301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
31 Temmuz 2014 - Perşembe 22:56 Bu haber 998 kez okundu
 
CHP liler Bayramın 3 Gününde Bir Araya Geldi
SARAY Haberi


CHP Saray İlçe Teşkilatı, bayramın 3. günü ilçe teşkilat binasında bayramlaştı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın da katıldığı bayramlaşma programı yaklaşık 2 saat sürdü.

CHP Saray İlçe Teşkilatı’nda bayramın ilk günü ilçe teşkilatı önünde düzenen bayramlaşma programı bu kez Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın katılımı ile bayramın 3. günü yapıldı. İlçe Teşkilatı'nın ev sahipliğini yaptığı bayramlaşma programında açılış konuşmasını İlçe Başkanı Demir Ali Demirel yaptı.

DEMİREL, "HER YIL BAYRAMLAŞMA İLK GÜN YAPILIYORDU"
 İlçe Başkanı Demirali Demirel, "Her yıl bayramlaşma merasimi bayramın ilk gününde yapılıyordu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Albayrak'ın da katılmak istediği bayramlaşma programımızı bizler de üçüncü güne uzattık. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Albayrak'ın bayramlaşma programımıza katılması bizleri son derece memnun etmiştir. Ben ilçe yönetimi adına Bayın Başkanımıza hoş geldiniz der, saygılar sunarım" dedi.

BAŞKAN ÇOBAN KONUŞTU
Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban kısa bir konuşma yaparak, vatandaşların bayramını kutladı. Saray'da CHP'nin 30 yıllık yerel iktidarı konusuna vurguda bulunan Çoban, yaptığı ve yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

ALBAYRAK: 5 YIL SONRA TEKİRDAĞ'I ÇOK FARKLI GÖRECEKSİNİZ
Bayramlaşma programında konuşma yapan CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak tüm partililerin ve Tekirdağlıların bayramını kutlayarak şöyle konuştu:
"Saraylılarla beraber olmanın, bayramlaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Değerli arkadaşlarım, bu bayram  benim büyükşehir belediye başkanı olarak ve diğer 11 ilçenin başkanı olarak ilk dini bayramım. Ben bu bayramda bütün ilçelerin bayramlaşmasına katılmak istedim ve bir program yaptık. Birinci gün Ergene'yle başlayıp, Çorlu, Tekirdağ ve Muratlı'yla devam eden bir bayramlaşma  gerçekleştirdik. Ardından Kuğulu Park'ta Valiliğin bayramlaşması vardı. Oradan da Ereğli'ye gittik ve halkımızla bayramlaştık. Saat 5'te de Çerkezköy'e geldik ve birinci günümüzü böylece tamamladık. Dün sabah saat 8.30'da başlayan gezimizde de Şarköy güzergahına  gittik.  Şarköy ilçemizle bayramlaştıktan sonra oradan Hayrabolu'ya geçtik. Hayrabolu'dan da Malkara'ya geldik. Dünkü programı tamamladık. Bugün de  saat 10.30'da Saray'da programımız vardı.

GÜZEL BİR BAYRAMLAŞMA YAPACAĞIZ
Sizleri de böyle bir günde alı koyduk. Ama sizlerle kucaklaşmayı, bayramlaşmayı çok arzu ediyordum. Şimdi saat 13'te de Kapaklı'da olacağız. Böylece bayramlaşma programımızı tamamlamış olacağız. Bu arada inşallah bundan sonraki bayramlaşmayı birinci gün Tekirdağ'da büyükşehir belediye başkanlığında  benim misafirliğimde yapacağız. Akşam saat 6'dan sonra bütün  ilçelerin belediye ekiplerini oraya çağıracağız. Kokteyl vererek güzel bir bayramlaşma yapacağız. Bugünde vaktimiz olunca sabah erken  çıkalım dedik. Bize burada en güzel kim rehberlik eder  dedik ve Ali Taşyasan'ı aldık yanımıza. Oradan önce Sefaalan'a gittik. Sefaalan'da ufak bir icraatımız olmuştu onları da görelim dedik. Fırsattan istifade sabah namazını da kıldık orada.  Sonra bütün o yol boyunca Güngörmez'den başlayarak  en son  Çukuryurt'tan geçerek buraya geldik.
 
NOKSANLIKLAR ZAMAN İÇERİSİNDE GİDERİLECEK
Şunu söylemek isterim ki; 30 Mart 2014'ten sonra Tekirdağ'da yeni bir yerel yönetim modeli oluştu. Bunun  adı büyükşehir. Bugün 117. günüm şu örneği devamlı veriyorum. Yani geldiğimiz nokta nedir nereye geldik? 117 gün önce, 8 Nisan'da  büyük bir çoşku içerisinde belki bine yakın vatandaşımız ile mazbatamızı aldık. İl seçim kurulundan sonra belediyemize gittik. Görev devir teslimi yaptık. Koltuğa oturduk ve arkamızda 11 belediye başkanı. Vatandaşlarımızın coşkusu her şey güzel. Ama saat 3 oldu baktım seyrelmeye başladı. 5 oldu iyice seyreldi, saat 6  oldu herkes evine gitti. Büyükşehir belediye başkanı iş verecek ama ne sekreter var ne odacı. Hiç bir memurum da yok. Büyükşehir böyle oluştu. Bugün  geldiğimiz noktada  arkamda genel sekreteriyle, genel sekreter yardımcısıyla, teftiş kuruluyla, birinci hukuk müşaviriyle, Tiski genel müdürü ve  yönetim kuruluyla, 17 daire başkanı 70 tane şube müdürüyle hizmete başlamış bir büyükşehir modeli ile karşınıza geliyorum. Noksanları var mıdır? Vardır. Tabi bu noksanlıklar zaman içerisinde giderilecek.

BİZE GÜVENİN, KİMSENİN BAŞINI ÖNE EĞDİRMEYECEĞİZ
Biz  ilk 100 gün izin istedik. İlk 100 gün emekleyeceğiz. Ondan sonra yılbaşına kadar yürüyeceğiz. yılbaşından sonra koşacağız. Diğer 11 belediye başkanımız zaten koşuyor. Ama yılbaşından sonra bizim hizmetler devreye girdiği zaman  gerçekten halkımız çok büyük bir hizmet görecek. Tabii bu hizmetler kolay olmuyor. 8 Nisan günü mazbatayı aldığımızda önümde bir havuz vardı. Bu havuzun içerisinde  kapanan 23 belde belediyesinden gelen, il özel idaresinden gelen  1270 tane personel vardı. Bu kişiler  üç  dört aydır çok fazla bir iş yapmadan oturuyorlardı ve maaş alıyorlardı. Benim gibi fabrika müdürlüğü yapmış çalıştırdığı her kişinin 1 saatlik performansını işe bağlamış birisi için gerçekten zor zamanlardı. Ama şimdi bugün artık  Köy Hizmetlerini oluşturduk ve devreye girdiler. Köy yollarının bakımı yapılıyor. Asfalt ihaleleri yapılıyor. Ana hedefimiz 5 yılın sonunda  Tekirdağ'ın  1217 km köy yollarının tamamını  karayolları standardında sıcak asfalt  yapmak. Bunun ilk adımınıd a 15, 20 gün sonra yapacağımız. İhale ile bu sene 150 km'yi yapmak istiyoruz. Saray'ın da bazı köyleri bunun içinde var. Bize güvenin. Kimsenin başını öne eğdirmeyeceğiz. Ama 5 sene sonra gurur duyacağınız hizmetlerini tamamlamış bir 12 belediye başkanın efsane olduğunu göreceksiniz.

GÜZEL BİR TEKİRDAĞ VAAT EDİYORUM SİZE
Sistemin oturması için biraz daha zamana ihtiyacımız var. Samimi söylüyorum 257 köyün yaklaşık 108 yakının su tesisatları bozuk su depoları kullanılmaz halde ve yenilenmesi gerekiyor. Teski bunun için var. Turistlik yerlerimizin çoğunda  kanalizasyon bile yok. Bu sürenin sonunda güzel bir Tekirdağ vaat ediyorum size. 5 Ağustos Salı günü Genel Başkanımız  Çorlu'ya geliyor. Saat 18.30' da.  mitingimiz var. Ben her mitingde olduğu gibi  Saray'ımızın da yerel yönetimiyle bütün partilileriyle orada bulunacağına inanıyorum. Artı 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Bütün yaptığımız çalışmalardan sonra  kazanan Tekirdağ olsun, kazanan halkımız olsun, her şey herkesin gönlünce olsun ve Ramazan bayramınız kutlu olsun."

Konuşmasının ardından sorulara yanıt veren Albayrak, 'Büyükyoncalı'da yapılan referandum hakkında ne düşünüyorsunuz?' sorumuz üzerine şöyle konuştu:

KAPAKLI'NIN BU NÜFUSA İHTİYACI YOK
"Saray'ın nüfusu 47 bin 150. Kapaklının nüfusu da  86 bin 950. Büyükyoncalı'nın Saray'dan ayrılması demek Saray'ın 47 bin nüfusunun bir anda 37 bine düşmesi demek. 50 bin sınırına gelmiş bir belediyenin belediye meclis üye sayısı 25 çıkacak, Tekirdağ büyükşehre göndereceği  üye sayısı da bir artarak 5 olacaktır. Bir de iller bankasından  yardım alma konusunda avantajlı duruma geçecektir. İşte Saray bu konuma geldiği sırada Büyükyoncalı'nın Saray'dan ayrılması gündeme geldi. Tabi  şunu da söylemek lazım Kapaklı'nın bu nüfusa ihtiyacı yok. Kapaklı her sene Büyükyoncalı kadar göçle nüfus artışı sağlıyor. Ben başından beri söylüyorum, Büyükyoncalı'nın Saray'dan ayrılması fikrine karşıyım. Ama şu anda yasal yoldan bir referandum yapıldı. Referandum sonucunda %79 evet oyu çıktı. Bu da vatandaşın oyudur, buna saygı duymak gerekir. Bundan sonraki prosedüre göre seçim sonuçları seçim kurulu tarafından Valiliğe gönderilecek. Valilik bunu katılmak istedikleri belediyeye gönderecek. Sanıyorum Eylül toplantısında Kapaklı Belediyesi bunu görüşecek. Hayır derse zaten düşecek. Ama evet derse almış olduğu bu karar büyükşehir belediye meclisine gelecek. Büyükşehir belediye meclisinin alacağı  evet yada hayır kararı kesin karardır."


BİR VATANDAŞ YOL SIKINTISINI DİLE GETİRDİ
Partili olduğunu açıklayan bir vatandaş da, "15 yıldan beri bizim yolumuz bozuk. Bu yol bir türlü yapılamıyor. Yazın tozdan kışın çamurdan çıkamıyoruz. Ayrıca hastane yolu da aynı" diyerek Albayrak'tan yolun bir an önce yapılması konusunda destek istedi. Yolun yapımı konusunda kendisine mühlet verilmesini isteyen Başkan Albayrak, yolun takipçisi olacağını söyleyerek, vatandaş ile irtibata geçeceği sözünü verdi.

PARTİNİN DUAYENLERİNDEN NURİ GONCE KONUŞTU
CHP'li olduğunu ve daha önceki yıllarda belediye meclis üyeliği yaptığını söyleyen Nuri Gonce, güne damgasını vuran konuşmalarla partililerden büyük alkış topladı. Gonce konuşmasında iyi bir CHP'li olduğunu da vurgulayarak, bu konuda birkaç kez Nazmi Çoban'la konuştuğunu, parti içerisinde yapıcı ve birleştirici olmak için kendilerine yol gösterdiğini ancak Nazmi Çoban'ın buna yanaşmadığını söyledi. 
İlçe binası önünde partililerle bayramlaşan Albayrak, konuşmasının ardından vatandaşların sorularını yanıtladı. Cumhuriyet Halk Partisi duayenlerinden Nuri Gonce söz alarak, güne damgasını vuran bir konuşma yaptı. Gonce konuşmasında İlçe Teşkilatı ile Belediye Başkanı Nazmi Çoban'ın arasındaki buzların erimesi için Başkan Albayrak'tan destek istedi.
Gonce, "Belediye Başkanı Nazmi Çoban'a, 'İlçe teşkilatı ile barışınız. İlçe teşkilatındaki çocukların hepsi pırıl pırıl gençler. Bu gençlerle birlikte çalışın. Birlikte çalışırsanız, partimiz daha güçlenir' dedim. Ama görüyorum ki, Nazmi Başkan bu söylediklerime hiç kulak asmadı. Ben de bir CHP'li olarak yaşanan bu sıkıntılardan rahatsızım. Yerel seçimlerinde 4 bin oyumuz gitti. Neden gitti? Böyle devam ederse Saray'da Cumhuriyet Halk Partisi diye bir parti kalmayacak" şeklinde konuştu.

GÜVEN BİLGEN İŞÇİ ALIMLARINI SORDU
30 Mart 2014 yerel seçimlerde CHP belediye başkan aday adayı olan Güven Bilgen, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'a belediye işçi alımları konusunda soru sordu. Albayrak, soruya şöyle yanıt verdi:
"Tekirdağ'ın büyükşehir olması ile birlikte İl Özel İdaresi ve kapanan beldelerden gelen personel ile şimdilik çalışıyoruz. Biliyorsunuz büyükşehir olarak daha tam oturmuş değiliz. Sistemimizi oturttuğumuzda yeni işçi alımları yapılacak."

 KİMLER KATILDI?
Bayramlaşma programına Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban'ın yanı sıra partililer ve vatandaşlar katıldı.

"MİTİNGE DAVET EDİYORUZ"
5 Ağustos'ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Çorlu'da miting yapacağını söyleyen Başkan Albayrak Çorlu'da yapılacak olan mitinge tüm vatandaşları davet etti.


 

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
 
Etiketler:
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 30.04.2024
Bugün
13 - 15
Çarşamba
13 - 15
Perşembe
11 - 16
Tekirdağ

Güncelleme: 30.04.2024
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
93
80
1
3
30
34
2
Fenerbahçe
89
89
1
5
28
34
3
Trabzonspor
58
60
12
4
18
34
4
Başakşehir
52
46
12
7
15
34
5
Beşiktaş
51
45
13
6
15
34
6
Kasımpasa
49
56
13
7
14
34
7
Rizespor
49
45
13
7
14
34
8
Alanyaspor
48
49
10
12
12
34
9
Sivasspor
48
41
10
12
12
34
10
Antalyaspor
45
38
10
12
11
33
11
A.Demirspor
41
49
11
14
9
34
12
Kayserispor
40
39
13
10
11
34
13
Samsunspor
39
37
15
9
10
34
14
Ankaragücü
38
42
12
14
8
34
15
Konyaspor
36
34
14
12
8
34
16
Gaziantep FK
34
39
18
7
9
34
17
Hatayspor
33
38
15
12
7
34
18
Karagümrük
33
37
16
9
8
33
19
Pendikspor
30
38
18
9
7
34
20
İstanbulspor
16
26
23
7
4
34
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı