301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
19 Mayıs 2010 - Çarşamba 23:00 Bu haber 1442 kez okundu
 
Efsane Komutan, "Bu siyaset bize hizmet etmiyor"
SARAY Haberi


Atatürkçü Düşünce Derneği Saray Şubesi tarafından düzenlenen 'Açılımlar-Türkiye ve Terörün Ardındaki Siyaset' konulu konferansta konuşan Efsane Emekli Albay Erdal Sarızeybek, dağların teröristlerden temizlenememesini, Türkiye'yi yönetenlerin Amerika ve İsrail ile işbirliği yapmasına bağlayarak, "Bu siyaset bize hizmet etmiyor. Örgüt 30 sene öldürmesine rağmen halk desteğini sağlayamadı. Ama benim Hükümetim 'Habur Açılımı' yaptı ve teröristlerle halkı buluşturdu. Bundan sonra karşımıza terörist değil halk çıkacak. İşte asıl tehlike bu" şeklinde konuştu.
    Efsane Emekli Albay ve Araştırmacı-Yazar Erdal Sarızeybek, Trakya turunda hiç yorulmadan usanmadan her gittiği yerde aynı performansını koruyarak, özellikle Güneydoğu'da yaşanan olayların canlı tanığı olarak açıkça ifade etti. Atatürkçü Düşünce Derneği Saray Şubesi'nin davetlisi olarak Perşembe günü Saray'a gelerek 'Açılımlar-Türkiye ve Terörün Ardındaki Siyaset' konulu bir konferans verdi.
      Belediye Kültür ve Sanat Merkezi'nde verilen konferansa yaklaşık 600 kişi katılırken, Sarızeybek’in konuşmalarına uzun süreli alkışlarla destek verildi.

KATILIM YOĞUN OLDU

      Belediye Kültür ve Sanat Merkezi'nde perşembe günü düzenlenen konferansı dinleyenler arasında Belediye Başkanı Nazmi Çoban, CHP Saray İlçe Yönetimi, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Eski Belediye Başkanı Dr. Mahmut Halilcikoğlu, DP İlçe Başkanı Eşref Yüzsüren'in yanı sıra çok sayıda vatandaşlar katıldı.
      Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Trakya Bölge Sorumlusu Hakan Dedeoğlu kısa bir konuşma yaptı. ADD Trakya Bölge Sorumlusu Hakan Dedeoğlu, ülkenin zor bir süreçten geçtiğini belirterek, "Hedefimiz çağdaş uygarlığın üstüne çıkmaktır. Bu hedefe akılla, bilimle, alın teri, göz nuru ile özgürlük ve bağımsızlık onuru ile ve bunun bedeli ödenerek varılacaktır" dedi.
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Trakya Bölge Sorumlusu Hakan Dedeoğlu, 2009 yılının hatırlarda kötü bir yıl olarak kalacağını ifade ederek, çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkmak için gerekli olan tek şeyin Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlığı,  kimlik ve kişiliği olduğunu söyledi.
ADD Trakya Bölge Sorumlusu Hakan Dedeoğlu, yaptığı konuşmada, " Sağ ve sığ iktidarların yönetiminde geçen Mustafa Kemal'siz yıllar çok acılar yaşattı ve yaşatmakta. Seçim ya da darbe ile sorumluluk sahibi olarak ülke yönetimine gelen kişiler halkımıza olan güvensizliklerinden kaynaklanan bir sapkınlıkla emperyalizmin işbirlikçisi olarak gaflet ve dalalet içinde ülkeyi bir kör karanlığa sürüklediler. Mustafa Kemal'li yılların çağdaş uygarlığı aşma yolunda son hızla koşan, hızla kalkınan, onurlu, saygın, önder ülkesi sayısız ülke tarafından geçilmiş, geri kalmış ülkeler arasında sayılır olmuştur" dedi.

BENİM BAŞBAKANIM
 
      Efsane Komutan Erdal Sarızeybek konuşmasında, Ahmet Türk'e yapılan saldırının ardından Samsun'da iki polisin şehit edildiğini, bunun devlete kafa tutmak anlamına geldiğini ifade eden Sarızeybek "Benim Başbakanım, Cumhurbaşkanım çıkıp terörle mücadelenin devam edeceğini söyledi. Televizyonlarda 'asker karakolunu koruyamıyor mu?' şeklinde eleştiriler yer alıyor. Böyle bir hava yarattılar. Ama kimse teröristlerin nereden geldiğini, nasıl silah ve cephane aldığını anlatmıyor. Çünkü gerçeği görmemizi engellemeye çalışıyorlar. Bilirsek hesap soracağımızdan korkuyorlar." diye konuştu.

HÜKÜMETİMİZ İZİN VERİYOR

Teröristlerin nereden geldiğini de harita üzerinde anlatan Sarızeybek "Teröristler 5 terörist kampından geliyor. Şimdi de buradalar. Peki neden harekat yapılmıyor? Çünkü hükümetimiz izin vermiyor" dedi. Amerika'nın Irak'a girişinde teskere çıkarıldığını ve kırmızı çizgilerin belirlenerek savaş sebebi olabilecek unsurların belirlendiğini, fakat o unsurlar ortaya çıkmasına rağmen orduya harekat izni verilmediğini vurgulayan Sarızeybek, "Genelkurmay Başkanı çıktı, 'teröristler bu kamplarda yaşıyor Irak'a harekat yapılması şart.' dedi. Ama Başbakan çıkıp 'önce içeriyi halledin, sonra dışarıyı' yanıtı verdi" eleştirisinde bulundu.
Hükümetin Irak'a girmeyeceğine dair Amerika ile anlaşma yaptığını iddia eden Sarızeybek, "Bu hükümetin böyle bir karar alma yetkisi yok. Bu anayasal suçtur. Yüce Divan'da yargılanacaklar. O yüzden apar topar Anayasa'yı değiştirmeye çalışıyorlar. Ama halkımız buna izin vermeyecek." diye konuştu.

 BU PROJE AMERİKAN VE İSRAİL PROJESİ

Bir Kürt devleti projesi olduğuna da dikkat çeken Sarızeybek, "Amerika İsrail'in planı ile Irak'ı parçaladı. Orada bir Yahudi Kürdistan kurmaya çalışıyorlar. Bu proje Avrupa Birliği, Amerika ve İsrail'in projesi. Ve Barzani ile İmralı'daki Bölücübaşı da bu projenin aktörleri. Acaba bizim hükümetimiz bu projenin neresinde? Eğer içindeyse vatanın birliği ve bütünlüğü tehlikededir. Eğer mücadele ediyorsa bir sorun yok demektir" ifadelerini kullandı.
1992 yılında Aktütün Karakolu'na yapılan saldırıları da anımsatan Sarızeybek'in "O günlerin canlı tanığı aranızda" diyerek, o dönemki askeri Turgay Aydınlı'yı göstermesi üzerine, izleyicilerin arasından ayağa kalkan Aydınlı, uzun süre alkışlandı. Teröristlerin yerlerinin belli olduğunu iddia eden Sarızeybek "Ama ordunun elini kolunu bağlarsanız nasıl mücadele edecek?" eleştirisinde bulundu.

PKK'NIN SİYASİ KİMLİĞİNİ RESMEN TANIDILAR

34 teröristin Habur'dan yurda getirilmesini de eleştiren Sarızeybek, "Ankara onları o kıyafetlerle getiriyorsa bunun anlamı 'Ben örgütün siyasi kimliğini tanıyorum' demektir. Bu anayasal suçtur" iddiasında bulundu. "Bu ülkede asla kardeş kavgasına izin vermeyeceğiz ama bu siyasete de hesap sormayı bileceğiz." diyen Sarızeybek, "Açılım yapıldı ve bitti. İşte açılım bu, Habur açılımı. Örgütün siyasi kimliğini resmen tanıdılar."  şeklinde konuştu.
Artık teröristlerin halkın içinde olduğunu belirterek bunun büyük bir tehlike olduğunu vurgulayan Sarızeybek, "Örgüt 30 sene öldürmesine rağmen halk desteğini sağlayamadı. Ama benim hükümetim Habur açılımı yaptı teröristlerle halkı buluşturdu. Bundan sonra karşımıza terörist değil halk çıkacak. İşte asıl tehlike bu." şeklinde konuştu.

ÜLKEYİ YÖNETEN SİYASETÇİLER

İmralı'nın yattığı yerden örgütü yönettiğini iddia eden Sarızeybek, "Ülkeyi yöneten siyaset, bu silahların bu paranın beni şehit ettiğini bilmiyorsa, katilim bu siyasettir. Bu siyaset bize hizmet etmiyor. Amerika, Avrupa Birliği ve İsrail ile işbirliği yapıyorlar. O yüzden terör hiç bitmiyor" dedi. Hükümetin Anayasa'ya aykırı hareket ederek farklı bir millet yaratmaya çalıştığını iddia eden Sarızeybek, "Bu siyaset bizim siyasetimiz olamaz. Çünkü bize hizmet etmiyor. Ama Türkiye'de kimse Kürt devleti kuramaz. Çünkü biz kardeşiz binlerce yıldır birlikte yaşıyoruz. Üçte ikimiz akrabayız. Bu nedenle bizi ayrıştıramadıkları için çatıştırmaya çalışıyorlar Ama halkımız bu tuzağa düşmeyecek. Bizi çatıştırmaya çalışanlar da gün gelecek yasa önünde vatana ihanetten hesap verecekler." dedi.
Ordu bazı şeylere karşı çıktığı için ordunun gücünün yok edilmeye çalışıldığını ifade eden Sarızeybek, "Ordu gücünü milletimizden alıyor. Bu nedenle halkın gözünde ordumuzu küçük düşürmeye, orduyla millet arasına engel koymaya çalışıyorlar." diye konuştu.

KONFERANS 10. YIL MARŞI İLE KAPATILDI

Sarızeybek'in sözlerini tamamlamasının ardından Sarızeybek'i ayakta alkışlayan katılımcılar, çalan 10. Yıl Marşı'na da hep bir ağızdan eşlik ederek salonu inletti. Daha sonra ADD Saray Şube Başkanı Nedim Çolakoğlu tarafından Erdal Sarızeybek'e teşekkür plaketi yerine Efsane Komutanın yağlı boya ile yapılmış bir resmini takdim etti. Programın sona ermesinin ardından katılımcılara kitaplarını imzalayan Sarızeybek, Saray Restauranta geçerek, dernek üyeleri ile birlikte yemek yedi.

 

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
 
Etiketler:
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 03.05.2024
Bugün
13 - 16
Cumartesi
12 - 14
Pazar
11 - 17
Tekirdağ

Güncelleme: 03.05.2024
İmsak
23 Şevval 1445
Sabah
04:20
Öğle
06:00
İkindi
13:12
Akşam
17:03
Yatsı
20:14
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
93
80
1
3
30
34
2
Fenerbahçe
89
89
1
5
28
34
3
Trabzonspor
58
60
12
4
18
34
4
Başakşehir
52
46
12
7
15
34
5
Beşiktaş
51
45
13
6
15
34
6
Kasımpasa
49
56
13
7
14
34
7
Rizespor
49
45
13
7
14
34
8
Alanyaspor
48
49
10
12
12
34
9
Sivasspor
48
41
10
12
12
34
10
Antalyaspor
45
39
11
12
11
34
11
A.Demirspor
41
49
11
14
9
34
12
Kayserispor
40
39
13
10
11
34
13
Samsunspor
39
37
15
9
10
34
14
Ankaragücü
38
42
12
14
8
34
15
Karagümrük
36
41
16
9
9
34
16
Konyaspor
36
34
14
12
8
34
17
Gaziantep FK
34
39
18
7
9
34
18
Hatayspor
33
38
15
12
7
34
19
Pendikspor
30
38
18
9
7
34
20
İstanbulspor
16
26
23
7
4
34
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı