasisini yönetemedik. Çok yoğun çok sıcak ilişkilerin içerisinden buralara gelmiş bir belediye başkanıyım hal böyle olunca benimle yüz yüze görüşmede herkes eski sıcaklığı arıyor. O yüz yüze görüşmeye eski sıcaklığı katabilmek başka bir şeye vakit ayıramama anlamına da geliyor. Kutlamalar ziyaretler yakamızı bırakmadı insan böyle bir sevgiden kaçar mı ama yapmamız gerekenleri engelliyor, şimdi bu kutlamaları hayırlı olsunları haftada bir kez yapıyoruz hafta bir gün muhtarlarla bir araya geliyoruz bir saat veririz o saat benim sizlere hesap verme vaktim olur.

Ben muhtarlarla nasıl olacağım böyle bir yönetmelikte yok muhtarımız mahalledeki yoksulu belirliyor mührü vuruyor git belediye başkanı senin sıkıntını çözsün diyor. Belediyede böyle bir durum yok bunlara da bir sistematik geliştirmemiz lazım.

Ben sizinle yol alacağımıza eminim. Çok yaygın çok başat bir sevgi selinin ardından şöyle bir kendimize gelme açısından da iyi oldu o bakımdan da kendime müteşekkirim ama şimdi sizin kendi mahallenizdeki itibar ve prestij açısından yükselişini hem de benim tekrar ‘Bizim Özgen’ seviyesine dönmem açısından birlikte tesis edebiliriz diye düşünüyorum.

“SİZ AYRI BEN AYRI PUSULA İLE SEÇİLDİM”

Bir işbirliği yaparsak iyi olur ama bizim ille de işbirliği yapmamız da yasal olarak zorunda değil. Siz ayrı pusulayla ben ayrı pusulayla seçiliyorum önemli olan yerel siyasetim liderleri olarak ortaya ortak bir yönetim anlayışı koyabilir miyiz koyamaz mıyız? Burada Büyükşehir Belediye Başkanımızla çok kılıçlar çekilse herkes kendi mecrasında ilerlese bu faydalı bir şey değil ama olmazsa olmaz da değildir. Varsayım ki biz büyükşehir başkanımla olmuyor seninle anlaşamayacağız muhtarlarında yapabilecekleri kendi mecrasında bellidir. Bir belediye başkanıyla nasıl uyumlu çalışacağım olmazsa büyükşehir başkanıyla nasıl çalışıp dize getiriyorum istediklerimi ben ona yaptıracağım demek muhtarlığın hünerini ölçmek bakımından yeterli olmayabilir.”

Erkiş’in ardından Karabürçek Mahalle muhtarı Fikret Özer, belediye başkanının muhtarlarla, muhtarlarında belediye başkanı ile çalışmak zorunda olduğunu vurgulayarak şunları söyledi; “Bu muhtarla çalışmak zorundasın bu net hepimizde seninle çalışmak zorundayız. Telefonu açma konusunda ben eleştiririm. Bak bir örnek vereyim Nazmi Çoban’ın Saray’da sevmediği tek muhtar o da benim. O adam beni hiç sevmez, ama hiçbir zaman telefonu açmamazlık veya geri dönmemezlik yapmadı bende senden bunu beklerim bu senin artın.” Toplantı projeler hakkında fikir alışverişi ile sona erdi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Başkan, Erkiş’ten, İnce, Mesajlar,
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 19.03.2024
Bugün
9 - 13
Çarşamba
6 - 9
Perşembe
5 - 11
Tekirdağ

Güncelleme: 19.03.2024
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
81
68
1
3
26
30
2
Fenerbahçe
79
79
1
4
25
30
3
Trabzonspor
49
51
11
4
15
30
4
Beşiktaş
46
40
12
4
14
30
5
Kasımpasa
43
53
11
7
12
30
6
Başakşehir
42
38
12
6
12
30
7
Rizespor
42
36
12
6
12
30
8
Antalyaspor
41
35
9
11
10
30
9
A.Demirspor
39
46
9
12
9
30
10
Alanyaspor
39
38
9
12
9
30
11
Sivasspor
38
36
10
11
9
30
12
Kayserispor
36
36
11
9
10
30
13
Samsunspor
36
35
14
6
10
30
14
Ankaragücü
33
36
11
12
7
30
15
Hatayspor
33
36
11
12
7
30
16
Konyaspor
33
31
11
12
7
30
17
Gaziantep FK
31
34
15
7
8
30
18
Karagümrük
30
34
14
9
7
30
19
Pendikspor
29
34
15
8
7
30
20
İstanbulspor
13
22
20
7
3
30
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı