301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
04 Ekim 2022 - Salı 13:26 Bu haber 309 kez okundu
 
BAŞKAN ADAYI AHMET ÇETİN'İN KONUŞMALARI
BAŞKAN ADAYI AHMET ÇETİN'İN KONUŞMALARI
ÇERKEZKÖY Haberi


Kurum ve Kuruluşlarımızın Değerli Başkanları,
Bölgemizin değerli iş insanları,
Saygıdeğer konuklar,
Kıymetli yol arkadaşlarım,
Değerli basın mensuplarımız.
 
Talip olduğumuz Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine geldiğimizde yapmayı planladığımız projelere ilişkin bilgilendirme toplantımıza hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz.

Sözlerime başlarken, öncelikle odamıza emek vermiş Başkanlara, Yönetim Kurulu Üyelerine, Meclis Üyelerine ve oda çalışanlarımıza teşekkürü bir borç biliyor, vefat edenlere Yüce Allahtan rahmet diliyorum.
 
Bu günlere gelinceye kadar birçok zorluğu göğüsleyerek edindiğimiz tecrübelerimiz ile bölgemizin ticaretini, sanayisini ve ekonomisini geleceğe taşıma vizyonuyla yola çıktık. 
 
Adaylığımı açıkladığım günden itibaren, Sarı Liste olarak her meslek grubundan geniş bir katılımın olduğu, hepsi birbirinden kıymetli ekip arkadaşlarımla birlikte çalışmalarımıza süratle başladık. 
 
Ne mutlu ki; yönetime adaylık kararımızı açıklarken esnafımızdan tüccarımıza, KOBİ’lerimizden sanayicilerimize kadar Oda üyelerimizin büyük teveccühünü ve desteğini gördük. 
 
Çünkü biz “Bölgemize Borcumuz Var” dedik.  
  
“Birlikte Güçlüyüz” dedik.
“Birlikte Başaracak, Birlikte Kazanacağız” diyerek;
Bölgemize gönüllülük esasıyla hizmet etmek,
Tüm paydaşlarımızı aynı hedefte buluşturmak ve 
Odamızı ortak akıl ile yönetmek için bu göreve talip olduk.

 Çünkü biz; bölgemizin ve ülkemizin sevdalısıyız.
Ticaretten gelen bir sanayici olarak; 
esnafın, 
tüccarın, 
sanayicinin; 
isteklerini, sorunlarını, potansiyellerini, kabiliyetlerini görüyor;
ve yeni dönemde üyelerimizin yönetimden beklentilerini çok iyi anlıyoruz.
 
Bizim gündemimizde DÜN yok, YARIN var. 

Biz şimdiden yarınlara hazırlanıyoruz.
Değişen ticari ve ekonomik düzende, ya oyunun kurucusu ya da kurulan oyunun figüranı olunur. 

Bu sebepledir ki; 
bizler oyunun kurucusu olmak üzere yola çıktık. 
Bölgemizdeki potansiyeli görerek, değişen dünya ekonomisine hızla adapte olmak ve geleceği kurgulamak için göreve hazırız. 

Her biri alanında uzman yol arkadaşlarım ile birlikte, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın; iş dünyamızın tüm aktörleri tarafından örnek gösterilen, adından gururla söz edilen bir sivil toplum kuruluşu olmasını hedefliyoruz.
 
Gündelik çekişmelerden uzak duran, istişare kültürü ile herkesin fikrini alan;
Şeffaf, denetlenebilir ve ulaşılabilir bir yönetim anlayışını sergileyeceğimizin güvencesini veriyoruz.
 
Çünkü bizim sözümüz imzamızdır.
 Biz, başaracağımıza inanmadığımız hiçbir icraatın sözünü vermedik, bundan sonra da asla vermeyeceğiz.

Esnafımızın daha fazla ticaret yapması, tüccarımızın daha da güçlenmesi ve sanayicimizin iş dünyasında adından söz ettirmesi için odamızın tüm kaynaklarını seferber edeceğiz.
 
Türkiye’nin en büyük üretim üslerinden biri olan bölgemizin, sanayi ve ticaret alanlarında çok daha iyi yerleri hak ettiğini biliyor ve gücümüze inanıyoruz. 
 
Hepimiz bir olduğumuzda, birlikte hareket ettiğimizde ve daha iyisini başarmaya odaklandığımızda, inanın önümüzde hiçbir engel duramaz. 
Yeter ki birlikte başarmaya inanalım ve birlikte kazanmanın yollarını arayalım.

Her zaman söylediğim gibi; “Başarı son durak değil, devam eden bir yolculuktur.”
Bizim artık geçmişin sadece iyi yanlarını benimseyerek, hatalardan gerekli dersleri çıkarıp, hızla geleceği kurgulamamız gerekiyor. 

Yerel yönetimler, STK’lar, OSB’ler ve Meslek Odalarıyla birlikte oluşturacağımız sinerji ile Türkiye’nin en büyük üretim üsleri arasında yer alan bölgemizi, geleceğe taşıyacak akılcı projeleri hızla hayata geçireceğiz. 
 
Çerkezköy’den Kapaklı’ya, Saray’dan Veliköy’e, Karaağaç’tan Kızılpınar’a kadar; esnafımız, tüccarımız ve sanayicimizle birlikte hem ülke hem de dünya ticaretinden aldığımız payı artırmak için var gücümüzle birlikte çalışacağız. 
 
Çünkü biz birlikte daha güçlüyüz.

Uzun süredir üzerinde özenle çalıştığımız, altyapılarını hazırlamaya başladığımız, sorunlarımıza kalıcı çözümler getirecek ve birlikte kazanacağımız vizyoner projelerle geliyoruz. 
 
Bölgemizin gençleri, kadın girişimcilerimiz ve öğrencilerimizle birlikte, üretim üssü olan bölgemizi yeni bir cazibe merkezi haline getirecek katma değerli projeler üretmek hedefiyle çalışacağız.
Oda üyeleri olarak bölgemiz için yapılacak çalışmaların tümünde en ön saflarda yer alacağız. 
Esnafımız, Tüccarımız ve Sanayicimizle; 
Birlikte başaracağız, birlikte kazanacağız. 

Şimdi, ekip arkadaşlarım ile Sarı Liste olarak gerçekleştireceğimiz projelerimizi sizlerle ve kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. 
Öncelikle Daha Fazla Ticaret İçin Esnaf, Tüccar ve Sanayicimiz Arasında Tedarik Köprüsü Kuracağız. 
Oda üyelerimizin arasındaki ekonomik ve ticari aktiviteyi mutlak suretle arttırmak zorundayız. 
 
Bunun için de; bölgemizdeki esnaf, tüccar ve sanayicimizi  yıl içinde belirli dönemlerde düzenleyeceğimiz “Tedarik ve Satın Alma Günleri’nde bir araya getireceğiz.
 
Sanayicilerimizin, ürün ve hizmet tedariği kapsamındaki satın alma operasyonlarında, bölgemizdeki esnaf ve tüccarımıza öncelik vermesini sağlayacak sinerjiyi oluşturacağız.
 
Yani; esnaf ile tüccarımızın ürün ve hizmetlerini, sanayinin kalbine taşıyacağız. 
Böylece; bölgemizdeki ekonomik iş birliğini güçlendirecek ve ticarette hep birlikte kazanacağız. 
 
Tabii ki; biz bu anlayışımızı girişimcilerimize de aktarmak mecburiyetindeyiz.
Bunun için de Girişimcilerimizi Yatırımcılarla Buluşturacağız.
Melek yatırımcı ağı kurarak, girişimcilerimizin fikirlerini ticarete dönüştürecek ve sermaye desteğiyle birlikte; 
önce bölgemize, ardından ülkemize ve dünyaya açılmalarına öncülük edeceğiz.
 
Kadın Girişimciler Kurulu’muzu, Türkiye ve Avrupa Birliği ülkelerindeki kadın girişimcileri destekleyen kuruluşlar ile birlikte projeler üreten yeni bir yapıya kavuşturacağız.
 
Ar-Ge, inovasyon, teknoloji ve otomasyon alanlarında yeni iş projeleri geliştiren genç girişimcilerimizin, bölgemizin öncü sanayi kuruluşları ile birlikte çalışmalarını sağlayacak ortamı oluşturacağız.
 
Sözlerimin başında ifade ettiğim gibi; biz bölgemize ve üyelerimize hizmet etmek için Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimine talibiz. 
 
Çünkü; ben ve ekip arkadaşlarım bölgemize borcumuzu ödemek için göreve hazırız.
Yeni dönemde, hizmet anlayışımızı bölgemize yaymak için Kapaklı ve Saray ilçelerimizde İrtibat Ofisleri açacağız.
Yıllık aidatları, üyelerimizin yükünü hafifletmek için yasal alt sınıra çekecek ve üyelerimize en üst seviyede hizmet sunacağız. 
 
Değerli Katılımcılar,
Ekranları başında bizleri izleyen üyelerimiz,
 
Elbette ilklere de yine birlikte imza atacağız.
Odamız için bir ilk olacak YÜKSEK İSTİŞARE KURULU projemizi hayata geçireceğiz. Bölgemizdeki duayen sanayici, tüccar ve esnaflarımızdan oluşan bu kurul ile odamız bünyesinde bir tecrübe paylaşım ağı kuracağız.
 
Bölge ekonomimize ve ticaretimize güç katacak yeni fiziki Fuar Merkezi projemizi, Ticaret Bakanlığımız ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız dahil olmak üzere, bölgemizdeki OSB’ler ve yerel yönetimlerle birlikte çalışarak süratle hayata  geçireceğiz. 

Ayrıca; bölgemize, yeni bir araç muayene istasyonu kazandırmak için de gerekli girişimlerde bulunacağız.
  Öte yandan, elbette bölgemize ve iş insanımıza kaldıraç etkisi yapacak en önemli odak noktalarımızdan biri de İHRACAT olacak!

Sarı Liste olarak daha fazla ticaret için İhracatı Geliştirme Merkezi açmak hedefiyle kolları sıvadık. 
Odamız bünyesinde; uluslararası sektörel indeks, mevzuat ve regülasyonları içeren özel raporları tüm üyelerimize ücretsiz olarak sunacağız.
 
Odamız bünyesinde bir ilki daha gerçekleştirerek; üye firmalarımızın bilgilerini içeren bir “Dijital Üye Kataloğu” hazırlayacağız. 
Bu katalogda üye firmalarımızın ürün, hizmet ve faaliyet alanlarını listeleyecek, hepimiz bu güncel bilgilere kolaylıkla erişim sağlayacağız. 

Çünkü iş birliğimizi geliştirmek için önce birbirimizi tanımak zorundayız.
Bizim hedeflerimiz sadece bölgemiz ve ülkemiz ile sınırlı değil!
  
Yurt dışındaki sanayi ve ticaret odalarıyla nitelikli iş birliği anlaşmaları yaparak, yabancı ticari alım heyetlerinin bölgemize daha sık gelmesini sağlayacağız.

Böylece; esnaf, tüccar ve sanayicilerimizin yurt dışındaki yeni pazarlara açılmasını ve bölgemizin ihracatta bir üst lige çıkmasını sağlayacağız.
 
Görev süremiz boyunca, ihracatçı üye sayımızı da artırmayı hedefliyoruz.
Çünkü bizim üyelerimize inancımız tam. 
Biz bölgemizin iş insanlarına güveniyor ve potansiyelimizi sınırların ötesine taşımak istiyoruz.

 
Hepimizin bildiği gibi; dünya hızla değişiyor ve hayatımızın her alanında dijital dönüşümü yaşıyoruz.
Bu doğrultuda, değişime yön vermek için YÜKSEK TEKNOLOJİ VE DİJİTALLEŞME ATILIMINI BAŞLATIYORUZ!
 
Bu kapsamda;
Bölgemizde faaliyet gösteren esnaf, tüccar ve sanayicilerimizin ürünleri ile hizmetlerini tanıtacağı ve yılın 365 günü açık olacak bir “Dijital Fuar Merkezi" kuracağız.
 
Böylece ticaretimiz dijital platformlarda, hem yurt içi hem de yurt dışındaki potansiyel müşterilerin bir tık yakınında olacak.
 
Buradan hareketle;
Tüm üyelerimizi e-ticaret dünyasına taşıyacak ve dijital platformlarda güçlerine güç katacak bir “Teknoloji ve Dijitalleşme Ofisi” kuracağız.
 
Yeni e-ticaret sitesi kuracak üyelerimize, ücretsiz danışmanlık hizmeti sağlayacak ve üyelerimizin bu alanda gelişmesi için dijital ticaret eğitimleri düzenleyecek bir Dijital Destek Ekibi oluşturacağız.
 
Üyelerimizin odamızla ilgili tüm bilgilere telefonlarından 7/24 ulaşabileceği “ÇTSO Mobil Uygulama” projesini de en kısa zamanda hayata geçireceğiz.

Ayrıca, bölgemizin ihtiyaçları doğrultusunda gerekli akredite laboratuvar ve test merkezlerinin Odamız çatısı altında açılmasına öncülük edeceğiz.
 
Sarı liste olarak Bizler;
Ticaret diyoruz,
Sanayi diyoruz,
Üretim diyoruz,
Daha fazla kazanmak istediğimizi ve bölgemize yüksek katma değer sağlamayı hedeflediğimizi her fırsatta dile getiriyoruz.

Vizyonumuzun temelinde insanımız var. 
Önceliğimiz daima insan. 
 
Kimseyi birbirinden ayırmadan, ötekileştirmeden, bölgemizin her insanını, zenginliğimiz ve kıymetimiz olarak görüyoruz. 
Bu anlayışla birlikte diyoruz ki; YATIRIMDA DA ÖNCELİĞİMİZ İNSAN KIYMETLERİ OLACAK!
Yine bir ilke imza atarak İNSAN KIYMETLERİ OFİSİ projemiz ile nitelikli istihdam hareketini başlatacağız.

Nitelikli personel istihdamı için sanayi ve mesleki eğitim ilişkisini güçlendirecek ve çalışma hayatına daha donanımlı iş gücünün kazandırılmasının önünü açacağız.
  
Bölgemize yeni meslek liseleri kazandırmak için Milli Eğitim Bakanlığı, yerel yönetimler ve OSB’lerimiz ile güçlü bir iş birliği hamlesi yapacağız. 

Bu hamlemiz ile beraber Kapaklı ve Saray ilçelerimize de birer meslek lisesi açacağız.
Sanayi ve ticaretin gelişimi doğrultusunda öne çıkan güncel meslekler için meslek liselerinde yeni bölümlerin açılmasına da öncülük edeceğiz.
 
Gençlerimizin yetenek ve potansiyellerine en uygun meslekleri seçebilmeleri, bölgemizin ihtiyaçlarına göre kendilerini geliştirebilmeleri için “Kariyer Rehberlik Birimi”ni oluşturacağız.
 
Yarınlarımızın teminatı olan gençlerimize yol göstermeyi, onların önlerini açmayı ve kendilerine en doğru kariyer basamaklarını inşa etmelerini bir görev olarak benimseyeceğiz.
 
  Bunun içindir ki;
En çok önemsediğimiz alanlardan biri de Sanayi-Lise-Üniversite iş birliği olacak.
 
Bu iş birliğini en üst seviyeye taşımak üzere, bölgemizin önde gelen iş dünyası temsilcileri ile eğitim camiasını sık sık bir araya getireceğiz.  
 
Hepimizin ortak sorunu olan nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılamak için elimizdeki tüm kaynakları seferber edeceğiz.

Bir diğer önemli başlığımız ise sürdürülebilirlik.
İster esnaf, ister tüccar, ister sanayici olalım. 
Hangi işi yaparsak yapalım, devamlılık esastır bilinciyle çalışmalıyız ki, işletmelerimizi sürdürülebilir şekilde geleceğe taşıyabilelim.
 
Bu kapsamda Sarı Liste olarak, 

GELECEK NESİLLER İÇİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK HAREKETİNİ BAŞLATIYORUZ!
 Çünkü yakın gelecekteki en büyük gerçeğimiz, çevre politikalarının ekonomiye ve ticarete yansımaları olacak. Dolayısıyla geleceğe tüm dinamikleriyle hazır olmak zorundayız. 
 
Ülkemiz ihracatının yüzde 50’sini oluşturan AB pazarına ürün satmak istediğimizde, karşımıza artık Yeşil Mutabakat çıkacak.
Bunun için, AB yeşil mutabakat eylem planı kapsamında eğitim ve danışmanlık hizmetlerini devreye alarak, bölgemizdeki üreticilerimizi küresel ticarette yeni döneme hazırlayacağız.

Sanayicilerimize ve üreticilerimize ücretsiz Mobil Karbon Ayak İzi Ölçüm Hizmeti vereceğiz.
Bunların yanı sıra; Odamız bünyesinde “Enerji Verimliliği Merkezi” kuracak ve üye işletmelerimizin enerji tüketim maliyetlerini azaltmalarını sağlayacağız.
 
Sürdürülebilir üretimi sağlamak için bölgemizin ekonomik, çevresel ve sosyal faktörlerini göz önünde bulundurarak; yerel yönetimler, OSB’ler ve meslek odaları ile iş birliği içerisinde stratejik bir yol haritası hazırlayacağız.

Değerli Katılımcılar,
Son olarak sizlere bir konuda güvence vermek istiyorum.
Sarı listede buluşanların vaatleri, asla sözde kalmayacak. 
Biz, bize yakışanı yapacak ve bölgemize olan borcumuzu; 
alın terimizle, ortak aklımızla, bilgimizle ve dürüstlüğümüzle ödeyeceğiz. 
 
Bunun için de ben ve yol arkadaşlarım,
 
DAİMA İSTİŞARE İÇERİSİNDE ÇALIŞACAĞIMIZIN;
ŞEFFAF, DENETLENEBİLİR ve ULAŞILABİLİR OLACAĞIMIZIN SÖZÜNÜ VERİYORUZ!
Bölge OSB’lerimiz, Yerel Yönetimler ve tüm üyelerimiz ile her konuda istişarede bulunacak, diyalog kültürü ile hareket edeceğiz.
Yeni dönemde, odamızın kapılarını tüm üyelerimize sonuna kadar açacak ve bütün meclis toplantılarımızı da canlı olarak yayınlayacağız.
  
Sarı Liste ile;
Esnaf Başaracak,
Tüccar Başaracak,
Sanayici Başaracak
 Ve 
Birlikte Kazanacağız. 

15 farklı meslek grubundan bu yolu beraber yürüdüğümüz, 
sarı liste olarak tüm üyelere ulaşıp, projelerimizi anlatmak için 
gece gündüz demeden çalışan yol arkadaşlarıma,
sizlerin huzurunda bir kez daha sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum…

Değerli Ekip Arkadaşlarım;
İyi ki varsınız,
İyi ki birlikteyiz, 
İyi ki Sarı Listedeyiz.
   
Unutmayın; 
 
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi;

"Zafer, zafer benimdir diyebilenindir. 
Başarı ise başaracağım diye başlayarak sonunda başardım diyenindir."
  
“Birlikte Başaracağız” diyerek çıktığımız bu yolda, 
birlikte çalışacak
 ve bu yolun sonunda da inşallah BİRLİKTE BAŞARDIK diyeceğiz.
 
Bizleri bugün burada yalnız bırakmayan siz değerli misafirlere ve 
Ekranları başında bizi izleyen tüm üyelerimizi 
sevgi ve saygı ile selamlıyorum.
Sağ olun, var olun…

AHMET ÇETİN: “Bölgemiz için geleceği kurgulayan vizyoner projelerle geliyoruz”

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda yeni dönem için Sarı Liste ile seçim hazırlıklarını sürdüren Başkan Adayı Ahmet Çetin, bölgeye kalıcı değerler katacak projelerini tanıttı. Esnaf, tüccar ve sanayicinin birlikte kazanacağı bütüncül bir yönetim anlayışı ile göreve hazır olduklarını vurgulayan ÇTSO Başkan Adayı Ahmet Çetin, geleceği kurgulamak için yola çıktıklarını belirtti.

Çerkezköy’den Kapaklı’ya, Saray’dan Veliköy’e, Karaağaç’tan Kızılpınar’a kadar; bölgenin tüm aktörleriyle istişare içinde çalışacaklarının sözünü veren Ahmet Çetin, ÇTSO üyelerinin hem ülke hem de dünya ticaretinden aldığı payı artırmak için vizyoner projelerle yeni bir dönemi başlatacaklarını ifade etti.

Çetin: “Esnaf, tüccar ve sanayici arasında tedarik köprüsü kuracağız”
Sarı Liste olarak her meslek grubundan alanında uzman ve güçlü bir ekiple göreve talip olduklarını söyleyen ÇTSO Başkan Adayı Ahmet Çetin, “Adaylığımızı açıkladığımız ilk günden itibaren, özellikle saha ziyaretlerimizde esnafımızdan tüccarımıza, KOBİ’lerimizden sanayicilerimize kadar oda üyelerimizin büyük teveccüh ve desteğini görüyoruz. Ticaretten gelen bir sanayici olarak, üyelerimizin daha fazla ticaret yapması için neye ihtiyacı olduğunu çok iyi biliyoruz. Uzun süredir üzerinde özenle çalıştığımız, altyapılarını hazırlamaya başladığımız, sorunlarımıza kalıcı çözümler getirecek ve birlikte kazanacağımız vizyoner projelerle geliyoruz. Öncelikle esnafımız, tüccarımız ve sanayicimiz arasında yeni bir tedarik köprüsü kurarak, bölgemizdeki ekonomik aktiviteyi artıracağız. Bunun için de esnaf, tüccar ve sanayicimizi  yıl içinde belirli dönemlerde düzenleyeceğimiz ‘Tedarik ve Satın Alma Günleri’nde bir araya getireceğiz. Sanayicilerimizin, ürün ve hizmet tedariği kapsamındaki satın alma operasyonlarında, bölgemizdeki esnaf ve tüccarımıza öncelik vermesini sağlayacak sinerjiyi oluşturacağız. Böylece esnaf ile tüccarımızın ürün ve hizmetlerini, sanayinin kalbine taşıyacağız.” dedi.

Çetin: “Sarı Liste olarak ÇTSO’da ilklere imza atacağız” 
Yenilikçi adımlar atarak, bölge için ilkleri gerçekleştirmeyi vaat ettiklerini belirten Çetin, “ÇTSO için bir ilk olacak YÜKSEK İSTİŞARE KURULU mekanizmasını hayata geçireceğiz. Bölgemizdeki duayen sanayici, tüccar ve esnaf üyelerimizden oluşan bu yeni kurul ile odamız bünyesinde bir tecrübe paylaşım ağı kuracağız. Ortak aklın egemen olacağı ve fikirlerin kazanacağı bir ÇTSO hedefliyoruz. Yerel yönetimler, STK’lar, OSB’ler ve Meslek Odalarıyla birlikte oluşturacağımız sinerji ile Türkiye’nin en büyük üretim üsleri arasında yer alan bölgemizi, geleceğe taşıyacak vizyoner projeleri ortak akıl ile hızla hayata geçireceğiz. Yine bir ilke imza atarak, İNSAN KIYMETLERİ OFİSİ projemiz ile nitelikli istihdam hareketini başlatacağız. Kapaklı ve Saray ilçelerimize birer meslek lisesi açacağız. Nitelikli personel istihdamı için sanayi ile mesleki eğitim ilişkisini güçlendirecek ve çalışma hayatına daha donanımlı iş gücünün kazandırılmasının önünü açacağız. Bu kapsamda en çok önemsediğimiz alanlardan biri de Sanayi-Lise-Üniversite iş birliği olacak. 
Şeffaf, denetlenebilir ve ulaşılabilir bir yönetim anlayışı ile çalışacağımız yeni dönemde; Odamızın kapılarını tüm üyelerimize sonuna kadar açacak ve bütün meclis toplantılarımızı da canlı olarak yayınlayacağız. Hizmet anlayışımızı bölgemize yaymak için Kapaklı ve Saray ilçelerimizde İrtibat Ofisleri açacağız. Yıllık aidatları, üyelerimizin yükünü hafifletmek için yasal alt sınıra çekecek ve üyelerimize en üst seviyede hizmet sunacağız. Bölge ekonomimize ve ticaretimize güç katacak yeni fiziki Fuar Merkezi projemizin yanı sıra, Odamız bünyesinde bir akredite laboratuvar ve test merkezi kuracağız. Bununla birlikte, bölgemize yeni bir araç muayene istasyonu kazandırmak için de gerekli girişimlerde bulunacağız.” diye konuştu. 

Çetin: “Yüksek teknoloji ve dijitalleşme hamlesi başlatacağız”
Dünyanın hızla değiştiğini ve küresel ticaret ile ekonomide teknoloji kaynaklı dijital bir dönüşümün yaşandığına dikkat çeken Çetin, “ÇTSO’da görevi devraldığımızda bölgemizde faaliyet gösteren esnaf, tüccar ve sanayicilerimizin ürünleri ile hizmetlerini tanıtacağı ve yılın 365 günü açık olacak bir “Dijital Fuar Merkezi" kuracağız. Böylece ticaretimiz dijital platformlarda daha da güçlenecek, hem yurt içi hem de yurt dışındaki potansiyel müşterilerin bir tık kadar yakınında olacağız. Tüm üyelerimizi e-ticaret dünyasına taşıyacak ve dijital platformlarda güçlerine güç katacak “Teknoloji ve Dijitalleşme Ofisi”ni kuracağız. Üyelerimizin odamızla ilgili tüm bilgilere, telefonlarından 7/24 ulaşabileceği “ÇTSO Mobil Uygulama” projesini de en kısa zamanda hayata geçireceğiz. Odamız bünyesinde bir ilki daha gerçekleştirerek; üye firmalarımızın bilgilerini içeren bir “Dijital Üye Kataloğu” hazırlayacağız. Bu katalogda üye firmalarımızın ürün, hizmet ve faaliyet alanlarını listeleyecek, hepimiz bu güncel bilgilere kolaylıkla erişim sağlayacağız.” dedi.

Çetin: “Girişimcilerimizi Yatırımcılarla Buluşturacağız”
Yeni iş fikri olan girişimcileri destekleyerek ticarete atılmalarını ve şirketleşmelerini sağlayacaklarını vurgulayan Çetin, “Bölgemizdeki ekonomik iş birliğini güçlendirerek, ticarette hep birlikte kazanacağız. Bu vizyonumuzun bir adımı olarak, girişimcilerimizi yatırımcılarla buluşturacağız. Melek Yatırımcı Ağı kurarak, girişimcilerimizin fikirlerini ticarete dönüştürecek ve sermaye desteğiyle birlikte; önce bölgemize, ardından ülkemize ve dünyaya açılmalarına öncülük edeceğiz. Kadın Girişimciler Kurulu’muzu, Türkiye ve Avrupa Birliği ülkelerindeki kadın girişimcileri destekleyen kuruluşlar ile birlikte projeler üreten yeni bir yapıya kavuşturacağız. Ar-Ge, inovasyon, teknoloji ve otomasyon alanlarında yeni iş projeleri geliştiren genç girişimcilerimizin, bölgemizin öncü sanayi kuruluşları ile birlikte çalışmalarını sağlayacak ortamı oluşturacağız.” şeklinde konuştu.

Çetin: “Bizim hedeflerimiz sadece bölgemiz ve ülkemiz ile sınırlı değil”
Göreve geldiklerinde ihracat alanında hızla aksiyon almaya başlayacaklarını vurgulayan Çetin, “Bölgemize ve iş insanımıza kaldıraç etkisi yapacak en önemli odak noktalarımızdan biri de ihracat olacak. Sarı Liste olarak daha fazla ticaret için ‘İhracatı Geliştirme Merkezi’ açmak için projemizi hazırladık. Yurt dışındaki sanayi ve ticaret odalarıyla nitelikli iş birliği anlaşmaları yaparak, yabancı ticari alım heyetlerinin bölgemize daha sık gelmesini sağlayacağız. Böylece; esnaf, tüccar ve sanayicilerimizin yurt dışındaki yeni pazarlara açılmasını ve bölgemizin ihracatta bir üst lige çıkmasını sağlayacağız. Görev süremiz boyunca, ihracatçı üye sayımızı da artırmayı hedefliyoruz. Çünkü bizim üyelerimize inancımız tam. Biz bölgemizin iş insanlarına güveniyor ve potansiyelimizi sınırların ötesine taşımak istiyoruz. Ayrıca odamız bünyesinde; uluslararası sektörel indeks, mevzuat ve regülasyonları içeren özel raporları tüm üyelerimize ücretsiz olarak sunacağız.” dedi. 

Çetin: “Gelecek nesiller için sürdürülebilirlik hareketi başlatacağız”
Yeni çevre politikalarının, yakın dönemde ekonomi ile ticaretin seyrini değiştireceğini ve  oda üyelerinin bu değişime hazır olmaları gerektiğini dile getiren Çetin, “Ülkemiz ihracatının yüzde 50’sini oluşturan AB pazarına ürün satmak istediğimizde, karşımıza artık Yeşil Mutabakat çıkacak. Bunun için, AB yeşil mutabakat eylem planı kapsamında eğitim ve danışmanlık hizmetlerini devreye alarak, bölgemizdeki üreticilerimizi küresel ticarette yeni döneme hazırlayacağız. Sanayicilerimize ve üreticilerimize ücretsiz Mobil Karbon Ayak İzi Ölçüm Hizmeti vereceğiz. Bunların yanı sıra; Odamız bünyesinde ‘Enerji Verimliliği Merkezi’ kuracak ve üye işletmelerimizin enerji tüketim maliyetlerini azaltmalarını sağlayacağız. Sürdürülebilir üretimi sağlamak için bölgemizin ekonomik, çevresel ve sosyal faktörlerini göz önünde bulundurarak; yerel yönetimler, OSB’ler ve meslek odaları ile iş birliği içerisinde stratejik bir yol haritası hazırlayacağız.” dedi.

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: BAŞKAN, ADAYI, AHMET, ÇETİN'İN, KONUŞMALARI,
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 23.04.2024
Bugün
12 - 18
Çarşamba
14 - 21
Perşembe
13 - 20
Tekirdağ

Güncelleme: 23.04.2024
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
90
77
1
3
29
33
2
Fenerbahçe
85
85
1
4
27
32
3
Trabzonspor
55
56
12
4
17
33
4
Beşiktaş
51
44
12
6
15
33
5
Başakşehir
49
44
12
7
14
33
6
Rizespor
48
43
13
6
14
33
7
Kasımpasa
46
55
13
7
13
33
8
Alanyaspor
45
43
10
12
11
33
9
Antalyaspor
45
38
10
12
11
33
10
Sivasspor
44
38
10
11
11
32
11
A.Demirspor
41
49
10
14
9
33
12
Samsunspor
39
37
14
9
10
33
13
Ankaragücü
37
40
12
13
8
33
14
Kayserispor
37
37
13
10
10
33
15
Konyaspor
36
34
13
12
8
33
16
Gaziantep FK
34
37
17
7
9
33
17
Hatayspor
33
37
14
12
7
33
18
Karagümrük
33
37
16
9
8
33
19
Pendikspor
30
37
17
9
7
33
20
İstanbulspor
16
26
22
7
4
33
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı