Umut Ekin Erol daha 4 yaşında. Yazın engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye alınması için düzenlenen çalışmadan etkilenen Umut Ekin, mavi kapak toplama kampanyasına katıldı. Bugüne kadar 2 bin kapak toplayan Umut Ekin, topladığı kapakları Engelliler Derneği’ne teslim etti.
İlçemizde engelli vatandaşlara tekerlikli sandalye alınması için başlatılan mavi kapak toplama kampanyasına en anlamlı desteği 4 yaşındaki Umut Ekin Erol verdi. İlçemizin tanınmış avukatlarından Demet Karpat’ın 4 yaşındaki kızı Umut Ekin, yaz aylarından bugüne kadar topladığı 2 bin mavi kapağı Engelliler Derneği’ne teslim etti. Umut Ekin bu davranışı ile kendinden büyüklere örnek olurken, kendisine de “adam olacak çocuk” dedirtti.
KENDİ İSTEĞİ İLE BAŞLADI
Kızının kendiliğinden bir duyarlılık göstererek mavi kapak toplamaya başladığını söyleyen Demet Karpat, “Umut Ekin yaz aylarında Bülent Ecevit Parkı’nda oturduğumuz zaman engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye alınması için düzenlenen mavi kapak toplama kampanyası ile tanıştı. O günden itibaren bıkmadan usanmadan mavi kapak toplamaya devam ediyor. Bugüne kadar topladığı mavi kapakları Engelliler Derneği’ne teslim etti. Şuanda da hiçbir mavi kapağın atılmasına izin vermiyor ve mavi kapakları biriktirmeye devam ediyor” dedi.