301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
06 Ocak 2015 - Salı 22:24 Bu haber 909 kez okundu
 
DOĞU PERİNÇEK İ YİNE YALNIZ BIRAKIRSANIZ Yazıklar Olsun Size !
Köşe Yazıları Haberi


Bizim, Kürt Meselemizden başka, bir de Ermeni Meselemiz var. Doğu Perinçek, hapsedilme pahasına İsviçre’ye gitti ve devletin yapamadığını yaptı. Devlet desteği olmadan, Türkiye’yi tek başına savunup, A.İ.H.M de haklı çıktı. Sıra, davanın temyizinde. Perinçek, yine yalnız bırakılırsa, yazıklar olsun bu ülkeyi yönetenlere!

     Değerli okuyucularım; dünyanın hangi ülkesine giderseniz gidin, “Milli” bir mesele oldu mu, o ülkenin vatandaşları kenetlenir ve tek vücut olur. Herkes, o meselenin etrafında birleşir ve ülkesini savunur.

     Aslında, bizde de öyleydi. Yıllar önce, meşhur “Kıbrıs Davası”nda, “Ya Taksim, Ya Ölüm” diyerek, her yerde mitingler, gösteriler yapılmış ve yer yerinden oynamıştı. Devlet, bu gösterilere arka çıkmış, düzenleyenlere de, katılan vatandaşlara da büyük destek vermişti.

    Aynı dava Meclise geldiğinde, iktidarı da muhalefeti de kenetlenmiş ve yavru vatana göz dikenler, ağızlarının payını almıştı.

    Hele, 1974 yılında adaya yapılan çıkarma ve daha sonra gelişen olaylarla KKTC’nin kurulmasında, hangi partiden ve hangi siyasi düşünceden olursa olsun, herkes hükümetin ve davayı savunanların yanında yer almıştı.

                       KAPALI KAPILAR ARKASINDA KÜRT MESELESİ

    30 yıldan beri başımıza dert olan Kürt Meselesi, esas bu iktidar döneminde tam anlamıyla “Mesele” haline geldi.

    İktidarın, bölücü örgüte verdiği tavizler yetmiyormuş gibi, meseleyi kapalı kapılar arkasında (sözüm ona) çözme girişimleri, hiç kimseye inandırıcı gelmediği gibi, giderek ülkenin bütünlüğünü tehlikeli bir noktaya taşıma istidadı gösterdi.

   İktidarın tepesindeki birkaç kişiden başka hiç kimsenin bilmediği, ancak tekerleme haline getirdikleri “çözüm”ün ne olacağını, herkes merak eder hale geldi.

   Bu durum, herkesden bir “sır” gibi saklanırken, bizim en az onun kadar tehlikeli olan ve her yıl kaşınan bir de “Ermeni Meselemiz” var.

   İşin ilginç tarafı, Kürt Meselesi, bölücü örgütle Türk devleti arasında bir mesele gibi görünürken, “Ermeni Meselesi”ne dünyada parmak atmayan yok.

   Bizi, “soykırımcı” olarak tanıyan birçok Avrupa ülkesinin Parlamentolarında, aleyhimize alınan kararlardan biri de, İsviçre’de alındı ve bu karar da dünyada yine gündem yarattı.

                        ERMENİ MESELESİ VE DOĞU PERİNÇEK

    Kürt Meselesi’nde olduğu gibi, Ermeni Meselesi’nde de, ülkeyi yönetenlerin büyük hataları oldu.

    Elimizde onca belge olmasına rağmen, haklı olduğumuz bu davayı dünyaya bir türlü anlatamadık ve bir soykırımın yapılmadığını, bir türlü ispat edemedik.

   Nihayet, bir Doğu Perinçek çıktı. Siyasi kimliğini bir kenara koyup, ülkesini seven bir Türk vatandaşı ve bir Türk aydını olarak bütün arşivleri karıştırıp, lehimize olan bütün belgeleri topladı.

  Yetmedi, oğlunu da Rusya’ya ve bölge ülkelerine gönderip, ona da gerçekleri gösteren belgeleri toplattı. Oğlu ayrıca, bu belgeleri açıklayıp yorumlayan bir de kitap haline getirdi.

   Baba-oğul, bu araştırmaları yaparlarken, kendilerine hiçbir devlet desteği verilmedi. Bırakın destek vermeyi, oğlunu Üniversitedeki işinden bile attılar.

    Doğu Perinçek, artık işin uzmanı, davanın bilgili ve bilinçli bir “mücahit”i olmuştu.

      Dava, mahkemelere yansımadan, hem içeride hem de dışarıya karşı belgeleriyle savunmasını yaptı ve haklılığımızı, üstüne basa basa kanıtladı.

    Dünya Perinçek’i, bu davanın gerçek bir mücahidi ve korkusuz bir savunucusu olarak tanıdı.

   Perinçek, tek başına mücadele verirken, kimi Avrupa ülkeleri parlamentoları, ha bire “Türkler Ermeni soykırımı yapmıştır.” biçiminde kararlar alıyordu.

   Avrupa Parlamentosu da, Türk tezini savunmak için kurulan “Talatpaşa Komitesi”nin kapatılması ya da faaliyetlerinin engellenmesi için Türk hükümetine durmadan baskı yapıyordu.

     Ermeni Soykırımı’nın varlığını kabul eden ülkelerden biri de, dost bildiğimiz  İsviçre’ydi. Parlamentosunun bir kanadından, o da bu yönde bir karar çıkarmıştı. Aksini söyleyenler için, o da hapis cezası getirdi.

     Perinçek, İsviçre’ye gidip, bu karara  rağmen dünyaya meydan okurcasına,  Türkler tarafından bir Ermeni Soykırımı yapılmadığını haykırdı.

    Hakkında dava açıldı. Konuya vakıf kimi otoritelerle, KKTC Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş’ı da yanına alarak, hakkında açılan davaya katılmak için İsviçre’ye gitti.

     T.C devleti, Perinçek’i muhatap almadığı gibi, herhangi bir yardımda da bulunmadı. Buna karşın Perinçek, tamamen kendi girişimleriyle Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan ve kimi Elçiliklerden yardım alabildi.

    İşin sonunda tutuklanma da vardı, ama o, onu da göze aldı.

    Perinçek, bir Engizisyon Mahkemesi’nde yargılanır gibi yargılandı. Engizisyon diyorum, çünkü ondan da soykırımı kabul etmesi isteniyordu.

     Ülkesini, aslanlar gibi savundu. Bütün isnatları çürüttü ve reddetti. Kendisine, 90 gün hapis cezası verdiler. Ceza, paraya çevrildi ve tutuklanmaktan kurtuldu.

    Doğu Perinçek, arkadaşlarıyla yurda döndü, ancak devlet ona yine sahip çıkmadı. En azından, bir teşekkür bile etmedi.

           PERİNÇEK, AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ’NDE

    Doğu Perinçek, aldığı bu cezayı A.İ.H.M’ne taşımak istedi. Türk hükümeti, buna karşı çıktı. Çünkü, hükümete göre Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nden aleyhimize çıkabilecek bir karar, Türkiye’yi zora sokabilirdi.

     Düşünce belki doğruydu, ama eninde sonunda bu dava A.İ.H.M’ne zaten gidecekti.  Perinçek, mahkemeye gitti ve mahkeme Perinçek’i haklı buldu. İki üyenin muhalif kalmasına rağmen, mahkeme “Hukuki soykırım yoktur.” dedi.

    Bu karar, öncelikle Fransa, Almanya ve İspanya’da, lehimize önemli bir havanın oluşmasını sağladı.

    Perinçek’in haklı bulunması, onun İsviçre mahkemesinde yaptığı savunmaların doğru olduğunu gösteriyordu. Yani, Doğu Perinçek, mahkemede üstüne basa basa, “Türklerin Ermeni Soykırımı” yapmadığını delileriyle anlatmış, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de İsviçre’nin cezasını haksız,  Perinçek’i haklı bulmuştu.

     A.İ.H.M’ne, bu defa İsviçre itirazda bulundu. Yani, kararı temyiz etti. İşte, mahkeme şimdi İsviçre’nin bu itirazını görüşecek.

                                     DURUŞMA, 28 OCAK’TA

     Değerli okuyucularım; İsviçre’nin başvurusu üzerine nihai kararın verileceği duruşma, 28 Ocak 2015 günü Fransa/Strasbourg’da, mahkemenin büyük salonunda yapılacak.

    Doğu Perinçek, boş durmuyor. Yine arkadaşlarıyla konunun üzerinde çalışıyor ve hazırlıklarını bitirmenin derdinde. Perinçek, Dışişleri Bakanlığı’ndan ve kimi Elçiliklerden yardım alsa da, AKP hükümeti tarafından yine desteklenmiyor.

    Oysa, bu dava bizim için çok önemli ve hayati bir dava. Biliyorsunuz, bu yıl (2015), Ermenilerin iddia ettiği sözde soykırımın 100’ncü yılı.

    Ermeniler, geçen yıl Başbakan Erdoğan’ın kendilerinden özür diler gibi yaptığı açıklamasından sonra, iyice şımardılar.

    Eğer, bu davayı kaybedersek, Ermenilerin ortalığı karıştırmak için fırsat kolladığı bu 100’ncü yılda, çok önemli bir darbe yemiş oluruz. Bunun sonrasında da, bizden önce tazminat, daha sonra da toprak isteklerini tekrarlayacaklardır. Bir daha da, bu isteklerin önüne geçmek mümkün olmayacaktır.

    Bir başka tehlike de, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nden aleyhimize çıkabilecek bir karar, Parlamentolarından soykırım kararı henüz almamış olan ötemi ülkeleri de harekete geçirecek ve düşman sayımız artıkça artacaktır.

                      PERİNÇEK, DURUŞMAYA KATILACAK MI?

     Siz, “Elbette” diyebilirsiniz, ama öyle değil. Biliyorsunuz Doğu Perinçek, Ergenekon davasından mahkum oldu ve hakkında “Yurt dışına çıkış yasağı” kondu.

      Eğer, hükümet özel bir izin çıkarmazsa, Perinçek’in duruşmaya katılması mümkün olmayacak. Davanın sahibinin katılmadığı bir duruşmanın akıbetini, düşünmek bile istemiyorum.

     Şimdi, herkes gibi ben de, hükümetin vereceği kararı merakla bekliyorum.

 

   

 

 

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
 
Etiketler:
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 30.04.2024
Bugün
13 - 15
Çarşamba
13 - 15
Perşembe
11 - 16
Tekirdağ

Güncelleme: 30.04.2024
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
93
80
1
3
30
34
2
Fenerbahçe
89
89
1
5
28
34
3
Trabzonspor
58
60
12
4
18
34
4
Başakşehir
52
46
12
7
15
34
5
Beşiktaş
51
45
13
6
15
34
6
Kasımpasa
49
56
13
7
14
34
7
Rizespor
49
45
13
7
14
34
8
Alanyaspor
48
49
10
12
12
34
9
Sivasspor
48
41
10
12
12
34
10
Antalyaspor
45
38
10
12
11
33
11
A.Demirspor
41
49
11
14
9
34
12
Kayserispor
40
39
13
10
11
34
13
Samsunspor
39
37
15
9
10
34
14
Ankaragücü
38
42
12
14
8
34
15
Konyaspor
36
34
14
12
8
34
16
Gaziantep FK
34
39
18
7
9
34
17
Hatayspor
33
38
15
12
7
34
18
Karagümrük
33
37
16
9
8
33
19
Pendikspor
30
38
18
9
7
34
20
İstanbulspor
16
26
23
7
4
34
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı