Saray Kaymakamlığı ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği "Ana-Kız Okuldayız" kampanyası Saray'da büyük ilgi gördü. 75. Yıl İlköğretim Okulu tarafından 1. kademe okuma-yazma kursunda şu ana kadar başarılı olan 100 vatandaşımıza belge verildi. 110 kişi de belge almak için üç ay boyunca kursa devam edecek. Ve kurs bitiminde kursa katılan vatandaşlara hem belge ve hem de hediye verilecek.
Saray Kaymakamlığı, Halk Eğitim Merkezi ve Balkan Romanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliği ile açılan okuma-yazma kurslarına esmer vatandaşlarımız büyük ilgi gösteriyor. Haftanın üç günü düzenlenen kurslarda özellikle Çayla Mahallesi'nde yaşayan esmer vatandaşlar okuma-yazma öğreniyor. Balkan Romanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Gültaş ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Selman Modalı birlikte ilçede bulunan esmer vatandaşların evlerini gezerek okuma-yazma bilmeyen herkesi kursa tabi tutmayı amaçladıklarını belirttiler.
OKUL MÜDÜRÜ GORAL BÜYÜK EMEK VERİYOR
75. Yıl İlköğretim Okulu Müdürü Ayhan Goral bu kursa büyük emek veriyor. Okul uzun süre müdürsüz kaldı ve bir tek yönetici ile yönetildi. İlçenin en büyük ve aynı zamanda sorunlu okulu olan bu okul üç ay boyunca bir yönetici ile başarılı bir şekilde yönetildi. Okulu tek başına üç ay yöneten müdür yardımcısı Dilek Çamurcu'nun özverili çalışmalarının sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirme ile Müdür Ayhan Goral’ın ataması yapıldı. Müdür Goral, özellikle esmer vatandaşlara yönelik okuma-yazma konusuna büyük çaba gösteriyor.
Esmer vatandaşlara yönelik başlatılan okuma-yazma kursunda şu anda 5 sınıf açılmış olup, toplam 110 kişi haftanın üç günü üç ay boyunca kursa devam edecek. Kurs sonunda 1. Kademe okuma-yazma kursu bitirme belgesi alınırken, Kaymakamlık tarafından hediye de verilecek.
ESMER VATANDAŞLARIN BİR DERNEĞİ VAR
Esmer vatandaşları temsil eden bir sivil toplum örgütünün olması, bu vatandaşlara büyük bir avantaj sağlıyor.
Balkan Romanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Gültaş, derneğin kuruluşundan bu yana tüm imkanlarını kullanarak, esmer vatandaşları topluma kazandırmak ve toplumla kaynaştırmak için canla başla çalışıyor.
Ayrıca, bu derneğe ait bir de folklor ekibi oluşturuldu. Geçtiğimiz günlerde bu ekip Saray'ı temsilen FLAS TV'de sahne alarak büyük ilgi görmüştü.
Esmer vatandaşlarımıza, başta Kaymakamlık olmak üzere belediye de sahip çıkmalı, özellikle belediye derneğe bir yer tahsis ederek, bu vatandaşlarımızın toplumla kaynaşmaları sağlanmalıdır.