301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
28 Mayıs 2017 - Pazar 22:20 Bu haber 3288 kez okundu
 
ANEAL Mezunlarını Uğurladı
ANEAL Mezunlarını Uğurladı
SARAY Haberi


Ali Naki Erenyol Anadolu Lisesinin Cuma günü düzenlediği mezuniyet töreninde duygusal anlar yaşadı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Okul Müdürü Soner Berk, konuşmasında başarılı sporcuları sahneye davet ederek, öğrencileri gururlandırdı. Berk konuşmasında okulun elde ettiği başarıları da sıralarken, kendilerine destek sunan isimlere tek tek teşekkür etti. Bir klasik olan eski mezun konuşmasını da bu yıl Oğuz Tolin gerçekleştirdi. Mezun olan öğrenciler, kep töreninden önce taktıkları Atatürk maskesi ile hep bir ağızdan 10. Yıl Marşını söylerken, katılımcıların büyük alkışını aldılar.
Programda ilk Okul Müdürü Soner Berk konuşurken şu ifadeleri kullandı; “Mezun öğrencilerimizin velilerinin yüzlerindeki haklı gururu, mutluluğu, heyecanı görmemek mümkün değil. Siz anne ve babaları ortaöğretimi bitirerek yetişkinlik hayatına adım atan bu güzel gençleri yetiştirdiğiniz için tebrik ediyorum.  Biz onları sizler kadar çok sevdik, güzel üniversitelerin güzel fakültelerinde okulumuzu, dolayısıyla bizleri temsil edecek bu gençler yarın belki bizlerin amirleri, belki kamu faaliyetlerini yerine getiren birer memur, belki alışveriş yaptığımız bir esnaf, belki bir emekçi, belki her daim selamlaşacağımız komşumuz olacaklar. Onları tanıdığımız için gerçekten çok memnunuz. Öğrencilerime her fırsatta söylediğim bir sözü sizlerin de huzurunda söylemek istiyorum: ‘Sevgili öğrencilerimiz, bu okulun öğrencisi olmakla ne kadar gurur duysanız azdır” mezun öğrencilerimiz inşallah gidecekleri üniversitelerde, halen okumakta olan öğrencilerimiz her sorulduğunda ağız dolusu, göğüslerini gere gere liseyi ‘Ali Naki Erenyol Anadolu Lisesinde’ okuduklarını söyleyebilirler. “
Bu durumu okulun çeşitli branşlarda elde ettiği başarılara bağlayan Berk, geçen yıl okul takımlarının 9 kupa aldığını fakat bu yıl sayının 19’a yükseldiğini vurguladı. Çeşitli branşlarda Malatya’da, Çanakkale’de Bolu’da ve Bursa’da yarıştıklarını hatırlatarak, başarılı sporcuları kupaları ile birlikte sahneye davet etti. Okul Müdürü Soner Berk, bu yıl içerisinde elde ettikleri başarıları ise şu şekilde sıraladı; Sporcuları sahneye davet ederek başarıları sıraladı: Kros Genç Kız A Takımı il birincisi/ Kros Genç Kız B Takımı İl Birincisi, Türkiye Şampiyonası Grup Kocaeli Bölge 2.si, Türkiye Şampiyonası Finalleri Malatya Türkiye 15.si / Kros Genç Erkek A Takımı İl Birincisi/ Kros Genç Erkek B Takımı İl 1.si Türkiye Şampiyonası Grup Kocaeli Bölge 2.si, Türkiye Şampiyonası Finalleri Malatya Türkiye 15.si/ Voleybol Genç Kız B kategorisi İl 1.si, Türkiye Şampiyonası Grup Çanakkale 2.si/ Futbol Genç Erkek il 2.si/Basketbol Genç Erkek İl 5.si/ Atletizm Genç Kız B Takımı İl 3.sü/ Atletizm Genç Erkek B Takımı İl 2.si Türkiye Şampiyonası Bolu Grup 5.si/ Atletizm Genç Erkek A Takımı İl 2.si/ Satranç Erkek İl 5.si/ Futbol Takımı, Voleybol Kız Takımı, Kros Genç Kız Takımı, Kros Genç Erkek Takımı Saray İlçe 19 Mayıs Etkinlikler İl Birincisi.
Müzik Öğretmenlerinin çok sesli koro kurduklarını ve il çapında düzenlenen müzik yarışmalarında üç kategoride ödül aldıklarını belirten Berk, “Görsel sanatlar öğretmenimizin önderliğinde yapılan tabloları alsak bir AVM’de bir ressamın diye satışa sunsak binlerce lira gelir elde ederiz.” İfadeleriyle görsel sanatlardaki başarılarını da gözler önüne serdi. Soner Berk ayrıca geçtiğimiz günlerde Saray’da bir ilki gerçekleştirdiklerini söyleyerek, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı yaptıklarının altını çizdi. Soner Berk konuşmasında tüm bu başarılarının altında fedakar öğretmenlerin olduğunu vurguladı. Etkinlikler kapsamında yolculuk ettikleri illerde öğrenciler için gerekli her şeyi sağladıklarını belirten Berk, kendilerine desteklerinden dolayı başta Saray Kaymakamı Alp Arslan olmak üzere herkese teşekkürlerini ilettiğini söyleyerek sözlerini sonlandırdı.
TOLİN, “ATATÜRK SEVGİSİNİ TEMELLERİNİ FİKİRLERİMİZE KATAN OKUL ALİ NAKİDİR”
Ali Naki Erenyol Anadolu Lisesi’nin mezuniyet törenlerinde klasikleştirdiği eski mezun konuşmasını bu yıl Oğuz Tolin gerçekleştirdi. Tolin, konuşmasına 8 yıl önce mezun olduğunu hatırlatarak başlarken, şu ifadeleri kullandı;
“Sevgili Ali Nakililer, bundan sekiz sene evvel mezun olmaktan şeref duyduğum, bu okulun sıralarından geçme onuruna şimdi sizler nail oldunuz. Yaklaşık 70 senelik mazisi olan ve Saray denince akla gelen ilk eğitim kurumu olan Ali Naki’den mezun olma ayrıcalığını yaşama sırası şimdi sizlere geldi.
3 kuşaktır bu okulun havasını soluyan bir aileye mensup biri olarak söyleyebilirim ki hayatımda öğrendiğim çok kıymetli şeyleri  soluduğum bu havaya borçluyum. Bu paha biçilmez şeylerden en önemlisi de Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yoldan sapmamak olmuştur. Bu bağlamda Atatürk sevgisini temellerini fikirlerimize katan okul Ali Nakidir.
Burada okuduğum zamanlarda bizlere öğretimden çok eğitimi düşünen ve bizi netlerle notlarla değil de doğruluk ve adamlıkla yetiştiren hocalarımın emek ve yüreklerine bu vesileyle bir kez daha teşekkür ederim. ‘Hocalarım’ dedim ama, onlar bizim için zor zamanlarımızda yanımızda duran bir kaya, hata yaptığımızda onları örten bir perde ve mutlu olduğumuzda gözlerimizde parlayan bir ışık olmuşlardı. Yok yazılmak kaygısıyla değil de, büyük coşkularla kutladığımız 19 Mayıslar, 29 Ekimler, zoraki değil de, kalben hüzünlendiğimiz 10 Kasımlar kısacası bizi biz yapan değerleri de bu sıralara borçlu olduğumu asla unutmayacağım. Daima hatırlayacağım ve hatıralarını saklayacağım. Değerli hocalarıma buradan bir kere daha teşekkür ediyorum. Konuşmamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleriyle sonlandırmak istiyorum: ‘Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır, ya da milleti esaret ve sefalete terk eder.”
BAŞKA MEVSİMLER ÇİÇEK AÇMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Okulu birincilikle bitiren Ayçin Umul konuşmasına her zaman yanında olan ailesine teşekkür ederek başladı. Ayçin Umul konuşmasında, “Beraber gülüp beraber ağladığım, iyisiyle kötüsüyle yanımda olan arkadaşlarımız teşekkür eder, bundan sonraki hayatlarında başarılarını temenni ederim. Bugün kendimi hem gururlu, hem sevinçli hem de hüzünlü hissediyorum. Başlangıçlar güzel, bitişler zor, tanışmalar heyecanlı ve umutlu, ayrılışlar acıdır. Hayatımızın bir sayfasını acı tatlı anılarla kapatırken, diğer sayfasını yeni beklentilerle açıyoruz. Bu okuldan nice öğrenciler mezun oldu. Bizlerde mevsimlik çiçekler gibi bu okuldan geldik geçiyoruz. Ancak mevsim geçecek ve bizler başka iklimlerde çiçek açmaya devam edeceğiz. Ve okulumuzda yeni çiçekler yetirmeye devam edecek. Bu çiçeklerin yeşermesinde büyük rol oynayan öncelikle başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’e ve tüm öğretmenlerime teşekkür ederim. İnşallah bizde verdikleri bu güzelliklerle güzel yerlere gelip emeklerini boşa çıkarmayacağız. Bizden sonra yerimizi alacak kardeşlerimize başarının anahtarının planlı ve çok çalışmak olduğunu hatırlatmak isterim” ifadelerine yer verdi.
DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
Okulu birincilikle bitiren Ayçin Umul’un konuşmasının ardından Umul okul kütüğüne dönem birincisi olarak plaketini çaktı. Dönem birincisinin belli olmasının ardından dönem ikinci ve dönem üçüncüsünün isimleri okunarak sahneye davet edildiler. Dönemi birincilikle bitiren Ayçin Umul’a ödülü ve plaketini Saray Kaymakamı Alp Arslan, dönem ikincisi Merve Karabaş’a ödülü ve plaketi Belediye Başkanı Nazmi Çoban ve dönem üçüncüsü Buse Kaya’ya ödülünü ve plaketini İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nurettin Akkoç tarafından verildi.
ÖĞRETMENLERİ TEK TEK UĞURLADI
Konuşmaların tamamlanmasının ardından mezun olacak öğrenciler isimleri okunarak sahneye davet edildiler. Sınıf öğretmenleri tarafından sahne girişinde tek tek diplomaları teslim edilen öğrenciler öğretmenleri tarafından uğurlandı. Tüm öğrencilerin sahnedeki yerini almasının ardından Atatürk maskeleri takan öğrenciler hep birlikte 10. Yıl Marşını okudular. 10. Yıl marşının okunmasının ardından kep atan öğrenciler ellerindeki balonları gökyüzüne bıraktılar.
Program katılımcılara ikram verilmesinin ardından sona erdi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler:
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 01.05.2024
Bugün
12 - 17
Perşembe
10 - 16
Cuma
13 - 16
Tekirdağ

Güncelleme: 01.05.2024
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
93
80
1
3
30
34
2
Fenerbahçe
89
89
1
5
28
34
3
Trabzonspor
58
60
12
4
18
34
4
Başakşehir
52
46
12
7
15
34
5
Beşiktaş
51
45
13
6
15
34
6
Kasımpasa
49
56
13
7
14
34
7
Rizespor
49
45
13
7
14
34
8
Alanyaspor
48
49
10
12
12
34
9
Sivasspor
48
41
10
12
12
34
10
Antalyaspor
45
39
11
12
11
34
11
A.Demirspor
41
49
11
14
9
34
12
Kayserispor
40
39
13
10
11
34
13
Samsunspor
39
37
15
9
10
34
14
Ankaragücü
38
42
12
14
8
34
15
Karagümrük
36
41
16
9
9
34
16
Konyaspor
36
34
14
12
8
34
17
Gaziantep FK
34
39
18
7
9
34
18
Hatayspor
33
38
15
12
7
34
19
Pendikspor
30
38
18
9
7
34
20
İstanbulspor
16
26
23
7
4
34
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı