301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
09 Kasım 2015 - Pazartesi 22:24 Bu haber 1023 kez okundu
 
Tekrar soruyoruz, Bay Çoban İHALELERİ KİME PEŞKEŞ ÇEKTİN?
SARAY Haberi


Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban’ın haberlerimiz üzerine, ilçemizde yayın yapan diğer gazetelere yaptığı açıklamaya cevabımdır.

     Şahsımı vicdansızlıkla, gazetemizin haberlerini yalancılıkla itham eden, Başkan Çoban’a, mevkiini kullanarak, başkalarının ekmeği ile oynamanın hangi vicdana sığdığını, şahsım Tekin Sönmez olarak soruyorum?

     Sayın Çoban; 11 tane ihaleyi, nasıl ve hangi şartlarda ve el altından kime ya da kimlere peşkeş çektin?

     EKAP'ın haricinde hiç bir duyuru yapmadan, rekabet koşulları oluşturmadan, ihaleleri nasıl gerçekleştirdin. Ayrıca ihalelerin usulsüzlükle sonuçlanması nedeniyle, bu ihaleler ile ilgili hukuki sürecin başlanması ile birlikte, kamuyu zarara uğrattığınızı, zaman konusunda da hizmetlerin aksamasında yol açtığınızı bilmez misiniz?

     Bunun hesabını nasıl vereceksiniz? Hiç düşündünüz mü Bay Çoban? Ayrıca,    bunu Saray halkına nasıl anlatacak ve hesabını nasıl vereceksin?    

     Gerçi sen çamur atmayı çok iyi becerirsin, ama bu çamur bu sefer tutmaz. Tamamıyla sana yapışacak. Sana bir tavsiyem, adam gibi çıkıp ihaleleri nasıl ve hangi şartlarda verdiğini, belgeleriyle açıkla.

      Sen, bu ihaleleri veriliş şeklini açıklamadığın sürece, bunun bedelini ağır ödeyeceksin!

      Haktan, hukuktan bahsediyorsun. Başkalarının vicdansızlığını sorguluyorsun,  konuşuyorsun, tartışıyorsun, ama kendi vicdanından hiç bahsetmiyorsun.

     İnsanlıktan, vicdandan ve utanma duygusundan bahsediyorsun. Senin insanlığın, vicdanın ve utanma duygun bu mudur? Başkalarının ekmeği ve emeğiyle oynuyorsun? O da yetmiyor, gazetemizi yalan habercilikle suçlayarak, tekzip gönderiyorsun? Yazdıklarımızın neresi yalan haber? Sen ihale ilanlarını Basın İlan Kurumu’na gönderiyorsun, ama parasını yatırmıyorsun. Ardından kalkıp bir başkalarını yalancı diye, kendini de doğrucu olarak gösteriyorsun.

       Pes !  Bu kadar yalancılığa ve yüzsüzlüğe, doğrusu Pes!

    Belediye Başkanı Nazmi Çoban 6 yıldan beri Başkanlık görevini ve belediyeyi yönetmeyi, bir türlü  öğrenmedi, ama katakulli’yi ve yalanı/ dolanı iyi öğrendi. Başkalarını kandırmayı, toplumun değerlerinden beslenmeyi ve daha ötesi, insanları kullanmayı iyi becerdi ve halen bu beceriyi sürdürmeye devam ediyorsun.     

     Eee... boşuna dememişler, "Kerizler olmasa uyanıklar geçinemez" diye bu sözü de, buradan hatırlatmak istiyorum.

      Ama, o başkalarının emeğini ‘gasp’ etmeyi öğrendi. Lakin, yöneticiliği bir türlü öğrenemedi.  Ayrıca, Belediyede ne dolaplar çevirdiğinizi de biz biliyoruz.       

      Çevrilen dolapların bir kısmını, Milletvekilleri dahi biliyor. Saray Belediyesi'nin düştüğü bu duruma çok üzülüyorum. Belediyenin bu duruma düşmesini, böyle beceriksiz, basiretsiz ve ne dolap çevirdikleri belli olmayan ve kendilerini bir yönetici olarak görenlere çok üzülüyorum. Çünkü, o kurum bunu hak etmiyor.

       Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, haberimizi yalanlayarak ve bizi vicdansızlıkla suçlayarak, kendini aklamaya çalışıyor.

      Ayrıca, Basın İlan Kurumu, Tekirdağ Şube Müdürlüğü'nü de zan altında bırakmaya çalışıyor. 18 aydan beri prosedürün nasıl çalıştığını bildikleri halde, akıllarınca suçu başkalarına atmaya çalışıyorlar. Hata yaptığını veya unuttuğunu itiraf etse, daha makbule geçer. Oysa, bile bile yalan söyleyerek, kamuoyu karşısında kendini acındıracak duruma düşürmeye çalışıyor.  

     Kaldı ki, Belediyeden bir görevliyi, Basın İlan Kurumu Tekirdağ Şube Müdürlüğü'ne göndererek, bu görevli "Biz Saray Gözlem Gazetesi’ne ihale ilanlarını vermek istemiyoruz" diyecek kadar, sizi  zavallı ve kusurlu bir duruma düşürüyor, ama siz de ne gam?  

     Bir başkasının ekmeği ve emeğiyle oynamayı iyi biliyorsun! 18 aydan beri bu mevzuatın nasıl işlendiğini bilmeyecek kadar zavallı mısınız? Eğer bu kadar zavallı iseniz, söylenecek sözümüz yok. Esasen, prosedürün nasıl çalıştığını, zaman zaman gönderdiğiniz  ihale ilanlarından biliyorsunuz. O halde, bile bile hata yapıyor ve  hatta suç işliyorsunuz

      Bay Çoban; Gazetemizde ilan yayınlatmak sizin için bir görev ve sorumluluk, bizim içinse yasaların bize vermiş olduğu bir haktır. Gazetemiz bu yasal hakkını kullanmak için, üzerine düşen görevini yerine getirmiştir.

      Gazetemiz her yıl Basın İlan Kurumu, Denetim Kurulu tarafından denetlenmektedir. Gazetemiz şimdiye kadar üzerine düşen görevi, eksiksiz yerine getirmiştir. Bunu da, size  hatırlatmak istiyorum.

     Gazetemiz vasıflı bir yayın organı adayıdır. Bu adaylık sürecini de, başarıyla tamamlamıştır.  

 

              ÇOBAN, DOĞRU HABERE, YALANCILIKLA CEVAP VERİYOR

* "Bay Başkan Çoban, İhale ilanlarının Basın İlan Kurumu’na gönderilmesine ve Elektronik Kamu Alımları Platformu’nda (EKAP) yayınlanmasına karşın, ilçemizde yayın yapan bir yerel gazetenin yaptığı yalan ve asılsız haberle kamuoyu algısı oluşturmaya çalıştığını söyledi. ‘İnsan da biraz vicdan, utanma duygusu olur’ diyen Çoban, “Menfaat ve çıkar gruplarının tetikçiliğine soyunan bu gazeteye karşı hukuki haklarımızı sonuna kadar kullanacağız." Diyorsun

 

       BAY ÇOBAN; 18 AYDAN BERİ İHALE İLANLARININ NASIL YAYINLANDIĞINI ÇOK İYİ BİLİYORSUN. KALDI Kİ, MEVZUAT VE İHALE YÖNETMELİKLERİNİ DE BİLMELİSİN. EĞER BİLMİYOR İSEN, O DA SENİN EKSİKLİĞİN. BASIN İLAN KANUNU, 13. MADDESİNDE AÇIKÇA BELİRTİLMİŞTİR. EĞER, SENİN YAPTIĞIN İHALELER DOĞRU İSE, 18 AYDAN BERİ NEDEN DİĞER İLANLARI GAZETEDE YAYINLADINIZ?

EKAP'IN YETERLİ OLMADIĞINI DA ÇOK İYİ BİLİYORSUN.

VİCDANSIZLIKTAN BAHSEDİYORSUN. DOĞRULARI YAZAN, YANLIŞLARI ELEŞTİREN Mİ VİCDANSIZ, YOKSA BİR BAŞKASININ EKMEĞİ VE EMEĞİYLE UĞRAŞAN MI VİCDANSIZ?

MENFAAT VE ÇIKAR GRUPLARININ TETİKCİLİĞİNDEN BAHSEDİYORSUN.

BAY ÇOBAN; SEN MENFAAT VE ÇIKARCILARLA ÇALIŞTIĞIN İÇİN, BİZİ DE KENDİNE BENZETMEYE ÇALIŞIYORSUN. AYRICA, SEN TETİKCİ BESLEDİĞİN İÇİN, BİR BAŞKASINI DA KENDİNE BENZETMEYE ÇALIŞIYORSUN. BİZ TETİKÇİ FİLAN DEĞİLİZ, MENFAATCI DA HİÇ DEĞİLİZ. HİÇ KİMSENİN ADAMI OLMADIK VE OLMAYACAĞIZ.

 

“KARALAMA VE İFTİRALARLA KARŞI KARŞIYAYIZ”

*"Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban’ın açıklaması şu şekilde;

Değerli Saraylılar, saygıdeğer halkımız; Göreve geldiğimiz günden beri sosyal demokrat belediyecilik anlayışımız gereği halkın çıkarları doğrultusunda hizmet veriyoruz. Yürüttüğümüz görevin hakkını vermek, şeffaf ve hesap verilebilir bir çalışma yürütmek için gayret gösteriyoruz. Tüm emeklerimiz ve çalışmalarımız bu yöndedir.

Hal böyleyken, basında ve kamuoyunda spekülasyon yaratmaya yönelik gerçeği yansıtmayan, kamuoyu algısı yaratmaya çalışan asılsız iddia, karalama ve iftiralarla karşı karşıya kalıyoruz. Böyle asılsız bir iddia 19 Ekim 2015 tarihli Saray Gözlem Gazetesi’nde yayımlanmıştır." Diyorsun.

 

BAY ÇOBAN, YAZDIKLARIMIZDA, ASLA KARALAMA VE HİÇ BİR İFTİRA YOK. YAZDIKLARIMIZIN HEPSİ GERÇEK. BELGELERİ İLE ORTADA. SENDE YÜREK VARSA, İHALELERİN DOĞRU YAPTIĞINA DAİR, BELGELERİNİ ORTAYA KOY. YAPILAN İHALELERİN DOSYALARINDAKİ EKSİK EVRAKLARINI NASIL ÖRT BAS EDECEKSİN? BUNLARIN BELGELERİNİ ORTAYA KOYMAZSAN, BİZ ORTAYA KOYACAĞIZ YA DA DENETİM ELEMANLARI BULUP ÇIKARACAKLAR.

BAY ÇOBAN; SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYECİLİKTEN VE ŞEFFAFLIKTAN BAHSEDİYORSUN. BUNLARI AĞZINA ALMASAN DAHA İYİ OLUR. SEN, ANCAK BU LAFLARI SÖYLERSİN, AMA ŞUNU BİLMENİ İSTİYORUM. HALK SANA İNANMIYOR. SÖYLEDİKLERİM GERÇEK, AMA SANA ACI GELEBİLİR. KİMİ HİZMETLERDE, EMEĞİN VAR. VAR OLANI DA HİÇ KİMSE İNKAR ETMEDİ. SENİN SARAY'A YAPTIĞIN İYİ HİZMETLERİ DE YAZDIM. YANLIŞLARINI DA YAZDIM, AMA  HERKES BİLDİĞİ HALDE,  SİZ BİLMEDİNİZ VE BEN, NEDENSE SİZE YARANAMADIM. BENİM DE SANA YARANMAM İÇİN ÖYLE BİR DERDİM YOK ZATEN.

   BİZİM YAPMIŞ OLDUĞUMUZ HABERLERİN  HEPSİ GERÇEK. HEM DE, HARFİ HARFİNE. GERÇEK HABERLER. EKSİKLİKLERİMİZ VARDIR AMA, YALANIMIZ YOK.

 

“YAZIYA KONU OLAN BİLGİLER İNTERNET ORTAMINDA VAR”

*"Son derece çarpıtılarak, özensiz bir biçimde kaleme alınan yazı gerçek dışıdır. İnternet ortamında kolayca erişilebilecek tüm bilgiler, sanki habere konu olabilecek bilinmeyen belgeler gibi sunulmuştur. Tüm kanun ve yönetmeliklere uygun biçimde gerçekleştirilen ihalelerle ilgili halkımızı yanıltmaya yönelik bir tutum içine girilmiştir. Bu şekilde kurumumuzun ve onuruyla hizmet veren kurum çalışanlarının yıpratılmaya çalışılmasını kınıyoruz. "Diyorsun.

 

BAY ÇOBAN; BİZİM ÇARPITILARAK ÖZENSİZ YAPTIĞIMIZ HİÇBİR HABER YOK. ÇÜNKÜ,  BU YAZDIKLARIMIZIN HEPSİ GERÇEKTİR. SENİN DOĞRUYU GÖREBİLMEN İÇİN, SANA İYİ BİR GÖZLÜK  LAZIM. AT GÖZÜYLE, ANCAK BU KADAR GÖREBİLİRSİN. İNTERNET ORTAMINDA İHALELER YAYINLANIR. ANCAK BUNLAR YETERLİ DEĞİL. YÖNETMELİĞİ BİLMEDİĞİN İÇİN VE BAŞKALARININ SÖYLEDİKLERİYLE HAREKET ETTİĞİN İÇİN, SANA ÖYLE GELİYOR. ZATEN SEN BUNLARI BİLMİŞ OLSAYDIN, BUGÜN BİZ BUNLARI BURADA YAZMAZDIK VE KONUŞMAZDIK. ÖĞRENMEK İSTİYOR İSEN, İŞİ BİLENLERİ ARA, YARDIM İSTE.

BEN, EN ÇOK TEMSİL ETTİĞİNİZ O KURUMA ÜZÜLÜYORUM. SEN BUGÜN BURDA VARSIN, YARIN YOKSUN. SEN, O KURUMUN BAŞINDA OLDUĞUN İÇİN, KURUMA EN BÜYÜK ZARARI SEN VERİYORSUN. AKSİNE SEN VE SENİ YÖNLENDİREN O ZAVALLILAR DA, SENİNLE BİRLİKTE O KURUMU YIPRATIYORLAR.

 

“BASIN AHLAKINA SIĞMAZ”

*"Bahsi geçen yazıda belgelere dayalı, nesnel gazetecilik anlayışından yoksun bir dil ve özensizlikle Saray Belediyesi yıpratılmaya çalışılmıştır. ‘Peşkeş çekmek, ayakçılık, rant sağlamak’ gibi hakaret içeren, töhmet altında bırakan sözcüklerin bu kadar fütursuzca kullanılması basın meslek ilkeleriyle bağdaşabilecek bir durum değildir. Basın özgürlüğüyle hiçbir alakası yoktur. Öyle ki, yazıda bahsi geçenlerin gerçeklerle alakası olmamasının yanı sıra haber metni bile habercilik dilinden uzak bir biçimde kaleme alınmıştır. Bu durum, bir basın kuruluşu açısından çok üzücü ve düşündürücüdür." Diyorsun.

 

BAY ÇOBAN; SENİN TETİKÇİLERİN DE,  SENİN GİBİ  BİR ÇOK BİLGİDEN YOKSUNLAR. SENİN TETİKÇİLERİN BİZE VE GAZETEMİZE SALDIRMAK İÇİN HER YOLU DENİYORLAR. DENESİNLER,  BİZ  BURDAYIZ. SENİN TETİKÇİLERİN DE BURADA. BİZ,  KİMSEYİ TÖHMET ALTINDA BIRAKMADIK. SADECE VE SADECE DOĞRULARI YAZDIK. KAMUOYUNU DOĞRU ŞEKİLDE BİLGİLENDİRDİK. HABERCİLİĞİ SİZDEN ÖĞRENMİYORUZ. HERKES GİBİ, BİZİM DE BİR TAKIM EKSİKLİKLERİMİZ OLABİLİR. AMA, GEL GELELİM DOĞRUYU YAZMAK EKSİKLİK DEĞİLDİR. BUNLAR SİZE ACI GELİR. YA İŞİNİZDE DOĞRU ,DÜRÜST HAREKET EDECEKSİNİZ  YA DA BUNLARA KATLANACAKSINIZ.

 

“HUKUKİ HAKLARIMIZI KULLANACAĞIZ”

*"Özgür ve eleştirel bir basının gerekliliğine inanan bireyler ve kurumlar olarak bugüne dek kamuoyu algısı oluşturmaya yönelik kötücül, gerçek dışı, akılcı ve sorgulayıcı tavırdan uzak olarak yazılıp çizilenler konusunda hoşgörülü davranmaya çalıştık. Ancak hoşgörü sınırlarını zorlayan ve onuru ile görevini yürüten kişilere ve kurumlara karşı bu denli kolay hakaret ve ithamlarda bulunulmasına karşı bundan sonra hukuki haklarımızı sonuna kadar kullanarak yanıt vereceğimizi bilmenizi isteriz." Diyorsun.

 

BAY ÇOBAN; HEM SUÇLUSUN, HEM DE GÜÇLÜ OLMAYA ÇALIŞIYORSUN. ÖZGÜR VE ELEŞTİREL, BASIN VE HOŞGÖRÜDEN  BANSEDİYORSUN. EVET BU AĞIZLARI ÇOK İYİ YAPIYORSUN, AMA  TAVIRLARIN UZAKTAN VE YAKINDAN BU GÖRÜŞÜNE YANSITMIYOR. HOŞGÖRÜ SINIRLARINI  SAKIN ZORLAMA. ELİNDEN NE GELİYORSA YAP. YALANCI PELİVANLAR GİBİ GÖZDAĞI VERMEYE ÇALIŞMA. ELİNDEN NE GELİYOR SA YAP. AMA, BENİM SİZE YİNE DE BİR TAVSİYEDE BULUNAYIM. BANA BÖYLE LÜZUMSUZ VE HAKSIZ CEVAPLAR VERMEK YERİNE, YOLUNU DOĞRU ÇİZ. ETRAFINA İYİ BAK. SENİ KULLANMAK İSTEYENLERİN GAZINA GELME. BİZ DE SİZİ DESTEKLEYELİM VE BU İLÇEYE HEP BERABER FAYDAMIZ OLSUN. SANA GAZ VERENLERİN, KENDİ ÇIKARLARINDAN BAŞKA HİÇ  BİRŞEY DÜŞÜNDÜKLERİ YOK. SADECE KENDİ MENFAATLARI İÇİN SİZİN YANINIZDALAR. AKSİNE KÖTÜ BİRŞEYLERİN YAŞAMASI HALİNDE, O SANA GAZ VERENLERİN, HİÇ BİRİSİNİ YANINIZDA BULAMASINIZ.

 TEKZİP GÖNDERMEK, SİZİN HAKLI OLDUĞUNUZU GÖSTERMİYOR. ÇÜNKÜ BİZ TEKZİP EDİLECEK HİÇBİR YANLIŞ HABER YAPMADIK. BUNU İYİ BİLESİN BAY ÇOBAN.

 

 

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
 
Etiketler:
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 27.04.2024
Bugün
11 - 18
Pazar
10 - 19
Pazartesi
12 - 17
Tekirdağ

Güncelleme: 27.04.2024
İmsak
17 Şevval 1445
Sabah
04:31
Öğle
06:08
İkindi
13:13
Akşam
17:01
Yatsı
20:08
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
90
77
1
3
29
33
2
Fenerbahçe
86
87
1
5
27
33
3
Trabzonspor
55
56
12
4
17
33
4
Beşiktaş
51
44
12
6
15
33
5
Başakşehir
49
44
12
7
14
33
6
Rizespor
48
43
13
6
14
33
7
Kasımpasa
46
55
13
7
13
33
8
Alanyaspor
45
43
10
12
11
33
9
Sivasspor
45
40
10
12
11
33
10
Antalyaspor
45
38
10
12
11
33
11
A.Demirspor
41
49
10
14
9
33
12
Samsunspor
39
37
14
9
10
33
13
Ankaragücü
37
40
12
13
8
33
14
Kayserispor
37
37
13
10
10
33
15
Konyaspor
36
34
13
12
8
33
16
Gaziantep FK
34
37
17
7
9
33
17
Hatayspor
33
37
14
12
7
33
18
Karagümrük
33
37
16
9
8
33
19
Pendikspor
30
37
17
9
7
33
20
İstanbulspor
16
26
22
7
4
33
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı