Tekirdağ’ın kapalı spor salonu olmayan tek ilçesi Saray. Saray'daki bu eksikliği gidermek için İMECE usulü atılan adımlarla da şu ana kadar hedefe ulaşılamadı. Bundan sonra da ne olacağı meçhul. Salonun yapılması için destek sözü veren kimi hayırseverlerin ise sözünü tutmadıklarını öğrendim.
Yıllar önce, Saray'da temeli atılan ve yarım kalan kapalı spor salonu, bir türlü bitmedi. İlçedeki bu eksikliği gidermek için Ali Naki Erenyol Lisesi bahçesine ayrı bir kapalı spor salonu yapma görüşü oluştu. Okulun bahçesine ayrı bir kapalı spor salonu yapılması fikri Ali Naki Erenyol Lisesi Beden Eğitim Öğretmeni Süleyman Çınar'dan geldi. Bu görüşü değerlendiren dönemin yöneticileri, salonun yapılması için start verdiler.
Dönemin Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Ali Naki Erenyol Lisesi bahçesine yapılacak olan kapalı spor salonu için bir komisyonun kurulması gerektiğini belirtmişti. Bu komisyonun amacı, yapılacak olan kapalı spor salonu ile ilgili projenin finansman kaynağını sağlamak ve salonun bitimini üstlenmekti.
İlçe Milli Eğitim Müdür Kemal Aydoğan Başkanlığı'nda kurulan komisyon ve üyeleri, hep birlikte Kaymakamı Yaşar Karadeniz'i makamında ziyaret ederek, hem komisyonu tanıtmışlar ve hem de proje ile ilgili bilgi vermişlerdi.
Kaymakam Yaşar Karadeniz projeyi beğenirken, kapalı spor salonunun yapılması için start vermiş, salonun yapılması için kurulan komisyon, her gittiği yerde projeyi tanıtarak kamu kurum ve kuruluşlardan ve özel sektörden destek istemişti.
Ali Naki Erenyol Lisesi Bahçesi'ne yapılması planlanan kapalı spor salonun projesini Elif Mimarlık ücretsiz çizerken, Kaymakamlık makamı 20 bin TL, Hafriyat işlerini Saray Belediyesi, Beton, PVC Pencere ve Ahşap Marangozluk işleri ve bir miktar İnşaat Demiri Ceylan İnşaat (Mehmet Ceylan) tarafından karşılanacaktı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 5 bin TL, Ulaş Ağır 2 bin TL, İsmet Bilecen 2 bin TL. nakit bağışı yaparak kampanyaya destek veren ilk yardımseverler olarak kayıtlara geçtiler.
İLK YARDIM BÖYLE BAŞLADI
İlçemizin en önemli ihtiyacı olan kapalı spor salonunun temeli, 11 Aralık 2008 tarihinde dönemin Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan tarafından atılmıştı. Vali Aydın Nezih Doğan, temelini attığı kapalı spor salonunun inşaatı için, İl Özel İdaresi'ne talimat vererek 100 bin TL kaynak aktarılmasını istedi. Kapalı spor salonu inşaatı devam ederken, spor salonuna yine Vali Aydın Nezih Doğan'ın talimatı ile ikinci bir 100 bin TL. daha kaynak aktarılmıştı.
Ali Naki Erenyol Lisesi'nin bahçesine bir kapalı spor salonu yapmak için ilçe yetkilileri ve eğitim gönüllüleri kollarını sıvadılar. Eğitim gönüllüleri, her zaman oldu gibi, bu defa da cömert davranarak, Saray'a bir kapalı spor salonu kazandırmada kararlı olduklarını gösterdiler.
Komisyon da böylelikle salonun yapılması için çaba harcayarak, ortak bir kararla yemek düzenlemeyi planladı.
21 Kasım 2008 tarihinde Saray Restaurant’ta düzenlenen geceye yoğun ilgi gösteren hayırseverler, salonun yapılması için kıyasıya yarışarak 72 bin TL. para toplamışlardı.
Ayrıca, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın da kapalı spor salonuna 150 bin TL nakit yardımda bulunarak kapalı spor salonuna isim hakkı verdiği aldığımız bilgiler arasında.
Gecede söz verenlerin çoğu sözünü tutarken, geceye katılmayıp daha sonra salona katkı sağlamak isteyenler Ali Naki Erenyol Lisesi'ne giderek yardımlarını yapmışlardı. Yani İMECE usulü ile yardımların %90'ı yapıldı. Yine de salon bir türlü bitmedi!
BU İŞİ DEVLETİN TAMAMLAMASI GEREKİR!
Ali Naki Erenyol Lisesi okul bahçesine bir kapalı spor salonu yapmak için ilçe yetkilileri ve eğitim gönüllüleri kolları sıvayarak kaba işçiliğini tamamladı. Salonun % 70'lik bölümü tamamlandı. Geriye kalan %30’luk kısmı ise devlet yardım ederse bitecek..
Tüm dünyada özellikle Milli Eğitim Bakanlıkları eğitime destek veriyor. Ancak ne hikmet ise bu ülkemizde tamamıyla tersine işliyor. Bir okulun eğitim çıtasını, önce eğitim görülen okulların kalitesi ve sunduğu sosyal imkanlar yükseltir. Öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim görerek teknolojiyi, bilimi kullanarak daha verimli olabileceğini düşünüyorum. Bir okulda spor salonunun olmaması okulun birçok açıdan eksik olduğunu gösterir.
Türkiye genelinde olduğu gibi Saray'da da mekanizmaların yanlış çalıştığını ve çalışılan mekanizmaların kiminin ise tutarsız olduğunu görüyoruz...