Bu ülkeyi kim soyup soğana çevirip eğer yakalanmamışsa ve mal varlığını kısa sürede katladıysa “Becerikli adam” diye takdir edilmiş, kimilerince ayakta, kimilerince de avuçlar kızarıncaya kadar alkışlanmıştır. Bu ülkede kimleri ise devleti istedi diye Kore’ye gidip savaşmış, kimi canından olmuş, kimi ise gazi olup ülkesine geri dönebilmiştir. Ülkesine dönenler ise alkışlanmayı bir kenara bırakın, daha o geldikleri dakika unutulmuşlardır.
Bu yazdıklarımıza en iyi örneklerden birini ilçemize bağlı Kurtdere Köyü’nde yaşıyoruz. 82 yaşındaki Kore Gazisi Naim Kenar “Biz devletimiz için Kore’ye gittik. Devletimiz de bize bu zor zamanımızda daha fazla sahip çıksın” diyor ama ne bir sahip çıkanı var ne de arayıp soranı. Sadece yol arkadaşları, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Saray Temsilcisi Apturrahim Yorulmaz ve arkadaşları Kenar’ı ziyaret ediyor, hal ve hatırlarını soruyor ve imkanları dahilinde yardım götürmeye çalışıyorlar.
GAZİLERİN YANINDAYIZ DEDİLER, BENİ UNUTTULAR
İki odalı bir evde eşi ile birlikte yaşam mücadelesi veren Kore Gazisi Naim Kenar, Gaziler Günü’nde tören düzenleyip, gazilerin her zaman yanındayız diye mesaj verenlerin kendisini unutmasına çok içerlediğini söyledi. Kurtdere köyünde yaşayan 82 yaşındaki Kore Gazisi Naim Kenar, devletin kendilerine daha fazla sahip çıkmasını istiyor. Gözleri görmeyen, kulakları çok ağır işiten ve şekerden dolayı yatalak olan Kore gazisine, 78 yaşındaki hasta ve ayağa kalkıp yürümekte zorlanan eşi Halime Kenar bakmaya çalışıyor.
ARKDAŞLARINA SELAM SÖYLEDİ
Sahipsiz Kore Gazisi Naim Kenar, 19 Eylül Gaziler Günü’nde devlet yetkilileri tarafından unutulmaktan yakınarak, “Biz Kore’ye devletimiz için gittik. Devletimiz de bize bu zor zamanımızda daha fazla sahip çıksın” dedi. Gazi Kenar, Gaziler Günü nedeni ile kendisini ziyaret eden Türkiye Muharip Gaziler Derneği Saray Temsilcisi Apturrahim Yorulmaz'a "arkadaşlarımıza çok selamlarımı söyle" dedi.
KORE ANILARINI ANLATTI
Kore'ye gidişini ve orada yaptıklarını ‘’1952 yılının Şubat ayında, bir ay geceli gündüzlü su üzerinde giderek Seul'e ulaştık. İlk kafilede gittik. Orada bir yıl kaldım. Beni Akut Tepe 1/542’ye verdiler. En çok uçaklara menzil verdim, o tarafta çalıştım’’ diyerek anlatan Gazi Naim Kenar, sözlerini şöyle sürdürüyor: ‘’Biz Kore’ye devletimiz için gittik. Devletimiz de bize bu zor zamanımızda daha fazla sahip çıksın.”
AMELİYAT OLDU AMA GÖZLERİ İYİLEŞMEDİ
Kurtdere köyünde uzun yıllar muhtarlık yapan Naim Kenar, bu dönemde yanına gelip gidenlerin şimdi kendisini arayıp sormamalarından şikâyetçi. Sadece, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in 3 yıl önce kendisini İstanbul’a götürüp özel bir hastanede göz ameliyatı yaptırdığını anlatan gazi, ameliyat sonrasında gözlerinin iyileşmemesine rağmen Demirel’e saygı duyduğunu da sözlerine ekliyor.
İKİ ODALI EVDE YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR
İki odalı bir evde eşi ile birlikte yaşam mücadelesi veren Kore gazisi Naim Kenar’ın gazilik maaşından başka bir geliri bulunmuyor. 5 kız, 3 erkek çocuğu evlenerek her birisi başka yerlere göç etmiş. Gazinin eşi Halime Kenar, yerde sürünerek evin içerisinde dolaşabiliyor. Bu şekilde yatalak kocasına yemek, su verip ilaçlarını içirmeye çalışıyor. Halime Kenar ‘’O benim kızanım, ona yediriyor, içiriyor, bakıyorum.’’ diyor.
GAZİ ARKADAŞLARI OLMASA ARAYAN SORAN YOK
Kore Cumhurbaşkanı'nın madalya ve teşekkür belgesi gönderdiği gaziyi zaman zaman Türkiye Muharip Gaziler Derneği Saray Temsilcisi Apturrahim Yorulmaz ve arkadaşları ziyaret ederek, hal ve hatırlarını soruyor. İmkanları dahilinde yardım götürmeye çalışıyor.