301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
10 Haziran 2013 - Pazartesi 23:41 Bu haber 1879 kez okundu
 
Bahar ve Kültür Festivali Nefesleri Kesti
SARAY Haberi


Saray 1.Uluslararası Geleneksel 8. Bahar ve Kültür Festivali zaman zaman yağan yağmura rağmen folklor gösterileri, kültür etkinlikleri ve konserleri ile nefesleri kesti. Resmi açılışın Cuma günü yağmur altında yapıldığı Bahar ve Kültür Festivaline, CHP Tekirdağ Milletvekilleri, Belediye Başkanları, İl ve İlçe Yöneticileri tam kadro katıldı. Halk Yürüyüşü’nün renkli görüntülere sahne olduğu Festival’de, Suzan Kardeş, Onur Akın ve Şevval Şam söylediklerdi birbirinden güzel şarkı ve türkülerle Saray Halkına unutulmaz saatler yaşattılar. Saray 1.Uluslararası Geleneksel 8. Bahar ve Kültür Festivali aralıklara yağan yağmura karşın coşku içinde kutlandı.


RESMİ AÇILIŞ CUMA GÜNÜ YAPILDI
Festivalin resmi açılışı geçtiğimiz Cuma Günü Saat 16.30’da Atatürk Meydanı’na yapıldı. 1.Uluslararası Geleneksel 8. Bahar ve Kültür Festivaline protokolün katılımı yoğun oldu. Festival açılışına CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekirdağ Milletvekili Faik Öztark, CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, CHP İl Başkanı Recep Palabıyık, Saray Kaymakamı Hüseyin Öner, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Çatalca, Kırklareli, Velimeşe, Marmara Ereğlisi, Saray/ Beyazköy, Kıyıköy Belediye Başkanları, CHP İlçe ve Belde Başkanları, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis Üyeleri ile STK Başkanları ve Saray halkı katıldı. Belediye Başkanı Nazmi Çoban’ın Festival Çelengini Atatürk Anıtına sunması ile başlayan törende saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

SARAY’IN BİRİKİMİNİ GELECEĞE TAŞIMAK İSTİYORUZ
Törende açılış konuşması yapan Başkan Çoban; “Sevgili Saraylılar, Sarayın barış ve kardeşlik duyguları genlerinde var. Sarayın geçmişinde çok derin bir kültürü var. Yaşanmış ve bugünlere taşınmış kültür birikimini, modernize ederek ve bunu bütün Türkiye’ye, yerelden evrensele taşımak çabası içindeyiz. Çok eski yıllara dayanan tarihiyle, pırıltılı geçmişiyle, bu birikimi geleceğe taşımak istiyoruz. Bir şeyi daha istiyoruz; Sarayda barışı, huzuru, kardeşliği, yaşama sevincini, yarınlara olan umudu korumak istiyoruz. Bu umudu yarınlara taşımak istiyoruz. Cumhuriyetin değerlerini kaybetmeden, Mustafa Kemalin ışığını yitirmeden, bizi biz yapan değerleri ötelemeden, her zaman önce insan diyerek, her şeyde insanı merkeze koyarak, kültürü sanatı, işi, aşı, ekmeği ve özgürlüğü bir arada yaşatalım istiyoruz. Bunlardan biri olmazsa diğeri olmaz, hiçbirinde vazgeçmeden hepsini bir arada yaşatmak istiyoruz. Saray böyle bir yer. Saray aydınlıklara kucak açmış, varacağı yerin aydınlıklar limanı olduğu bir yer. Bizler aynı gemi içerisinde, tasalarımızla, kederlerimizle ve sevinçlerimizle yol alıyor, geleceğe kucak açıyoruz.

SARAY HALKI DAHA FAZLASINI HAK EDİYOR
Sevgili Saraylılar, Saray da aydınlık yarınların, umudu, temeli, güvencesi sizlersiniz. Öncelikle sizlere teşekkür ediyorum. Daha fazlasını hak ediyorsunuz. Sarayın barış dolu, sevgi dolu, aydınlık yüzlü, güzel insanları.. Sarayda aydınlık yaşamı, çağdaş yaşamı, kolektif değişimi ve dönüşümü hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Emin olun bu hızı kimse kesemeyecek, bu hızı durdurmaya kimsenin gücü yetemeyecek. Saray’ın varacağı yer söylediğim gibi aydınlıklar limanı olacaktır.

SARAY’IN KÜLTÜR VE SANAT KENTİ OLMASI İÇİN SÖZ VERDİK
Festivalimizin en önemli özelliklerinden biri de Uluslararası olmasıdır. Bunun onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Trakya yetmez, Türkiye yetmez dedik ve sarayımızı dünyaya açtık. Bu anlamda Portekiz, Macaristan, Gürcistan, Makedonya, Kuzey Kıbrıs ve Bulgaristan’dan misafirlerimiz var. Onlara alkışlarınızla Hoş geldiniz diyelim. Onlara Sarayımızı en güzel şekilde tanıtalım, onları en güzel şekilde ağırlayalım. Ben eminim ki barış ve kardeşlik kenti saray misafirlerimize en içten duygularıyla kucak açacak ve onları tüm evrensel, insana ait duygularla ağırlayacaktır. Saray’ın kültür ve sanat kenti olması için söz verdik. Saray’da Kültür ve sanatı geliştirmek için festival düzenliyoruz. Biraz sonra yakacağımız festival meşalesini dostluk, kardeşlik, barış ve demokrasi için yakıyoruz. Tüm bunların ışığında festivalimizde emeği geçen İlçe Kaymakamımıza, İlçe Emniyet Müdürümüze, İlçe Jandarma Komutanımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

FESTİVAL ATEŞİ YAKILDI
Başkan Çoban’ın ardından CHP Milletvekilleri ve Kaymakam Öner günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yaptılar. Konuşmaların ardından Milletvekilleriyle katılımıyla Festival ateşi yakıldı. Festival Kortej yürüyüşü ile devam eden etkinlilerde, yurtdışından gelen folklorcüler gösterileri ile yürüyüşe renk kattılar. Kortej Festival alanı girişine Saray halkının alkışları arasında geldi. Festival alanında açılış kurdelesini protokol üyeleri hep birlikte kestiler. Daha sonra stantlar gezilerek, stant sahiplerinden bilgi alışverişinde bulunuldu. Belediye Kursiyerlerin, Macaristan ve Gürcistan Ekipleri Folklor Gösterileri ve Kuvars Konseri ile devam eden gece Suzan Kardeş Konseri ile sona erdi.

8 HAZİRAN CUMARTESİ
Cuma günü etkinliler NKÜ Saray MYO Konferans Salonu’nda Ahmet Telli, Öner Yağcı, Nazmi Arıkan, Hasan Akarsu ve Hüseyin Duygu katıldığı “Eğitim, Sanat ve İnsan” Sempozyum ile başladı. Saat 16.00’da Yuvalı Köy Merası Öğrencilerin ve Halkın Katılımıyla Uçurtma Yarışması ile devam eden etkinliler saat 20.00 ile birlikte festival alanına taşındı. Festival Alanında Makedonya, Gürcistan, Macaristan, Portekiz Halk oyunları ekibi ve İsmail Erdoğan yönetimindeki Trakya Halk Oyunları Ekibi’nin gösterileri başlayan gösteriler, Saray Belediyesi Halk Korosu’nun konseri ile devam etti. Saray Belediyesi Halk Korosu seslendirdiği birbirinden hareketli türküler ile festivale katılanları coşturdu.

ONUR AKIN ÇOŞTURDU
Damla Center Gelinlik Defilesi ile devam eden gecede, Necmettin Yıldırım büyük ozanların türkülerini seslendirerek festival alanında bulunan kişilerin kulaklarının pasını sildi.  Gecede son olarak Onur Akın sahne aldı. En beğenilen eserlerini Saraylılar için seslendiren Onur Akın, sıkı sık Taksim Gezi Parkı’na selam söyledi. Saray Halkının Nazmi Çoban gibi bir başkana sahip olduğu için çok şanslı olduğunu söyleyen Onur Akın, bir şarkısını da Başkan Çoban’ın elini havaya kaldırarak söyledi. Cumartesi gecesi Onur Akın’ın unutulmayacak konseri ile gecenin geç saatlerinde sona erdi.

9 HAZİRAN PAZAR
Pazar günü etkinliler saat 10,00 Avcılar ve Atıcılar Derneği Poligonu’nda Tek Kurşun –Trap atışları ile başladı. Atışlarda dereceye giren sporculara çeşitli hediyeler verildi. Saat 11’de Doğa Gezisi ile devam eden etkinliklerde, konuklar Kanara Mağaraları, Laladere ve Kastro’yu gezdiler. Festivalin Kültür Etkinlikleri Kapsamında Saat 13’de NKÜ Saray MYO Konferans Salonu’nda Yönetmenliğini Nejla Demirci’nin yaptığı “Bir Nehrin Hikayesi…Ergene” isimli Belgesel Film gösterimi yapıldı. Saray MYO’daki etkinliler Şiir Dinletisi ile devam etti. Hüseyin Duygu’nun sunumuyla Ahmet Telli en beğenilen şiirlerini Saraylılar için seslendirdi.

ŞEVVAL SAM SESİYLE BÜYÜLEDİ
Akşamla birlikte etkinliler Festival Alanı’na taşındı. İlk olarak Folklor Gösterilerinin sahnelendiği gecede  KKTC, Macaristan,  Gürcistan, Portekiz, Polonya ve Bulgaristan ekipleri danslarıyla festivale renk kattılar. Folklor gösterileri sonrası sahne alan Özgür, Ozan ve Çağdaş Çoban kardeşler seslendirdikleri Halk ve Özgün Müzik eserleriyle festivale katılanlara müzik ziyafeti sundular. Festivalin kapanışlını ise Ünlü Sanatçı Şevval Sam yaptı. Büyük bir alkış eşliğinde sahneye gelen Şam, en beğenilen türkülerini ve şarkılarını Saray Halkı için seslendirdi. Konser sonrası Şevval Sam’a Başkan Çoban ve Milletvekili Candan Yüceer tarafından plaket takdim edildi.
Ayrıca, 1.Uluslararası Geleneksel 8. Bahar ve Kültür Festivali’ne destek veren sponsor olan firmalara, yurtdışından gelen folklor ekiplerine, katılım sağlayan sanatçılara teşekkür plaketleri Başkan Nazmi Çoban ve Belediye Meclis Üyeleri tarafından teslim edildi.

FESTİVAL KOLAY KOLAY UNUTULMAYACAK
Bu yıl Uluslararası boyuta taşınan Saray Festivali açılış töreni, korteji, stant alanları, sahne alan sanatçıları, folklor gösterileri ile göz doldurdu. Festival’e Saray’dan ve bölge il ve ilçelerden katılan binlerce insan Saray’da dayanışmanın, barışın ve kardeşliğin havasını hep birlikte teneffüs ederek, unutulmayacak anlar yaşadılar.
Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
 
Etiketler:
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 27.04.2024
Bugün
11 - 18
Pazar
10 - 19
Pazartesi
12 - 17
Tekirdağ

Güncelleme: 27.04.2024
İmsak
17 Şevval 1445
Sabah
04:31
Öğle
06:08
İkindi
13:13
Akşam
17:01
Yatsı
20:08
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
90
77
1
3
29
33
2
Fenerbahçe
86
87
1
5
27
33
3
Trabzonspor
55
56
12
4
17
33
4
Beşiktaş
51
44
12
6
15
33
5
Başakşehir
49
44
12
7
14
33
6
Rizespor
48
43
13
6
14
33
7
Kasımpasa
46
55
13
7
13
33
8
Alanyaspor
45
43
10
12
11
33
9
Sivasspor
45
40
10
12
11
33
10
Antalyaspor
45
38
10
12
11
33
11
A.Demirspor
41
49
10
14
9
33
12
Samsunspor
39
37
14
9
10
33
13
Ankaragücü
37
40
12
13
8
33
14
Kayserispor
37
37
13
10
10
33
15
Konyaspor
36
34
13
12
8
33
16
Gaziantep FK
34
37
17
7
9
33
17
Hatayspor
33
37
14
12
7
33
18
Karagümrük
33
37
16
9
8
33
19
Pendikspor
30
37
17
9
7
33
20
İstanbulspor
16
26
22
7
4
33
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı