El beceri kursu kursiyerleri, 9-15 Haziran tarihleri arasında ilçemizde düzenlenecek olan festival için hazırlık yapıyor. Yaptıkları birbirinden güzel el işi sanatlarını festivalde satışa sunacak olan kursiyerler, el emeği göz nuru el işlerinden elde edecekleri gelirleri engellilere bağışlayacak.
Kursiyerler, "Yaptığımız el işlerimiz festivalimizde engelli vatandaşlarımız yararına sergilenecektir. Böylesine bir hizmetin içinde olmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Bütün Saray halkımızı engellilere destek olmaya çağırıyoruz" dediler.
Kurslar sayesinde bayanlara toplumsal yaşam alanları oluşturulduğunu söyleyen Kurs Eğitmeni Özlem Kabacık, “Kursiyerlerimiz zaman içerisinde öğrendiklerini ortaya koymaya, üretmeye başlıyorlar. Burada üretmeye başlayan, kendine güveni daha fazla artan kadınlarımızın toplumsal yaşamda da kendilerine güvenleri artıyor. Ortaya çıkan bu sonuç bizler için en önemli geri dönüşümdür” dedi.