301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
25 Mayıs 2017 - Perşembe 23:00 Bu haber 2351 kez okundu
 
14. Dönem Mezunlarını Uğurladılar
14. Dönem Mezunlarını Uğurladılar
SARAY Haberi


Mustafa Elmas Arıcı Anadolu Lisesi 14. Dönem mezunlarını törenle uğurladı. Geleneksel pilav günü ve mezuniyet töreninde Arıcı ailesi Mustafa Elmas Arıcı Anadolu Lisesi öğrencilerini yalnız bırakmadılar.  24 Mayıs Çarşamba okul bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte dönem birincisi olarak okulu tamamlayan Beyza Erden okul kütüğüne ismini çaktı. Törende öğrenciler adına konuşma yapan Simge Doğuş yaptığı konuşmada 14. Dönem mezunları olarak Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı kalacaklarına, Cumhuriyet yolunda emin adımlarla ilerleyeceklerine söz verdiler.
Çarşamba günü saat 18.00 da  Mustafa Elmas Arıcı Anadolu  lisesi bahçesinde gerçekleştirilen mezuniyet töreni mezuniyet töreni saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başladı.  91 öğrencinin mezun olduğu törende öğrenciler adına konuşma 12/C sınıfı öğrencilerinden Simge Doğuş tarafından geçekleştirildi.
“ELİMİZDE GURURLA TUTTUĞUMUZ BU BAYRAĞI GELECEK NESLE DEVREDİYORUZ”
Dört sene önce Mustafa Elmas Arıcı Anadolu Lisesi’ne adım atıklarında yeni bir hayata adım atıklarını belirten Doğuş konuşmasına, “Dört sene önce açıklanan sonuçlarımızda Mustafa Elmas Arıcı Anadolu Lisesi'ni gördüğümüzde hepimiz artık yeni hayatımıza adı atmıştık. Ardından 16 Eylül sabahı hem bu hayata başlamanın sevinci hem de 9. sınıf olmanın ürkekliğiyle atıldık bu sıralardan geçme yoluna. Dile kolay dört sene burada iyiyi, kötüyü doğruyu, yanlışı; gerek Figen Hocanın sınavları kadar karmaşa içinde, gerek Derya Hocanın sesi kadar huzurlu, gerekse Çağdaş hocanın anlattığı hikâyeleri dinlediğimiz gibi merak ve heyecanla öğrendik. Belki çok sıkıldık, çok yorulduk lakin Atıf hocanın eğlenceli dersleri ile bu buhrandan çıkmanın yolunu bulduk. Murat hoca sayesinde sıralara bağlanan bedenlerimiz özgürlüğüne kavuştu. İlk zamanlarımızda bitse de gitsek diyerek geldiğimiz bu okuldan ayrılmanın vakti geldi işte. Gitmek, ayrılmak... Bunları buraya yazmak, sizlere söylemek ne kadar kolay gibi dursa da yaşamayan bilmezmiş zorluğunu nerdeyse bütün zamanımızı birlikte geçirdiğimiz arkadaşlarımızla, bize kendi evlatları gibi bakan, bizleri bu şekilde yetiştiren öğretmenlerimize veda ediyor olmanın içimizde yarattığı buruk acıyı tarif etmek olanaksız. Ancak biliyoruz ki bu bir bayrak yarışı. Bizden öncekiler gibi zamanımız geldiğinde elimizde gururla tuttuğumuz bu bayrağı gelecek nesle devredecektik. Şimdi teslim ediyoruz. Her birimiz Mustafa Elmas ailesinin birer bireyi olarak adımızı yazdırıp devam ediyoruz yolculuğumuza” ifadeleri ile başladı.
“BU OKULDAN BİRER KIVILCIM OLARAK GİDİYORUZ ANCAK BİRER ALEV OLARAK GERİ DÖNECEĞİZ”
Doğuş konuşmasını, “Yaşadığımız bu dört sene içinde üzerimizden bir an olsun ellerini çekmeyen, yüzümüze yansıyan en ufak hüznü bile hemen yok etmek için çabalayan, yardım etmek için her daim hazırda bekleyen başta okul müdürümüz Sayın Mustafa Celal Kılıçman olmak üzere tüm öğretmenlerimize kendim ve dönem arkadaşlarımın adına teşekkür ederim. Her ne kadar mezun oluyor olsak da buraya olan gönül bağımız hiçbir zaman kopmayacak, Mustafa Elmas'ı geçmişimize hapsetmeyeceğiz. Hem bunun için hem de bizleri yetiştirdiğiniz gibi Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı kalacağımıza, cumhuriyet yolunda emin adımlarla ilerleyeceğimize size söz veriyoruz.
Ve şunu da eklemek isterim ki; Mustafa Kemal Avrupa'ya öğrenci gönderirken "Sizleri birer kıvılcım olarak gönderiyorum, alevler olarak geri dönmelisiniz" demişti. İşte biz de bu okuldan birer kıvılcım olarak gidiyoruz ancak birer alev olarak geri döneceğiz” ifadeleri ile sonlandırdı.
KILIÇMAN, “ŞİMDİ SIRA BU YILKİ 91 ÖĞRENCİMİZDE”
Öğrenciler adına gerçekleştirilen konuşmanın ardından okul Müdürü Mustafa Celal Kılıçman mezun olan öğrencileri ve velilerine hitap etti.  Geçtiğimiz yıl 66 öğrenciden 62 tanesinin üniversitelere yerleştiğini vurgulayan Kılıçman, “19 Eylül'de başlamış olduğumuz maratonun son düzlüğüne gelmiş bulunmaktayız. Uzun ve yorucu geçen bu 8 aylık maratonda asla pes etmeyen ve haftanın 7 gününü okulumuzda geçiren öğretmen ve öğrencilerimizin emeklerinin karşılığını almaya çok az kaldı. Geçen yıl bu sıralarda, heyecanla sıranın kendisine gelmesini bekleyen 66 öğrencimizin 62'si ülkemizin güzide üniversitelerinde eğitim hayatlarına devam ediyorlar.  Şimdi sıra bu yılki 91 öğrencimizde. Mezuniyet törenlerimizde bir önceki yılın sınav başarılarını sizlerle paylaşmayı gelenek haline getirmiştik. Ancak bu yıl merakla beklediğimiz sonuçlar ÖSYM tarafından henüz açıklanmadı. O yüzden geçen yılki sonuçlarımızı sizlerle paylaşamıyoruz. Kendi öğrencilerimizin sonuçlarındaki artışları bildiğimiz için başarımızın önceki yıllardan aşağı düşeceğini tahmin etmiyoruz.
“HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Geçtiğimiz günlerde Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan tarafından okula geçekleştirilen ziyarette kendileri ile paylaşılan bilgiyi veliler ile paylaşan Kılıçman, “İl Milli Eğitim Müdürümüzün okulumuzu ziyaretin sırasında bizimle paylaşılan  bir bilgiyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Tekirdağ'da Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı okullar içerisinde yani Fen Liseleri ve Anadolu Liseleri arasında bütün sınıf seviyelerinde devamsızlık oranı en düşük okulun, okulumuz olduğunu öğrendik. Bu düşük devamsızlık oranında, bizim sıkı takiplerimize sizlerin verdiği destekten ötürü hepinize teşekkür ederim” dedi.
“GÜZEL HABERLER İLE BULUŞMAK ÜMİDİ İLE”
Yıl boyunca yorulan öğrencilerin yorgunluğunun sınav sonuçları açıklanınca geçeceğini belirten Kılıçman, “Evlatların 4 yıl boyunca sizlerle birlikte olduk. Bu okulda oluşturulan kurum kültürünü devam ettirme anlamında üzerinize düşenleri layıkıyla yerine getirdiniz. Özellikle bu yıl çok çalıştınız ve yoruldunuz. İnanıyorum ki bu yorgunluğunuz Ağustos ayında sonuçlar açıklandığında sona erecek. Hayatınızın bundan sonraki döneminde okulumuzda aldığının eğitimin gereği olarak Ulu önderimiz M.K. Atatürk'ün gösterdiği yoldan giderek ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için üzerinize düşen görevleri layıkıyla yerine getireceğinizden asla şüphe etmiyoruz. Güzel haberler ile buluşmak ümidi ile yolunuz açık bahtınız güzel olsun” dedi.
KILIÇMAN’DAN DESTEKÇİLERİNE ÖZEL TEŞEKKÜR
Konuşmasına protokol üyelerine teşekkür ederek son veren okul Müdürü Kılıçman her etkinliklerinde yanlarında olan özel destekçilerini de unutmadı. Kılıçman konuşmasını, “3 yıldır YGS ve LYS öncesinde son sınıf öğrencilerimize moral günü ve moral yemeği düzenlemekteyiz. Yaptığımız bu etkinliklerde öğrencilerimize moral aşılayıp sınavlara dinç bir şekilde girmelerini amaçlamaktayız. Bu etkinliklerde bizlere sponsor olan Sareste inşaatın ortağı Emrin Mert'e ve Çınar Ticaretin sahibi KAzım Çınar'a ne kadar teşekkür etsem azdır. Ayrıca bu yıl bir kişi daha var ki maddi anlamda sıkıştığımız her an kendisini yanımızda bulduk. Değerli velimiz ve ABC Kırtasiye sahibi Recep Aktaş'a teşekkür etmek istiyorum” ifadeleri ile tamamladı.
DERECELER 12/C DEN
Konuşmaların ardından 2016-2017 eğitim yılını derece ile tamamlayan öğrencilere ödülleri takdim edildi. Dönem birincisi 12/C sınıfından Beyza Erden, ikincisi 12/C sınıfından Simge Doğuş ve dönem üçüncüsü yine 12/C sınıfından Deniz Ayan oldu. Öğrencilere plaketleri İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sıddık Aslan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nurettin Akkoç ve okul müdürü Mustafa Celal Kılıçman tarafından verildi.
ARICI AİLESİ GELENEĞİ SÜRDÜRDÜ
Mustafa Elmas Arıcı Anadolu Lisesi ile bağlarını hiçbir zaman koparmayan Arıcı ailesi okulu dereceyle bitiren öğrencileri ödüllendirme geleneğini bu yılda sürdürdü. Törene Arıcı ailesi adına katılan Ahsen Arıcı dönemi derece ile bitiren 3 öğrenciye bilgisayar hediye etti. Dereceye giren öğrencilere plaketleri ve hediyelerinin teslim edilmesinin ardından dönem birincisi Beyza Erden okul kütüğüne ismini çaktı.
ÖĞRETMENLERİNİN ELLERİNDEN ALDILAR
Törenin son bölümünde 91 son sınıf öğrencisi temsili diplomalarını sınıf öğretmenlerinin elinden aldılar. Mezuniyet töreni pilav ikramının ardından sona erdi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler:
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 01.05.2024
Bugün
12 - 17
Perşembe
10 - 16
Cuma
13 - 16
Tekirdağ

Güncelleme: 01.05.2024
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
93
80
1
3
30
34
2
Fenerbahçe
89
89
1
5
28
34
3
Trabzonspor
58
60
12
4
18
34
4
Başakşehir
52
46
12
7
15
34
5
Beşiktaş
51
45
13
6
15
34
6
Kasımpasa
49
56
13
7
14
34
7
Rizespor
49
45
13
7
14
34
8
Alanyaspor
48
49
10
12
12
34
9
Sivasspor
48
41
10
12
12
34
10
Antalyaspor
45
39
11
12
11
34
11
A.Demirspor
41
49
11
14
9
34
12
Kayserispor
40
39
13
10
11
34
13
Samsunspor
39
37
15
9
10
34
14
Ankaragücü
38
42
12
14
8
34
15
Karagümrük
36
41
16
9
9
34
16
Konyaspor
36
34
14
12
8
34
17
Gaziantep FK
34
39
18
7
9
34
18
Hatayspor
33
38
15
12
7
34
19
Pendikspor
30
38
18
9
7
34
20
İstanbulspor
16
26
23
7
4
34
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı